Parasta kesätekemistä Tampereella?

Kylmän talven tai pimeän syksyn keskellä sitä usein mietti, kuinka nyt tekisi kotona sohvalla nyhjäämisen sijaan sitä ja tätä, jos vaan olisi kesä. Sitten kun se kesä sieltä näin salakavalasti keskellä kevättä jo saapuikin, ja pitäisi vapaailtana miettiä jotain tekemistä, niin pää lyö yhtäkkiä tyhjää. Ironista, eikö? Ainakin täällä Tampereella olen itse vielä “ensikertalaisena” hieman ulapalla siitä, mitä kaikkea kaupungilla olisi tarjota. Mikä on kivoin kesäkahvila? Missä sijaitsee viihtyisin ranta? Miten viettää vapaapäivää, jos aurinko ja lämpöasteet hellivät? Millä ravintolalla on viihtyisin terassi, jos haluaa syödä ulkona? Minne lähiseuduille kannattaa lähteä viettämään päivää?

Tiedän, että sieltä ruudun takaa löytyy paljon tamperelaisia tai ennen täällä asuneita, joten ajattelinkin kääntyä tässä jälleen teidän puoleen. Teiltä lukijoilta kun tulee aina ihan parhaat vinkit asiassa kuin asiassa! Olisi ihana kuulla, mikä on teidän suosikkikesätekemistä Tampereella tai mitkä ovat lempipaikkojanne? Tekeminen voi olla ihan mitä vaan, kaikenlaiset vinkit otetaan suurella ilolla vastaan! Ehkä kommenttiboksista voisi olla hyötyä myös heille, jotka ovat esimerkiksi tulossa kesällä reissulle tänne päin :)

Tampere1

Photos: Riikka Kuusisto / Edit by me

39 thoughts on “Parasta kesätekemistä Tampereella?

 1. Lounas tai kahvittelu Laukontorilla (ilopillerissä hyvät salaatit), piknik/auringonotto/auringonlaskun katselu arboretumissa, lenkkeily pyynikillä ratinan kautta arboretumiin, auringonotto Eteläpuistossa, Mustalahden satamassa terassilla syöminen Kaislassa tai Ankkurissa (hyvät pizzat), lenkkeily pyynikiltä Tahmelan rantaan.. Siinä on asioita mitä itse tuli kesäisin tehtyä paljon kun asui keskustassa :)

  1. Hei loistavaa, kiitos paljon Sini! Tässä tuli joitakin uusia paikkoja, jotka pääsee ehdottomasti testaukseen ? Esimerkiksi Arboretumissa en ole vieläkään käynyt, vaikka on jo pitkään ollut tarkoitus. Ankkurin pizzoja on myös pakko päästä maistamaan! Aurinkoista päivää sinne :)

 2. Moikka! Tää ei nyt liity tähän postaukseen ihan millään lailla, mutta sullahan on se ihana Tiger of Swedenin korkeakauluksinen neule, jossa on merinovilla? (: mä oon saanu ihan kauheen pakkomielteen siitä ja mun on löydettävä ainakin saman tyylinen.. joten muistatko/tiedätkö mikä sen mallin nimi on? (: aurinkoista päivää!

  1. Moikka Emilia! Voi harmi kun olen jo laittanut paksummat neuleet talviteloille, niin en valitettavasti pääse tarkistamaan neuleen nimeä, enkä yhtään muista sitä ? Toivottavasti kuitenkin vielä tärppää tai löytyy ainakin jotain vastaavaa! Onneksi nyt ei paksuja pooloneuleita juuri tarvitse, kun on tällaiset kelit ? Ihanaa päivää sinnekin!

 3. Laukontorilla myös Sanna’s Salad Bar on mun mielestä ehottomasti kokeilemisen arvonen :) Rosendahlin ranta, pyynikin kalliot, kesäkahvila Tönö, hatanpään arboretum ainakin myös omia suosikkeja kesällä!

  1. Oi kommenttisi oli jostain syystä jäänyt välistä! Kiitos paljon Elina vinkeistä, mahtavaa kun on nyt vaikka mitä tekemistä kesäiltojen varalle ?

 4. Moikka! Hei mikä paikka olikaan kyseessä kun muistaakseni jossakin aiemmassa postauksessa mainitsit että täytyy päästä testaamaan Tampereen oma ”löyly”? En nyt yhtään muista ja poikaystävän kanssa tuli juttua asiasta. Mekin puoli vuotta sitten muutettiin poikaystävän opiskelujen perässä Tampereelle ?

  1. ”KUUMA” tulossa Laukontorin rantaan ? oiti aueta vappuna mutta se aukeekin vasta joskus heinäkuussa tai sinnepäin…

   1. Moikka Jasmin! Jemina jo ehtikin vastaamaan, mutta juuri tuota Kuumaa tarkoitin :) Vähän on rakennuspuuhat tosiaan siellä myöhässä, mutta toivottavasti paikka aukeaisi pian, niin pääsee testaamaan kivannäköisen terassin.

    Ja hei tervetuloa Tampereelle! ?

 5. Suosittelen käymään Hervannassa Suolijärvellä. Nimi ei ole kaikista kaunein, mutta itse järvi on upea. Järveltä löytyy kaikille jotain, on pieni hiekkaranta, laituri, aurinkoisia kallioita. Lisäksi itse järveä kiertää polku, jonka varrella on upeita maisemia, suosittelen ! Olen asunut jo muutaman vuoden Helsingissä, mutta mm. tätä paikkaa kaipaan Tampereelta. Toinen upea paikka kesällä on Hatanpään Arboretum (vai milleen se nyt kirjoitetaankaan..). Ruusut on kukkiessaan upeita ! Lisäksi suosittelen käymään Petsamon kaupunginosassa ihastelemassa vanhoja värikkäitä puutaloja ja upeita pihoja, joissa kukkii omenapuut ja syreenit. Hauskaa Tampere kesää !

  1. Hei kiitos paljon vinkeistä Eveliina, ihana kun jaksoit käyttää aikaa kommentin rustaamiseen ? En ymmärrä miten en ole vieläkään käynyt Arboretumilla, vaikka paikka on ollut monesti mielessä. Nyt viimeistään täytyy korjata asia! Pitää myös mennä käymään tuolla mainitsemallasi järvellä ? Kiitos vielä ja mukavaa kesää Helsinkiin!

 6. Moi!

  Muutin itsekin vasta viime kesänä tänne Tampereelle mutta minulla olisi muutamia hyviä vinkkejä sinulle.

  Tapahtumia ja paikkoja missä kannattaa käydä on esimerkiksi suuret oluet pienet panimot (keskustorilla sunnuntaihin saakka), viinikylä heinäkuussa, Tammerfest heinäkuussa, Pyynikin kesäteatteri (kesä-elokuussa), risteily Viikinsaareen, Helvetinjärven kansallispuisto (vaellus) Hatanpään Arboretum, Pyynikki (lenkkeily) sekä Pispalan portaat ja alue muutenkin.

  Kivoja terasseja ja ruokapaikkoja ovat esimerkiksi Lillan Hotel cafe butik (brunssi) Laukon torin kahvilat (esim. Ilopilleri), Pyynikin näköalatorni (munkit), Kaffila, Periscopen terassi, Pyynikin brewhouse, Tönö eteläpuistossa ja Cafe Pispala (brunssi).

  1. Moikka Henna! Suurensuuri kiitos kaikista vinkeistäsi, tästä listauksesta on ihan varmasti iloa muillekin kuin vain minulle ☺️ Ihan huippua – tähän voi palata aina kun tuntuu ettei keksi mitä tehdä tehdä tai minne mennä vaikka istumaan iltaa.

 7. Tampereella on paljon kivoja paikkoja mutta pakko vinkata kahvila Ansarista Lapinniemessä. Mieletön jälkkärivalikoima ja saa sieltä myös lounasta. Tämä on suht lähellä Rauhaniemen uimarantaa, joka myös kiva. Jään innolla seuraamaan myös muiden vinkkejä :)

  1. Jotenkin aina unohdan tuon Ansarin olemassaolon, vaikka olen siellä kerran käynyt talvella. Kiitos siis muistutuksesta ? Tänne on tullut hurjasti vinkkejä, ihan huippua kun tästä on sitten varmasti iloa muillekin!

 8. Arboretum on ehdoton! Ruusuloisto ja alue ylipäänsä on kaunis. Sieltä löytyy myös kiva kesäkahvila :)

  1. Siis sinne on kyllä pakko päästä, ihan mahdotonta etten ole vielä käynyt vaikka paikka onkin ollut tiedossa. Täytyy siis korjata asia pikimmiten! Kiitos Kaisa ☺️

 9. Kahville Tönöön Eteläpuistoon, lounaalle Mustaanlahteen Kaislaan, pyörällä Uittotunnelille lätyille, Lillaniin brunssille tai kahville. Ja kesän edetessä Arboretumiin ihailemaan ruusuja toki. :) Niin ja Milavidassa kannattaa käydä toki!

  1. Huippua, kiitos Kaisa! Tönöstä (niin hellyyttävä nimi ?) onkin mainittu täällä kommenteissa muutaman kerran, ja itse en ollut kahvilasta aiemmin kuullutkaan. Täytyy siis ehdottomasti käydä testaamassa, muitakin uusia kivoja paikkoja tullut tässä ilmi :) Hyvä että kysyin vinkkejä täältä!

 10. Mun lemppari kesäjuttu on suppailu. Rosendahlin rannasta saa vuokrattua sup-lautoja! :) Pyöräily on myös hyvä keino tutustua uuteen kaupunkiin. Tampereelle tulossa paljon uusia asuinalueita niin niitähän voi käydä pyörällä katsomassa. :)

  1. Ai että pitäisi päästä taas suppailemaan! Vuokrattiin muutama kesä sitten poikaystävän kanssa juuri Rosendahlista laudat mökille ja se oli ihan best! Ja pyörän hankkimisesta olen haaveillut täällä Tampereella, keskustassa kun pääsisi niin kätevästi paikasta toiseen pyörällä. Täytyy siis todellakin laittaa nyt kesällä hankintalistalle! Kiitos Saija, kiva kun jaksoit rustata kommentin :)

 11. Kiva lukea Tampere vinkkejä, kun itse olen tulossa kesäkuussa pariksi päiväksi sinne kaverin luo :))

 12. Suosittelen pyöräilyreissua pyhäjärven ympäri! Reitti on noin 30km, mutta just kiva päiväretki kun rauhassa polkee ja välillä pysähtyy evästauolle. Rantaa pitkin kulkee hyvä reitti. Tulee nähtyä Pirkkala, Härmälä, Pyynikki, Pispala ja Villilä nyt ainakin.

  Joku mainitsi jo Viikinsaaren, sekin on kiva paikka viettää kesäpäivä.

  Tallipihalla kannattaa poiketa, sielä on kiva tunnelma ja pikku putiikkeja

  Mun ehdoton suosikkikahvila on kahvila Runo, sijaitsee Ojakadulla. Aivan taivaallista juustokakkua vadelmakastikkeella <3

  1. Huhh, poikaystävä on joskus pyöräillyt tuon reitin, mutta epäilen vahvasti että meikäläinen hyytyisi ? Pyörä pitäisi kyllä joka tapauksessa tänne hankkia, sillä pääsisi niin kätevästi paikasta toiseen!

   Ja hei kiva kun mainitsit Runon, olen nimittäin monesti kävellyt siitä ohi, mutta kahvila on yhä testaamatta. Paljon hyviä vinkkejä, kiitos hurjasti Essi! :)

 13. Finlaysonin palatsin terassi on kesäisin ihan mahtava. Jos auto käytössä ja viitsii hetken ajaa niin Maisansalon Maisa ravintolan terassi on tosi kiva.

  1. Kiitos vinkistä, en ole koko palatsilla itse asiassa käynytkään vaikka on ollut aiemmin mielessä! Kiitos Tuija :)

 14. Hei Jonna! Näin paljas jalkaisena manselaisena mieleen tulee kesälle paljonkin kaikkea puuhaa.. Mitä oon nyt jo ehtinyt tehdä/käydä on esim: suppailu pyhäjärvellä, flow park, koulukadun minigolf, lenkkeily arboretumissa (+kuvailu), pispalan harjulla kävely, piknik finlaysonin alueella (palatsin takapiha).. Siinä nyt jotain :) Ruoka/kahvilapaikoista hyviä vaihtoehtoja esim Muusa (olympiassa ihanii keikkoja), Fabric, Bistro 14, Mama bear jne. Kaikissa ei ole terassia mutta super hyvää ruokaa&juomaa ja oivallisia kaikenlaiseen seurusteluun&hengaukseen. Terasseista lemppareita ehkä Passion ja Telakka (super hyvii lounaita btw ja ajoittain esiintyjiä).

  1. Hei Sini! Ihan mahtavaa kun jaksoit kirjoittaa näin pitkän pätkän, kiitos tuhannesti ? Tässä tuli valtavasti kivoja vinkkejä, palaan listaukseen varmasti vielä monesti tänä kesänä. Olen niin iloinen, että kysyin teiltä – täältä tulee aina parhaat vinkit asiassa kuin asiassa!

 15. Paljon hyviä vinkkejä tullu jo, listaan lisäisin vielä Näsinkallion ja Näsilinnan. Näsinkallio on ihan huippu paikka istua iltaa ja kattoo auringonlaskua:) Ja Näsilinnan terassi on super kiva kesällä ja ruoka myös hyvää jos se kiinnostaa!

  1. Kiitos paljon Anni lisäyksistä! Itse asiassa juuri mentiin tuosta ohi ja poikaystäväkin totesi, että pitäisi mennä sinne joku päivä kävelemään :) Näsilinnan terassillakaan en ole käynyt pariin vuoteen, joten asia ehdottomasti korjattava!

 16. Hei Jonna! Oli pakko kommentoida myös entisenä tamperelaisena. Jos vaan auto on käytössä, lähtekääpä joskus ajelemaan Kangasalle, Vehoniemen automuseoon! Se oli meillä ennen vanhaan suosikkikesäretkipaikka. Vehoniemen harjulta löytyy näkötorni, josta upeat maisemat järvelle. Jos kipittää las järvenrantaan, sinne on mukava kattaa vaikka piknik. Automuseo on myös hauska, ja ainakin ennen vanhaan se oli vielä ilmainenkin! Kangasalla toki muutenkin on kivoja paikkoja missä ihastella kesämaisemia. http://www.automuseo.com/aukioloajat/

  1. Heippa ja kiva kun innostuit kommentoimaan! Kuulin tuosta automuseosta itse asiassa hetki sitten, joten hauska sattuma että mainitsit sen :) Pitäisi tosiaan ahkerammin tehdä visiittejä myös tässä lähiseuduille, kun on paljon paikkoja, joissa ei ole aiemmin käynyt. Kiitos kaunis siis vinkeistä!

 17. Hei!
  Tammelan tori on Tampereen sialu;)
  Rauhaniemen ja Kaupinojan saunat mukavia paikkoja Näsijärven rannalla
  Ja Rajaportin sauna Pispalassa ovat käymisen väärti.
  Sorsapuisto ja Tre-talo.
  Meillä on Petsamossa pieni kalustettu asunto vuokrattavana, jonka vieraille suosittelen aina Amurin työläismuseota ja sen Helmeä.
  Kaupin metsä on keidas!
  Retki Näsijärvelle Tarjanteella on myös kiva vaihtoehto.

  1. Hei Pirjo ja kiitos paljon vinkeistä! Tässä tuli monta testaamisen arvoista paikkaa :) Nyt ainakin riittää tekemistä tuleville kesäpäiville ja -illoille, kun on tullut niin paljon hyviä neuvoja täältä. Oikein mukavaa kesän jatkoa!

 18. Monta omaa suosikkia on jo täällä mainittukin, mutta tässä oma listani :)

  – Rauhaniemen kansankylpylä
  – Jalkasaari
  – Viikinsaari
  – Pyhäjärvireitti ja Näsijärvireitti pyöräillen
  – Kahvila Amurin Helmi
  – Iidesjärven lintutorni ja lenkkipolku
  – Lillan cafe & butik
  – Arboretum
  – Ravintola Zeytuun
  – Minetin jäätelökioskit
  – Sorsapuisto
  – Torni-hotellin terassi

  1. Jes loistavaa, kiitos tuhannesti Katri! Tuli mieleen miten moni on maininnut tuon Amurin Helmen – mehän asumme ihan lähistöllä, mutta häpeäksemme emme ole vieläkään siellä käynyt kahvittelemassa. Täytyy siis korjata asia, kuten aika moni muukin kohta näiltä listoilta ;)

 19. Kaupinojan ja Rauhaniemen saunat kannattaa testata!
  Omalla listallani vaihdosta palattuani ja ennen Helsinkiin muuttoa ovat ainakin Hiedanranta, perinteiset munkkikahvit Pyynikillä, lenkkeily Pyynikillä, cafe Pispala, Tönö, Tammerfest, Mustalahti, Periscope, ravintola Kajo, Lillan cafe… lista jatkuu. Tampere on ihana kesäiltaisin pyöräillessä, suosittelen ajamaan esimerkiksi Särkänniemen päädystä Kalevaan pitkin Näsijärven rantaa, siinä on hyvä pyörätie ja upeat maisemat!

  1. Kiitos paljon Aino, tässä tuli rutkasti kivoja vinkkejä :) Onneksi kysyin täältä, nyt ei voi valittaa ettei olisi mitään tekemistä kesäilloiksi!

   Mukavaa loppuvaihtoa! ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *