Helppoa arkiruokaa: Lohisalaatti wasabikastikkeella

Muutamien festariaiheisten postausten jälkeen kätevästi aasinsillalla freesiin ruokaan. Pitkästä aikaa jakoon yksi tosi iisi, hyväksi todettu arkiruokaresepti, jota on tehty meillä jo useamman vuoden – viimeksi eilen lounaaksi. Ohje saattaa olla ehkä jo tuttu monille Safkaa -kirjasta, mutta laitetaan jakoon tännekin, jos joltakulta on jäänyt tämä testaamatta! Tehdään usein arkiruokana simppelisti uunilohta esimerkiksi juureksilla, mutta jos mieli halajaa jotain vähän spessumpaa, niin lautaselta löytyy lohisalaattia wasabikastikkeella. Tässä on jotain todella koukuttavaa! Salaatissa on myös paljon samoja makuja kuin sushissa, joten ei ihmekään että maistuu ;) Olemme lisänneet pari ainesosaa alkuperäiseen reseptiin (kuten punakaalin ja kevätsipulin), mutta muuten tämä mukailee hyvin pitkälti kirjan ohjetta.

Lohisalaatti wasabi

Lohisalaatti wasabikastikkeella

lohta
salaattipohja (babypinaattia, rucolaa tms)
porkkanaa
kurkkua
punakaalia
avokadoa
kevätsipulia
kurpitsansiemeniä (tässä käytössä seesaminsiemenet)
riisiviinietikkaa
lastuja sushi-inkivääriä
merisuolaa, mustapippuria

Wasabikastike

1 tuubi wasabia
puolikkaan sitrunnan mehut
1 dl oliiviöljyä (alk.per. ohje rypsiöljyllä)
merisuolaa

Tee wasabikastike yhdistämällä ainekset keskenään. Tee lautasille salaattipohja, höylää kurkusta ja porkkanoista ohuita siivuja ja rullaa ne (teen tämän salaatin aina tähän kirjan tyyliin :D), siivuta avokado ja punakaalia, pilko mukaan kevätsipulia. Lisää annoksiin pieni loraus riisiviinietikkaa ja maun mukaan inkiväärilastuja, rouhi vähän mustapippuria päälle. Paahda kurpitsansiemenet ja suolaa ne (tällä kertaa skipattiin tämä ja ripoteltiin sen sijaan annosten päälle seesaminsiemeniä). Paista kala pannulla, lisää valmiiden annosten päälle maun mukaan wasabikastiketta. Helppoa ja niiin hyvää!

(alkuperäinen ohje Safkaa -kirjasta)

Lohiwasabi2

2 thoughts on “Helppoa arkiruokaa: Lohisalaatti wasabikastikkeella

  1. Tämä on ihan loistava ruoka! Me usein lisätään wasabikastikkeeseen teelusikallinen sokeria ja itse salaattiin tulee hunajamelonia niin tästä saa kivasti makean, tulisen ja suolaisen sekoituksen :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *