Juhannusmuistoja

Kaupallinen yhteistyö: Somersby & Asennemedia

Juhannus on pian jo ihan nurkan takana, miten alkukesä onkin edennyt näin nopeasti jo siihen pisteeseen! Juhannus on itselleni todellinen kesän merkki ja se on yksi koko vuoden suosikkijuhlistani. Ystävät ympärillä, taianomainen yötön yö, grillausta, saunomista – niin parasta! Kuulin vieläpä huhua, että tälle vuodelle sääennuste lupaa jotain muutakin kuin kevytuntuvatakkikelejä ja sadekuuroja – tämä kuulosti korvaani niiin hyvältä! Toisaalta sää ei kuitenkaan ole juhannuksessa se merkittävin osuus, vaikka tätä keskikesän juhlaa vietetäänkin usein ulkosalla mökkimaisemissa, eikä lämpöasteista toki olisi haittaa. Minulle tärkeintä on kuitenkin hyvät tyypit ympärillä ja positiivinen meininki – niistä on juhannukseni tehty!

Somersby_summer Somersby_summer3

Tänään ajattelinkin jakaa muutamia juhannusmuistojani yhteistyössä Somersbyn kanssa. Viime vuosien juhannuksia ei ole suinkaan vietetty meidän suomalaisten toivomissa erityisen aurinkoisissa ja helteisissä tunnelmissa, kuten varmasti kaikki tiedätte. Minulla on kuitenkin säästä huolimatta juhannuksesta pelkkiä ihania ja hauskoja muistoja! Olemme viettäneet muutaman viime vuoden perinteisellä isolla porukalla, ja nimenomaan tuo huikea seura on syy siihen, miksi juhannuksenvietto on ollut aina niin onnistunutta. Tuli taivaalta sitten räntää tai ei. Juuri tätä Somersbykin haluaa haastaa meidät ajattelemaan – näkemään ennemmin sen positiivisen puolen ainaisen negatiivisen sijaan, ja tämä asennehan sopii meikäläiselle kuin nenä päähän! Nyt kuitenkin niihin juhannusmuisteloihin.

Somersby_summer5 Somersby_summer8

– Kokoonnuimme juhannusyönä kaikki saunamökin katoksen alle suojaan sateenropinalta ja pelasimme musavisaa. Ilma oli perinteiseen juhannustyyliin viileä, mutta paksut takit niskassa ja pitkät lahkeet jalassa istuimme urheina terassilla, eikä sää tainnut edes ketään haitata. Musavisa täytyy ottaa tänäkin vuonna!

– Mieletön auringonnousu kolmen jälkeen yöllä, kun sumu nousi järven ylle ja maisema värjääntyi hiljalleen vaaleanpunaiseksi. Edelleen yksi kauneimmista Suomessa kokemistani hetkistä.

– Tienvarresta poimitut luonnonkukat ja seppeleworkshop – näytti ihanalta kun kaikilla tytöillä oli itse tehdyt seppeleet päässä.

– Ahtauduimme yön pikkutunneilla mökin pieneen hirsitupaan kuuntelemaan, kun ystävämme soitti kitaralla suomalaisia suosikkikappaleita ja lauloimme kaikki yhdessä mukana. Anssi Kelan klassikot raikasivat ja kaikkien kasvoilla oli sellainen huoleton onni. Just nyt on hyvä olla tässä ja nyt.

Somersby_summer6

– Aurinkoinen hetki terassilla, kylmä Somersbyn Orchard Selection Sparkling Rosé -siideri ja kesän ensimmäiset grilliruuat. Tämä raikas kesäisen makuinen siideri on varmasti valintani tänäkin juhannuksena!

– Juhannuspäivän soutelut poikaystävän kanssa kaksin tyynellä järvellä. Aurinko paistoi ja järvi oli täysin hiljainen, lukuun ottamatta mökiltä kantautuvaa iloista puheensorinaa ja kitaransoittoa.

– Perinteiset juhannusolympialaiset, joissa yllätin viime vuonna tikanheittotaidoillani. Saattaa tosin olla, että mielikuvani on ruusuinen ja joku asianosainen tulee pian oikaisemaan väitteen, mutta tahdon pitäytyä muistossani.

– Jännitysnäytelmä matkalla takaisin mökiltä pois, kun ystävien autosta oli bensa pahasti loppumaisillaan. Autio mökkitie ei ole ikinä tuntunut niin pitkältä ja vilkuilimme mutka toisensa jälkeen taustapeilistä, näkyykö auto yhä perässämme. Ihme ja kumma kaksikko selvisi lopulta huoltoasemalle!

Somersby_summer7 Somersby_summer1

Ai että, eihän tässä malttaisi enää odottaa ensi viikkoon! Sama hauska porukka ja sama tunnelmallinen mökki järven äärellä, joten varmasti taas paljon mahtavia hetkiä tiedossa. Minkälaisia juhannussuunnitelmia teillä on? Onko tiedossa mökki- vai kaupunkijuhannus? Missä juhannusta sitten juhlittekin ja minkälaista säätä meille suodaankin, niin toivottavasti pääsette viettämään sitä hyvässä seurassa! :)

Valviran ohjeistuksen mukaan alkoholia koskevia kommentteja ei julkaista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *