Kolme tapaa auttaa jouluna

Kun ei eilen tullut toivotettua, niin oikein ihanaa joulukuuta kaikille! Nyt joulukuun alun myötä viimeistään on aika keittää ensimmäiset glögit, laittaa joululaulut repeatilla soimaan ja koristella koti tunnelmaan. Niin ja levittää myös pikkuisen sitä hyvää joulumieltä auttamalla ja ilahduttamalla muita. Viime vuonna jaoin postauksessani kaksi tapaa, joilla voi auttaa ja ilahduttaa sitä kaipaavia, ja koska moni lukija kuuli näistä vasta ensimmäistä kertaa, ajattelin uusia postauksen tänä jouluna. Hyvän asian puolesta tuskin voi puhua liikaa, ja ehkäpä tästä taas joku innostuu omasta puolestaankin auttamaan :) Saa tietysti vinkata kommenttiboksiin muistakin joulunajan hyväntekeväisyystempauksista, jos sellaisia tulee mieleen!Jouluksi

Joulupuu -keräys

Joulupuu -keräys on minulle tuttu jo parin vuoden takaa, mutta viime jouluna vihdoin osallistuin tähän ensimmäistä kertaa. Tässä ympäri Suomea järjestettävässä tempauksessa on tarkoituksena kerätä joululahjoja lastensuojelun piirissä oleville lapsille, jotka saattaisivat muuten jäädä ilman. Osallistua voi hankkimalla uuden ja käyttämättömän lahjan (vinkkejä voi kurkata Joulupuun lahjalistoilta) ja viemällä sen valmiiksi paketoituna mainittuun keräyspisteeseen – päälle tulee kiinnittää lappu, josta ilmenee lahjansaajan sukupuoli, ikähaitari sekä lahjan sisältö. Viime vuosina Helsingissä on ollut pulaa 11-17 -vuotiaiden lahjoista, ja viime jouluna paketoinkin itse ostamieni lahjojen lisäksi myös saamaani ylimääräistä kosmetiikkaa pieniin paketteihin, jotka toivottavasti ilahduttivat saajiaan. Viime vuonna koko Joulupuu -keräyksessä kerättiin kaiken kaikkiaan 54 000 lahjaa – aivan mieletöntä! Helsingissä keräyspaikkana toimii kauppakeskus Forum, muun Suomen keräysinfot löydät täältä. Kannattaa tarkistaa keräysajat paikkakunnittain.

Ole joulupukkina seniorille

Tästä kampanjasta kuulin ensimmäistä kertaa vasta viime jouluna, ja moni teistäkin kommentoi tuolloin tämän olevan uusi tuttavuus! Mistä tässä siis on kyse – ainakin Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Lahdessa ja Tampereella kaupunkien kotihoidot, vanhuspalvelut ja järjestöt ilahduttavat yhdessä mukana olevien kukkakauppojen kanssa yksinäisiä ja piristystä kaipaavia vanhuksia. Kampanja-aika on 17.12 asti, mihin mennessä voi ilahduttaa vanhusta ostamalla listalta löytyvästä kukkakaupasta valitsemansa kukan, halutessaan oman tervehdyksen kera. Viime vuonna olin tähän itsekin osallistumassa ja kävin kysymässä kampanjasta Stockan pisteeltä, jossa kuitenkin kerrottiin hieman häkeltyneinä hymyillen, että heillä kaikki vanhukset ovat jo saaneet kukkansa. Miten ihanaa, että kampanja on toiminut noin hyvin! Tänä jouluna täytyykin sitten ostaa kukat jo ajoissa.

Hyvä Joulumieli -keräys

Viime vuonna tämä jäi mainitsematta, mutta yksi helppo auttamistapa on myös osallistua Hyvä Joulumieli -keräykseen. Vuosittain Suomen Punaisen Ristin ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton järjestämän keräyksen tarkoituksena on hankkia vähävaraisille perheille ruokalahjakortteja joulupöytää varten. Lahjoittaminen on tehty helpoksi, sillä tapoja on monia – lahjoittaa voi netissä, soittamalla, tekstiviestillä tai tekemällä suoraan lahjoituksen tilille. Lisäohjeet löytyvät täältä.

Josko näiden avulla olisi edes yksi lapsi vähemmän ilman lahjaa, yksi ilahtunut vanhus lisää ja yhdellä perheellä joulupöytä koreana <3

14 thoughts on “Kolme tapaa auttaa jouluna

 1. Ihana ajatus tuo ole joulupukkina seniorille! Siitä en ollut aiemmin kuullutkaan. :) Joulupuu-keräys on tehty omalla kohdallani helpoksi, kun toimistollamme on yhteinen keräys johon lahjat voi viedä. Ne toimitetaan siitä sitten yhteisesti eteenpäin. Muillekin siis vinkkinä tämä, jos vaikka muillakin työpaikoilla olisi tällainen järjestely! :) Myös hyvä joulumieli -keräys on superhelppo tapa auttaa. Olen laittanut muutama vuosi sitten ensimmäistä kertaa lahjoituksen tekstiviestillä ja sen jälkeen saanut vuosittain muistutusviestin aina joulun alla ja lahjoittanut uudestaan siihen vastaamalla. Vie siis valehtelematta alle 10 sekuntia tehdä päivän hyvä teko. :)

  Tosi kiva lukea tällainen postaus kaiken muun joulufiilistelyn ohessa. On tärkeää muistaa, ettei kaikilla ole asiat yhtä hyvin kuin itsellä ja että auttaminen on tehty tosi helpoksi. Auttamalla saa paitsi auttamalleen ihmiselle, myös itselleen älyttömän hyvän mielen. Ihanaa joulunodotusta sulle! :)

  1. Tuo on minustakin aivan ihana idea! Tänä vuonna täytyy ehdottomasti osallistua, pitää vaan olla ajoissa liikkeellä :) Ja miten hienoa, että teillä ollaan lähdetty keräykseen mukaan koko toimiston voimin! Osallistuminen on tosiaankin tehty käteväksi, kun ei tarvits erikseen lähteä viemään lahjoja keräyspisteelle. Hyvä Joulumieli -keräys on kyllä se kaikista helpoin tapa auttaa, ettei voi ainakaan syyttää kiirettä osallistumisen esteenä, kun lahjoittaa voi ihan vaan tekstarilla.

   Kiva kuulla – toivottavasti mahdollisimman moni innostuu näihin tämän myötä myös osallistumaan :) Sitä on kyllä etuoikeutetussa asemassa, kun on ollut pienestä asti mahdollisuus joulunviettoon lahjoineen ruokineen päivineen, se ei ole mikään itsestäänselvyys monelle lapselle tai perheelle. Kuten sanoit, auttamisesta tulee hurjan hyvä mieli itsellekin! Kiitos kivasta kommentistasi Tiia ja kuin myös ihanaa joulun odotusta ❤️

 2. Tosi hienoa, että nostat esille tällaisia asioita! Muistankin samaa aihetta käsittelevän tekstisi viime vuodelta :)
  Minäkin olen jo useampana vuonna osallistunut Joulupuu – keräykseen. Auttamisesta ja muiden muistamisesta tulee itsellekin hyvä mieli. Ja tosi hyvä idea lahjoittaa saamaasi ylimääräistä kosmetiikkaa eteenpäin, aivan varmasti se on ilahduttanut lahjan saajaa!
  Sinusta välittyy blogin perusteella tosi sydämellinen, hyväntahtoinen ja ystävällinen kuva :)
  Hyvää Joulun odotusta!

  PS. Tykkäsin tosi paljon myös alemmasta Panosta ja pihistä – postauksesta, mutta kirjoitan tämän kommentin nyt tähän samaan laatikkoon :)

  1. Ihana ihana kommentti – iso kiitos Helena sinulle tästä! Sanat kertovat myös paljon antajastaan, joten siellä ruudun toisellakin puolen on iso sydän <3 Mahtava kuulla, että Joulupuu -keräys on tuttu kampanja jo entuudestaan. Ihana lukea kommenteista, miten moni siihen on jo aikaisempinakin vuosina osallistunut :)

   Kiitos vielä piristyksestä ja tunnelmallista joulun odotusta!

 3. Joulupuu – keräykseen osallistuimme viime vuonna äitini kanssa ja osallistumme varmasti myös tänä vuonnakin. Ole joulupukkina seniorille kiinnitti myös huomioni. Yksi mukana oleva kukkakauppa on työpaikkani vieressä, joten tekosyitä on hieman vaikea enää keksiä. Ja kun käyn omaa mummianikin moikkaamassa hän on aina niin iloinen käyntini jälkeen vaikka vaan kahvit joisi. Pienellä teolla on suuri merkitys.

  1. Ihanaa kuulla! Pienellä teolla on todellakin iso merkitys. Ystäväni juuri kertoi näkemästään Ole joulupukkina seniorille -kampanjan videosta, jossa kuvattiin viime vuonna kukkalähetyksen saanutta vanhaa rouvaa. Hän oli ilahtunut ihan hurjasti saamistaan kukista, jotka olivat lahjoittaneet pienet pojat :’)

 4. Ihana postaus Jonna, niin tärkeällä asialla ollaan <3
  Aion tänä vuonna osallistua useaan joulukeräykseen :)

  1. Ihana kiitos, tärkeällä asialla nimenomaan! Ja mahtava kuulla, että aiot osallistua <3

 5. Piristit niin paljon päivääni postauksellasi! Kaikki kampanjat ovat tuttuja ja varmasti olen mukana tänäkin vuonna. Halusin vaan kiittää laadukasta blogistasi ja juurikin tällaisesta sisällöstä, todella huomaa, että teet tätä sydämellä! Keep Up the Good work! :)

  1. Voi juku miten ihana kommentti, hymy vaan levisi kasvoille! Iso kiitos Mari itsellesi tästä ja siitä että ylipäätään luet blogiani <3 Ja mahtavaa, että olet kampanjoissa mukana - ihanaa että on kaltaisiasi sydämellisiä ihmisiä :)

 6. Ihana postaus! ! Ollaan perheen kanssa osallistuttu joka joulu muutaman vuoden ajan joulupuu keräykseen ja ollaan taas tänä vuonna mukana! Noista kahdesta muusta en onkaan ikinä kuullut, mutta täytyy varmaan tutustua noihin paremmin, kuulosti niin ihanalta ideoita myös!

  1. Voi miten ihana kuulla, että osallistuminen on perheessänne jo ihan perinne! Mahtavaa että löytyy teidän kaltaisia sydämellisiä ihmisiä <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *