Herkulliset maapähkinävoi-suklaapalat

Nyt olisi vuorossa helppo resepti vaikka joulun pyhien herkutteluun! Tätä ystäväni ja kollegani Vienan maapähkinävoi-suklaapalojen ohjetta minun on pitänyt jo ikuisuus testata, mutta nyt vasta sain aikaiseksi. Ohje on muuten myös Vienan vegaanisten leivontareseptien Eat Cake! -kirjassa. Ja reseptihän on maailman helpoin, mutta sitäkin maistuvampi – varoituksena tosin, että suklaapalat ovat aika tuhtia ja makeaa tavaraa! Nämä olisi kyllä ihana idea myös lahjaksi vietäväksi – kauniit suklaapalat voisi pakata purnukkaan tai pussiin, jonka koristelisi mieleiseksi vaikka juuttinarulla tai satiininauhalla. Syötävä, itsetehty lahja on aina hyvä idea, allekirjoittanut ainakin ilahtuisi!

Olin muuten kaupassa ostamassa tarvikkeita reseptiä varten, kun laitoin vielä Vienalle viestillä tarkentavan kysymyksen. Ohjeessa lukee maissihiutaleet, mutta ostoskorissani oli pussi maissijauhoja, jotka olin ajatuksissani napannut hyllyltä. Viena naureskeli, että kyseessä on siis tosiaankin maissihiutaleet, eli corn flakes. Eikun murohyllylle, en olisi osannut yhtään ajatella, että ohjeessa käytettäisiin muroja! Mutta miten herkullinen maissihiutaleiden, maapähkinävoin ja suklaan yhdistelmästä tuleekaan, voi pojat. Jos olet yhtään maapähkinävoin ystävä, niin kannattaa testata!

Suklaapalat2

Maapähkinävoi-suklaapalat

1 dl agavesiirappia (tai tavallista siirappia)
0,5 dl sokeria
200 g makeuttamatonta maapähkinävoita
ripaus suolaa
0,5 tl aitovaniljajauhetta
9 dl maissihiutaleita 
150 g tummaa suklaata

 1. Mittaa kattilaan siirappi ja sokeri. Kuumenna miedolla lämmöllä, anna kiehahtaa.
 2. Lisää maapähkinävoi, suola ja aitovaniljajauhe. Sekoita rauhassa liedellä, kunnes maapähkinävoi on sulanut ja seos on tasaista.
 3. Ota kattila pois liedeltä. Murskaa maissihiutaleita pienemmäksi ja lisää ne maapähkinävoi- siirappiseokseen. Sekoita.
 4. Suojaa vuoka (20 x 26 cm) leivinpaperilla ja levitä massa vuoan pohjalle tasaiseksi levyksi. Sulata suklaa vesihauteessa ja kaada suklaa taikinalevyn päälle tasaisesti.
 5. Laita levy jääkaappiin jäähtymään 1-2 tunniksi. Irrota levy ja leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Säilytä paloja jääkaapissa.

(Resepti Vienalta)

Suklaapalat1

8 thoughts on “Herkulliset maapähkinävoi-suklaapalat

 1. Moikka! Mua kiinnostaisi tietää, millä kameralla kuvailet? Tai onko sulla muuten suositella jotakin näppärää, ehkä canonin järkkäriä kevyempää ja pienempää kameraa, jota voisi erityisesti reissatessa hyödyntää?

  1. Moikka Sarkku! Kuvaan Nikonin D750:llä, se on ollut käytössäni jo useamman vuoden ja olen ollut kyllä super tyytyväinen. Jos kaipaat pienempää mutta kuitenkin laadukasta jälkeä tuottavaa kameraa, suosittelisin Olympuksen PEN-malleja. Kuvasin niillä itse blogini alkuaikoina ja PENillä oli helppo opetella alkuun kameran asetusten saloihin, kamera on pieni kuljettaa mukana ja täten näppärä etenkin reissatessa :)

   1. Kiitos vinkistä, täytyy harkita noita Olympuksen PEN-malleja! Pärjääkö alkuun kameran mukana tulevalla objektiivilla vai onko näihin joku must-objektiivi, joka kannattaisi hankkia?

    1. Kiva jos oli iloa! Riippuu ihan minkälaisia kuvaustarpeita sinulla on – kuvaatko paljon esimerkiksi yksityiskohtia, potretteja tai tuotekuvia tms, vai maisemaa ja enemmän yleiskuvaa. Kameran mukana tuleva objektiivi on harvoin mikään kovin valovoimainen (pieni f-luku), joten esimerkiksi omaan käyttööni se ei riitä, mutta aloittelija pääsee sillä kyllä hyvin alkuun. Sitten voi harkita esimerkiksi valovoimaisen, hyvin potretteihin ja yksityiskohtakuviin soveltuvan 45mm objektiivin tai vaihtoehtoisesti jotain laajakulmaisempaa maisemakuvailua ym. varten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *