Hentojen hiusten ystävät + arvonta

Kaupallinen yhteistyö: Cutrin & Asennemedia

Olen viime aikoina hieman kamppaillut hiusteni kanssa. Tukkani tuntuu viime kuukausien aikana ohentuneen silmissä, vaikka en juuri ole muuttanut hiustenhoitorutiinejani. Jo luonnostaan ohuet hiukseni ovat tuntuneet erityisen latteilta ja elottomilta harottavista latvoista puhumattakaan. Toivonkin, että reilun viikon päässä siintävä kampaamokäynti ja latvojen leikkaus freesaa hiuksia, ja kuuma kesä olisi vaan tehnyt tepposensa kuivattaen kuontaloani. Tulen kirjoittamaan hiustenvahvistusprojektista vielä myöhemmin omassa postauksessaan, mutta ensiapua hiuksilleni kampaamokäyntiä odotellessa on tuonut hiustyypilleni loistavasti soveltuva uusi tuotesarja.

Cutrin2 Cutrin1

Pääsin tutustumaan kotimaisen Cutrinin uuteen Ainoa -hiustenhoitosarjaan, joka on kehitetty juuri hentojen hiusten tarpeita ajatellen. Cutrin oli minulle tuttu brändi entuudestaan parin muotoilutuotteen myötä (esimerkiksi Muoto Extra Strong -hiuslakalle peukku!), mutta tätä sarjaa odotin suurella mielenkiinnolla. Cutrin Ainoa erottuu nimittäin muista hiustenhoitosarjoista siten, että se on spesifioitu nimenomaan hennolle hiuslaadulle ja kaikissa tuotteissa yhdistyy sekä pohjoismaisten hiusten kaipaama volyymi että hoitoteho. Tuotteet ovat lisäksi vegaanisia ja sarja saa tehonsa pohjoisen luonnosta – tuotteiden aktiiviaineina on esimerkiksi tyrniöljy, lakansiemenuute ja mustikansiemenöljy. Cutrin Ainoa soveltuu siis täydellisesti omalle hiustyypilleni, sillä hiukseni ovat ohuet ja raidoitetut, mutta ne kaipaavat hoitavien ainesosien lisäksi kuitenkin myös rutkasti rakennetta. Olen usein vaihdellut tuuheuttavien ja hoitavien tuotesarjojen välillä, mutta nyt yhdestä tuotteesta löytyy molemmat.

Minuun vetoaa myös tuotteiden simppeli ja tyylikäs ulkoasu. Lisäksi näissä on hinta-laatusuhde kohdallaan, sillä jokainen tuote maksaa alle 20 euroa, mikä on mielestäni sopuhinta premium-laatuisen sarjan tuotteista. Ainoa -sarjassa on kuusi eri hoitotehoa, joista voi valita omiin tarpeisiin sopivat; vahvuutta ja tuuheutta kevyesti käsitellyille hiuksille tuova Strength Defence Body Vitality, kosteutta ja selvitystehoa kuivalle tukalle antava Strength Defence Hydration Recovery, vahingoittuneita hiuksia korjaava Strenght Defence Nutri Repair, värikäsiteltyjen hiusten Color Defence, maksimaalista volyymia antava Volume Defence ja syväpuhdistava Urban Escape.

Cutrin8

Itselläni on ollut päivittäisessä käytössä vahvistavat ja tuuheuttavat Ainoa Body Vitality -tuotteet, ja vasemmanpuoleisessa kuvassa näkyykin eniten käyttämäni kolmikko. Pesen tukan joka toinen päivä Ainoa Body Vitality -shampoolla ja hellin hiuksia Body Vitality -hoitoaineella. Lisäksi vakiotuote kaapissani on suihkun jälkeen pyyhekuivattuihin hiuksiin suihkittava hoitosuihke – tämä Ainoa Hydration Recovery Detangling Mist kesyttää ja selvittää pörröiset hiukset.

Cutrin5

Kaksi tarpeellista täsmätuotetta hiustenhoitorepertuaarissa ovat tietysti myös tehohoito sekä syväpuhdistava shampoo. Pyrin käyttämään hiusnaamiota viikottain tai vähintään kerran kahteen viikkoon, tämän käsiteltävyyttä parantavan ja ravitsevan Ainoa Vitality Boost Intensive Treatment -naamion testasin juuri saunavuorollamme. Jätin vielä tarkoituksella hiukset föönaamatta ja annoin niiden kuivua, sillä yleensä föönaamattomuus jättää tukkani pörröiseksi ja karheaksi. Hiukset jäivät kuitenkin tehohoidon jäljiltä ihanan pehmeiksi ja hoidetuiksi, mutta ilman sellaista raskasta tuntua. Tämä siis vakuutti ja plussaa myös lyhyestä vaikutusajasta – naamion voi antaa muhia tukassa 3-10 minuuttia ja itse pidinkin vaan muutaman minuutin saunan päätteeksi.

Syväpuhdistavaa shampoota taas minun on ollut tarkoitus jo pitkään ostaa uusi puteli, joten tämä Deep Clean Shampoo tuli todellakin tarpeeseen. Oikein tunsin, miten päänahka on täynnä muotoilutuotteiden jäämiä, ja etenkin kuivashampoon ahkerana käyttäjänä on syväpuhdistava shampoo aivan ehdoton. Hiukset jäävät ilmaviksi ja helpommin käsiteltäviksi ilman muotoilujäämiä, joten nyt otan säännöllisen syväpuhdistavan shampoon käytön taas osaksi hiusrutiinejani.

Cutrin6 Cutrin3

Kaiken kaikkiaan voin käsi sydämellä suositella, ainakin omalle hiuslaadulleni Ainoa on täydellinen match! Cutrinilta haluttiin ilahduttaa myös teitä lukijoita arvonnan muodossa. Arvottavana on 3 x Cutrin Ainoa -tuotepaketti, joka sisältää Ainoa Strength Defence Body Vitality shampoon ja hoitoaineen, Ainoa Urban Defence Syväpuhdistavan shampoon sekä Vitality Boost tehohoidon. Arvontaan osallistut kommentoimalla tätä postausta ja kertomalla, mitkä ovat juuri sinun suurimmat haasteet hiustenhoitoon liittyen? Osallistumisaikaa on keskiviikkoiltaan 10.10 asti, minkä jälkeen voittajiin otetaan yhteyttä sähköpostitse.

ARVONTA ON PÄÄTTYNYT! Arpaonni suosi nimimerkkejä Laura, Hemppe ja Henriikka – teihin otetaan yhteyttä :)

Photos of me: Riikka Kuusisto / Edit by me

179 thoughts on “Hentojen hiusten ystävät + arvonta

 1. Kutiava päänahka joka pysyy kurissa ahkeralla hoidolla… Lisäksi hiukset ovat ihan lättänät ja päätä myöden, perus hentoinen suomalainen hiuslaatu…

 2. Ongelmani on hennot ja ohuet hiukset yhdistettynä hiuspohjan rasvoittumiseen. Rasvoittuminen ei tunnu helpottavan edes iän myötä.

 3. Ongelmia on useampiakin… yksi niistä on takkuisuus, joka tuntuu pahenevan koko ajan hiusten kasvaessa. Toinen on taipuvaisuus rasvoittumiseen, jonka takia hiukset on pestävä päivittäin. Ja lisätään vielä, että hiukseni ovat hyvin latteat, joten joudun muotoilemaan niitä jos jonkinlaisilla tuotteilla ja vempaimilla, jos haluan niiden olevan edes hetken nätisti.

 4. Ja a-a, mistä aloittaa…?! Hentoinen suomalainen ohut ”hiirenhäntä”… Voluumin puute ja kuiva päänahka (lue hilseilevä) ja kuivat latvat.. Kas tässä pakkaus…! ?

 5. Pesun jälkeen vähän aikaa hyvännäköinen, mutta kohta taas päätä myöten niinkuin lehmä olisi nuollut. Lisäksi herkästi sähköinen, päänahka kuivaa ja latvat käsittelystä haperot ?

 6. Sulla on mielestäni kauniit hiukset! Oma haasteeni ovat katkeilevat ja pörrööntyvät hiukset…

 7. Hiusten lähtö on ollut ongelmallista koko alkuvuoden. Uusi hius on ohutta lirua, aiemmin oli paksut hiukset. Varmaan nuo vaihdevuodetkin vaikuttavat asiaan. Olen myös itse etsinyt sopivia tuotteita, mutta kokeilu on kallista. Nyt tiedän mitä ostan seuraavan kerran!

 8. Hiukset menevät aina päätä pitkin ja ovat kovin sähköiset. Ärsyttää kun päänahka kutisee. Tämä sarja kuulostaa aivan loistavalle.

 9. Mun hiukset rasvoittuvat helposti. Niitä on paljon, mutta yksittäinen hius on ohut. Hiusten pitäminen auki on haastavaa, kun tuntuu, että ne ovat heti päätä myöten.

  1. Hiusten oheneminen puoleen entisestä. Pörröisyys/ takkuuntuminen ja rasvoittuminen yön aikana.

 10. Kutiava ja tämän johdosta hilseilevä päänahka. Ponnarit näyttää ikävältä eikä viitsisi kuitenkaan tihentää pesutahtia, liekö olisi parempi…

 11. Ongelmana hennot, ohuet ja liukkaat hiukset, jotka menee helposti lättänästi päätämyöten. Nää tuotteet kuulostaa kyllä oikeen lupaavilta näille hiuksille!

 12. Ongelmana on se, että hiukset kuivuvat ja rasittuvat hyvin herkästi. Sitten kun käytät hoitavia tuotteita, tulee hiuksista ihan lättänät. Sopivaa balanssia on ihan mahdoton löytää!

 13. Rasvoittuvat, pehmeät, lättänät ja helposti sähköistyvät hiukset.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *