Kaksivuotias kultakimpale ja 10 faktaa

Tämä pieni valkoinen karvapallero täyttää tänään kaksi vuotta <3 Aika kuluu niin nopeasti, vastahan me haimme minikokoisen 12 viikkoisen pennun kasvattajalta kotiin. Nyt Telma on kuitenkin ollut osa meidän pientä perhettä jo näin pitkään, emmekä osaisi enää kuvitellakaan arkea ilman tätä pikkuista. Syntymäpäivän kunniaksi pistetään pitkästä aikaa kehiin kunnon Telma-postaus kymmenen faktan kera, edellinen oli niin tykätty, että uusinta on varmasti paikallaan :)

Telma1

1. Telmalla on monta lempinimeä, joista suurin osa ei ole edes mitenkään johdettavissa oikeasta nimestä. Yleisimpiä ystävien ja perheenkin keskuudessa käytettäviä lempinimiä ovat Temppu, Telmis, Tempura, Telmuri, Teppo ja Tepa. Kotona kuulee sitten myös muita mitä erikoisimpia versioita :’D

2. Telma nukkuu yön aina omassa pedissään, mutta aamulla se saa tulla sänkyyn. Se jatkaakin usein unia sängyssä vielä aamuviennin jälkeenkin, näkee vaan kun peittokasojen keskeltä nousee välillä venyttelevät ketarat ylös tai kuulee, kuinka Telma näkee unia. Insta Storyjani seuraavat ovat nähneet monia näitä hetkiä, hih.

3. Pentuna Telma pelkäsi jostain syystä ihan hirveästi kaikkia uusia sisätiloja – kaverillakin kyläillessä se saattoi jäädä eteisen matolle vinkumaan, eikä olisi halunnut tulla peremmälle. Onneksi otimme sitä kärsivällisesti mukaan moniin eri paikkoihin, niin jännityksestä päästiin eroon.

4. Telma ra-kas-taa leikkimistä, oli sitten kyseessä omat vinkulelut, mökillä kävyt tai metsälenkillä kepit. Jos kerran aloittaa sille heittelyn, ei siitä meinaa tulla millään loppua, ainakaan jos Telmalta kysyisi. Telman suosikkileluja ovat kuminen kalkkuna ja vihreä erikoinen olio, jota meillä on menossa jo kolmas laatuaan sen rakastettua edelliset puhki.

5. Telma on tosi nopea oppimaan ja sille on helppo opettaa uusia temppuja. Viimeksi opittiin kahdella tassulla heiluttaminen ja hauska tuplahyppy. Klassiseen pupuasentoonsa taas se turvautuu aina jotain pyytäessään, kuten anellessaan lisää lelun heittämistä :’D

Telma2

6. Kaikki ei toki ole ollut helppoa ja mennyt ihan niin kuin ohjekirjassa, sillä muille koirille haukkuminen on valitettavasti jäänyt ongelmaksi. Pienempänä Telmalle jäi kaksi huonompaa kokemusta isompien koirien tultua vapaana yllättäen päälle, ne eivät varsinaisesti auttaneet pentuna jo valmiiksi hieman arastelevaa yksilöä :/ Yritämme yhä sitkeästi päästä pelosta ja haukkumisesta eroon ja teemme päivittäin töitä sen eteen, mutta helpommin sanottu kuin tehty. Onneksi Telmalla on kuitenkin lähipiirissä omia koirakamuja, joiden kanssa se pärjää loistavasti ja jokainen hyvä kokemus varmasti edistää!

7. Banaani on Telman suurin herkku. Se kuulee jo kuoren naksahduksen ja asettuu samantien poikaystäväni viereen nähdessään banaanin tämän hallussa. Useimmiten näiden suloisten nappisilmien ansiosta heltiää pieni maistiainen. Viimeksi minun ollessa reissussa poikaystäväni oli tehnyt Telmalle “herkkubowleja”, kun perinteisen jokailtaisen jogurtti-iltapalan sekaan oli pilkottu ekstrana banaaninpaloja, haha!

8. Telma tykkää autolla matkustamisesta, se tottui siihen heti pentuna meidän reissatessa Vaasasta paljon Tampereelle ja Helsinkiin. Se juoksee aina tuhatta ja sataa autolle korvat hulmuten odottaen innolla, minne tällä kertaa mennään! Kaikki pidemmät matkat Telma kulkee autossa turvallisesti omassa kuljetuskopassaan, jossa se rupeaa nukkumaan lähes heti auton lähdettyä liikkeelle.

9. Viime vuonna synttäreinään Telma sai poikkeuksellisesti juhlapäivän kunniaksi pienen annoksen maksalaatikkoa, joka osoittautui suureksi herkuksi. Niin suureksi, että Telma lähes paastosi seuraavan viikon – ei näköjään omat pöperöt enää maittaneet, kun pääsi kunnon ruuan makuun :’D Saa nähdä, onko samaa herkkua tänään menussa!

10. Mikään ei voita sitä, kun Telma nukahtaa sohvalle tiukasti kylkeen kiinni tai kun se herättää aamulla märillä pusuilla – tällä pikkuisella läheisyydenkipeällä karvapallolla on niin paljon rakkautta jaettavana <3

6 thoughts on “Kaksivuotias kultakimpale ja 10 faktaa

  1. Telma on kyllä suloisin ilmestys ikinä. <3 Meidänkin taloudessa on alettu keskustelemaan pennun ottamisesta, ja hyviä vinkkejä voisi sitä pohtivalle pariskunnalle kaivata. Puhuit aikaisemmissa postauksissasi siitä, että vaikka molempien perheissä on ollut karvaisia kaveruksia, on silti koiran kouluttaminen ollut teille uusi kokemus. Mietinkin, olisiko sinun mahdollista tehdä postaus erilaisista pennun koulutusvinkeistä? Mitkä itse olette kokeneet parhaiksi koulutus keinoiksi niin sisäsiisteyden kuin muiden tapojen opettamiselle. Kiinnostaisi toki myös parhaimmat oppaat ja sivustot pennun kouluttamiselle. :)

    1. Hih, Telma kiittää kehuista ? Kiitos postaustoiveesta, mutta valitettavasti en ole kyllä missään määrin asiantuntija, niin en oikein voi tehdä postausta koulutusvinkeistä. Kuten todettua, itselläkään ei ole kaikki mennyt putkeen, niin en ole oikea ihminen antamaan muille neuvoja, miten tulisi tehdä oikeaoppisesti mitäkin :) Kasvattaja antoi aikoinaan hyvän vinkin, että maalaisjärjellä pärjää pennun kanssa pitkälle ja sitä ollaan monessa asiassa noudatettukin. Tuolloin alkuun saatiin myös heiltä lisäneuvoja sisäsiisteyden ym opettamiseen, lisäksi luin joitain vinkkejä opuksista ja googlailin satunnaisesti eri aiheista.

      Ehkä voit saada tuolta Telma the Dog -tunnisteen alta muuten fiiliksiä pennun hankinnasta ja elämästä koiran kanssa, josko niistä olisi apua pohdintoihin. Telman tulo meille on ollut kyllä yksi parhaista asioista, emmekä voisi kuvitella, ettei Telma olisi osa meidän pientä perhettä ?

  2. ???✨ kuullosti kyllä niin tutulta ✨..
    -Valkoisen pienen karvapallon omistaja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *