Viimeistelty keittiö

Tadaa – meidän keittiö on vihdoin valmis! Eihän siitä varsinaisesta remontista ole kuin melkein vuosi, mutta näiden pienten meidän kontolle jääneiden viimeistelyjen tekeminen vähän venähtikin. Nyt valmista lopputulosta katsellessani en voi kuin ihmetellä, miten lykkäsimme tätä maalausprojektia näin pitkään! Toisaalta olimme rempattuun keittiöön niin tyytyväisiä, etteivät yhdet ruskeat rungonpäädyt niiin pahasti enää edes osuneet silmään.

Kitchen1 Kitchen2

Pikakertauksena siis, teimme vajaa vuosi sitten pintaremontin keittiöön vaihtamalla kaapit, välitilat, tasot ja vetimet uusiin. Säästimme aika monta euroa jättämällä vanhan rungon ennalleen, vaikka esiin jäävät tummanruskeat päätylevyt aiheuttivatkin päänvaivaa. Täältä voitte lukea rempasta enemmän ja kurkata, miltä keittiö näytti ihan alkujaan sekä osien vaihtamisen jälkeen. Keittiön remppaaminen oli yksi parhaita päätöksiämme, nyt kuviin palatessakin tuntuu, että nykyinen vaaleampi keittiö antaa paljon enemmän valoa ja tilantuntua.

Meille vinkattiin, että voisimme kokeilla myös D-C-Fixiä päätyihin ja sitäkin vaihtoehtoa harkittiin, mutta päädyttiin kuitenkin maalauspuuhiin. Sain Instagramissa kysymyksiä useilta, joilla oli sama homma edessä, joten tässä prosessi lyhykäisyydessään. Hiottiin ensin pinta hiomapaperilla ja putsattiin pölystä (muista suojata tasojen, kaappien ym. reunat maalarinteipillä), minkä jälkeen sudittiin muutama kerros himmeää valkoista kalustemaalia. Jälki oli tässä vaiheessa pikkuisen epätasaista, mutta annettiin kuivua, ja vedettiin vielä yksi kerros telalla, mikä teki lopullisen tasoituksen. Lopputuloksesta tuli paljon parempi kuin osasin edes kuvitella, näyttää ihan kuin päädyt olisivat aina olleetkin valkoiset. Nyt kokonaisuus on harmoninen ja viimeistelty.

Koti1 Kitchen4

Pohditaan vielä tuon saarekkeen kaiteen maalaamista mustaksi, mutta se on sitten oma pikkuprojektinsa, haha. Nyt kun keittiön ilme on yhtenäisempi ilman erivärisiä päätyjä tekee mieli lisätä tänne enemmän yksityiskohtia, ettei olisi liian kokovalkoista. Joka tapauksessa olemme todella tyytyväisiä lopputulokseen! :)

4 thoughts on “Viimeistelty keittiö

  1. Todella kaunis keittiö kyllä ja päätyjen maalaaminen viimeisteli kokonaisuuden! Ja tiedän kyllä tunteen, tuntuu että siihen pensseliin tarttuminen on aina niin tuskallista. Itse maalaaminen vielä menee mutta kaikki se valmistelu, teippailu ja kamojen putsaaminen on niin turhauttavaa :D

    1. Kiitos paljon Laura, nyt kokonaisuus on kyllä niin paljon yhtenäisempi! Sanos muuta, miten se tuntuukin niin isolta projektilta :’D Vaikkei siinä itse maalaamisessa sitten kauaa nokka tuhissutkaan.

    1. Hei Emmi! Voi kiitos, ollaan kyllä itsekin tosi tyytyväisiä nyt tähän :) Talouspaperiteline on Clas Ohlsonilta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *