Makuuhuoneessa

En ole tainnut kuvata ikinä meidän makuuhuonetta toisesta suunnasta. Minulla on paha tapa jumiutua aina samoihin kuvakulmiin kotia kuvatessa, mutta jotenkin tietyistä kohdista tulee eniten omaa silmää miellyttäviä, jotkin kulmat taas jättää tietoisesti pois. Jälkimmäiseen kategoriaan kuuluu makuuhuoneessa sängyn vieressä oleva pellettitakka, jonka haluan epätoivoisesti pois, mutta en ole saanut vielä aikaiseksi tehdä mitään asian eteen. Se pysyköön siis piilossa vastedeskin ;)

Tämä toinen puolikin on kuitenkin jäänyt näyttämättä, vaikkei siinä sinänsä mitään ihmeellistä olekaan. Makuuhuoneessa ei hirveästi ole säilytystilaa yhden sisäänrakennetun kaapin lisäksi, joten hankimme tänne jo viime vuoden puolella vaatekaapin. IKEAssa sai näppärästi muokattua juuri oikean kokoisen ja meidän tarpeille sopivan version, yhtään massiivisempaa kaappia ei olisi tuohon saanut mahdutettua. Vielä kun saisi sen takan tilalle vastakkaiselle seinälle lipaston, niin säilytystilaa olisi jo mukavasti. Harkitsemme vielä pientä työpöytää tuohon ikkunan edustalle, mutta toisaalta makuuhuoneesta ei haluaisi myöskään liian täyteen ahdettua.

Makuuhuone1 Makuuhuone2

Hauskaa miten sisustuksen ilmettä saa päivitettyä ihan pienillä jutuilla, kuten tekstiileillä, viherkasveilla tai huonekalujen paikkaa vaihtamalla . Halusin makuuhuoneeseen jonkin viherkasvin, mutten löytänyt mieleistä tarpeeksi korkeaa sellaista. Päädyin ostamaan kauniin klusian, joka olisi sellaisenaan ollut liian matala tähän kaavailemaani nurkkaan, mutta söpöllä punotulla korilla ja jakkaralla se sopii minusta tuohon täydellisesti. Tämä musta antiikkijakkara on aikaisemmin ollut eteisessä, mutta nyt se vaihtoikin paikkaa tähän. Näinkin pienellä muutoksella sai kivasti tuotua jotain uutta!

Makuuhuone3

Huomaan kaipaavani makuuhuoneeseen jotenkin sellaista pehmeyttä valkoisen ja harmaan rinnalle, ja tuon korin sävyinen vaalea voisi toimia siihen tarkoitukseen hyvin. Olen suunnitellut oviaukon toiselle puolelle seinälle tätä puista naulakkoa, jonka meinasin ensin maalata mustaksi, mutta pitäisikö se sittenkin jättää vaaleaksi? Sopisi nimittäin niin hyvin tuohon koriin! Lattialla nojaileva antiikkipeili etsii tosiaan vielä paikkaansa, yksi ajatus olisi asettaa se lipaston päälle, jahka tänne joskus sellainen saadaan. Niin paljon olisi kaikkia pieniä ja suuria askareita tehtävänä täällä, mutta ei kai kodista ikinä tule täysin valmista :)

11 thoughts on “Makuuhuoneessa

 1. Hei Jonna, mikä Ikean vaatekaappi tuo on? Se ei näytä kovin syvältä eli mikä siinä on syvyys? Itsellä on haussa samantyylinen, joka ”sulautuisi” hyvin valkoiseen seinään eikä olisi liian syvä. Taitaa olla vain joku 50 cm silmämitalla? Ripustetaanko siihen vaattteet ns. suoraan eikä sivuttain?

  1. Heippa Rilla! Mallista en mene nyt ihan takuuseen, olisikohan Pax -sarjaa? Tässä on syvyys ainoastaan 35cm, yhtään syvempää kun ei olisi oikein mahtunut, jotta jää kulkutilaa kaapin ja sängyn väliin. Kaapin sai kuitenkin ihan itse omien tarpeiden mukaan suunnitella, samaa sai myös syvempänä, eri matskuilla ja niin edelleen. Meillä on vasen reuna pelkkiä hyllyjä ja oikeassa reunassa kaksi rekkiä henkaritilaa, vaatteet ripustetaan juurikin suoraan, kun ei syvyys riitä sivuttain. Mutta tämä on ollut kyllä tosi näppärä :)

  1. En oikeen osaa selittää sitä tarkemmin, se tosiaan oli täällä valmiina edellisen asukkaan toimesta, mutta sellainen hormissa kiinni oleva pömpeli ?

 2. Teillä on kyllä todella kaunis koti! Ihanan tasapainoinen värimaailma :) Semmonen pikku kysymys että mistä toi viherkasvin kori on ja sen alla oleva jakkara/pöytä?

  1. Kiitos paljon Lotta :) Minustakin täällä on kyllä sellainen kiva harmonia, joskin vähän jotain lämpöä tosiaan vielä kaipaan. Mutta pikkuhiljaa! Korin ostin juuri Sokokselta, merkkiä en millään kyllä muista, mutta kannattaa kurkata jos löytyisi vielä. Jakkaran taas olemme saaneet poikaystäväni äidiltä ja hän osti sen antiikkimarkkinoilta täältä Tampereelta :)

   1. Tuo jakkara taitaa olla pianotuoli. Ihan vain Lotalle vinkiksi jos haluaa etsiskellä samantyyppistä niin voisi olla hyvä hakusana :)

 3. Ihana ihana lukea sisustusjuttuja, Jonna! :) Ja tosiaan muuten virkistävää nähdä kotia myös muusta suunnasta kuin olet jo kuvannut. Teillä on supernättiä <3

  1. Voi kun ihana kuulla, kiitos Eve! <3 Tekin olette laittaneet väliaikaiskodin niin kauniiksi ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *