Marraskuinen matkakuume

Näin marraskuussa herää aina sama kysymys. Miten tästä kylmästä ja ennen kaikkea pimeästä vuodenajasta aina selviääkin? Pimeyden iskettyä vasten kasvoja jyllää myös matkakuume taas korkeimmillaan. Asiaa ei varsinaisesti auta se, että katselen lähes päivittäin erään ystäväni kuvia turkoosista merestä ja valkoisista hiekkarannoista – voisipa teleportata itsensä samoihin maisemiin. Tähän aikaan vuodesta olisi ihana karata edes hetkeksi jonnekin aurinkoterapiaan! En ole itse asiassa ikinä ollut missään lämpöisessä keskellä talvea (jos ei vaihtoa lasketa), eikä tälläkään kertaa ole kalenterissa mitään bookattuna tai edes tiedossa. Pitänee siis turvautua vitamiineihin ja reissumuistoihin kuluneelta vuodelta!

Ja ihania muistoja ne ovatkin. Huhtikuussa teimme ystäväni kanssa muutaman päivän visiitin Milanoon, jossa oli jo kesä parhaimmillaan, ainakin näin suomalaisten silmissä. Herkullista italialaista ruokaa, aperoleja, terasseja ja gelatoa. Ihan täydellinen varaslähtö kesään, tällainen viikonloppureissu olisi kiva ensi keväällekin. Toukokuun lopulla taas vietimme poikaystävän kanssa 10 päivää Kroatiassa – tämä oli ehdottomasti yksi parhaimpia lomia! Majoituimme kolmessa eri kaupungissa ja pääsimme näkemään upeita paikkoja autolla kiertäen, auton vuokraus on kyllä ihan must ensi kerrallakin vastaavalla matkalla ollessa. Elokuussa kävin vielä kahden kaverini kanssa Köpiksessä moikkaamassa siellä asuvaa kolmatta ystävää, kaupunki vei sydämeni rennolla fiiliksellään ja loistavilla rafloilla.

Reissut

Tämän vuoden matkabudjetit on tosiaankin jo käytetty, joten ensi vuotta ja tulevia reissuja odotellessa! Toivomme pääsevämme poikaystävän kanssa keväällä, ehkä pääsiäisen tienoilla jonnekin lämpimään, mutta katsotaan miten sen käy. Kohteestakaan ei ole vielä tietoakaan, mutta onneksi tässä on hyvä tovi aikaa haaveilla! Kertokaahan, onko teillä jotain reissuja tiedossa tai mihin haluaisitte juuri nyt matkustaa? :)

I’m suffering from the worst travel fever! This always happens at this time of the year when it’s starting to get really cold and dark outside.  I wish I could spend a week or two somewhere warm enjoying the sun on my skin. Can’t help but wonder that how do we Finns always make it through this darkness :D Since there are no upcoming trips I need to take a look at my travel memories from this past year to gather up some energy! Visited Milan, Croatia and Copenhagen this year – these were all amazing trips. Can’t wait to make some new memories next year! Where would you like to travel now?

19 thoughts on “Marraskuinen matkakuume

 1. Vitsi mitä matkakuvia! Todella kauniita :) Matkustaminen on kyllä yksi maailman parhaimmista asioista. Me lähdetään poikaystävän kanssa kuukauden päästä Meksikoon. Tätä matkakohdetta on odotettu ;D

  1. Kiitos paljon Suvi, reissussa on kyllä niiin siistiä kuvata. Ahh ihanaa, kuulostaa ihan täydelliseltä, täällä yksi vähän kateellinen! Nauti valosta ja lämmöstä sitten minunkin puolestani! :D

 2. Minua vaivaa ikuinen matkakuume ja juuri tällä hetkellä mielessä pyörivät Dubai, Lontoo ja Bali! Lontoo vei minun ja mieheni sydämet aivan täysin viime keväänä, siellä vaan tuo ilmasto ei ole paras mahdollinen! Meillä viime keväänä kyllä natsasi senkin suhteen <3 Ai niin ja New York on myös haavelistalla, ehkä reilun vuoden päästä kun täytän 30…;)

  1. Samoja kohteita bucketlistillä täälläkin! Lontoo on yksi suosikkikaupungeistani, sinne voisin taas palata koska tahansa. Dubaissa tai Balilla sen sijaan en ole ikinä käynyt, mutta nekin kiinnostavat kyllä. New Yorkia tuskin tarvitsee edes perustella! :D Ah, maailma täynnä niin upeita paikkoja, joissa haluaisi käydä :)

 3. Itsekin haaveilen täällä vaikka millaisista reissuista. Asiaa ei ainakaan helpota matkablogien lukeminen. :D Madrid houkuttelisi tällä hetkellä, toivottavasti voisin lähteä sinne keväällä. Opiskelijana joutuu harmillisesti säästämään matkustamisesta, onneksi ensi kuussa pääsen edes Tallinnaan asti. :) Voisitko tehdä postauksen ensi vuoden matkahaaveistasi?

  1. Aijai, matkablogit ei kyllä yhtään helpota :D Omalla lukulistallani ei taida varsinaisia matkablogeja olla yhtään, mutta paljon reissaavia lifestyle/muotibloggaajia kyllä seuraan ja se on pahasta! Madrid kiinnostaa itse asiassa kovasti minuakin, siellä oli kavereita samaan aikaan vaihdossa ja oli tarkoitus käydä moikkaamassa, mutta se sitten jäi. Ja hei Tallinna on ihana joulun aikaan, kävin siellä juuri viime vuonna joulumarkkinoita fiilistelemässä :) Toki voin tehdä haaveistani postauksen, kiitos ideasta!

   1. Suosittelen Madridia täällä nyt kolme vuotta asuneena! :) Paljon mukavampi kaupunki viikonloppureissulle kuin esim Barcelona, josta en itse pidä (liikaa turisteja). Rantaa ei toki ole, mutta hyviä shoppailupaikkoja ja ravintoloita pilvin pimein :)

    1. Oih, kevätreissu sinne olisi ihana! Barcelona ei ole ihan vienyt sydäntäni parinkaan reissun jälkeen, joten ehkäpä Madrid olisi enemmän mieleen :) Tiedän siis mistä kysyä vinkkejä, jos sinne pääsen! ;)

 4. Ensi keväälle olisi myös suunnitteilla matka Amsterdamiin ja syksyllä ehkä Sorrentoon! Kova matkakuume myös täällä! ?☀️

  1. Ahh, parasta kun on jo suunnitelmia tehtynä! Aikakin menee nopeammin, kun on jotain mitä odottaa :)

 5. Valmistun joulukuussa ja viimeiset koulujutut täytyy hoitaa tässä seuraavan parin viikon aikana. Martaskuun lopussa lähdemme poikaystävän kanssa Wieniin neljäksi yöksi juhlimaan hiukan etukäteen valmistumistani ja uutta vakituista työpaikkaani. Kerrankin voin sanoa, että tämä loma on NIIN ansaittu! ?

  Seuraavia matkakohdehaaveita ovat New York ja mahdollisesti samaan matkaan yhdistetty Boston. Se olisi aika iso ja kalliimpi matka, joten se ei varmaankaan ihan ensi vuonna toteudu. Vähän lähempänä haluaisin käydä Puolassa Krakovassa ja Auschwitzin keksitysleirillä tai tehdä saarihyppelyn Kreikan saarilla. Ja sitten haluaisin kiertää autolla Irlannissa ja Italiassa ja vaikka missä. Matkustaminen on ihanaa! ❤️

  1. Oi mahtavaa, onnea kovasti jo näin etukäteen valmistumisesta sekä vakituisen työpaikan saamisesta! Loma on todellakin ansaittu, ihana kun pääsee juhlistamaan hienoja saavutuksia :) Ystäväni oli juuri Wienissä ja kehui kaupunkia tosi paljon, joten varmasti kiva reissu tulossa.

   New York kummittelee niiin vahvasti minunkin mielessäni, olisi ihan unelma päästä vihdoin kokemaan kaupunki ensi vuonna. Jos muuten Krakovaan päädyt, niin Mona’s Daily Style -blogin Monalla on varmasti blogissaan paljon vinkkejä entiseen asuinkaupunkiinsa :) Matkustaminen on kyllä ihan parasta, siitä ei pääse mihinkään! ❤️

 6. Mä lähden tyttöjen reissulle Nizzaan tässä parin viikon päästä pitkäks viikonlopuksi :)
  Vielä enemmän kuitenkin odotan tammikuussa koittaa kauan odotettu lähtö Dominikaaniseen tasavaltaan parhaan ystävän kanssa kahdeksi kuukaudeksi seikkailemaan <3!

  1. Oi ihanaa, Nizza on niin kiva paikka! Toivoisin itsekin pääseväni sinne pian uudestaan :) Ja miten mahtavalta
   Dominikaaninen kuulostaa, vau! ?

 7. Dubai on ihana, suosittelen! :)
  Itse haaveilen Kroatiasta eniten, mutta myös Kreikan Mykonos ja Santorini näyttävät upeilta <3

  1. Siellä olisi kyllä kiva käydä, lyhyet lennot ja takuuvarma aurinko! Mykonoksen reissuja näkyi somessa tosi paljon viime kesänä ja näytti kyllä ihanalta :)

 8. Olen lähdössä poikaystävän kanssa Mallorcalle keväällä, elämäni ensimmäinen ihan oikea (Tallinnaa ja Tukholmaa lukuunottamatta) ulkomaanreissu näin 21-vuotiaana. En malttaisi odottaa! Siihen liittyen toivoisinkin postausta siitä, mitä pakata matkalle mukaan; millä määrällä vaatteita selvityy, mitkä kengät kannattaa pakata mukaan, kosmetiikkapuolta unohtamatta… Kiitos Jonna inspiroivasta blogista, vielä ei olla törmätty täällä Tampereella!

  1. Oi ihanaa! Minäkin olen joitakin vuosia sitten käynyt Mallorcalla, niin kivaa kun on jokin reissu mitä odottaa :)

   En tiedä saisinko välttämättä tehtyä postausta aiheesta, mutta koitan heittää tähän jotain vinkkejä! Itse ainakin tuppaan pakkaamaan ihan liikaa, joten suosittelen miettimään esim. asuja etukäteen, vaikka jokaiselle päivälle ja illalle omansa, niin välttyy turhilta vaatevuorilta. Mekot ovat helppoja ja kevyitä pakata mukaan, ylä- ja alaosia taas voi yhdistellä keskenään. Kengiksi jotkin rantaa ja altaalla käyntiä varten, yhdet perus ballerinat tms ja tennarit rennompia asuja varten tai jos tulee käveltyä paljon kaupungilla. Korkkareita tulee itsellä harvemmin käytettyä reissussa ja ne ovat lähes aina vaan vieneet turhaa tilaa.

   Kosmetiikasta olen tehnyt käsimatkatavaroita ajatellen postauksensa täällä, https://jonnaluukko.com/2016/09/tips-for-packing-light-with-cosmetics/, ehkä siitä voisi olla apua. Pakkaa mahdollisimman monet kosmetiikat matkakokoisiin, kuten juuri shampoot ja hoitoaineet ym, niin ei tarvitse raahata isoja ja painavia purkkeja mukaan.

   Toivottavasti tästä on jotain apua! <3 Ja hei tulehan vetäisemään hihasta, jos joskus Tampereella törmätään :)

 9. Olen tällä hetkellä Keski-Euroopassa vaihto-opiskelemassa ja täältä on ihanan halpaa ja helppoa matkustella kaikkialle! Muutama maa on tullut jo kierrettyä parin viime kuukauden aikana ja tässä kuussa olisi tarkoitus pyörähtää ainakin Roomassa, Eilatissa ja Prahassa. Matkustaminen on kyllä ihanaa ja pitää nyt syksyn aikana ottaa kaikki irti tästä mahdollisuudesta matkustella tavallista enemmän.

  Joulun aikohin sitten paluu Tampereelle, ehkä siellä joskus sattumalta törmätään :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *