Helppoa arkiruokaa: Bataatti-jauhelihakeitto

Jokin aika sitten kirjoitin, kuinka tavoitteenani olisi jakaa tänne useammin sellaisia helppoja arkiruokareseptejä. Ainakin itse kaipaan nimenomaan niitä arkeen soveltuvia vaivattomia ruokaohjeita ja tuntuu, että helposti jumiutuu niihin samoihin safkoihin viikosta toiseen. Laitetaan siis jälleen jakoon yksi resepti! Tämä on ehkä epäesteettisin koskaan täällä jakamani ruoka, mutta koska tästä on tullut meidän yksi meidän arkivakkareista, niin annetaan mennä ;) Lisäksi tällainen lohdullinen keitto sopii näihin pakkaspäiviin kuin nenä päähän.

En ollut koskaan aiemmin tehnyt jauhelihakeittoa, mutta bongattuani reseptin bataatilla höystetystä versiosta Julian Instagram Storysta, tuli vesi kielelle. Kiitos siis mainiosta ohjeesta Julialle! Poikaystäväni ei ole yleensä mikään suurin keittojen ystävä ja tämäkään resepti ei saanut alkuun häneltä kannatusta, mutta ensimmäisten lusikallisten jälkeen tuli nopeasti kommenttia, kuinka tätä voidaan tehdä jatkossakin. Bataatti tuo tähän ihanasti makeutta ja chili taas sopivasti potkua. Ainoa ärsyttävä homma tässä on juuresten kuoriminen ja kuutioiminen, mutta vaiva on lopputuloksen arvoista!

Bataattijauhelihakeitto_resepti

Bataatti-jauhelihakeitto (4-5 annosta)

1l vettä
lihaliemikuutio
1 bataatti
1 pieni lanttu
1 palsternakka
3 porkkanaa
puolikas purjo
400g naudan jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 chili
merisuolaa & pippuria
persiljaa

Kuutioi bataatti, lanttu, palsternakka ja porkkana sopiviksi suupaloiksi, leikkaa purjo suikaleiksi – kuumenna nämä kattilassa lihaliemikuution kanssa. Kun juurekset alkavat pehmetä, silppua sipulit ja chili. Kuullota niitä hetki pannulla, lisää jauheliha ja ruskista. Lisää valmis jauheliha juuresten sekaan, mausta suolalla ja pippurilla ja anna tekeytyä hetki. Koristele persiljalla!

 

2 thoughts on “Helppoa arkiruokaa: Bataatti-jauhelihakeitto

  1. Kiitos reseptistä! Testattiin tänään ja kaikkien mielestä oli superhyvää, onneksi jäi vielä huomisellekin ;) eli varmasti tullaan tekemään toistekin!

    1. Hei mahtavaa, illan piristys kun tulit huikkaamaan! Etenkin kun meinasin jättää tämän julkaisematta, kun oli niin epäesteettisen näköinen annos ? Kiitokset vaan Julialle reseptistä, kiva että tämä on nyt itsellekin ylhäällä muutenkin kuin screenshottina puhelimessa.

      Ihanaa pääsiäistä sinne!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *