Teiltä saatuja podcast -vinkkejä

Aiemmin tällä viikolla pyysin Instagram Storyssani teiltä vinkkejä hyviin podcasteihin. Olen vielä varsin ummikko mitä näihin tulee, sillä olen kuunnellut vain muutamaa eri podcastia silloin tällöin. Pitkään koin, etteivät podcastit edes ole lainkaan oma juttuni, sillä huomaan visuaalisuudesta nauttivana ihmisenä kaipaavaani liikkuvaa kuvaa äänen ohelle. On kuitenkin paljon tilanteita, joissa videoita on mahdotonta seurata, kuten ajaminen, siivoaminen tai lenkkeily, ja näihin taas podcastit soveltuvat mainiosti. Erityisesti pitkät ajomatkat menevät kuin siivillä, kun laittaa mielenkiintoisen podcastin soimaan.

Juuri ennen alkuviikon ajomatkaa tosiaan kaipasinkin vinkkejä ja onneksi kysyin teiltä, koska vastauksia tuli ihan hurjasti! Suurkiitos vielä kaikille viesteistä – mahtavaa miten aktiivista porukkaa sieltä Instagramista löytyy, kun aina saa vinkkejä ja neuvoja niitä kaivatessaan. Sain myös toiveita laittaa podcast-suosituksia eteenpäin jakoon blogissa, joten tässä niitä tulee :) Onko teillä jotain suosikkeja, joita ei tässä tullut mainittua? Entä oletteko ylipäätään päässeet podcastien maailmaan?

Podcast vinkkejä

Afterwork sai teiltä varmasti eniten ääniä ja tuntui olevan monen suosikki. Podcastin takana ovat kolme naista – kollegani Pupulandian Jenni, PR-ammattilainen Rina Järventaka sekä radiotoimittaja Petra Soikkeli, jotka puhuvat aiheista maan ja taivaan välillä. Pistänkin tämän heti tänään koiralenkillä kuunteluun!

Metti & Hanna – näiden kahden hurmaavan naisen podcastia rupesin hetki sitten kuuntelemaan ja odotan aina viikottaista uutta jaksoa. Metin ja Hannan keskustelu on ihanan luontevaa ja hersyvää, tähän astisia aiheita ovat olleet muun muassa ystävyys, tyyli ja blogit.

Kaverin puolesta kyselen on Tiia Rantasen ja Anna Karhusen hulvaton podcast. Moni vinkkasi tästä, tosin varoittaen samalla, ettei kannata kuunnella julkisella paikalla hallitsemattomilta nauruntyrskähdyksiltä välttyäkseen. Muutamia jaksoja ehdin jo kuunnella ja ne ovat ainakin tähän asti olleet aika lyhyitä pätkiä, mutta naisten huumori ja tarinat ovat mahtavia. Tai siis kavereiden tarinat.

How I built this – tästä olin aikaisemminkin kuullut kehuja, mutta nyt viimeistään otettava tämä kuunteluun. Amerikkalainen podcast kertoo eri alojen menestyjistä, heidän urapoluistaan ja suuryritysten perustamisesta – jaksoja löytyy muun muassa Instagramiin, Dermalogicaan, LinkedIniin ja Airbnb’hin liittyen näin muutamia mainitakseni.

Mahadura & Özberkan – Tämä Yle Areenasta löytyvä podcast sai monia suosituksia. Erästä seuraajaani lainatakseni; “hyviä ajankohtaisia aiheita, mutta ei liian tiukkaan sävyyn”. Tämä kiinnostaa kovasti, joten täytyy laittaa pian kuunteluun.

Rahapodi – Nordnetin Miikka Luukkosen ja Martin Paasin podcast, jossa puhutaan taloudesta, säästämisestä ja sijoittamisesta helposti lähestyttävästi. Jaksoja on tullut jo yli sata, joten aiheita löytyy talouden ympäriltä moneen lähtöön.

Lisäksi nämä: The Influencer Podcast, Kermaperse & Komposti, Sara & Mara & Ellu (mimmien uutta podcastia odotellessa!), Valeäidin nauhoitukset, Pyjamabileet, Radio Sodoma, Nyt.pod (Facebookissa livenä perjantaisin klo 13), Anna Pastak, Girl talk, Naisen kengissä, Unelmaduunarit, Tuija PehkonenJari Sarasvuo, Kohtaamisia.

6 thoughts on “Teiltä saatuja podcast -vinkkejä

 1. Mahtava postaus, tässähän tuli monia hyviä podcast-vinkkejä! Mä tykkään juuri kuunnella podeja lenkeillä, menee ihan huomaamattomasti aika kun vaan kuuntelee jutustelua! Mä suosittelen kanssa Cafe au Lait-kahvihetkiä maailmalla nimistä podia jossa haastattellaan ulkosuomalaisia ympäri maailmaa. Todella mielenkiintoisia stooreja!

  1. Jes loistavaa! Kiitokset vaan vielä kaikille näistä vinkanneille, ilo laittaa suosituksia eteenpäin :) Aiemmin en ole jostain syystä kuunnellut koiraa lenkittäessä mitään, vaikka esimerkiksi salilla musiikki on must, mutta nyt pistin podcastin kuulokkeisiin soimaan ja menipäs lenkki nopeasti.

   Hei kiitos vielä tästä, tämäkin listalle! :)

 2. Mulla kesti myös jonkun aikaa innostua podcasteista mutta nyt alotan melkein joka aamun laittamalla jonkun jakson pyörimään! Tähän listaan itse lisäisin vielä ainakin ‘At Home With…’ ja Voguen podcastit :)

  1. Saa nähdä tuleeko siitä myös itselle tapa! Hei kiitos vielä lisävinkeistä ☺️ Ihanaa viikonloppua sinne!

 3. Mä aloin sun instastoryista inspiroituneena kuunnella tota Afterworkia ja siitä on tullut nyt mun melkein päivittäinen lenkkiseura. Onneks löysin sen vasta nyt, niin riittää hetkeksi jaksoja kuunneltavaksi :D Tosin tässäkin postauksessa on monta mielenkiintoisen kuuloista podcastia vielä lisää, jotka pitää ehdottomasti tsekata!

  1. Hei mahtava kuulla, kiitos Sofia kun kommentoit :) Mullakin on jo muutama Afterworkin jakso pyörinyt kuulokkeissa, tykkään itsekin Jennin, Petran ja Rinan jutusteluista kovasti. Ja nimenomaan mikä ihana tunne, kun jaksoja on niiin monta kuunneltavana :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *