Laventelien keskellä

Atshiu! Viime päivät ovat menneet aikamoisen allergian kourissa, enkä taida olla ainoa – siitepölyn määrä kun on nyt erityisen runsasta. Koivuallergiani on todettu jo vuosia sitten, mutta aikaisempina keväinä en ole juurikaan kokenut mitään oireita jotain pientä satunnaista niiskuttamista lukuun ottamatta. Tänä vuonna allergia on kuitenkin iskenyt ihan täysillä, ja aiemmin tällä viikolla oli heti riennettävä apteekkiin hakemaan reseptivapaat lääkkeet. Toistaiseksi tuntuu, ettei niistä ole juuri ollut mitään hyötyä, mutta kuulemma vaikutuskin voi hieman kestää… Saa nähdä, mitä lähiviikoista tulee! Etenkin eilen ulkona auringosta nautiskellessa olin aivan veto pois ja kulutin varmaan kokonaisen nenäliinapaketin, mutta ei vaan malttanut pysyä koko päivää sisätiloissa. Vinkkejä allergiaoireiden selättämiseen otetaan vastaan, jos joltakulta jotain kikkakolmosia mahdollisesti löytyy!

Allergiasta huolimatta onhan tämä mieletöntä, miten luonto on alkanut taas kukoistaa ja maisemat ovat päivä päivältä vehreämmät. Eilen oli kyllä jo kunnon kesäpäivä täällä Tampereella, joten nämä Marrakechissa otetut kuvat kevyessä mekossa laventelien keskellä eivät tunnu ainakaan näin vaatetuksen puolesta kaukaisilta. Ihanaa, että lämpö on viimein saavuttanut Suomenkin! Viikonlopulle on luvattu vieläkin parempaa säätä, joten eihän tässä voi olla kuin yhtä hymyä. Aurinkoa teidänkin perjantaihin ja alkavaan viikonloppuun :)

Laventeli2 Laventeli1 Laventeli5 Laventeli6 Laventeli4

Dress / H&M
bag / Gucci
shoes / Flattered

17 thoughts on “Laventelien keskellä

 1. Tämä vinkki ei enää tälle vuotta auta, mutta ensi vuonna aloitat ne lääkkeet sitten pari viikkoa ennen allergiakautta! Ne ei vaikuttaa paljon huonommin jos allergiaoireet ovat jo alkaneet. Mun pitää ihan rajoittaa ulkona oleskelua pari viikkoa, mikä on harmi varsinkin kun on tällaiset ilmat!! Mut onneksi helpottaa kunhan koivun kukinta on ohi eikä tarvitse koko kesää istua sisällä heinänuhassa :D

   1. Tää olikin ihan uutta tietoa, kiitos Minna! Kuten todettua ei allerigaoireidenhoito ole ollut lainkaan tuttua aikaisempina vuosina, enkä tänäkään keväänä osannut odottaa, että siitepöly iskisi näin voimakkaasti. Ensi keväänä siis sitten viisaampana! Ja joo ihan totta, onneksi se on vaan tuo koivu – toivotaan että kukinta menee nopeasti ohi :D Tsemppiä sinnekin, toivottavasti pääset kuitenkin vähän nauttimaan näistä ihanista ilmoista!

 2. Sopivan allergialääkityksen lisäksi nenäkannu :) Moni vierastaa ajatusta turhaan ja kuvittelee sen jotenkin epämiellyttäväksi, ei se ole. Helpottaa tukkoista oloa ja niiskutusta huomattavasti, hoitaa limakalvoja ja huuhtoo siitepölyn pois. Minulle on käynyt onnekkaasti niin päin, että siitepölyallergia on loistanut pari vuotta jo poissaolollaan, mutta vajaassa 30 vuodessa on ehtinyt etsiä kaikenlaista apua, jotta saisi keskittyä vain ihanasta kesästä nauttimiseen!

  1. Kiitos paljon vinkistä, Mari! Nenäkannua en ole ikinä käyttänyt flunssassakaan, vaikka olen kyllä tiennyt sen olemassaolosta, mutta jotenkin sen on juuri mieltänyt jostain syystä epämiellyttäväksi ? Täytyy kuitenkin testata, kaikki keinot käyttöön! Mahtavaa että olet päässyt allergioireista, toivotaan että pysyykin poissa tulevat vuodet :)

   Ihanaa alkavaa viikonloppua!

 3. Moikka Jonna! Myös täällä kuljetaan aivastellen, niiskuttaen ja silmät, nenä ja kurkku kutisten. Joka kevät :D Tuli noista lääkkeistä vain mieleen, että myös itse lääke voi aiheuttaa väsynyttä oloa. Mulle esimerkiksi yksi yleisimmistä reseptivapaista allergialääkkeistä aiheuttaa semmoisen kooman, että hyvä kun jaksaa työpäivät pysyä hereillä. Nykyinen lääke on lääkärin kanssa valittu, ja vaikka kyseessä on reseptivapaa lääke, saa sen reseptin kanssa edullisemmin. Jos sun olo ei ala helpottaa, suosittelen lämpimästi lääkärivisiittiä :) Harmi kyllä itse en ole noin 25 allergisen kevääni aikana löytänyt muita takuuvarmasti helpottavia keinoja kuin lääkkeet – antihistamiinitabletit ja hyvät silmätipat helpottaa oloa aika hyvin. Lisäksi pahinta kutinahetkeä voi helpottaa valelemalla silmiä viileällä vedellä tai juomalla viileää vettä.

  Toivottavasti sun olo paranee, tai ei ainakaan mene pahemmaksi! :)

  1. Moikka! Tuota yritinkin googlailla ja kysellä kavereilta kokemuksia, että mikä olisi paras väsyttämätön allergialääke. Nyt olen käyttänyt Telfastia, vaikea tosiaan sanoa johtuuko väsymys itse allergiasta vai lääkkeistä, kun molemmat ovat mahdollisia syitä ? Mietinkin, että täytyy käydä lääkärin pakeilla, jos ei oireet ala lähiaikoina hellittämään.

   Kiitos paljon vinkeistä ja aurinkoista alkavaa viikonloppua! :)

 4. Hei, reseptivapaat ja reseptillä saatavat antihistamiinit ovat yhtä tehokkaita. Samoja tuotteita siis, mutta reseptillä saa isompia määriä ja kappalehinta on halvempi. Kannattaa aloittaa myös kortisonipitoinen nenäsumute, niitäkin saa nykyisin myös ilman reseptiä, esim Flixonase, ja muitakin näyttää olevan.

  Erittäin hieno blogi sinulla! Hyvät kuvat, sisältö, sujuva teksti, josta tulee vaikutelma että pystyt helposti tuottamaan muutakin tekstiä, ja niiden lisäksi erityistä tämä säännöllisyys:)

  1. Hei Johanna! Elin itse siinä uskossa, että reseptillä saisi tehokkaammat lääkkeet allergiaan, joten hyvä kun sanoit. Täytyykin käydä tuo nenäsumute vielä hakemassa! Kannatti kysyä neuvoja, itselle kun on allergianhoito vielä ihan uutta ja täältä on nyt jo saanut paljon hyviä vinkkejä.

   Kiitos kaunis myös kehuista, miten hyvä mieli tulikaan sanoistasi! Ihana kuulla, että pidät blogistani ? Toivottavasti viihdyt täällä lukijana jatkossakin!

 5. Jatkoa vielä: tarvittaessa lisäksi myös silmätipat, esim Lomudal. Näihin saatat tarvita reseptin. Tänä keväänä antihistamiini yksinään ei useimmille riitä, siis kaikki kolme käyttöön, antihistamiini + nenäsumute (alkuun maksimiannoksella ja vähennä sitten kun alkaa helpottaa) + silmätipat.

 6. I loveee this dress so much! I just looked for it on H&M’s website, but I didn’t see the dress anymore. Is that right or did I overlook?

  Big hug! xx Carian

  1. I love it too! Unfortunately it seems to be sold out at least on their web shop, this is the same dress but in different pattern, http://www2.hm.com/fi_fi/productpage.0613380002.html. For some reason the name of it (at least in Finnish) is blouse instead of dress ? But that’s the one, if this is any of help for you in case you try to search it from their stores or something.

   Have a lovely weekend, babe!

 7. Täällä myös yksi oireilija. Koivun siitepölylle olen ollut allerginen ihan pikkutytöstä lähtien ja jossain vaiheessa allergia paheni niin, että Zyrtec ei enää auttanut joten siirryin Duactiin, sittemmin sekään ei enää auttanut vaan sain jotain vahvempaa, en muista mitä. Vanhempana alkoi helpottaa enkä ennen tätä kevättä ole tarvinnut useampaan vuoteen allergialääkettä, mutta tänään pitää mennä kyllä apteekkiin… Muutamana aamuna on ollut kurkku kipeä ja eilen metsässä kävellessäni alkoi yhtäkkiä kurkun kutinan lisäksi kaulaa kutittaa aivan sietämättömästi ja pyysin poikaystävää katsomaan, onko siinä jotain jälkeä – ja oli, nokkosihottumaa! :o Se levisikin sitten toiselle puolelle ja leuan alle ja näppylät kestivät jonkun pari tuntia. Lapsena siitepöly kävi minulla silmiin ja myöhemmällä iällä kurkkuun, kutina on välillä kova. Eipä ole kuitenkaan ennen nokkosihottumalle iho mennyt, vaikka atopiani selvästi vähän reagoikin siitepölyyn. Itseasiassa minulla oli eilenkin ihottumaa tuolla samalla alueella mihin nokkosihottuma tuli, liekö sitten tulehtunut iho reagoinut tuolla tavalla allergeeniin?

  Tsemppiä meille kaikille allergikoille!

 8. Moikka, Jonna!

  Harvemmin on tullut kommentoitua, mutta nyt itsekin tällä hetkellä allergiaoireista kärsivänä, haluan mieluusti antaa vinkkejä.
  Kuten tuolla aiemmissa kommenteissa jo mainittiinkin, niin allergialääkkeet olisi hyvä aloittaa se pari viikkoa ennen allergiaa aiheuttavan kasvin kukintaa, niin saadaan jo oikeanlainen vastus/vaikutus ennen ensimmäisiä merkkejä siitepölystä. Olisi hyvä myös jatkaa lääkkeiden ottoa suunnilleen saman verran kauden loputtua, näin on lääkäriä ainakin minua opastanut. Siitepölytiedotusta kannattaa siis alkaa seurailemaan jo hyvissä ajoin keväällä, niin sieltä löytää arvioita milloin ko. puun siitepölykausi alkaa. Turun yliopiston ylläpitämä siitepölytiedotus löytyy osoitteesta norkko.fi. Itse aina siitepölykautena suihkussa käydessä kastelen myös hiukset, vaikka en niitä shampoolla pesisikään. Näin siitepölyä ei kantaudu sänkyyn asti.

 9. Moips! Meillä on sarvikuono kovassa käytössä myös flunssakautena, eli nenäkannu joka on sen niminen.

 10. Desloratidine actavis tai sandoz ovat oman kokemukseni mukaan parhaiten tehoavia ja ennen kaikkea väsyttämättömiä allergialääkkeitä. Itse olen ihan taju kankaalla, jos otan vaikka Zyrteciä ja olin ihan onnessaan , kun joku vinkkasi näistä.
  Silmätipoista Lomudal saattaa kuivattaa, joten aiheuttaa pidemmän päälle vaan lisää kutinaa. Mulle parempi on ollut Livostin.
  Nenäsuihkeesta Avamys tai Mommox.
  Vuosien kokeilujen mukaan nää on parhaiksi itselle koettuja. Toki yksilölliset erot on aina.
  Paras on myös käydä iltaisin suihkussa, pestä siitepölyt hiuksista pois.
  Suunnitelmissa on kokeilla siedätyshoitoa siitepölyhunajalla. Pitää vaan aloittaa säännöllinen käyttö pienillä määrillä jo syksyllä. Moni on saanut avun niinkin helposti. Kummasti vaan itsellä on unohtunut joka syksy koko homma ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *