Helppoa arkiruokaa: Lehtikaalipesto-pasta

Toivoitte lisää helppoja arkiruokareseptejä, joten täältä pesee! Teen silloin tällöin itse pestoa (ohje aiemmassa postauksessani täällä) ja se on suurta herkkuani pastan kanssa. Ei paljoa kaupan valmiit pestokastikkeet enää maistu sen jälkeen, kun on vaivautunut tekemään tätä joskus itse. Ja hommahan on maailman helpointa, sillä peston tekemisessä ei kauaa nokka tuhise. Monta kiireistä lounasta onkin pelastettu itse tehdyllä pestolla, sen kun surauttaa ainekset tehosekoittimessa ja keittää pastan kaveriksi.

Nyt jääkaapissa oli pian parhaat päivänsä nähnyttä lehtikaalia ja sille piti keksiä jokin käyttötarkoitus. Usein kypsennetään lehtikaalia ihan vaan pannulla lisukkeeksi, mutta tällä kertaa keksin pastahimoissani tehdä lehtikaalipestoa, josta olin nähnyt muutamia ohjeita. Käytin Viimeistä Murua Myöten -blogin reseptiä pikkuisen muokaten, alla ohjeet lehtikaalipeston tekoon!

Lehtikaalipesto

Lehtikaalipesto

n. 2 isoa lehteä lehtikaalia
kourallinen basilikaa
3 rkl auringonkukansiemeniä
1-2 valkosipulinkynttä
n. 1 dl raastettua parmesania

1 rkl valkoviinietikkaa (tai omenaviinietikkaa)
1 – 1,5 dl oliiviöljyä
merisuolaa & mustapippuria

Huuhdo ja kuivaa lehtikaali, leikkaa paksu lehtiruoti pois. Paahda auringonkukansiemeniä kevyesti pannulla, raasta parmesan. Laita tehosekoittimeen lehtikaali, basilika, parmesan, auringonkukansiemenet, valkosipuli ja valkoviinietikka – hienonna. Lisää oliiviöljyä, kunnes saat pestoon mieleisesi koostumuksen, mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile pastan kanssa!  Säilytä pesto ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa.

Pesto

Toimi loistavasti tällä superfoodillakin! Söin tätä itse ihan vaan pastan kanssa, mutta pesto maistuisi varmasti myös leivän päällä tai kastikkeena salaatille :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *