Reissuhaaveita ensi vuodelle

Sain lukijaltani jo jokin aika sitten toiveen tehdä postauksen siitä, minne haluaisin ensi vuonna matkustaa ja minkälaisia sunnitelmia olemme kenties tehneet. Haaveiluhan on ihanaa ja suunnittelukin varsin hauska osuus matkustamisessa, joten tartuin tähän mielelläni! Erityisesti näin talven keskellä tekee oikein hyvää viedä ajatukset hetkeksi jonnekin lämpimämpään ja aurinkoisempaan.

Reissu2 Reissu6

Kevät

Poikaystäväni pääsiäisloma varmistui, joten nyt meillä on suunnitteilla kevätreissu jonnekin hieman pidemmälle. Olemme jo katselleet eri vaihtoehtoja lentojen ja majoitusten kera, mutta emme ole toistaiseksi tulleet päätökseen kohteesta. Haluaisimme jonnekin lämpimään ja sellaiseen kohteeseen, jonne olisi järkevää matkustaa esimerkiksi kymmeneksi päiväksi. Eurooppa on luultavasti poissuljettu, koska takeita lämmöstä ei siihen aikaan vuodesta oikein vielä ole, mutta mikä voisi olla sopiva kohde? Yksi haavekohteista on Kapkaupunki – olen käynyt vaan Pohjois-Afrikassa, joten Etelä-Afrikka kiinnostaisi kovasti! Toisaalta vaikka Marrakechissa olenkin jo käynyt, jäi paljon vielä näkemättä ja sinne pääsisi aika edullisesti – lyhyemmästä ja suorasta lentomatkasta puhumattakaan. Myös Dubaita ja sen tarjoamaa takuuvarmaa aurinkoa olemme välillä miettineet ja välillä käynyt jokin Aasiankin kohde mielessä – hyvin laajalla skaalalla siis mennään :D Vinkkejä pääsiäislomakohteista otetaan ehdottomasti vastaan!

Keväälle haaveilen myös jostain Eurooppaan kohdistuvasta pidennetystä viikonlopusta, joka starttaisi kesän hieman aikaisemmin, kuten Milanon matka viime keväänä (josta postauksen kuvatkin ovat). Ehkäpä otamme tälle reissulle ensi vuonna uusinnan? ;) Kohteena kiinnostaisi esimerkiksi Madrid, jossa en ole ikinä käynyt. Lämpöä, hyvää ruokaa, kauniita maisemia, viiniä terasseilla… Kuulostaisi täydelliseltä aikaiselta startilta kesälle!

Reissu1

Kesä

Kesälle ei ole toistaiseksi vielä mitään suunniteltuna, mutta jos vaan olisi mahdollista lähteä, niin olemme puhuneet poikaystävän kanssa matkasta Italiaan. Haluaisimme toteuttaa vastaavan muutaman kohteen reissun kuin mitä teimme tänä vuonna Kroatiaan – vuokraisimme auton ja kiertäisimme maaseutumaisemia muun muassa Toscanassa. Toisaalta tämä olisi kivempi toteuttaa alkukesästä tai -syksystä, jotta välttyisi pahimmilta helteiltä ja turistiruuhkilta, mutta katsotaan :) Toscana on kuitenkin yksi kohteista haavelistani kärjessä!

Reissu3 Reissu7 Reissu5

Syksy / joulu

Lähdetään laukalle ja haaveillaan vielä, minne matkustaa loppuvuodesta. Vielä on tietenkin mahdotonta sanoa, onnistuuko silloin lähteä minnekään ja onko vuoden reissut jo tehty, mutta kuten sanottua haaveilu on ilmaista. New York on ehdottomasti yksi unelmakohteistani, sillä en ole siellä vielä koskaan käynyt! Nykiin olisi ihana matkustaa syksyllä, tai miksei tietysti vasta joulun aikaan tunnelmoimaan. Ensi jouluna haaveilen matkustavani jonnekin ultimaattiseen joulukaupunkiin – kävimme kolme vuotta sitten poikaystäväni kanssa jouluna Pariisissa ja voi että miten romanttista se oli. Lauralla olikin hetki sitten matkakuumetta aiheuttava postaus joulumatkailusta, kommenttiboksinkin lukeminen aiheutti syviä huokauksia!

Reissu4

Minkälaisia matkasuunnitelmia tai -haaveita teille on tulevalle vuodelle? :)

18 thoughts on “Reissuhaaveita ensi vuodelle

  1. Kapkaupunki kiehtoisi kyllä ihan hirveästi! Olemme miettineet, pitäisikö aikaa olla kuitenkin enemmän kun lennotkin ovat pitkät, mutta täytyy pohdiskella :)

   1. Minä oon menossa helmikuun alussa Kapkaupunkiin viikoksi. Veikkaan että se on vähän lyhyt aika, mutta koska vapaata ei nyt ollut sen enempää ja saatiin lennot alle 500€ niin ajateltiin että parempi kuin ei mitään. Lisäksi hommaa helpottaa se, ettei ole paljon aikeroa niin ei mene aikaa totutellessa.

 1. Ahhh, reissukuume nousee :) Jos lämpöä haluat keväällä, ei Marokko varmaankaan ole ykkösvalinta ottaen huomioon, että lämpöasteet ovat suunnilleen samat kuin Etelä-Euroopassa silloin. Kapkaupungista ei ole kokemusta, mutta Madridia voin suositella lämpimästi, välttäkää tosin keskikesää (40 astetta, phuuh)! Dubai on varmasti makukysymys, itse en lähtisi sinne melko monista eettisistä syistä, joihin suosittelen tutustumaan ennen mahdollista matkaa. Viimeisenä villinä korttina Miami Beach, josta tykkään mielettömästi! :)

  1. No sanos muuta, krooninen reissukuume! Olin itse Marokossa kaksi vuotta sitten helmikuussa, jolloin lämpöasteet olivat jo tosi kivat, joskin illat ja yöt tietysti viileitä. Luulisi siis, että huhtikuun alkupuolella lämpöä olisi jo ihan riittämiin :) Madrid kiinnostaa kyllä kovasti, siellä oli tarkoitus vierailla vaihdon aikana mutta se jäi, joten sinne on vielä päästävä! Miamiakin heitin ilmoille, mutta poikaystävä on ollut siellä jo pariin otteeseen, joten se ei saanut siltä osin kannatusta :D

 2. Olimme kesäkuussa Italiassa roadtripillä 2 viikkoa ja kävimme tuona aikana Venetsiassa (3 yötä), Toscanan maaseudulla omassa poolvillassa 5 yötä, Amalfi Coastilla 5 yötä ja Napolissa 1 yö, josta lensimme Kroatiaan ja jatkoimme roadtrippiä toiset kaksi viikkoa eli yhteensä 4 viikkoa. Italiassa meidän menopelinä oli söpö fiat500 avomallia tietysti :) Pääsiäisenä olemme lähdössä Mauritiukselle 2 viikoksi. Olen ollut siellä kerran aikaisemmin ja voin suositella paikkaa.

  1. Ai että, kuulostaa ihan täydelliseltä roadtripiltä! Olisipa hienoa nähdä samalla reissulla sekä Toscanan maaseutua että Amalfin rannikkoa, molemmat kun olisivat varmasti upeita kohteita. Täytyy tutkia josko noiden kahden yhdistäminen onnistuisi :) Jos sinulla on muuten suositella tuota teidän Toscanan villaa, niin kiinnostaisi kuulla lisää!

   Oih, Mauritius! Juuri itse asiassa googlailin sitäkin, mutta lennot olivat sen verran tyyriitä, että hylkäsin sen ainakin toistaiseksi. Olisi kyllä ihan mieletön paikka sekin!

 3. Suosittelen Dubaita keväälle ehdottomasti! Olen kahdesti käynyt helmikuussa ja viime vuonna vanhempani olivat pääsiäisenä. Toimii!
  New York on upea joulun aikaan. Suosittelen sitäkin.?
  Voi, haaveilu on ihanaa! Meillä ei ole vielä mitään sovittua ensi vuodelle, mutta haaveiltu kyllä on. Kaikki riippuu kesätöistä ja opiskelojoiden budjetti ei ole mikään kaikkein suurin, mutta jos jonkun reissun saisi tehtyä olisi ihanaa!

  1. Dubai olisi kyllä siitä helppo, että lento olisi lyhyt ja saisi takuuvarmasti aurinkoa! Kevään reissun tarkoituksena kun olisi ihan vaan päästä rentoutumaan ja nauttimaan auringosta. Oih ja voih, voin vaan kuvitella minkälainen fiilis New Yorkissa on jouluna ? Toivottavasti saatte jonkun reissun onnistumaan, se on kyllä parasta sitten kun on jotain kalenterissa odottamassa, niin tämä pitkä talvikin tuntuu menevän taas nopeasti!

 4. Oi matkojen suunnittelu on niin parasta mitä tiedän :)
  Italiassa suosittelen myös Amalfin rannikkoa sekä Capria, ovat yksiä kauneimpia paikkoja missä viime vuosina käynyt :)

  Tuli matkoista mieleen, että luin sinun Kroatian matkan vinkkejä, ja olitte olleet Hvarin saarella (mikä ilmeisesti oli yksi lempipaikoistasi siellä); luuletko että saarella ehtisi käydä vain päiväseltään vai tulisiko kuitenkin yöpyä? Olen kiertämässä hieman Kroatiaa ensi kesänä, ja siitä jatkan Bosnia Herzegovinaan. Yritän kovasti pähkäillä mitkä paikat olisi käymisen arvoisia :)

  1. Se on ihan parasta! Tosin nyt olemme molemmat harvinaista kyllä jo ihan tuskastuneita suunnitteluun, kun emme pääse lopputulokseen edes siitä kevään kohteesta ? Amalfin rannikko todellakin kiinnostaisi myös, ylempänä Stao kertoikin heidän roadtripistä sekä Toscanaan että Amalfille, joten tuollainen yhdistelmä olisi epäilemättä täydellinen.

   Kiva kuulla että olet lukenut Kroatia-vinkkejäni! Se reissu oli kyllä aivan ihana, yksi parhaista koskaan. Monihan tekee Hvarin saarelle ihan päiväreissuja ja kyllä varmasti siinäkin ehtii jo jotain nähdä. Jos vaan on mahdollisuus niin suosittelen yöpymään, tuolla kun oli nimenomaan ihana kierrellä kiireettömästi ympäriinsä ja fiilistellä! Me olimme kaksi yötä ja jälkikäteen ajateltuna olisi voinut hyvin viipyä pidempäänkin, kun tuntui ettei tuokaan ihan riittänyt :)

   1. Kiitos vastauksesta, kiva kun jaksat aina vastailla kommentteihin, ja erityisen nopeasti ?

    Varmasti löytyy fiilisteltävää Hvarista, täytyy katsoa josko saisi aikatauluun päivää pidempää visiittiä.

    Toivottavasti tekin saatte ainakin nyt alkuun kevään reissun suunniteltua. ?
    Voin myös ihan suositella jo mainittua Dubaita,

    1. Hups loppu viestistä puuttui, eli Dubaita voin suositella, varmaa aurinkoa, hyvätasoisia hotelleja, ja jos innostaa retkiä kuten aavikkosafari tai käynti Abu Dhabissa. Dubai ei mikään ykköskohteeni mutta oli käymisen arvoinen ?

     1. Kiitos itsellesi mukavasta palautteesta! Arvostan kaikkia saamiani kommentteja ja niihin vastailu on tosi kivaa puuhaa, tylsäähän täällä olisi yksin aina höpötellä :)

      Kiva kuulla myös suositusta Dubaille! Se ei lähtökohtaisesti ole kummankaan ykköskohde, mutta olemme alkaneet harkita sitä juuri lyhyiden lentojen ja takuuvarman auringon myötä. Toivottavasti saisimme pian tuon kevään reissun bookattua – on sitten jotain mitä odottaa!

 5. Olipa kiva lukea teidän reissusuunnitelmista! ? me lähdemme heti tammikuussa Prahaan pidennetyksi viikonlopuksi ? kaikki muut reissut ovat vasta suunnitteluasteella. Keväällä olisi tarkoitus tehdä joku pidempi noin 10 päivän – kahden viikon reissu jonnekin. Mutta niinkuin kirjoitit hitsit kun kohteen valinta on niin vaikeaa! ? Malediivit, Thaimaa, Jenkit, jonnekin etelä-Eurooppaan ? kesälle olemme alustavasti suunnitelleet Englannin reissua. Pari päivää Lontoossa ja sen jälkeen Isle of Whigtille, josta ystävämme mies on kotoisin.

  1. Voi kuulostaa kivalta niin bookatut kuin suunnitellutkin reissut – Prahassakin olen halunnut käydä! No sanopas muuta, ihan samassa veneessä ollaan siis tuon kevään suhteen :D Tulehan jooko huikkaamaan, kun olette päättäneet kohteen! Ehkä saadaan siitä jotain inspiraatiota ;)

 6. Dubaita suosittelen, mun lemppari ehdottomasti :)
  Kap kaupungissa olisi ihana käydä ja myös Marokossa!
  Meillä on haaveissa lähteä kesällä kiertää Italiaa :)

  1. Dubai olisi kyllä hyvä kohde, niin lyhyt lento ja takuuvarma aurinko :) Roadtrip Italiassa kesällä olisi täydellistä, toivon että se toteutuisi meilläkin <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *