Mieleenpainuvia hetkiä Lapissa

Kaupallinen yhteistyö: Somersby & Asennemedia

Tällä viikolla koettiin jännittäviä hetkiä, kun pakkasimme Marin, Vienan ja Artun kanssa laukkumme ilman harmainta aavistusta siitä, minne olemme menossa. Ainoat tiedonmuruset saimme muutamaa päivää aiemmin postitettujen kirjeiden myötä, joissa kerrottiin pakkausohjeiden lisäksi meidän tapaavan lentokentällä. Tähän asti olimme itse asiassa kuvitelleet reissaavamme jonnekin pääkaupunkiseudun lähelle mökille tai telttailemaan, mutta nyt pitikin napata passi mukaan laukkuun. Olimme varustautuneet annettujen ohjeiden mukaisesti lämpimin, säänkestävin vaattein sekä avoimin mielin täysin tiedottomana siitä, mitä tulevat päivät pitäisivät sisällään.

Kentälle tiistaiaamuna saavuttuamme ja tiimin tavattuamme meille viimein paljastettiin Somersbyn vievän meidät pariksi päiväksi Ivaloon! Tätä olimme keskenämme hieman arvailleetkin ja Lappi sai meidät hyppimään riemusta, nimittäin kukaan meistä ei ollut aiemmin käynyt pohjoisessa syksyllä. Omasta edellisestä Lappi-visiitistä oli muutenkin kulunut monia vuosia ja olin pitkään haaveillut matkustavani sinne juuri tähän aikaan vuodesta ruskan ollessa täydessä loistossaan. Pian selvisi myös, että pääsisimme yöpymään lasi-igluissa Kakslauttasessa Sodankylässä. Olin jo tässä vaiheessa yhtä hymyä – loistava seura, ruskassa hehkuva Lappi JA kauan unelmoimani lasi-iglut!

Somersby Somersby5 Somersby19 Somersby14

Kohde tosiaan paljastui, mutta päivien ohjelma pysyi kuitenkin tiukasti salaisuutena aina aktiviteettien alkamiseen asti (vaikka välillä yritimmekin malttamattomana urkkia ja saada jotakin selville). Olen pitänyt itseäni vähän kontrollifriikkinä, joka haluaa mieluusti pitää ohjat omissa käsissään, mutta huomasinkin yllätyksekseni nauttivani tällaisesta kutkuttavasta jännityksestä. Ehkä minun ei aina tarvitse tietää ihan tarkalleen, mitä tapahtuu seuraavaksi, vaan voin stressaamisen sijaan heittäytyä eteen tuleviin tilanteisiin. Ja niin teinkin, sillä päätin alusta alkaen olevani positiivisella asenteella mukana kaikessa mahdollisessa, vaikken tiennytkään mitä tuleman pitää. Juuri tämä oli Somersbyn järjestämän reissun tarkoituskin – yhdessäolon lisäksi kannustaa meitä heittäytymään ja kiinnittämään huomiota omaan asennoitumiseen.

Somersby13 Somersby1 Somersby18

Ensimmäisenä päivänä meillä oli Marin kanssa vuorossa husky hiking, jossa lähdimme kahden valjastetun super suloisen huskyn ja oppaan kera vaeltamaan. Alku oli pikkuisen haastavaa, innokkaat huskyt nimittäin vetivät arvatenkin ihan hillittömästi ja siinä sai tehdä töitä pysyäkseen pystyssä ajoittain vaikeassa maastossa (odotan innolla videomateriaalia tästä varmasti aika koomisesta näystä, hahah!). Oli kuitenkin tosi hauskaa kokeilla jotain ihan uutta juttua ja vielä näin upeissa maisemissa, onneksi saatiin aurinkoinen kuiva keli. Olin ihan myyty huskyille – Instagram Storyjani seuraavat näkivätkin miten hellyydenkipeitä otuksia nuo olivat :’)

Haikkauksen lisäksi käytiin savusaunassa ja ihasteltiin täydellisen kultaista auringonlaskua rannassa, syötiin illallista porukalla, lähdettiin yllätyksenä metsästämään oppaan kanssa revontulia, katseltiin upeaa tähtitaivasta, ihmeteltiin ympärillä vallitsevaa täyttä hiljaisuutta, nukuttiin hyvät unet lasi-igluissa ja huuhdottiin itse kultaa. Revontulista olin tosi innoissani, sillä en ollut ikinä niitä nähnyt! Pienen odottelun jälkeen taivaalle ilmestyi kuin ilmestyikin revontulivyö ja olimme kaikki näystä ihan haltioissamme. Myös kullan huuhtominen aiheutti riemun hetkiä, kun jokainen onnistui lopulta löytämään jääkylmän veden kohmettamista sormista huolimatta pienet kultahippuset kotiin viemisiksi. Miten siistiä!

Somersby10 SOmersby17 Somersby16 Somersby7 Somersby12

Joskus siis kannattaa antaa ohjat jollekin muulle ja antaa virran viedä eteenpäin – ikinä ei tiedä mitä hienoa voi tulla eteen. Suuren suuri kiitos vielä Somersbylle näiden elämysten järjestämisestä sekä tietenkin ihanille matkaseuralaisille! Näiden parin päivän muisteleminen saa taatusti hymyilemään vielä pitkään.

Valviran ohjeistuksen mukaan alkoholia koskevia kommentteja ei julkaista, muut kommentit ovat tervetulleita!

6 thoughts on “Mieleenpainuvia hetkiä Lapissa

  1. Ei vitsi minkä näköistä? oma Lappi-kuume nousi potenssiin sata jo ensimmäisistä kuvista, pakkohan tuonne on päästä ihmettelemään ja nauttimaan luonnosta! Itse myös tykkäät tietää kaiken mitä tapahtuu ja mielellään myös itse suunnitella, jotta narut tosiaan pysyvät omissa käsissä, mutta muutaman yllätyksen kokeneena on helpottavaa huomata miten erilaisen fiiliksen stressaamattomuus aiheuttaa, kun pystyy tosiaan vaan nauttimaan hetkestä. Enemmän pitäisikin osata kiinnittää huomiota myös arjessa siihen, mitä just sillä hetkellä tapahtuu ja elää hetkessä? itsellä vielä harjoiteltavaa sen suhteen?

    1. No sanos muuta, on tuolla vaan ihan oma fiiliksensä ja juuri se rauha oli ihan mieletöntä. Täytyy kyllä päästä pian talvellakin pohjoiseen, en edes muista miten monta vuotta edellisestä kerrasta on ehtinyt kulua.

      Kiva kun jaoit omia ajatuksiasi ☺️ On kyllä virkistävää välillä vaan heittäytyä ja nauttia siitä, että joku muu on suunnitellut puolestasi ja luottaa siihen.

      Ihanaa alkavaa viikonloppua sinne!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *