Copenhagen Snapshots

Cph7

Oltiin tosiaan viikonloppuna yllätysreissulla Köpiksessä yhdessä poikaystäväni perheen kanssa, tässä muutamia räpsyjä sieltä. Kohde ei olisi voinut olla mieluisampi, sillä ihastuin kaupunkiin edellisellä kerralla siellä käydessäni – parasta kun silloin oli vielä kaupungissa asuva ystävä oppaana ja pääsi näkemään parhaita paloja. Nyt oli kyllä hieman eri olosuhteet kun tuolloin kesäreissulla pyöräillessämme ympäri kaupunkia paljain säärin ja mekot hulmuten, nyt marraskuussa taas sai kääriytyä villahuiveihin ja pipoihin ihan tosissaan. Ei kuitenkaan annettu kylmyyden haitata, vaan käveltiin joka päivä monia kilometrejä ja ihasteltiin jouluun koristeltua kaupunkia.

cph8 Cph1

Aamiainen kuudelle hengelle lauantaina ilman pöytävarausta oli helpommin sanottu kuin tehty, mutta päästiin lopulta ykkösvaihtoehtoomme Atelier Septemberiin (Gothersgade 30). Kävin täällä edellisellä reissulla kahvilla ja paikka on kyllä ihana, niin kiva tunnelma ja ystävällinen palvelu! Nyt pääsin tosiaan testaamaan ruokapuoltakin ja aamupala oli kaikkien mieleen – erityisesti tuo puuro mandariinihillolla oli herkullista.

Cph2

Majoituttiin Ibsens Hotelissa, joka oli tosi hyvällä paikalla kävelyetäisyydellä kaikkialta. Tänne pääsi myös näppärästi metrolla lentokentältä, lähin metroasema Nørreport on vaan viiden minuutin kävelymatkan päässä. Erityissuositus myös hotellin aamiaiselle, joka syötiin toisena päivänä – kaikki oli luomua ja tuoretta.

Cph5 Cph4

Hotellimme oli myös lähellä Torvehallerne -kauppahallia, joten käytiin täällä itse asiassa jopa kahtena päivänä lounaalla. Hallissa on moderniudestaan huolimatta jotenkin tosi kiva tunnelma (joskin myös ruuhka-aikaan paljon ihmisiä ja pitkät jonot) ja hyviä ruokapaikkoja – testattiin Hallernes Smørrebrød sekä Gorm’sin pizzat. Kauppahallin kruunaa kahden lasirakennuksen keskellä oleva torialue kukkakojuineen ja tuoreine kasviksineen, niin ihana paikka!

Cph9

Toisen päivän asuni. Pipoa en ollut optimistisena pakannut mukaan, mutta onneksi sentään tämä hattu oli matkalaukussa, niin sai vähän lämpöä päähänkin. Ei sitä osannut arvata, miten kylmä Köpiksessä olisi, mutta kylmänä puhaltava merituuli teki oman silauksensa.

Cph3

Kierreltiin tovi Nørrebrossa, jossa on useita kivoja second-hand putiikkeja. Täältä löytyy myös Acnen pieni outletliike eli Acne Archive, joka oli kuitenkin tällä kertaa niin tupaten täynnä porukkaa, että tehtiin nopeasti täyskäännös ulos liikkeestä. Tätä vastapäätä sijaitsee tosi kiva second-hand kauppa Second Wardrobe, jossa oli paljon tanskalaismerkkejä kuten Gannia ja Samsoe & Samsoeta. Lähdettiin tyhjin käsin, mutta valikoima vaikutti sellaiselta, että täältä voisi tehdä hyviä löytöjä.

Cph6

Viimeisen päivän nopea välipala Kompa9 -kahvilassa (Kompagnistræde 9) – valittiin kaikki leivät eri täytteillä ja nämä oli tosi hyviä. Alue ylipäätään on muuten tosi kaunista ja kadun varrella on paljon kivannäköisiä rafloja ja kahviloita. Lähistöllä sijaitsee myös Sonny -kahvila, jossa käytiin edellisellä reissulla!

Instacph5 Cph10

Niin ihana reissu – ensi kertaan Köpis <3

6 thoughts on “Copenhagen Snapshots

    1. Oi että! Kesäisessä Köpiksessäkin oli puolensa, mutta olihan kaupunki super tunnelmallinen tähän aikaan vuodesta 😍

  1. Ihana köpis, ei ikinä petä! Kiitos hyvistä vinkeistä 😊 mistä tuo kaunis takki on?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *