Afrikan auringon alla

Kaupallinen yhteistyö: Lierac

Kevät on edennyt oikein rytinällä, ja tällä viikolla ainakin Tampereella on saatu nauttia jo kunnon kesälämpötiloista – tänään puhutaankin ihon suojaamisesta auringolta. Vaikka kuvat on napattu otsikon mukaisesti Afrikassa taannoisella Marokon reissullamme, on aihe kuitenkin varsin ajankohtainen myös ihan täällä koti-Suomessa. Ihon polttaminen on tottakai mahdollista näilläkin leveysasteilla, joten aurinkosuojaa ei ole syytä unohtaa näin kevätauringon paahteessa.

Lierac5 Lierac2

Mitä vanhemmaksi tulen, sitä huolellisemmin ja vakavammin suhtaudun ihon suojaamiseen auringolta. Ei sillä, että suojaamisen tarve katsoisi ikää, sillä iho kyllä muistaa vuosienkin taakse. Hyvä esimerkki tästä on se, miten eräällä läheiselläni todettiin joitakin vuosia sitten melanooma, vaikka hän ei ole ikinä ollut mikään varsinainen auringonpalvoja, vaan päinvastoin tyytynyt aina varjoon. Joskus nuoruudessa iho on kuitenkin saattanut palaa, mikä on myöhemmin kostautunut – ihoa pitäisikin suojata läpi elämän. Viimeistään tämän jälkeen olen ollut entistä tarkempi suojakertoimien ja hyvien aurinkotuotteiden suhteen – meillä on vain yksi iho, joten siitä tulee pitää huolta sen arvoisesti.

Äitini on nuoruudestani asti toitottanut aurinkosuojan tärkeydestä, nykyäänkin ennen reissua hän aina muistuttaa, ethän polta itseäsi. Eikä mikään ihme, olenhan luonnostani varsin vaalea ja täten erityisen altis vaarallisille auringonsäteille. Ilman aurinkoa ja täysin varjoon tyytyen en kuitenkaan pystyisi rehellisesti sanottuna olemaan, sillä nautin iholla tuntuvasta lämmöstä ihan suunnattomasti, enkä pane kaunista päivetystä lainkaan pahakseni. Osaan kuitenkin nauttia auringosta kohtuudella apunani hyvät suojaa antavat tuotteet. Tässä tapauksessa luotan ranskalaiseen Lieraciin -apteekkisarjaan, joka on vuosien aikana jo vilahtanutkin pari kertaa blogissani. Olen käyttänyt brändin ylellisiä Sunissime -aurinkotuotteita jo useamman vuoden ajan saatuani näitä alunperin testattavakseni. Ilokseni pääsenkin nyt tekemään luottomerkkini kanssa yhteistyötä ja kertomaan näistä teille tarkemmin.

Lierac3 Pool2

Swimsuit – H&M (sponsored), scarf – Balmuir (sponsored)

Leirac_3

Sunissime -sarjaan kuuluu kasvoille tarkoitettu Sunissime Energizing Protective Fluid – aurinkovoide sekä suojakertoimella 30 että 50, ja vartalon suojaamiseen Protective Lotion -aurinkovoidespray suojakertoimella 30. Käytän erityisesti reissussa ja kesän alussa aina vähintään suojakerrointa 30, sillä yhtäkkinen aurinko voi olla kuukausia vaatekerrosten alla piilotettuna olleelle iholle shokki. Muistattehan kuitenkin, että korkeasta suojakertoimesta huolimatta aurinkovoidetta on lisättävä päivän mittaan säännöllisesti, etenkin uimisen tai hikoilun jälkeen. Lieracin aurinkotuotteissa pidän erityisesti siitä, että ne ovat miellyttävän kevyitä iholla – molemmat voiteet levittyvät helposti, eivätkä jätä ihoa tahmaisen tuntuiseksi (siten kasvojen aurinkovoide toimii hyvin myös meikin alla). Lisäksi tykkään itse vartalovoiteen spraypullon käytännöllisyydestä – toki mainittava näin esteetikkona myös pakkausten kaunis ulkonäkö.

Lierac_1 Lierac1

Nykyään otan aina ennen lomamatkaa tai Suomen kesää kuurin Bronzing Capsules -aurinkokapseleita, joista olen aiemmin vinkannutkin blogissani. Kuuri on tarkoitus aloittaa 15 päivää ennen, jotta iho valmistautuu aurinkoon muun muassa beetakaroteenin, porkkanaöljyn ja E-vitamiinin avulla. Näitä kokeilin itse asiassa ensimmäistä kertaa pari vuotta sitten Ranskassa asuessani, kun ostin kapseleita paikallisesta apteekista muistettuani kuulleeni kehuja näistä. Tasainen rusketukseni vakuutti myös silloiset kämppikseni ja hekin marssivat apteekkiin ostamaan omansa, nämä ovat ihan loistavia! Inhottava aurinkoihottumakin on pysynyt kapseleiden myötä poissa.

Lisäksi Sunissime -sarjaan kuuluu kaksi turkooseissa purnukoissa olevaa ihoa korjaavaa ja rauhoittavaa after sun -tuotetta – vartalolle tarkoitettu SOS Repairing Milk After Sun, sekä kasvoille SOS Repairing Serum After Sun. Jälkimmäistä testasin Marokossa ensimmäistä kertaa, herkullisen tuoksuinen vartalovoide taas on ollut vakiotuotteeni jo useampana kesänä. Myös seerumin sain todeta käytön myötä hyväksi tuotteeksi – se korvasi lomalla muut hoitotuotteet ja oli tarpeeksi kosteuttava sellaisenaan

Lierac6 Lierac4

Tulipahan paljon asiaa! Aihe on kuitenkin tärkeä, ja voin useamman vuoden käyttökokemuksen myötä kehua tuotteita koko sydämestäni. Mainittakoon vielä, että Lieracin Sunsissime -sarjaa myyvät apteekit ja Ego-myymälät. Yliopiston Apteekeissa sekä heidän verkossa ja Ego-myymälöissä onkin nyt meneillään kampanja, jossa kahden Sunissime-sarjan ostaja saa kaupan päälle matkakokoisen Double Cleanser Foaming Cream -kasvojen puhdistusvoiteen. Vinkkinä siis, mikäli on aurinkosuojatuotteita hankintalistalla :) Nyt nautitaan näistä lämpöisistä keleistä täysin rinnoin, mutta turvallisesti ihoa suojaten!

12 thoughts on “Afrikan auringon alla

 1. Moikka! :) Kiva kun muistutat ihon suojaamisesta. Melanooma kylläkin on ihosyöpä, eli jo määritelmällisesti se ei voi olla hyvälaatuinen. Se voi toki olla pieni eikä levinnyt tms, tai ehkä kyseessä ollut joku muu pigmenttikasvain.

  1. Moikka! Hei kiitos kun korjasit, makes sense nyt kun sanoit. Sen toteamisesta on jo aikaa, niin ei näköjään ollut itselläni termit hallussa :)

 2. Hyvä kirjoitus! Tuleva ihotautilääkäri arvostaa;) Olen itse kaltaisesi vaaleaihoinen, mutta kuitenkin hyvin ruskettuva, ja myöskin rusketusta rakastava tyyppi. Aikaisemmin välttelin aurinkovoiteiden käyttöä (luojan kiitos en muista palaneeni koskaan…) ajatellen, etten rusketu yhtä tehokkaasti. Nykyään käytössä on SK50 ainakin kasvojen alueella keväästä syksyyn Suomessa sekä toki aina muulloinkin mikäli on aurinkoa. Markkinoilla on valtavasti ohuita, hyvin imeytyviä korkean suojakertoimen omaavia tuotteita, joita voi hyvin käyttää myös meikin alla. Henkilökohtaisesti en myöskään ole huomannut ruskettuvani yhtään vähempää aurinkosuojien käytön myötä. Auringon haitoista melanooma on toki ikävin, mutta sitä valtavan paljon yleisempiä ovat muut (yleensä kasvojen) ihomuutokset, joista aiheutuu vähintäänkin esteettistä haittaa yksilölle. En ole itse kokeillut Lieracin aurinkosuojia, vaikka sarja muuten onkin tuttu, täytyykin tutustua! Olen itse pitänyt esimerkiksi La Roche Posayn tuotteista, jotka taitavat olla hieman edullisempia kuin Lierac. Myös Avenella ja Vichyllä on hyviä.

  1. Kiitos Veera, kiva kun kommentoit! Monesti tuntuu olevan yleinen harhaluulo, ettei aurinkovoiteen kanssa ruskettuisi tai että varsinkin korkeampi suojakerroin estäisi päivetyksen, mutta ihan puppuahan se on. Itsekin käytän AINA aurinkorasvaa ja iho kyllä ruskettuu, ja vaikka ei ruskettuisikaan niin mielummin niin, kuin auringonpolttama iho. Hyvä kun mainitsit myös muut haitat, toki jos esteettisistä haitoista puhutaan niin aurinko tietenkin myös vanhentaa ihoa.

   Kiitos vielä kun osallistuit keskusteluun ja ihanaa helatorstaita! ☀️

 3. Nykyään tulee tosiaan käytettyä aina 30-50spf voiteita, ennen tuli käytettyä pienempiä kertoimia, koska pelkäsi ettei sitten ruskettuisi. No aivan samalla tavalla ruskettuu :D Noista kapseleista sen verran, että itse olen käyttänyt niitä vuosia! Siis oikeasti varmaan aina, sillä äitini on käyttänyt niitä vuosikymmeniä. Noh, nyt keväällä en reissuamme ennen syönyt niitä ja kappas, ei aurinkoihottumaa, mitä yleensä saan aina. Eli ilmeisesti nuo kapselit ei kaikille sovi, ja pitää vielä testata seuraavallakin reissulla olla ilman. Ja rusketuskkn oli tosi hyvä ja tasainen vaikka oli pitkä talvi takana. Ennen lähes vauhkosin noiden nimeen, mutta nyt joudun ehkä kääntämään kelkkani pahanpäiväisesti.

  1. Samasta puhuttiin ylemmässä kommentissa, mutta kyllähän se iho tosiaan päivettyy suojakertoimista huolimatta ☀️ Oho, onpa jännä kuulla! Tietenkään kaikki ei sovi kaikille oli tuote mikä tahansa, mutta erikoista, että sulla on käynyt juuri päinvastoin aurinkoihottuman kanssa. Itselläni taas se on ollut joskus tosi vahvana auringonoton yhteydessä, mutta nyt kapseleiden avulla pysynyt viime vuodet poissa. Testaa ihmeessä ensi reissulla vielä ilman, hyvä jos pääset inhottavasta ihottumasta eroon :)

   Kivaa helatorstain jatkoa, Linda!

 4. Hyvä ja onneksi ajankohtainen kirjoitus täällä Suomessakin. ☀️ Pakko sen verran lisätä, että auringossa oleillessa kannattaa suojata myös niitä kehon osia, joita ei ehkä tulisi heti ajatelleeksi. Poltin nimittäin kaksi vuotta sitten Floridan lomalla korvanlehdet ja päänahan, kun pidin koko päivän sivujakausta. Tollanen korvien käräyttäminen teki nukkumisesta melko epämiellyttävää, mutta opin kerrasta ja seuraavana päivänä valelin itseni melkeinpä päästä varpaisiin aurinkosuojalla. ?

  1. Kiitos Jaana, ihanaa että aurinkoa piisaa täällä koti-Suomessakin! Ja hei hyvä lisäys, oli jossain vaiheessa mielessä mainita sama, mutta näköjään unohtui. Minäkin olen joskus polttanut päänahan inhottavasti, mutta nykyään käytän aina suurimman osan auringonottoajasta hattua tai huivia päässä suojaamassa, niin pysyy auringonpistoksetkin poissa :)

   Kivaa helatorstaita sinne! ?

  1. Mä taas aloin hetu hymyilemään otsikon luettuani, täällä toinen Bachelor-fani:D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *