Italian loma

Kesää on ollut ihana viettää Suomessa, kun säät ovat todellakin suosineet. Olen nauttinut täysin rinnoin mökkeilystä, lähijärvissä uimisesta, torikahveista, auringonlaskuista, tuoreista marjoista ja kaikesta muusta Suomen kesään olennaisesti kuuluvasta. Pyöriteltiin kuitenkin pitkään mielessä, toteutettaisiinko vielä viimeisellä lomaviikolla haaveissamme ollut reissu Italiaan Toscanaan. Auringon ja lämmön takia ei ole ollut mikään pakottava tarve päästä pois Suomesta kuten yleensä, mutta uudet kokemukset ja kunnon irtiotto eri maisemissa houkuttavat. Meillä ei myöskään ole enää loppuvuodesta mahdollisuutta päästä yhdessä matkustamaan, joten lopulta sopivan majoituksen löydyttyä ostettiin lennot ja bookattiin reissu. Olen niiin innoissani!

Ylihuomenna perjantaina siis pakataan kevyet hellevaatteet laukkuun ja lennetään Roomaan. Siitä otetaan auto alle ja jatketaan Toscanan maaseudulle, missä vietämme viikon pienessä idyllisessä kylässä. Tiedossa on mielettömän hyvää ruokaa (minähän ra-kas-tan pastaa ja pitsaa), päiväreissuja lähikyliin- ja kaupunkeihin, kauniita viinitiloja, monia kilometrejä autossa ja upeita maisemia silmän kantamattomiin. On meillä yhdet konserttiliputkin ostettuna! Toscana on ollut haavekohteeni jo pitkään, joten odotan tätä reissua kuin kuuta nousevaa :) Tämä tulee olemaan varmasti ihana lopetus lomalle!

Loma*1. Paita – Ganni, 2. aurinkolasit, 3. kaulakoru, 4. mekko, 5. shortsit, 6. laukku, 7. korvakorut – Zara,
8. hattu – H&M, 9. uimapuku, 10. mekko, 11. huulipuna, 12. sandaalit – Zara, 13. toppi*

*linkit mainoslinkkejä / adlinks

9 thoughts on “Italian loma

 1. Oi ihanaa, että pääsette vielä yhdessä reissuun!?
  Pelkäsin jo pahinta, että en pääsisi kesällä minnekään reissuun, mutta onneksi äitini saikin vielä viikon lisää lomaa, joten pääsemme elokuun alussa viikoksi Espanjaan. Vaikka meitä on upeat säät hellineet, niin on silti kiva päästä samoista ympyröistä pois vähän tuulettumaan. Ja saan vihdoin churroja ?
  Rentouttavaa lomaa teille!

  1. On kyllä ihanaa lähteä! Tässä juuri lentokentällä ?

   Oi onpa kivaa, että pääsette lähtemään! Niistä churroista kun haaveilit, niin nyt saat ? Minne päin Espanjaa menette?

   1. Etelä-Espanjaan, sinne suomalaisten suosimalle alueelle. Olen käynyt siellä ihan pienestä asti ja nyt neljän vuoden tauon jälkee on kiva palata tuttuun paikkaan takaisin. :)

 2. Aah ihanaa, Toscana on PARAS <3 tuutte rakastumaan, ennustan :) missä kylässä majoitutte? Meillä on vajaan parin viikon päästä taas lähtö sinne myös, tällä kertaa Cortonaan. Älkää missatko outleteja kuten The Mall tai Barberino :)

  1. Ei vitsit en muistanut että sulla on läjä Toscana-juttuja! Muistin lukeneeni sulta antiikkimarkkinoista, mutta nyt kävin kurkkaamassa muitakin postauksiasi :) Outletit kuulosti niin houkuttelevalta, meinasin ensin että ei ehkä ole tarvetta mennä, mutta tuo The Mall kuulosti aika hyvältä ?

   Majoitutaan sellaisessa kylässä kun Foiano Della Chiana, siellä Arezzon ja Montepulcianon välissä. Juuri ollaan kentällä, en malta odottaa! ?

 3. Moikka, olin itse juuri toscanassa ja nimenomaan Montepulcianossa ja Pienzassa. Jos montepulcianoon olette menossa niin suosittelen ravintola Osteria Acquachetaa! Niiin hyvää ruokaa ja ihana tunnelma! Ja ravintola on itseasiassa Italian yleistä hintatasoa hieman edullisempi. Tohon ravintolaan kannattaa varata pöytä, koska illassa on vaan kaksi kattausta ja oven edessä pitkät jonot. Me päästiin ilman varausta kun jotkut varauksen tehneet jättikin tulematta. Mutta myöhäisempäänkin kattaukseen oli pitkät jonot eli ilmeisen suosittu paikka ?

  1. Moikka Jemppu! Ihana kiitos paljon vinkistä, ehdottomasti varataan tonne joku ilta pöytä ?

   1. Täytyy vielä kiittää, jos satut huomaamaan tämän. Mentiin loppureissusta vielä Montepulcianoon ja syömään tuonne mainitsemaasi raflaan, oli niin kiva kokemus! Tämä oli vähän extempore, joten varausta ei ollut, mutta koitettiin onneamme ja saatiin onneksi kattauksen ainoa vapaa pöytä. Ravintolassa oli ihana tunnelma, hyvä palvelu ja niin hyvää ruokaa! ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *