Operaatio hiukset elinvoimaisiksi

Kaupallinen yhteistyö: Elivo & Asennemedia

Kirjoittelinkin jo alkukuusta, miten olen kamppaillut kesän jälkeen hiusteni kanssa. En toki ole koskaan omistanut mitään paksua ja tuuheaa kuontaloa, vaan hiukseni ovat varsin hentoa ja perisuomalaista laatua. Tukkani tuntuu kuitenkin viimeisen puolen vuoden aikana ohentuneen, eikä se ole enää kasvanut yhtä pitkäksi kuin ennen. Kaiholla katsoin juuri blogini alkuaikojen kuvia, joissa tukkani ylsi reilusti yli rinnusten. Odotinkin viime viikkoista kampaajakäyntiä kuin kuuta nousevaa, enkä ole ikinä halunnut niin palavasti leikata latvojani. Yleensä kun niistä vaivaisista senteistä on saanut ennemmin taistella kampaajan kanssa, leikkaa jooko niin vähän kuin mahdollista. Nyt tuntui, että otetaan kuuman kesän jälkeen suosiolla kertarysäyksellä kaikki huonot latvat pois, niin saadaan tukkaan vähän eloa!

Elivo3

Ja onneksi leikkasin, sillä tukka tuntuu nyt niin paljon paremmalta. Hiukset näyttävät rutkasti vahvemmalta tasaisilla latvoilla, joten niiden pätkäisy oli kyllä loistava päätös! Hiukset ylipäätään vaikuttavat itselläni yllättävän paljon itsevarmuuteen ja omaan fiilikseen. Jos tuntuu, että tukka valuu päätä myöten ja edellisestä pesukerrastakin on jo tovi, niin huomaan heti esimerkiksi kuvatessa, etten tunne oloani mukavaksi. Harottavaa ja ohutta hiusta oli todella vaikea muotoillakaan mitenkään, joten nyt skarpimman tukan kanssa homma on helpottunut huomattavasti. Olen kuitenkin taas ottanut projektiksi hiusten vahvistamisen, alla muutamia omia vinkkejäni tässä operaatiossa. Eiköhän näillä saada taas hiukset elpymään :)

Elivo2

– Hiusten pesuvälin pidentäminen. Rakastan vastapestyjen ja ilmavien hiusten tuntua, enkä todellakaan kuulu siihen kategoriaan, jotka sanovat hiusten olevan parhaimmillaan pari päivää pesun jälkeen. I wish! Olen kuitenkin tietoisesti pidentänyt viimeisten vuosien aikana pesuväliä, eikä jokapäiväinen hiusten peseminen tule enää kuuloonkaan – mulla on tosi kuiva päänahka jo ennestään, joten liika peseminen veisi vaan turhaan rasvaa päänahasta. Pesen hiukset joka toinen tai joka kolmas päivä, vähän riippuen menoista tai esimerkiksi kuvauksista. Jos kolmantena päivänä ei ole vaikka kotitoimistoa ja salia kummempaa ohjelmaa, niin antaa hiusten suosiolla levätä.

– Avuksi hiusravinne. Olen kirjoittanut hiusravinteista ennenkin ja käyttänyt joitain valmisteita aina silloin, kun tuntuu että tukka kaipaa vahvistusta. Nyt ravinteet ovat unohtuneet pariksi vuodeksi (ja sen näköjään huomaa, kröhöm), joten otin testiin Elivon HiusVoiman, joka vahvistaa ja korjaa hiusten rakennetta edistäen niiden kasvua. HiusVoima sisältää solujen uudistumiselle tärkeää biotiinia, hiuksen keratiinin omaa rakennusainetta kysteiinia sekä sen aineenvaihduntaa ja vaikutusta tehostavaa molybdeenia, optiMSM-rikkiä sekä kollageenin muodostuksen kannalta tärkeää C-vitamiinia. Samat ainesosast vahvistavat myös ihon ja kynsien rakennetta. Olen popsinut näitä kapselin päivässä vasta reilun kuukauden verran, joten vaikutuksista on vielä mahdotonta sanoa, mutta odotukset ovat ainesosien perusteella korkealla. Ainakin kampaajalla juuri huomasin, että vauvahiusta pukkaa paljon ja myös kynnet tuntuvat vahvemmilta niiden ruvettua aiemmin taas liuskottumaan herkästi.

Elivo1

– Kuumien laitteiden käytön vähentäminen – Fööni ja muut kuumat hiustenmuotoiluvälineet ovat heikkouksiani, sillä en vaan saa ilman föönausta hiuksiini sitäkään vähää tuuheutta. Olen kuitenkin pyrkinyt välillä jättämään föönin pois esimerkiksi joskus iltaisin hiukset pestessäni, ja ei se tukka nyt niin mahdoton näky ole ilmankaan. Käytän myös turhan usein rautaa tukan suoristamiseen tai kihartamiseen ja niiden käyttöä yritän tosissani vähentää. Nyt hiusten leikkaamisen jälkeen en ole tosin kaivannut arkena suoristusrautaa juuri ollenkaan, sillä lyhyemmät ja skarpimmat hiukset näyttävät yllättävän hyvältä ihan sellaisenaan, kuten näissäkin kuvissa vaan föönauksen jäljiltä.

– Kiharoiden tilalle nutturakampaukset. Niin paljon kuin kiharoita ja laineita rakastankin, on edelliseen kohtaan viitaten kuitenkin aika vähentää raudan käyttöä. Avonaisten kiharoiden sijaan täytyy alkaa suosia esimerkiksi helppoja nutturakampauksia, joita voi hyödyntää siihen toisen päivän tukkaankin. Tykkään itse laittaa nutturan joko rennosti niskaan jättäen pari kiehkuraa kehystämään kasvoja, tai sitten kaikki hiukset ylös pään päälle nutturalle.

– Piristä hiuksia asusteilla. Tämä ei varsinaisesti liity hiusten vahvistamiseen, mutta voi helpottaa esimerkiksi juuri pesuvälin pidentämistä. Kaikenlaiset hiusasusteet ovat nyt vahvasti pinnalla, ja sitä toisen tai kolmannen päivän tukkaa voi piristää vaikka pannalla, huivilla tai söpöllä donitsilla. Erityisesti samettiset, solmulla varustetut kauniit pannat ovat nyt pop ja alan hiljalleen lämmetä niille omien lapsuuden ja nuoruuden kauhukuvien jälkeen.

Elivo5

– Nuku hiukset auki. Nukuin ennen lähes aina hiukset kiinni ja pidin niitä nutturalla yön ajan. En itse asiassa edes tiedä, missä vaiheessa olen päässyt tavasta eroon, mutta nykyään ponnarit jäävät yöpöydälle ja tukka saa olla ihan vapaana ilman kiristäviä ja hiuksia mahdollisesti katkovia lenksuja. Kotona käytän muuten usein pehmeitä donitseja, jotka ovat helliä hiuksille.

– Vältä hiusten harjaamista märkänä – Tämä on yksi kehityksen paikka itselleni! Olen monesti lukenut, kuinka hiuksia ei saisi harjata märkinä suoraan suihkun jälkeen, sillä se aiheuttaa herkästi hiusten katkeilua. Mulla on kuitenkin joku pakkomielle saada hiukset kammattua heti, tai muuten hiukset kuivuvat etenkin juuresta sellaiselle inhalle pörrölle. Nykyään suihkutan ensin selvittävää hiuksiin jätettävää hoitoainetta, minkä jälkeen hellästi kampaan muutamalla vedolla tukkaa ojoon, mutta vältän kunnon repimistä.

Elivo4

Minkälaisia kikkoja teillä on hiusten kasvatukseen? Entä onko joku muu kokenut etenkin nyt ennätyskuuman kesän jälkeen tukkataisteluja?

20 thoughts on “Operaatio hiukset elinvoimaisiksi

 1. Täällä toinen tukkaongelmien kanssa taisteleva. Suihkun jälkeen lattialta löytyy sellainen tuppu hiuksia että hirvittää peiliin katsoa, Nyt olenkin aloittanut massiivisen vitamiinitankkauksen. B12 vitamiinia aloin käyttämään jo kesällä ja nyt otin rinnalle myös rautasuihkeen, kun luin että matalilla ferritinitasoilla saattaa myös olla yhteys hiustenlähtöön. Vielä kun oppisi irti ponnareista, jotka jo muutenkin ohutta tukkaa katkoo…

  1. Ei olla kyllä selvästi ainoita tukkaongelmien kanssa, kun aiheesta on tullut niin paljon kommentteja! Sinänsä siis lohduttavaa. Kiitos vitamiinivinkeistä – olen pitkään ajatellut että pitäisi käydä mittauttamassa kaikki arvot ihan muutenkin, joten sain tästä pontta ryhtyä tuumasta toimeen.

   Ja hei nyt kun kaikki söpöt vaikka samettiset donitsit ovat pop, niin voi välillä käyttää niitä hellempänä vaihtoehtona hiuksille :)

 2. Mulla on ikuinen tukkataistelu käynnissä :D Meillä on varmaan aika samanlainen hiuslaatu sun kanssa, joten tunnistin kyllä ihan samat ongelmat omassa tukassani sillä erotuksella, että oma päänahkani ei ole kuiva, vaan erittäin helposti rasvoittuva. Mutta kiitos kuivashampoon ja kihartimen, riittää kun pesen hiukset nykyään 2 kertaa viikossa :) Tiedän, että hiusten föönaus ja kiharrus kuluttaa hiusta, mutta kun tosiaan teen sen vain kahdesti viikossa, en usko että siitä on ihan kamalasti harmia hiuksilleni. Kiharat nostavat liimalettiäni päänahasta ja kun päivittäin laittaa vähän kuivashampoota, ei hiukset tunnu rasvoittuvan juuri lainkaan. Yöllä pidän hiukset aina löysällä donitsinutturalla, kiharat eivät pysyisi päivästä toiseen jos nukkuisin hiukset auki. Nykyään joudun kuitenkin nähdä hiusteni eteen niin paljon vähemmän vaivaa kun ennen, koska pesuväli on niin harva ja kihartamiseenkin menee vain se 10 minuuttia aikaa :) Hiukseni ovat ehkä n.5 cm pidemmät kuin sulla eikä latva pysy hyvänä tästä pidemmällä tukalla, mutta vuosien mittaan olen vaan hyväksynyt sen faktan, että sellaista tosi pitkää tukkaa en saa kasvatettua. Sulla on muuten tosi vaalean näköiset hiukset näissä kuvissa, pysyykö sulla pituudetkin noin vaaleana vai laitetaanko sulle välillä niihinkin raitaa? Mulla on myös vaaleat hiukset ja pituudet tuppaa kellastumaan, en kuitenkaan halua että niihin laitetaan raitaa ettei se vahingoittaisi hiusta entisestään. Huh tulipas pitkä kommentti, voisin jauhaa hiuksiin liittyvistä asioista kyllästymiseen asti :D Mutta tosi fressiltä näyttää sun hiukset ja tosi hyvin sopii sulle toi vähän lyhyempikin malli :)

  1. Kaksi kertaa viikossa hiustenpesu, olen kade! Mun on kyllä lähes aina pestävä joka toinen päivä, ellei tosiaan ole sellainen kolmas päivä, ettei ole mitään menoa tms. Mutta kyllähän se tukka hiljalleen tottuisi, jos vaan sitkeästi pidentäisi väliä. Täytyykin kokeilla donitsinutturaa yöksi, koska mullakaan ei kiharat oikein enää pysy useampaa päivää, mutta tosiaan en ole aikoihin pitänyt hiuksia kiinni öisin.

   Sama juttu, täytynee itsekin hyväksyä, ettei tukka vaan kasva enää vahvana paljoa tätä pidemmäksi. Olen kyllä viihtynyt tällä mitalla paljon paremmin kuin osasin kuvitellakaan, joten tuskin enää kaipaan pidempää tukkaa. Mulle laitetaan muistaakseni pikkuisen pituuksiinkin raitaa, ei tosin kaikkialle mutta kevyesti, jotta saa yleisilmeen pysymään freesinä. Olen muuten tykännyt ihan hurjasti Lee Staffordin hopeashampoosta, se on paras tähän asti kokeilemani! Plussaa vielä edullisuudesta, joten kokeilepa josko siitä olisi avuksi ylläpitämään kylmää sävyä hiuksissa :)

   Ihana vaan kun kommentoit ja vielä näin pitkästi, kiitos Mimmu! 💗

 3. Minulla on aina tietty pituus, jossa hiukset on pakko käydä leikkauttamassa. Yhdessä ja samassa kohtaa on nimittäin ollut useamman vuoden ajan sellainen kohta, joka ei kasva yhtä pitkäksi kuin muut hiukset ja siihen kohtaan tulee sitten lovi. Silloin on pakko varata kampaaja-aika ja tasataan vähän loven yläpuolelta. Ja uskomatonta, miten paljon se max. viiden sentin pätkäisy vaikuttaa hiusten ryhtiin ja omaan fiilikseen!

  Tuosta hiukset auki nukkumisesta. Minun on pakko pitää hiukset suht korkealla nutturalla nukkuessa, jos en halua niiden olevan aamulla aivan lättänänä päätä vasten ja likaiset. Tuntuu että olen ainut jolla on tämä näin päin, kun muut hiukset kiinni nukkuvat tuntuvat vaan manaavan kuinka hiukset on kamalassa pörrössä ja takussa, jos nukkuu hiukset auki! :D En tiedä vaikuttaako se, kun käytän hyvin harvoin mitään tököttejä enkä ainakaan nuku sellaiset päässä. Että jos hiukset olisivat vaikka hiuspuuterista karheat, niin varmaan menisivät minullakin takkuun? Taidan myös hikoilla yöllä sen verran, että länään menee jos vapaina ovat.

  1. Toi lovi on kyllä niin jännä, mullekin tulee sellainen aina toiselle puolelle tukkaa etuhiuksiin! Varmaan ne ovat jotenkin kovimman käsittelyn alla tms, mutta se on erikoista :D Pienikin hiusten pätkäisy kyllä tekee niin paljon, tukka tuntuu hurjasti ryhdikkäämmältä ja freesimmältä.

   Mulla on jotenkin niin sileä ja liukas hiuslaatu, että se harvoin takkuuntuu yön aikana. Se on kyllä totta, että jos haluaa esimerkiksi kiharoiden pysyvän yön yli seuraavaan päivään, kannattaisi sitten pitää hiukset vaikka juuri pehmeällä donitsilla nutturalla, täytyy siis itsekin ottaa yönutturat sellaisissa tilanteissa käyttöön :)

 4. Paplarit!! Isoilla sellaisilla saa hyvin kuohkeutta hiuksiin eikä tarvitse käyttää kihartimia. Hiukset tykkää.

  1. Mun on pitänyt pitkään kokeilla lämpörullia! Niiden luulisi olevan aika paljon hellemmät kuin kihartimet tms, mutta saisi varmasti kohotusta ja juuri kuohkeutta hiuksiin. Kiitos siis muistutuksesta, täytyy ostaa sellaiset pian testiin :)

 5. Mulla ongelmat on hiusten lähdössä: siis mä inhoan käydä suihkussa pesemässä tukkaa kun sit sitä lähtee ihan hirvee määrä! Kampaaja tosin totesi, että uutta kasvaa ihan reipasta tahtia takaisinkin, että siitä ei oo pelkoa että kaljuks jäis. Mut ärsyttää silti niitä noukkia aina ties mistä kun niitä tippuu! :D Lisäks kuiva päänahka on ikävä, jonka vuoksi pesen kans joka toinen-kolmas päivä hiuksia. Ne shampoot mitä voitin siitä sun arvonnasta menee just testiin, että jos niistä löytyis jotakin apua tähän vähän elottomaankin tukkaan! :)

  1. Hiustenlähtö on kyllä turhauttavaa! En ole huomannut varsinaisesti sitä irtoamista (paitsi harja tosin täynnä hiuksia aina, kröhöm), mutta tunnen itse tukan ohentuneen. Hei ihanaa että tuotteet pääsevät testiin, toivottavasti ovat mieluisia! Alempana vinkattiin kuivaan päänahkaan Cutrinin Vieno pesevästä hoitoaineesta ja mulla itse asiassa on se purnukka kotona, joten meinasin itse testata tehoaisiko se päänahkaan. Voin raportoida sitten blogissa, jos siitä on avuksi! :)

 6. Ihana väri sun hiuksissa. :) Se kyllä aina freesaa jos raaskii joskus leikata kuivia latvoja pois kunnolla. Olin ennen aina pitkien hiusten nimeen vannoja ja kampaajalla pyyntö oli aina se “leikataan vaan vähän kuivia latvoja pois”, mutta pitkän polkan löydettyäni olen huomannut että ohuet hiukseni näyttävät paljon terveemmiltä ja paksummilta. Polkan tielle on nyt siis jääty. :)
  Ja hei mun kysymys on nyt kyllä ihan ohi aiheen, mutta mistä toi keittiönurkkauksen sivupöytä on joka kuvissa vilahtaa? :)

  1. Kiitos paljon, tämä viileä vaalea on kyllä ehdottomasti se oma juttu :) Teki tosiaankin niin hyvää, että kerrankin raaski leikata latvvoja oikein kunnolla. Ehkä innostun tästä lyhyemmästä tukasta niin, etten jatkossa enää edes kaipaakaan pidempää, ainakin nyt tuntuu tosi omalta.

   Hei hauska kun bongasit, mun onkin ollut tarkoitus esitellä se pian jahka tulisi aurinkoinen päivä kuvaamiseen! Se on Jyskin Vitrum -sivupöytä, ihan täydellisen kokoinen eikä ole hinnalla pilattu :)

 7. Minulla oli aiemmin kuohkea ja paksu tukka – nyt pudonnut tosi paljon hiuksia ja varsinkin ohimoilta harventunut. Paniikki!
  Ennen tukka oli myöskin karkea ja siinä pysyi kihara hyvin, nyt se on kaikkea muuta ja lätsähtää heti kun astuu ovesta ulos :/
  Yritän siksi välttää kuumia muotoilulaitteita ja teen yöksi vain ns. sormikiharoita. Niillä saan jotakin muotoa aikaiseksi tähän roikkulettiin :D
  Kesä kuivatti myös minulla latvoja ja päällishiuksia paljon, ja marssinkin heti kampaajalle syksyn alkaessa. Kaikenlaisia latvahoitoja tulee käytettyä samasta syystä säännöllisesti.

  1. Lohduttavaa kuulla muidenkin tarinoita, kun huomaa ettei ole yksin asian kanssa, kiitos siis Nanna kun kommentoit! Sama paniikki iski minullakin kesän jälkeen, kun tuntuu ettei tukka ole enää yhtään se sama mihin on tottunut (saati kuin niissä nuoruuden kuvissa).

   Jos kaipaat karkeutta hiuksiin, auttaisiko niihin jokin suolasuihke tai sellainen suola “mousse”? Olen joskus testannut ja ne kyllä tekee paljon karheamman hiuksen esimerkiksi muotoilua varten. Kampaajani käytti juuri omaan tukkaani Label M:n Volume Foamia joka oli ihan superhyvä, yhdellä ainoalla tuotteella sai tuuheutta ja pitoa tukkaan, joten meinasin itsekin ostaa sen pian testiin :)

 8. Hiusten kanssa taistelua täälläkin. En tiedä mitä tapahtui parisen vuotta sitten, hiuksia lähti ihan hirveästi, eivätkä ne kasvaneet takaisin, vaan jäivät ohuemmiksi. Onneksi lähtökohta oli paksu tukka, mutta kauhealle se tuntui. Ja nyt siihen hiustenlähtöön kiinnittää entistä enemmän huomiota…Jostain luin, että syksyllä normaalistikin lähtee hiuksia reilummin.

  Itsekään en osaa luopua föönistä ja suoristusraudasta, mutta yritän harventaa, ja käyttää mahdollisimman matalia lämpötiloja. Laadukkaat hiustenhoitotuotteet on elinehto. Yksi tuore suosikkini on Cutrin Vieno pesevä hoitoaine! Loistava tuote, jos on kuivat hiukset tai kuiva päänahka. Pyrin huolehtimaan myös hyvästä ruokavaliosta ja täydentää lisäravinteilla tarvittaessa, kokonaisuushan sitä on ja kaikki vaikuttaa kaikkeen. Verikokeiden perusteella esimerkiksi D-vitamiinia saan tankata vielä entistäkin isompia annoksia, samoin tuo ferritiiniarvo oli liian alhainen. Kummallakin on yhteys myös hiuksiin, eli saa nähdä!

  Tuo lyhyempi hiusten pituus sopii sinulle, näyttää hyvältä!

  1. Onpa ollut lohduttavaa kuulla muidenkin kokemuksia, onneksi siis kirjoitin aiheesta! Hei ihan huippua että mainitsit tuon Cutrinin Vienon! Sain sen joskus jo muistaakseni kesällä kokeiltavakseni ja jotenkin tuo pesevä hoitoaine ei vienyt huomiotani, ennen kuin luin juuri hetki sitten purkkia tarkemmin ja huomasin sen olevan juuri kuivalle päänahalle. En ole vielä ehtinyt kokeilemaan, mutta nyt sinunkin inspiroimana aion ensi pesukerralla testata tuon, josko olisi avuksi päänahkaan :)

   Olet oikeassa tuosta kokonaisuudesta ja miten kaikella on vaikutusta. Mun on pitkään pitänyt käydä verikokeissa mittauttamassa arvoja ihan muutenkin, joten näiden kommenttien jälkeen täytyy kyllä ryhtyä tuumasta toimeen.

   Kiitos vielä kun kommentoit, sain tästä hyviä vinkkejä!

 9. Itsekin leikkasin noin 10cm latvoista kesän jäljiltä. Huomaan, että mitä harvemmin hiusta vaalentaa niin sitä parempana tukka pysyy. Raidoitan hiuksiani nykyään 4kk välein. Lisäravinteet käytössä täällä ja vedenjuontia olen myös lisännyt reippaasti :)
  Toi pituus sopii sulle hyvin ja tosiaan tukkasi näyttää paksummalta :)

  1. Kesä on kyllä varmaan tehnyt tepposet monelle, kun ei ole tukka tottunut niin jatkuvaan kuumuuteen ja aurinkoon. Ja ihan oikeassa olet, vaalennus ei tietenkään ole paras vaihtoehto hiuksille – kunpa pystyisin olemaan raidoittamatta, mutta viileä vaalea on ehdottomasti se eniten omalta tuntuva look, joten kolmen kuukauden välein käyn raidoittamassa.

   Kiitos paljon, leikkaus teki kyllä ihmeitä ja tukka näyttää rutkasti terveemmältä :) Ihanaa sunnuntain jatkoa sinne!

 10. Tasan ei mee nallekarkit :D itellä niin paksu tukka että tää postaus tuntuu ihan absurdilta mulle, etin vaan keinoja miten tukka ohenis vähäsen. :’D Nytkin niin painava ponnari et niskat taitaa olla sen takia jumissa jatkuvasti. Mut vastapainona kynnet onkin sit ihan haperot mut ei viittis lisäravinteita syödä ettei tukka vaan vahvistu :D :D

 11. Tosi hyviä vinkkejä! Täällä kans on aiemmin painittu samanlaisten ongelmien kanssa. Nyt kuitenkin hyvä tilanne hiusten kanssa, ja halusin jakaa sulle lisäksi pari itse toimiviksi koettua vinkkiä:
  1) Ensimmäinen ja ehdottomasti tärkein: blondaamisen vähentäminen. Sullakin on tosi vaalea tukka tällä hetkellä, ja itse ainakin syytän tätä omista ongelmistani ja uskon että myös sun hiuslaadulla tää on pääsyyllinen. Itselläni myös pitkä tukka oheni ja katkeili pois, ja jouduin leikkaamaan hartiamittaan. Nykyään käyn ottamassa vaaleita raitoja kerran vuodessa, ja tukka voi silti hyvin kun saa muun ajan kasvaa ilman kovia käsittelyjä. Nykyinen balayage-trendi sallii tämän hyvin ja itse en ainakaan pahemmin kärsi tyvikasvusta (toki omakin väri on sen verran vaalea). Eli suosittelen värjäyksen vähentämistä, kyllä ne pelkät tyviraidatkin rasittaa hiusta ihan yhtä paljon.
  2) Hyvät hoitoaineet. Mulla on käytössä MoroccanOilin öljy ja repair mask. Öljyä joka ilta latvoihin, ja tehohoito pari kertaa viikossa.
  3) Jos hiukset takkuuntuu yöllä kun nukut, niin itse tykkään laittaa pehmeällä donitsilla hiukset päälaelle löysälle poninhännälle. Antaa myös pienen tyvikohotuksen. ;)
  Tsemppiä projektiin, kokemuksesta tiedän että vaatii kärsivällisyyttä, mutta itse sain näillä ohjeilla n. vuodessa tukan kuntoon. Ja muista tosiaan säännöllisesti leikata huonot latvat pois, niin sekin auttaa! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *