Marraskuussa…

…ihmettelen aina sitä, miten tästä pimeästä vuodenajasta selviää. Saan luonnonvalosta ihan hurjasti energiaa (kukapa nyt ei saisi) ja sää vaikuttaa vahvasti mielialaani, joten pimeä ja harmaa marraskuu koettelee aina. Joka vuosi tästä on kuitenkin selvitty, joten eiköhän tälläkin kertaa! Pitäisiköhän tänä vuonna harkita kirkasvalolampun ostamista, onko teillä kokemuksia?

…katson hyvällä omatunnolla iltaisin sarjoja kotisohvalla sateen piiskatessa ikkunaan. Juuri nyt ollaan katsottu yhdessä poikaystävän kanssa rikossarja Sorjosta, myös toinen suomalainen Bullets on saanut kovasti kehuja ja on seuraavana jonossa. Jos taas kaipaatte kepeää katsottavaa, niin iso suositus C-Moresta löytyvälle Youngerille ja Yle Areenan The Bold Typelle. Tätä kirjoittaessani huomasinkin, että jälkimmäisestä on vihdoin tullut kakkoskausi, oohh! Aivan ihana hyvän mielen sarja.

Marraskuu6

…on tiedossa yksi mysteeriviikonloppu. Poikaystäväni on jo aikoja sitten käskenyt varaamaan yhden viikonlopun tässä kuussa ja kalenterissa on täten merkintä, mutta mulla ei ole harmainta aavistustakaan mitä varten. Kuten jo viime kuussa tuli ilmi niin rakastan yllätyksiä, joten en malta odottaa!

…suurinta herkkuani ovat satsumat, jotka ovat nyt sesongissa. Niitä lähtee joka kauppareissulla mukaan iso pussillinen.

…on taas skarpattava opiskelujen kanssa. Lokakuun alku meni hyvin ja sain gradua eteenpäin, mutta nyt taas viime viikot ovat olleet niin kiireisiä, että en ole saanut kirjoitettua sivuakaan tekstiä. Samassa on käynnissä yliopistourani viimeinen kurssi, töiden osalta vuoden kiireisimmästä ajanjaksosta puhumattakaan, joten hommia tuleville viikoille kyllä riittää.

Marraskuu4

…haluan vihdoin käydä katsomassa monien kehuman A Star Is Born -leffan. Joko te olette nähneet sen? Kuulemma kannattaa pakata nenäliinapaketit mukaan.

…aloitan joulun odotuksen, jee! Olen jouluihminen henkeen ja vereen, joten nyt marraskuussa aion hiljalleen virittäytyä joulutunnelmaan. Korkkaan ensimmäiset glögit, asettelen pallovalot ikkunaan ja viimeistään parin viikon päästä alkaa joululaulutkin raikaa. Moni kritisoi sitä, miksi yhden ainoan juhlapyhän vuoksi hössötetään parhaimmillaan kaksi kuukautta, mutta minusta näin pimeänä vuodenaikana on vähintäänkin sallittua nauttia kauniista valoista ja koristuksista sekä odotuksen tuomasta ilosta.

…vietän ihan vaan sellaista tavallista arkea ilman sen suurempia suunnitelmia ja menoja, arki on parasta <3

Marraskuu2

Ihanaa marraskuun alkua! Mitä teillä on tässä kuussa ohjelmassa, tai onko jotain erityisiä marraskuun suosikkeja?

Can’t believe it’s already November! Feels like it’s only been a few days since I wrote my post about October. I don’t have that much plans for this month, which feels great though after a busy October. The upcoming weeks will be filled with work, studying and other normal everyday life – there’s one mystery weekend coming up as my boyfriend has advised me to book it for something that I have no idea about!

Dark and cold November is also all about cozy evenings at home watching TV-series – if you’re up for something fun and casual to watch I recommend Younger or The Bold Type. I will also slowly start looking forward to Christmas. I haven’t listened to any Christmas playlists yet or decorated home but I guess that in a couple weeks I’ve released the Christmas lovers inside me, haha. What kind of plans do you have for this month?

Photos: Johanna Turpeinen / Edit by me

21 thoughts on “Marraskuussa…

 1. Ehdottomasti iso suositus A Star is Born:ille, niin hyvä mutta todellakin nessupaketti mukaan! Ja täälläkin kyllä alotetaan joulufiilistely nyt ihan luvan kanssa :) xx

  1. Ah ai että, odotan niin että pääsen näkemään sen! Olen kyllä sellainen itkupilli leffoissa muutenkin, että nessupaketti on ehdoton 🙈

 2. Hei, missä kahvilassa olet tuossa kuvassa? Se näyttää kivalta. Tykkään istua ikkunan vieressä ja katsella ohi kiitävää elämää.

 3. A Star is Born -leffa nähty! Odotin itselleni tunneryöppyjä ja yleensä itkeä pillitän elokuvissa, mutta tässä leffassa en tirauttanut kyyneltäkään – ehkä tämä leffa ei sitten vedonnut minun tunteisiin :D Mutta leffa oli kuitenkin näkemisen arvoinen :)
  Mysteeriviikonloppu kuulostaa niin ihanalta <3 Rakastan myös niin paljon yllätyksiä! :)

  Tsemppiä marraskuun harmauteen!

  1. Piti vielä sanoa leffasta, että soundtrack on kyllä hyvä! Moni biisi on soinut kulutukseen asti Spotifyissa :)

   1. Pari ystäväänikin on sanonut, etteivät tirauttaneet leffassa kyyneltäkään vaikka toinenkin on muuten herkästi itkevää tyyppiä leffassa! Saa nähdä miten itsellä käy, yleensä herkistyn pienestä 🙈 Ja soundtrackia on tosi moni kehunut, tekisi mieli laittaa se jo soimaan, mutta ehkä kivempi nähdä itse leffa ensin!

    Tsemppiä sinnekin harmaaseen marraskuuhun ja ihanaa alkavaa viikonloppua! ☺️

 4. Suuri suositus kirkasvalolampulle! Sain viime talvena lahjaksi ja on nyt ihan joka aamu ensimmäisenä laitettava päälle, että jotenkin selviää ylös. Päivällä kun valoa ei silloinkaan ole paljoa, niin kirkasvalo lisää jotenkin luonnollisesti päivänvaloa, eritavalla kuin normivalaisimet. :) Meillä on innoluxin Tubo-valaisin ja se on muotoilultaan aika “epä-kirkasvalomainen” , mistä pidän 😊

  1. Hei suurkiitos vinkistä Janniina, olipa tosiaan hyvännäköinen valaisin kun kävin heti googlaamassa! Pitää harkita tuota, vaikka hinta on kyllä aika korkea, mutta olisi varmasti satsauksen arvoinen.

   Ihanaa alkavaa viikonloppua – toivotaan että saataisiin taas vähän valoisampia päiviä! ☺️

 5. Voi jestas aika menee kyllä nopeasti! Siis enää kaksi kuukautta tätä vuotta jäljellä :0 Ollut niin haipakkaa viime viikot ja päivät, etten ole edes blogien ääreen ennättänyt.
  Oma marraskuuni kuulostaa hyvin samalta kuin sinun. Nautin ihan tavallisesta arjesta, ennen kuin kaikki pikkujoulut ja muu jouluhössötys alkaa. Minäkin haluaisin leffaan kattomaan tuon A Star Is Born. Poikaystävä on tosin erimieltä, mutta ehkä saan jonkun kaverin houkuteltua mukaan. :D
  Rentouttavaa viikonloppua! :)

  1. Älä muuta viserrä! Tuntuu että vastahan juhlittiin uuden vuoden vaihtumista, miten kohta voidaan olla taas jo joulussa.

   Tavallinen arki on kyllä ihanaa, joulukuussa on sitten tosiaan varmasti taas hulinaa, niin kiva tällainen rauhallisempi kuukausi väliin. Ja hei omakaan poikaystäväni ei ensin ollut halukas lähteä katsomaan leffaa, mutta trailerin jälkeen sain käännytettyä 😉

   Rentoa alkavaa viikonloppua sinnekin!

 6. Täältäkin ääni kirkasvalolampulle! Joka vuosi syyskuun alusta käyttöön. Todellakin huomaa eron. Oma lamppuni on aikamoinen rumilus, mutta onneksi se on käytössä töissä, eikä kotona… Yläpuolella mainittiin tuo Innoluxin Tubo, sen kelpuuttaisin itsekin!

  1. Hitsi, ehkä se pitäisi nyt vihdoin tänä vuonna hankkia! Minäkin kiinnostuin yllä mainitusta Tubosta, oli tosi hyvännäköinen ja meille sellainen tulisi juuri kotiin, niin plussaa ulkonäöstä. Täytyy laittaa harkintaan :)

   Kiitos Mari ja ihanaa viikonloppua!

 7. Joulun odotus ja ihan vain tavallisen arjen elämistä suunnitelmissa täälläkin päässä tässä kuussa. Selailin tänään blogiasi taaksepäin ja ihastuin täysin messinkisiin kynttilänjalkoihin, jotka ovat vilahtaneet teidän ikkunalaudoilla ja viime vuoden itsenäisyyspäivän illalliskattauksen postauksessa. Googlailu ei tuottanut tulosta, muistatkohan mistä ne ovat peräisin? Ihanaa viikonloppua!

  1. Moikka Julia! Hitsi, mulla ei ole yhtään muistikuvaa kynttilänjalkojen alkuperästä, eikä niissä valitettavasti lukenutkaan mitään kun tarkistin. Veikkaisin ehkä H&M Homea, kun sieltä olen useimmiten ostanut kynttelikköjä sun muita – joka tapauksessa ne ovat jo vuoden pari vanhat. Kurkkaa kuitenkin tuo H&M Home, Ikea, Ellos ja esim Plantagen, josko niistä löytyisi jotain vastaavaa ☺️

   Ihanaa viikonloppua sinnekin!

 8. Hei kiva postaus! Mulla menee marraskuu harjoitteluun keskittyen. Sen alettua kävi ilmi, että se vie tosi paljon aikaa. Koitan kuitenkin samalla saada pari kurssia viimeisteltyä ja töissäkin pitäisi ehtiä käymään. Joka päivä koitan pitää jonkinlaisen rentoutushetken kynttilöiden ja sarjojen parissa. Marraskuussa on myös ensimmäiset pikkujoulut ja yksi keikka tiedossa. Kivaa marraskuuta sulle Jonna! Koitetaan selvitä tästä pimeästä kuukaudesta, vaikka sitten niiden kausivalojen ja kynttilöiden avulla. :)

  1. Ihana kuulla että tykkäsit, kiitos Anne! Paljon tsemppiä harjoitteluun – kaikki uuden opettelu vie jo itsessään aina voimia, siitä ajasta puhumattakaan. Hyvä että muistat kuitenkin ottaa itsellesi kaiken kiireen keskellä niitä pieniä rentoutushetkiä arjessa, ne auttaa jaksamaan 😊

   Kiitos piristävästä kommentista ja kuin myös kivaa marraskuuta! Joka vuosi tästä on pimeydestä huolimatta selvitty, joten eiköhän tänäkin vuonna 😍

 9. Hei! Samaa mietin itsekin joka marraskuu, että miten tästä pimeydestä taas selviää tai miten tähän tottuu, mutta tosiaan joka vuosihan siitä on selvitty! :) Kiva nähdä jos tänne tulee kommentteja tai kokemuksia kirkasvalolamppuun liittyen kun on tullut mietittyä sellaisen ostoa itselläkin. Heh kävin katsomassa tuon A Star is Born leffan sen suuren hypen takia ja täytyy sanoa, että oli kyllä pettymys, ehkä oli sitten jo liian kovat odotukset… :D

  1. Miten tämä pimeys ja harmaus voikin tulla yhtä isona yllätyksenä joka vuosi? :D Luulisi siihen jo tottuneen, mutta ei, haha! Pari kommenttia on noihin kirkasvalolamppuihin liittyen tullutkin, aloin kyllä vakavasti harkita sellaisen ostamista. Kerran kun raaskisi panostaa, niin siitä olisi varmasti iloa ja apua syksyn pimeyteen vuosiksi eteenpäin!

   Olen muuten kuullut nyt muutamalta ystävältänikin, kuinka leffa oli ihan hyvä, mutta ei niin tunteita herättävä kuin olisi odottanut. Ehkä sen ympärillä ollut hype on tosiaan luonut liian kovat odotukset 🙈 Täytyy mennä itse pian katsomaan, niin voi muodostaa oman mielipiteen.

   Kivaa viikonlopun jatkoa!

 10. A Star is Born oli niiiin hyvä! Olin koko päivän tuon näkemisen jälkeen ihan itku kurkussa enkä saanut elokuvaa pois mielestä, kosketti jotenkin niin syvältä. Ihan huikea elokuva. Toivon niin paljon että Bradley Cooper saisi miespääosan Oscarin roolistaan, oli mun mielestä niin uskottava. Ja mun mies ainakin nautti elokuvasta ihan yhtä paljon kuin minäkin, hän on tunteellinen tyyppi muttei yleensä kiinnostu romanttisista elokuvista. :)
  Oon aika kova elokuva-friikki enkä ikinä anna elokuville arvosanaksi 10/10, mutta A Star is Bornille annoin.

  1. Ah, en malta odottaa että pääsen itse näkemään sen! Piti alunperin mennä eilen, mutta menikin aikataulut ristiin. Ainakin trailerin perusteella vaikuttaa ihan meikäläisen leffalta :)

   Kivaa sunnuntain jatkoa sinne!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *