Huonon päivän taltuttajat

“Onko sulla ikinä huonoja päiviä, kun olet aina niin positiivisena ja iloisena?” Tätä kysytään aina silloin tällöin ja vastaan joka kerta, että tottakai on! Positiivisuus tulee mulla kyllä luonnostaan ja pääosan ajasta olenkin hymy huulilla, mutta luonnollisesti kaikilla on joskus niitä päiviä, kun mieli on vähän vähemmän korkealla ja pienetkin asiat ottavat päähän. Itselleni iski sellainen viimeksi tällä viikolla, kun iltapäivästä rupesi yhtäkkiä kiukuttamaan kaikki – vikatikki oli inhokkipuuhassani pyykkien levittämisessä, kun jo valmiiksi reistaillut pyykkiteline sanoi itsensä irti ja paiskasin mokoman lattiaan. Tämän jälkeen kiukuttelin ennen salille lähtöä, kun en löytänyt urheilurintsikoitani ja istuin ristiasennossa lattialla kuin pikkulapsi konsanaan mutisten, että jään kyllä kotiin.

No en onneksi jäänyt, vaan lähdin poikaystävän mukaan savun kuitenkin noustessa yhä korvista. Automatkalla hän otti hellästi kädestäni kiinni ja kysyi, auttaisiko tämä? Pikkuhiljaa mieli alkoi kohentua ja viimeistään salitreenin jälkeen oli jo paljon parempi fiilis. Veikkaan että kiukkupurkauksen syynä oli ihan vaan stressi (ehkä ripauksella hormoneja maustettuna), jonka pahin puuska meni ohi kun sai vähän purettua.  Keräsin alle muutamia keinoja, jotka minulla auttavat huonon päivän selättämiseen :)

Kukat

– Mieti mikä oikeasti on ärsytyksen takana? Huonon fiiliksen iskiessä kannattaa miettiä, mikä oikeasti ottaa päähän – onko se tosissaan se kenkkuileva pyykkiteline vai jokin isompi asia taustalla? Tietysti välillä ainakin itselläni voi olla ihan vaan sellainen selittämätön huono päivä, jolle ei yksinkertaisesti ole mitään syytä, mutta usein taustalla on kuitenkin jokin ärsyke, jonka tiedostaminen auttaa. Jos taas kiukuttaa esimerkiksi stressin takia, tee itsellesi selkeä aikataulutettu to do -lista – minua helpottaa kun näen tehtävät asiat konkreettisesti kirjoitettuna, niiden yliviivailusta puhumattakaan.

– Älä jää rypemään huonoon fiilikseen. Vaikka tekisi mieli jäädä kotiin kiukuttelemaan, on paljon parempi lähteä liikkeelle. Usein helpottaa, kun saa jotain muuta ajateltavaa sen sijaan että jää yksin rypemään sohvannurkkaan – tälläkin kertaa urheilu auttoi.

– Kuuntele musiikkia, johon liittyy kivoja muistoja. Meinasin laittaa salilla kuulokkeisiin soimaan perinteisen viime kerroilla kuuntelemani listan, kunnes silmäni osui vaihtarivuoteni aikaiseen soittolistaan. Painoin playta, ja menin välittömästi muistoissani lämpöiseen Etelä-Ranskaan, jossa siemailtiin aperoleja hiekkarannalla vailla huolen häivää. Treeni kulki näiden biisien siivillä loistavasti! Musiikki tuo niin vahvasti muistoja mieleen ja ainakin itse yhdistän musiikin silloisiin tilanteisiin ja fiiliksiin, joten hymy kirposi huulille väkisinkin.

– Tee lempiruokaasi. Huonot päivät vaativat oikein kunnon lohturuokaa, oma vakkarini on esimerkiksi sitruunapasta. Tämänkin viikon kiukkupäivänä ilahdutti tieto siitä, että salin jälkeen voidaan tehdä yhdessä hyvä iltapala!

– Ajatus siitä, että huonon päivän jälkeen tulee aina hyvä. Jos tänään kaikesta huolimatta kiukuttaa, niin antaa kiukuttaa. Huomenna on taas uusi päivä ja uusi mahdollisuus polkaista päivä käyntiin paremmalla fiiliksellä!

Mikä sinua piristää huonoina päivinä?

1 thought on “Huonon päivän taltuttajat

  1. Huonona päivänä mua piristää hömppäsarja Netflixistä! Frendit toimii tähän tarkoitukseen kun nenä päähän, se on aina hauska ja sopivan mittainen👍 Listoja tykkään myös tehdä juurikin sen avulla hahmottaa paljonko sitä hommaa oikeasti on, ja se tunne kun saa ruksittua niitä tehtäviä yli😍

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *