Yli tuhat kilometriä takana

Kaupallinen yhteistyö: Earth Control & Asennemedia

Meillä on vielä yksi kokonainen ja huominen lähtöpäivä jäljellä, kunnes on aika palata takaisin koti-Suomeen. Viikko on mennyt niin nopeasti – vastahan me laskeuduimme Rooman kentälle ja koko reissu oli vielä edessä! Viime päivät ovat olleet kyllä ihan mahtavia, ja viikko Toscanan auringon alla on ollut mitä täydellisin päätös lomalle.

EC6 EC3 EC4

Reissun parhautta on ehdottomasti ollut ajaminen ympäri maaseutua ja visiitit kaikkiin idyllisiin kyliin. Jos ikinä matkustatte Toscanaan, niin auton vuokraaminen on ihan must! Auton avulla pääsee näkemään ja kokemaan niin paljon enemmän – olemme usein katsoneet lähes sattumanvaraisesti kartalta jonkin kaupungin ja tehneet roadtripin sinne. Itsehän en ole ratissa istunut, vaan olen toiminut (maailman surkeimman) kartturin roolissa, mutta autolla liikkumisen helppous on yllättänyt. Tiet eivät ole olleet yhtään sellaisia kuin kauhukuvissani – toki niitä kapeita mutkittelevia serpentiiniteitäkin on kuljettu, mutta pääasiassa ajaminen on ollut tosi iisiä. Kilometrejä on ehtinyt kertyä jo reippaasti yli tuhat, huh!

On niitä hermojakin autossa koeteltu, sitä ei käy kiistäminen :D Milloin olemme ajaneet illalliselle vartavasten jonnekin keskelle maaseutua vain kuullaksemme, että ravintola on täyteen varattu. Opimmepahan ainakin, että pöytävaraus kannattaa aina varmuuden vuoksi tehdä, etenkin näin sesonkiaikaan. Joskus olemme myös saaneet pyöriä tovin nälissämme ympäri keskustan edustaa, kunnes olemme löytäneet vapaan parkkipaikan. Kuten todettua, en ole myöskään ollut se kaikista vahvin kartturi, vaan huikannut aika monta kertaa risteyksen tai liittymän kohdalla, että “nyt olisi muuten pitänyt kääntyä”. Olemme myös lähteneet välillä liian myöhään iltapäivästä liikenteeseen ja löytäneet itsemme tilanteesta, jossa kaikki ravintolat ovat jo sulkeneet ovensa, tai on muuten vaan tuntunut mahdottomalta löytää kivaa lounaspaikkaa. Muutamia ärräpäitä on siis Toscanan teillä lentänyt.

EC1 EC5

Olenkin oppinut, että tällaisten tilanteiden varalle autoon kannattaa aina napata mukaan jotain pientä naposteltavaa, kuten pähkinöitä tai näitä Earth Controlin maustettuja taateleita. Toimivat muuten myös kuvaajan lahjomisessa. Täytyy myöntää, etten ole aiemmin ollut mikään taateleiden suurin ystävä. Olen muutaman kerran maistanut sen toivossa, että löytäisin esimerkiksi pimeän syksyn pahimpaan makeannälkään jonkin hieman tervellisemmän vaihtoehdon, mutta en vaan ole päässyt niiden makuun. Earth Control on kuitenkin onnistunut vakuuttamaan minut monien tuotteiden osalta (ostin taas muun muassa juuri tätä pähkinä-suklaasekoitusta ennen reissua lentokone-eväiksi), joten olin utelias antamaan näillekin mahdollisuuden saatuani maistiaiset.

Se olikin sitten menoa heti ensimmäisen suupalan jälkeen – pussin teksti “A little bite of heaven” on aika osuva. Meidän molempien suosikki on tuo lakritsinmakuinen, mutta poikaystävälleni uppoaa lakritsin lisäksi tuo kaakaolla maustettu versiokin. Olen onnistunut koukuttamaan muutkin näihin – maistiaisen jälkeen on tullut viestiä, että on käyty seuraavana päivänä kaupassa ostamassa oma pussi. Tavalliset taatelit jätän itse vastedeskin hyllylle, mutta nämä maustetut ovat lunastaneet paikkansa terveellisempinä herkkuina! Täältä löytyy lisää Earth Controlin tuotevinkkejä ja reseptejä.

EC7 EC8 EC2

Nyt kone kiinni ja poikaystävän perässä altaalle! Tänään ehtii vielä nauttia auringosta ja lukea rauhassa kirjaa, kunnes lähdetään taas iltapäivästä ajelemaan kohti seuraavaa päiväreissukohdetta. Meillä on edessä viinitilavierailu Chiantissa, ja illalla ajattelimme mennä syömään San Gimignanoon. Huomenna sitten paluu takaisin Suomeen, mutta näitä Toscanan maaseutumaisemia tulee kyllä ikävä!

2 thoughts on “Yli tuhat kilometriä takana

  1. Upeat maisemat teillä siellä ollut!?
    Itsekään en taateleista oikein välitä, mutta ehkä noita maustettuja voisi kokeilla. Lakritsia nimenomaan.

    1. Oli kyllä niin kaunista kaikkialla, että huhh! Ja hei anna ihmeessä mahdollisuus, maustetut on ihan eri kaliiberia kuin tavalliset taatelit ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *