Sitruunainen rapupasta + ravintolalahjakortin arvonta

Kaupallinen yhteistyö: Asennemedia & Lejos

Isänpäivä lähestyyy ja tasan viikon päästä onkin aika hemmotella isiä. Omaa isäni tosin onnittelen tällä kertaa puhelimen välityksellä hänen ollessa tuolloin matkoilla, mutta onneksi isää voi ja pitäisikin muistaa ihan vuoden jokaisena päivänä. Pullakahvit ehditään siis juoda ensi kerrallakin! Pullan jos toisenkin isäni myös ansaitsee kiitoksena kaikesta – milloin renkaidenvaihdosta, remonttiavusta, teknisestä tuesta tai autokyydistä, mutta ennen kaikkea tukemisesta, kannustamisesta ja inspiraationa toimimisesta. Isi on paras! 

Jos muuten haluat ilahduttaa vaikkapa juuri omaa isää illallisella ravintola Shelterissä, niin postauksen lopusta löytyy mahtava arvonta!

Sitruunapasta Borges

Isänpäivän kunniaksi kehittelin yhteistyössä Lejoksen ja Borgesin kanssa jotain erityisen herkullista ja helppoa tarjottavaa. Borges lienee monille jo tuttu Espanjassa valmistetuista laadukkaista oliiviöljyistään. Olen suosinut brändiä jo pitkään ja tätäkin yhteistyötä varten kaapissa oli jo entuudestaan purkki extra-virgin oliiviöljyä omasta takaa. Monessa asiassa pihistän ruokaostoksilla, mutta oliiviöljyn laadusta en tingi. Niin paljon kuin tekisikin joskus mieli valita se kaikista halvin vaihtoehto, kannattaa hyvään oliiviöljyyn käyttää euro tai pari ekstraa. Borgesin extra-virgin oliiviöljy ei tosin edes ole sieltä kalleimmasta päästä, mutta pärjäsi silti Kuluttaja-lehden tekemässä oliiviöljytestissä paremmin kuin hintavammat kilpailijansa saaden parhaan kokonaisarvosanan. Hinta-laatusuhteen lisäksi toinen syy, miksi itse ostan Borgesia on kätevä kaksipuolinen korkki, jonka avulla on helpompaa annostella öljyä.

Käytän oliiviöljyä niin salaatinkastikkeena, leivän dippailuun, paistamiseen ja muuhun ruuanlaittoon kuin leivontaankin – Lejoksen sivuilta löytyy lisäinspiraatiota eri tuotteiden käyttöön. Tämän postauksen reseptissä käytin oliiviöljyä marinadina jättikatkaravuille, jotka saivat seurakseen sitruunapastaa. Yhdistelmä on taivaallinen – hyvä idea myös tarjottavaksi esimerkiksi juuri isänpäivälle! Mitäpä jos säästäisit äitiä tai isää kokkailuilta ja kutsuisit puolestaan luoksesi syömään?  Takaan, että tämä reseptin kanssa ei kauaa nokka tuhise keittiössä, mutta annos saa ylitsevuotavia kehuja!

Sitruuna_rapupasta2 Sitruuna_rapupasta3

Mistään kevyestä ruuastahan tässä ei ole kyse, sillä annoksessa ei ole säästelty kermassa, juustossa tai valkoviinissä, mutta pitäähän sitä nyt elämästä nauttia! Jättikatkaravut eivät ole meillä myöskään mitään arkiruokaa suolaisen hintansa vuoksi, joten ne ovat ihan erityisherkkua. Ja erityisesti marinoituina loistava pari sitruunapastalle! Teimme sitruunapastaa ekaa kertaa alkusyksystä Hanna G:n ohjeella ja jäimme totaalisen koukkuun. Tämäkin mukailee pitkälti hänen reseptiään parin pienen muutoksen kera.

Sitruuna_rapupasta4

Marinoidut jättikatkaravut ja sitruunapasta (2-3:lle)

paketti jättikatkaravunpyrstöjä pakasteesta
Borges extra-virgin oliiviöljyä

2 valkosipulinkynttä
puolikas chili
puolikkaan sitruunan- tai limenmehu
hunajaa

tagliatellepastaa (n. 8 rullaa)
valkosipulinkynsi

yhden sitruunan raastettu kuori ja 3 rkl sitruunanmehua
25 g voita
1 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl kuohukermaa
kourallinen tuoretta pinaattia tai basilikaa / pari oksaa timjamia
raastettua parmesaania
merisuolaa
mustapippuria
(pastan alkuperäinen ohje täällä)

Sulata jättikatkaravunpyrstöt laittamalla paketti kylmällä vedellä täytettyyn astiaan (noin 30 min). Silppua chili ja valkosipulinkynnet. Kun ravut ovat sulaneet, ota kulho ja valmista marinadi oliiviöljystä, hunajasta ja sitruunanmehusta, lisää sekaan myös chili, valkosipuli ja ripaus suolaa ja pippuria. Anna rapujen marinoitua hetki (jos nälältäsi maltat, me emme olleet kovin kärsivällistä sorttia).

Laita pastan keitinvesi hellalle odottelemaan kiehumista, muista suolata vesi kunnolla. Huuhdo sitruuna ja raasta kuori. Raasta myös parmesaani valmiiksi. Sulata voi pannulla, lisää valkosipuli, rraastettu sitruunankuori ja sitruunanmehu, anna keittyä hetki. Lisää viini ja kiehauta. Lisää kerma, silppua pinaatinlehdet ja heitä sekaan. Anna kiehua miedolla lämmöllä, paista toisella pannulla ravut ja keitä samalla pasta al denteksi.

Rapujen saatua kunnolla väriä ota ne pois levyltä. Kaada rapujen liemi sitruunakastikkeen sekaan, se toi omasta mielestäni tähän tosi hyvin lisämakua! Lisää raastettu parmesaani ja tarvittaessa suolaa ja pippuria. Sekoita kastikkeeseen mukaan pasta ja ravut, tarjoile heti parmesaaniraasteen kera!

Sitruuna_rapupasta5

Lopuksi vielä huikea arvonta! Miltä kuulostaisi neljän hengen illallinen (lahjakortin arvo 400€) ravintola Shelterissä, jossa Borgesin brändilähettiläs Teemu Laurell toimii keittiömestarina? Osallistu ravintolalahjakortin arvontaan jättämällä kommenttisi tähän postaukseen 6.11 päivän loppuun mennessä! Muista täyttää sähköpostikenttä, jotta sinuun saa yhteyden mahdollisen voiton osuessa kohdalle.

ARVONTA ON PÄÄTTYNYT!

269 thoughts on “Sitruunainen rapupasta + ravintolalahjakortin arvonta

  1. Ihana resepti, sopii hyvin isän ja ihan itsensäkin hemmotteluun. Isät on parhaita!
    ps. sulla on ihanan aito tapa kirjoittaa.

  2. Mielettömän hyvältähän se kuulostaisi (ja varmasti myös maistuisi), joten ehdottomasti mukana arvonnassa :)

  3. Dinneri Shelterissä parhaassa seurassa kuulostaisi mahtavalta! Täytyy kokeilla rapupastaa pian. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *