25 x Tampereen paras ravintola

Olen ehtinyt olla virallisesti tamperelainen jo lähes vuoden verran, joten lienee aikakin tehdä vihdoin pieni ravintolaopas kaupunkiin! Kokosin tämän otsikon alle Tampereen parhaat ravintolat, kahvilat, drinkkipaikat ja muut lempparini. Listalle päätyi myös muutama sellainen ravintola, joista olen kuullut kehuja, mutta joita en ole itse ehtinyt vielä testaamaan. Paljon on varmasti vielä ravintoloita ja kahviloita, jotka eivät ole kantautuneet korviini tai joissa en ole ehtinyt käymään, joten saa enemmän kuin mielellään täydentää listaa :)

Tampereen parhaat ravintolat

KAHVILLE / BRUNSSILLE / AAMIAISELLE

Café Pispala (Pispankatu 30) – Legendaarinen pannaribrunssi sympaattisessa Pispalassa. Ihan suosikkini etenkin syksyllä, kun tänne voi kulkea ruskassa hehkuvan Pispalan läpi ja hämyinen ravintola tuhteine pannareineen tuntuu ihanan lohdulliselta. Café Pispala tarjoaa myös lounasta ja illallista.

Mama Bear (Laukontori 6 B) – Söpö puurobistro Laukontorilla. Täältä saa niin makeita kuin suolaisiakin puuroja, lisäksi myös smoothieita ja raakakakkuja. Plussaa söpöstä aina tervehtimään tulevasta kahvilakoirasta!

Kaffila (Aleksis Kiven katu 11) – Viihtyisä kahvila keskeisellä sijainnilla ihan ytimessä.

Ravintola Muusa (Satakunnankatu 10) – Olympiakortteleiden Muusa on hyvä valinta niin brunssille, drinkeille kuin rennolle illallisellekin. Brunssi on vegepainotteinen ja buffetpöydässä on paljon kaikkea herkullista! Kesällä täällä on myös viihtyisä sisäpihaterassi, joka on harmikseni itseltäni edelleen testaamatta.

 Pyynikin Näkötornin Munkkikahvila (Näkötornintie 67) – Ei Tampere-opasta ilman Pyynikin munkkeja! Tänne on parasta tehdä syksyllä kävelyretki ja päättää lenkki lämmittäville kahveille ja kaupungin parhaille munkeille.

Lillan Café & Butik (Ahlmanintie 29) – Lillan on keskustan ulkopuolella Viinikassa sijaitseva söpö boutiquehotelli, josta saa lisäksi lounasta, aamiaista ja herkkuja kahvin kaveriksi. Paikka on kauniisti sisustettu, ja täällä on myös pieni putiikki. Siskoni yöpyi Lillanissa tänä kesänä ja ylisti kovasti hotellia!

Ravintolat3

LOUNAALLE

Maka Sushi (Näsilinnankatu 30) – Tampereen parhaan sushipaikan tittelistä kilpailee Maka Sushi ja alempi Umami. Maka on ollut lempparini jo useamman vuoden ajan jo ennen Tampereelle muuttoani – tänne on päästävä tasaisin väliajoin!

Umami (Tampereen Kauppahalli, Hämeenkatu 19) – Pieni sushiravintola Kauppahallissa – aina todella tuoretta ja laadukasta sushia. Kannattaa mennä ajoissa, joskus sushit ovat loppuneet kesken ennen lounasajan päättymistä.

Nanda Devi (Näsilinnankatu 17) – Tampereen paras intialainen! Tarjolla hyvä lounasbuffet, haetaan täältä myös silloin tällöin mukaan kotiin.

Bistro Naapuri (Tuomiokirkonkatu 24) – Stockmannin takana sijaitsevasta Bistro Naapurista saa tosi hyvät salaatit ja herkullisia raakakakkuja. Plussaa aina yhtä iloisesta asiakaspalvelusta!

Thai Street Food Tampere (Aleksanterinkatu 22) – Vastikään avattu trendikäs thaikkuravintola on vielä testaamatta, mutta tutut ovat tätä jo kehuneet. Täytyy siis käydä kokeilemassa ensi kerralla, kun tekee mieli thaikkua!

Zeytuun (Tuomiokirkonkatu 21) – Hyvät mezeannokset ja salaatit, ollaan haettu täältä pari kertaa mukaan.

Bistro Venla (Kauppakatu 6) – Monipuoliset salaatit ja iso, viihtyisä tila. Tämä sijaitsee muuten ihan suosikkivaatekauppani INCH” Storen kyljessä, joten lounaalta voi jatkaa ostoksille.

4 Vuodenaikaa (Tampereen Kauppahalli, Hämeenkatu 19) – Kauppahallin 4 Vuodenaikaa ja heidän boullabaisse -kalakeittonsa on legenda. Tänne on palattava säännöllisin väliajoin kalakeiton perässä, niin hyvää!

Tampereen parhaat ravintolat

ILLALLISELLE

Ravinteli Huber (Aleksis Kiven katu 13) – Jos kaipaat hyvää pihviä, on valintasi Tampereella Huber. Tunnelmallinen ravintola, mukava palvelu ja hyvää ruokaa.

 Ravinteli Bertha (Rautatienkatu 14) – Berthassa en ole vielä päässyt käymään, mutta niin moni on ravintolaa ja sen menupakettia kehunut, että se on ehdottomasti listallani. Ravintolan omia sivuja lainaten, “laaturavintola ilman pönötystä”.

Sitko Pizza & Bar (Näsilinnankatu 22) – Rentoon syömiseen yksi Tampereen suosituimmista pizzerioista. Tosi tunnelmallinen tila ja herkulliset pizzat!

Pizzeria Luca (Hämeenkatu 14) – Hämeenkadulla sijaitseva toinen vahva kilpailija, joka tarjoaa napolilaistyylistä pizzaa. Toinen ravintola löytyy muuten nykyään myös Helsingistä Lauttasaaresta!

Periscope (Vuolteenkatu 1) Uudessa kauppakeskus Ratinassa sijaitseva Arto Rastaan ravintola on saanut jo monilta kehuja. Olen käynyt itse täällä vasta avajaisissa, mutta täytyy laittaa pian pöytävarausta vetämään. Sosiaalista syömistä, upeasti sisustettu kaksikerroksinen tila ja näkymät koskelle.

Inez (Pellavatehtaankatu 19) – Inezissä(kään) en ole vielä käynyt, mutta moni ystävä on tätä tapaspaikkaa kehunut! Täytyy ottaa syksyn agendalle.

Ravintola Kajo (Rautatienkatu 12)  – Kajo avasi ovensa tänä keväänä, ja tämäkin ravintola on kokeilulistani kärkipäässä. Kuvalainasta kiitos siskolleni, joka kehui raflaa kovasti käytyään testaamassa sen aiemmin kesällä. Aamulehtikin on ehtinyt jo ylistämään Kajoa.

Guru’s Kitchen & Bar (Aleksis Kiven katu 15) – Makuja maailmalta – erilaisia mezesettejä, bowleja ja jaettavia annoksia.

Ravintolat1

DRINKEILLE

Pyynikin Brewhouse (Verkatehtaankatu 2) – Tämänhetkinen suosikkipaikkani istumaan iltaa terassille. Tosi kauniisti laitettu ja hyvät drinkit – vielä on terassikesää jäljellä, joten eikun testaamaan, jos ette ole vielä käyneet!

Saunaravintola Kuuma (Laukontori 21) – “Tampereen oma Löyly” avasi vihdoin ovensa kesällä Laukontorille, ja puitteet ovat upeat. Olen käynyt Kuumassa itse vaan drinkeillä ja siihen tarkoitukseen voin paikkaa suositella, mutta ravintolan osalta olen kuullut vähän soraääniä. Jaettavat annokset ovat ilmeisen pieniä ja kokoonsa nähden myös aika hintavia, omasta mielestäni myös brunssi tuntuu aika ylihinnoitellulta. Toivon kuitenkin, että ravintola saa konseptinsa toimimaan, koska tässä olisi puitteiden puolesta ainekset niiin hyvään!

Deli 1909 & Wine Bar (Puutarhakatu 11) – Olen kerran käynyt täällä piilotetussa helmessä vaan ohimennen, mutta tarkoitus olisi palata vielä viinille. Todella tunnelmallinen pieni paikka ja super ystävällinen palvelu! Täältä löytyy myös pieni viehättävä sisäpihaterassi.

4 thoughts on “25 x Tampereen paras ravintola

  1. Hei! Lisäisin listalle ehdottomasti Napolin, Plevnan ravintolan ja Ravintola Tampellan. Tosi kivoja paikkoja! Sit taas drinkkeihin Moro sky Bar ja Café Europa – joka myös illanviettoon ja lautapelien pelaamiseen sopiva paikka. 2h + keittiö testaamatta, mut oon kuullut myös paljon hyvää.

    Kiitos sun vinkeistä, täytyy palata joihinkin näistä vielä myöhemmin :) Kuuman ruokalistasta samaa mieltä! Istuskeluun kiva. T. 3,5v Tampereella asunut

    1. Heippa Satu! Kiva kun kommentoit ja kiitos paljon lisäyksistä :) Tämä on kyllä hyvä lista itsellekin muistinvirkistykseksi, jos joskus tuntuu ettei meinaa keksiä mitään kivaa paikkaa vaikka lounaalle tai drinksutteluun.

  2. Puutarhakadulla on uusi lounas ravintola, mun työpaikan lähellä. Ravintolan nimi on Eflatun (ravintolan omistaja sanoi että se tarkoittaa “violetti”) .
    He tarjoavat välimerellistä lounasbuffetia arkisin kello 11-16:00. Hyvää ruokaa, ystävällinen palvelu ja edullinen hinta (10 €) Ehdottamasti suosittelen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *