Heinäkuun suunnitelmia

Ihan huomaamatta kalenteri on vierähtänyt jo heinäkuun puolelle, miten kesä meneekin aina näin sutjakkaasti. Joka päivä sitä yrittää muistuttaa itseään nauttimaan just tässä ja nyt. Onneksi vielä on kuitenkin kaksi kunnon kesäkuukautta jäljellä, joten tavallaanhan ollaan vasta alussa. Heinäkuu on ihanan rauhallista aikaa, kun tällä alalla hiljenee niin kaikenlaisten PR-tapahtumien kuin omien kampanjoidenkin osalta, eikä sähköpostikaan piippaile tasaiseen tahtiin. Varsinaista lomaa en kuitenkaan ole ainakaan toistaiseksi suunnitellut pitäväni, joskin postaustahtia saatan hieman hidastaa. Jää siis enemmän kuin hyvin aikaa extempore jäätelöhetkille, terassiviineille ja mökkireissuille (sekä sille isolle G:lle, jonka mielummin jättäisin mainitsematta).

Olen joka vuosi tehnyt leikkimielisen bucket listin kesälle, joten nyt on varmasti korkea aika tehdä tämän vuoden versio. Tällä kertaa keskityn siihen, mitä kaikkea juuri heinäkuu tuo tullessaan. Poikaystävänikin lomailee tämän kuukauden, joten ihanaa päästä tekemään kaikkea kesäkivaa yhdessä :)

Madrid15

– Ruisrock – tänä viikonloppuna mennään taas! Olin viime vuonna ensimmäistä kertaa Ruississa ja pääsin viimein kokemaan itse, mikä tässä festarissa on niin maagista. Silloin oli ihan mielettömän hauska viikonloppu ja sääkin suosi, niin kuin Turussa aina on tapana tuohon aikaan kesästä. En malta odottaa, tulee varmasti taas huikeat festarit!

– Kodin remppaprojektit, joita olen poikaystäväni iloksi kaavaillut, haha. Mistään suuremmista remonteista ei sentään ole kyse, mutta asunnossa on paljon pientä fiksattavaa, jotka haluaisin nyt viimein saada alta pois. Tiedossa on muun muassa yhden seinänurkan sekä keittiön rungon päätyjen maalausta, hyllyjen kiinnitystä seinälle, pellettitakan irroitusta ja sen sellaista pientä kivaa puuhaa.

– Mökkeilyä grillailun, uimisen ja saunomisen parissa. Soutelua järvellä auringonlaskussa, lettujen paistoa ja lautapelien pelailua. Ehkä tänä vuonna viimein vuokrataan myös ne suppilaudat mökille kuten pari kesää sitten!

July1

– Operaatio marjojen pakastus. Olisi ihana käydä itse poimimassa marjoja talven varalle pakastimeen, mutta jos se ei toteudu, niin ainakin haetaan torilta pari laatikkoa mansikoita ja vadelmia. Käytetään marjoja tosi paljon ja maksetaan talvella aina hampaat irvessä suomalaisista pakastepusseista, joten nyt täytyy pakastaa kerrankin kunnolla varastoon.

– Kesäkahviloissa käynti. Helsingissä ainakin Café Regatta, Sinisen Huvilan kahvila sekä Käpylän Kahvila Siili, Tampereella taas teidän vinkkaama Tönö sekä juuri Laukontorille avattu Saunaravintola Kuuma.

– Hanko ja ehkä Yyteri. Kummassakaan en ole koskaan käynyt, mutta tänä vuonna on viimein toteutettava kesäreissut! Myös Fiskars kiinnostaa, samoin perinteinen Porvoon visiitti on tehtävä.

July3

– Mahdollisesti reissu Italiaan Toscanaan. Tätä ollaan kaavailtu viime kesästä asti, mutta suunnitelmat ovat olleet niin avoinna, ettemme ole varanneet vielä mitään. Katselimme kuitenkin juuri lentoja loppukuulle, joten katsotaan totetuuuko tämä! Haaveilen Toscanan idyllisestä maaseudusta ja viinitiloista, söpöistä pikkukylistä, hyvistä viineistä ja herkullisesta ruuasta.

– Kiipeilypuisto kesäillan aktiviteettina. Olen halunnut jo pitkään päästä kiipeilypuistoon, ja tässä meidänkin lähellä Tampereella on Flowpark, jonka ohi ollaan useasti menty. Saattaisin olla puistossa ihan nössö ja jänistää monesta, mutta pakko päästä testaamaan!

– Helsingin edustan saaret. Ihan hävettää, etten syntyperäisenä helsinkiläisenä ole käynyt Suomenlinnassa varmaan kymmenen vuoteen. Suunniteltiinkin hyvän sään sattuessa ja Helsingissä ollessamme tänne piknikiä, olisi myös ihana käydä illallisella Lonnassa.

Mitä suunnitelmia teillä on heinäkuun varalle?

15 thoughts on “Heinäkuun suunnitelmia

 1. Ihanalta vaikuttaa sun heinäkuun suunnitelmat :) ja kiitos kun muistutit tuosta sinisen huvilan kahvilasta, en ole koskaan käynyt mutta voisin suunnata sinne nyt tulevana viikonloppuna :) Mulla on vika lomaviikko menossa ja eilen palasin Rodoksen auringon alta, hieman sapetti tämä Suomen kylmempi ja harmaampi sää :D mutta toivotaan, että heinäkuu vielä muuttuisi aurinkoiseksi täälläkin, ensi viikolla suuntaan Jyväskylään Suomipop-festareille ja varmasti paljon muutakin kesäkivaa ehtii vielä tekemään, vaikka lomalla ei olekaan :) Mahtavaa Ruissia sulle, se on kyllä aina yhtä ihana <3 Näin kolmekymppisenä sitä on vissiin jo vähän mummoutunut kun Suomipoppien tyyppiset kaupunkifestarit hotellimajoituksella iskee enemmän ;)

  1. Ihana kuulla susta Mimmu! ? Ja hei eipä kestä, Sinisen huvilan kahvila on tosi symppis, joten ehdottomasti kannattaa käydä vaikka iltakahveilla. Kiva että olet päässyt lomalla nauttimaan auringosta reissussa, kun ei Suomessa ole ollut nyt ihan niin helteitä kuin alkukesästä. Toivotaan, että lämpö ja aurinko tulisivat pian taas takaisin! Ja nimenomaan, kaikkea kesäkivaa ehtii tehdä ilman lomaakin :)

   Kiitos paljon, eiköhän Ruissista tule hauska tänäkin vuonna! Superkivoja festareita kanssa Jyväskylään, toivottavasti sää suosii :)

 2. Aivan ihana mekko! Kuvia katsoessa mietin, että sinun päälläsi kaikki näyttää hyvältä. En nimittäin luultavasti olisi henkarilla nähtynä ajatellut tuon mekon olevan noin kaunis :) Ja ihania, kesäisiä suunnitelmia myös! Olen jo vuosia ollut helsinkiläinen, mutta esimerkiksi tuo Cafe Regatta on vieläkin testaamatta. Sinne pitää kyllä päästä. Hyvä, että kirjoitit tämä kesälistan, se muistutti itseänikin kesällä tehtävistä asioista. Kesä on aina yllättävän nopeasti ohi, joten nyt pitää tosiaan alkaa tekemään kesäasioita :)

  Porilaisena pitää vielä huomauttaa, että Yyteri on kaupunginosa ja hiekkaranta Porissa, ei siis kaupunki ;) Suosittelen lämpimästi visiittiä Poriin erityisesti Pori Jazzien aikaan. Yyterin lisäksi kannattaa käydä Reposaaressa ja Kallossa, jotka ovat myöskin Meri-Porissa. Lähellä on myös Rauman sympattinen vanha kaupunki.

  1. Kiitos Iina ? Itsekin epäilin henkarissa, mutta annoin mahdollisuuden sovittamalla kun tuo ihana lämmin keltainen värinä kiinnosti. Ja päällä näyttikin tosi kivalta, olen ihastunut nyt kaikkiin napitettuihin mekkoihin!

   Minäkin kävin testaamassa Cafe Regatan ensimmäistä kertaa vasta pari kesää sitten ja ihmettelin, miten ei ollut aikaisemmin tullut käytyä. Joten nyt äkkiä korjaamaan asia ;) Siellä on hullun hyvät korvapuustit, kannattaa maistaa jos yhtään on pullan ystävä! Kiva jos tästä listasta oli iloa omiakin kesäsuunnitelmia ajatellen, muistaa kyllä itsekin helpommin kun on kirjoittanut ylös.

   Ja hei kiitos korjauksesta, mikä aivopieru ?

  2. Haha olisi pitänyt lukea aikaisempia kommentteja, samoja vinkkejä latelin itsekin! Toisaalta, ei omaa synnynkaupunkia voi koskaan mainostaa liikaa ;)

 3. Ihania suunnittelemia on kyllä!
  Suosittelen Helsingin lähisaarista Vallisaarta, upea paikka. Kivoja kävely reittejä ja kahviloita.

  1. Kiva kirjoittaa näitä ylös, niin muistaa sitten toteuttaakin eikä jää vaan nimenomaan suunnittelun asteelle :) Hei kiitos lisäyksestä, Vallisaaressa en olekaan vielä päässyt käymään! Täytyy tehdä retki sinnekin.

   Ihanaa loppuviikkoa, Pauliina!

 4. Kivoja suunnitelmia!

  Mulla ei ole vielä tälle kuulle sen kummempia suunnitelmia töiden lisäksi kuin reissu kotipaikkakunnalle ja mökillä käynti. Alkoi jo näyttää ettei sekään onnistu, kun meillä meni mökin omistajan kanssa menot ja työt ihan ristiin, mutta sentään tuo yhden yön vierailu saatiin sovittua. :D Jospa vielä ensi kuussa toisen kerran.

  Minuakin vähän kiinnostaisi tuo Flowpark, mutta olen sen verran kömpelö, että pelkään jos en pääse jostain. :D

  1. Ihanaa että pääsette mökille! Yksikin yö mökkimaisemissa antaa paljon virtaa :) Ja hei täällä toinen kömpelö ja vielä nössökin kaiken päälle, joten en tiedä mitä omastakaan kiipeilykokemuksesta mahtaisi tulla ? Mutta pakko päästä kokeilemaan!

 5. Heippa Jonna! Pakko mainostaa vähän Poria nyt ku siihen tuli mahdolliuus :) Yyteriin kannattaa ehdottomasti tulla, älyttömän kaunis paikka varsinkin nyt kesällä! Yyteriin avattiin viime vuonna kiipeilypuisto Huikee, saman tyylinen siis kuin Flowpark, siitä heti kaksi kärpästä yhdellä iskulla bucket listiatä haha. Yyteristä kun jatkaa autolla parikymmentä minuuttia merelle päin tullaan Reposaareen jossa itse asustelen tämän kesän. Reposaari on pieni, noin tuhannen asukkaan kylä, aivan ihana kesälomakohde! Täällä on söpöjä puutaloja, pieni merimieskirkko ja mielettömät picnic-kalliorannat avomerinäkymällä. Ja hei Porissa myös asuntomessut nyt heinäkuussa mikäli sellaisia tykkää kiertää :)

  Itsekin Ruissiin suuntaamassa viikonloppuna, pidetään peukut pystyssä hyville ilmoille!

  1. Heippa Kaisla! Täältähän sai paljon vinkkejä, mahtavaa kun säkin innostuit kirjoittamaan kommenttia :) Kuulostaa kyllä ihanalta, joten eiköhän me tänä kesänä toteuteta roadtrip sinne päin! Suomessakin on niin paljon kauniita paikkoja, joissa haluaisi päästä käymään, joten täytyy muistaa harrastaa kotimaanmatkailuakin.

   Jes kiva kuulla, sääkin näyttää ainakin toistaiseksi superhyvältä! Eikun hauskaa Ruissia ja tuu moikkaamaan jos törmätään! ?

 6. Ehdottomasti Yyteriin, jos et kerran ole ikinä käynyt, niin uskomattoman kaunis ranta, että ei uskoisi olevansa Suomessa! Ja ei, tässä ei ollut yhtään liioiteltua kotiseuturakkautta ;) Täällä Porissahan alkavat nyt oikein superviikot kun on Jazz-festivaaleja ja asuntomessuja, joten kannattaa poiketa heinäkuussa! Suosittelen käymään syömässä Reposaaren Merry Monk -nimisessä ravintolassa. Hieman pubityylinen paikka meren rannassa ja hirmuhyvät hampparit ja fish&chipsit!

  1. Kuvia nähneenä voin kyllä uskoa, joten pakko päästä kokemaan itse! Tästä Tampereelta on aika lyhyt matkakin, joten voisi helposti lähteä ihan vaan päivävisiitille Poriin :) Kiitos paljon vinkeistä Kiia, ihana kun jätit kommenttia!

  1. Moikka Eeva! Kyllä vaan, juuri tuo Marmont Mini :) Omasta puolestani voin todella suositella laukkua – pienestä koostaan huolimatta mahduttaa sisään juuri kaiken tarvittavan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *