What We Bought from Marrakech

Postausta Marokon sisustusostoksista on ehditty toivoa ja nyt kun vlogi on viimein julkaistu, niin pääsen esittelemään nämäkin. Meillä oli Marrakechiin suunnatessa mielessä muutama tietty juttu, jotka toivoimme löytävämme vanhankaupungin basaareilta. Olikin ihan hyvä pohtia hankintalistaa etukäteen, sillä basaarien tarjonta on niiin laaja, ja sen edessä saattaa helposti sokaistua. Olisi kyllä tehnyt mieli ostaa soukeista sitä sun tätä, sillä etenkin kaltaiselleni harakalle oli paljon houkutuksia. Onnistuimme löytämään lopulta kaiken etsimämme!

Home4

Jokaisella basaarikerralla yritimme löytää marokkolaista messinkistä tarjotinta. Hopeisten sellaisten valikoima oli huomattavasti suurempi, ja messinkisissä taas moni oli kovin kellertäviä tai liian kiiltäviä. Toivoimme löytävämme enemmän sellaisen antiikkikultaisen sävyisen tarjottimen ja joko pyöreänä tai suorakulmaisena. Vasta viimeisenä päivänä tärppäsi, mutta tämä olikin se täydellinen sävyineen koristeluineen kaikkineen! Minusta tuo on niin kaunis yksityiskohta, tällä hetkellä tarjotin on pienkoriste-esineiden alustana ikkunalaudalla.

Home3

Ja mitä olisi Marokon tuliaiset ilman astioita! Halusimme ostaa jonkin lautasen muistoksi, marokkolainen keramiikka on niin kaunista ja minua oli jäänyt harmittamaan, etten edellisellä reissulla ostanut mitään kotiin viemisiksi. Tämän sinivalkoisen lautasen ostimme eräästä kojusta, jonka omistaja ilahtui kuullessaan meidän olevan Suomesta, hän kun oli itse käynyt Suomessa pariinkin otteeseen. Haluaisin tämän lautasen jonnekin nätisti esille, toistaiseksi se majailee keittiön tasolla.

Home5

Viimeisenä vielä kaksi hieman isompaa sisustusostosta. Haaveilimme ostavamme Marrakechista perinteisen Beni Ouarain -maton, ja kävimmekin heti ensimmäisenä basaaripäivänä meille vinkatussa mattokaupassa. Valikoima oli jälleen ihan valtava – oli värikästä, silkkimattoa, villaista, pientä ja suurta. Kerrottuamme mitä etsimme, saimme eteemme useita vaihtoehtoja villamatoista. Vertailu kannatti, sillä niin maton sävy kuin kuviointikin vaihteli hurjasti, tässä yksilössä oli kuitenkin kaikki kohdallaan. Vlogin katsoneet jo kuulivatkn, että maton hinta oli tosiaan 35 euroa. Silmät olivat pudota päästä, kun kuulimme myyjältä hinnan – samanlaisesta matosta kun saisi Suomesta käsin pulittaa ainakin kymmenkertaisen summan.

Toinen sisustushankinta oli nahkainen marokkolainen pouff, eli rahi. Meillä on kotona entuudestaan konjakinruskeita yksityiskohtia, joten halusimme pouffinkin juuri ruskeana. Pouff ostetaan tyhjänä ja sen saa matkalaukkuun näppärästi kasaan taitettuna – kotona sen voi sitten täyttää miten haluaa. Olin aikeissa viedä tämän jonnekin täytettäväksi, kunnes keksin ylimääräisille tyynyille käyttöä. Win win – rahi sai täytteensä ja vaatehuone puolestaan lisää tilaa!

Home1 Home2

Maton oli muuten tarkoitus olla makuuhuoneessa sängyn toisella puolella, mutta huomasimme karvaisen perheenjäsenemme tykkäävän tästä ilmeisen herkullisen tuoksuisesta villamatosta hieman liikaa. Telma nimittäin rupesi raapimaan mattoa ja tästä irtoaa herkästi villaa, joten matto oli tuolloin siirrettävä paremmalle näköetäisyydelle, jotta pääsi kieltämään koiraa aina tarpeen tullen :D Toistaiseksi matto on sitten jäänyt tuohon sängyn eteen, mutta katsotaan vaihtuuko paikka vielä!

Lisäksi ostettiin basaareilta tietysti muutama pussillinen mausteita. Basaarit olivat kyllä sellaisia aarreiattoja, että olisin voinut rahdata sieltä kotiin vielä vaikka mitä muutakin. Järki pysyi onneksi päässä ja toimme mukanamme vain sellaisia juttuja, joita olimme etukäteen suunnitelleetkin. Nyt meidän kotona on ripaus Marokkoa ja ennen kaikkea tärkeitä muistoja reissulta :)

It’s already been a while since our trip to Marrakech but here’s finally the post about our souvenirs! The souks of Marrakech are such a great place to make interior finds. There’s a lot to choose from and if you’re looking for something special I recommend you to take a proper look at the souks first and compare the products before buying. It’s also useful to make a list on what you want to buy – as I said the selection is huge and one can easily go crazy there!

There were a few things we had in mind and luckily we managed to find everything we were looking for. We wanted to buy a woolen Beni Ouarain carpet with the traditonal pattern – can you believe that this carpet costed 35 euros! We had also been looking for a Moroccan leather pouff – we already have some brown details at home so this suits here perfectly. I’m really happy with the smaller finds as well – the perfect antique gold tray and a beautiful plate. Couldn’t imagine having better souvenirs from Marrakech as these!

10 thoughts on “What We Bought from Marrakech

  1. Mekin ollaan niin tyytyväisiä näihin löytöihin! Voi vitsit miten ihana kuulla, kiitos Kepa! ?

 1. Mä varmaan sellaisin tuolla basaarissa, Marokko tyylinen sisustus on kovasti mun mieleen.

  Ihania ostoksia, kaikki sellaisia mitä kuolaan omaan kotiini myös. Olisi kiva kuulla hieman hintoja ja onko tinkiminen must tuolla basaarissa? Lähinnä kiinnostaa tuo pouf minkä hintainen se oli?

  1. No sekoaminen oli kyllä lähellä! Olisi tehnyt mieli rahdata kotiin kaikkea mahdollista piensisustustavaraa, lamppuja ja vaikka mitä :D Tinkiminen on kyllä ehdottomasti must basaareilla. Marrakechissa on myös käsityökeskus, jossa hinnat ovat kiinteät, jos ei tahdo ryhtyä tinkimään, mutta basaareilla ei kannata ikinä maksaa mitä pyydetään. Jos en nyt ihan väärin muista, niin sopiva hinta on noin kolmasosa siitä mitä pyydetään. En nyt ihan tarkalleen muista mitä maksoimme pouffista, olikohan 25 vai 30 euroa – kuitenkin reippaasti edullisempi, kuin jos tilaisi jostain sisustuskaupasta tms Suomesta käsin :)

  1. Kiitos Laura! Sanos muuta, saa samalla kotiin jotain vähän uniikimpaa tavaraa ja ennen kaikkea niitä matkamuistoja :) Hehe, sekoaminen oli todellakin vaarana basaareilla!

 2. Ihanat matkamuistot, vastaavia toisin itsekin Marokosta.

  Yksi pieni asia pisti silmään: tarkoitit varmasti yltäkylläistä tarjontaa etkä ylimalkaista?

 3. Ihania matkamuistoja ? pakko kysyä että minkä kokounen tuo matto on? Jotain ton tyylisiä etsin meidän sängyn molemmille puolille, ja koska oon laiska niin helpottaisi netin maailmaasta etsiessä jos saisin sulta ton maton mitat ????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *