Päiväretki Yyteriin

Vitsit miten kiva viikonloppu takana! Lauantaina aamusta pakattiin kavereiden kanssa biitsikamppeet autoon ja hurautettiin päiväretkelle Poriin Yyteriin. Kuten jo aiemmin mainitsin, en ollut koskaan käynyt Porissa, mutta kuvia Yyterin hiekkarannoista nähneenä olivat odotukseni korkealla. Sääennustekin lupasi pelkkää pilvetöntä taivasta ja porottavaa aurinkoa, joten paljoa parempaa ei olisi voinut edes toivoa.

Pori vastaanottikin meidät helteisissä ja aurinkoisissa tunnelmissa. Pysähdyttiin matkalla kauppaan ostamaan pikniktarpeet kevyttä lounasta varten – napattiin tiskistä salaattia, tuoretta patonkia, mansikoita ja herneitä. Sitten eikun kohti hiekkadyynejä, jonne oli muuten suunnannut ihan muutama muukin viettämään kesäpäivää. Löydettiin kuitenkin kivan rauhallinen spotti, joten parkkeerasimme viltteinemme ja eväinemme muutamaksi  tunniksi rantaan. Väenpaljoudesta huolimatta oli jotenkin tosi rentouttavaa ja taidettiin jossain vaiheessa kaikki torkahtaa aurinkoon.

Yyteri2 Yyteru5 Yyteri6 Yyteri3 Yyteri8 Yyteri4 Yyteri1

Olisihan sitä rantapäivää voinut viettää Tampereellakin jossain järvenrannalla, mutta siinä on oma virkistävä fiiliksensä tehdä roadtrip jonnekin uuteen kaupunkiin. Alunperin oli toiveissa ehtiä myös Porin keskustaan, siellä oli niin kivan näköisiä ravintoloita ja kahviloita (Deko-lehdestä löytyy paljon vinkkejä sekä niihin että erinäisiin putiikkeihin), mutta päädyimmekin ajamaan Yyteristä parinkymmenen minuutin päähän Reposaareen. Tuossa sympaattisessa puutalojen täyttämässä pikkukylässä on rannassa pubityyppinen ravintola  Merry Monk, josta lukijani Kiia ystävällisesti vinkkasi. Peukku fish & chipseille!

Palattiin takaisin Tampereelle vasta illalla ja vaikka monen tunnin auringossaolo ja autossa istuminen hieman painoivat, niin lähdettiin vielä pikaisen freesauksen jälkeen terassille. Yhdet aperolit venähtivätkin pitkäksi, mutta tällainen spontaani ilta olikin tosi hauska! Oli niin mielettömän kaunis ja lämmin kesäilta, että pakkohan siitä oli nauttia :) Nyt energiaa täynnä uuteen viikkoon – ihanaa maannataita!

2 thoughts on “Päiväretki Yyteriin

  1. Ihanan näköistä! Hyvä valinta, ei olisi kannattanutkaan tulla Poriin – ellei olisi halunnut päätyä Suomi Areena -hulinoihin! Aika hulabaloota meneillään siellä tämä viikko. Siellä töissä vain haaveiltiin noista Yyterin rannoista…! :D

    1. Kiitos ihana! Joo tulikin puheeksi, että myös Suomi Areena oli käynnissä samoihin aikoihin. Siihen päälle vielä asuntomessut ja Pori Jazzit, joten voin kuvitella että koko kaupunki varmaan yhtä haipakkaa :D Täytyy kyllä palata Poriin vielä joskus paremmalla ajalla!

      Kivaa alkavaa viikonloppua sinne ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *