Kauniin kattauksen viimeistelijät

Kaupallinen yhteistyö: Asennemedia & Hackman

Muistan elävästi, kuinka ensimmäiseen omaan kotiin muuttaessani olin äitini kanssa ostamassa aterimia. Pienen laskutoimituksen jälkeen todettakoon, että omilleen muutosta on nyt tullut kuluneeksi reilu viisi vuotta – aika menee niin nopeasti! Astioita sun muita olin kerännyt jo nuoruudesta asti pyytäen lautasia ja kippoja ja kuppeja niin synttäri- kuin joululahjaksikin, mutta aterimet olivat vielä hankkimatta. Valinta oli kuitenkin ilmiselvä, tai ainakin brändi, sillä Hackman oli tuttu jo vuosien takaa meiltä kotoa. En edes ajatellut muita vaihtoehtoja, koska koin Hackmanin niin perinteiseksi – hassua miten tällaiset pienet valinnat saattavat periytyä kotoa. Siinä me äidin kanssa pyörimme hyllyjen välissä kokeillen erilaisten mallien tuntumaa – aterimia tulee kuitenkin käytettyä päivittäin, joten niiden valinnalla on oikeasti merkitystä!

Hackman1 Hackman_Carelia5

Kun minulle tarjoutui mahdollisuus yhteistyöhön Hackmanin kanssa, olin mukana hetkeäkään miettimättä, sillä kuten sanottua liittyy brändiin ja sen tuotteisiin paljon muistoja. Tuolloin ensimmäistä asuntoa varustaessani päädyin klassiseen Savoniaan, sillä sarja oli jo hyväksi kotona todettu, ja aterimet vievät minut oitis sinne lapsuuden muistoihin. Nyt yhteistyön myötä valitsin Carelian, jossa on Savoniaa vielä hieman hienostuneempi ja ehkä sirompi muotokieli. Käytännöllisyys ja se tuntuma käteen ovat kuitenkin ehkä ulkonäköäkin tärkeämpiä ominiaisuuksia aterimia valitessa – Carelia on kivan kevyt, mutta kuitenkin tukeva. Ei uskoisi, että sarja on nähnyt päivänvalon ensimmäistä kertaa vuonna 1963, mutta ajaton design toimiikin vuosikymmenestä toiseen. Carelia on Savonian tapaan valmistettu kiiltävästä ruostumattomasta teräksestä, joten aterimet säilyvät kauniina vuosia.

Hackman_Carelia7 Hackman_Carelia2 Hackman_Carelia3

Valitsin meille Carelian Ruokahaarukat ja -veitset, Ruoka- sekä Kahvilusikat ja Salaattiottimet, Tarjoiluvälineet ja Kakkulapion. Eri sarjojen osia voi tietysti helposti yhdistellä keskenään, mikäli jonkin toisen sarjan tuotteen ulkomuoto miellyttää enemmän, mutta itse tykästyin Carelian kaikkiin osiin.  Kunnollisia ottimia ja tarjoiluvälineitä olinkin meille kaivannut, sitä huomaa sellaisten puuttumisen viimeistään siinä vaiheessa, kun joutuu laittamaan pöytään kakun avuksi muovisen paistinlastan kakkulapion sijaan, kröhöm. Nimimerkillä tapahtui meidän tupareissa, jolloin valittelin äidillekin ääneen, kuinka kakkulapio täytyy laittaa hankintalistalle. Äiti totesi heti, kuinka niitä kannattaa olla vaikka kaksikin – äidin aterinlaatikosta löytyy kyllä varmaan kaikki mahdollinen tarvittava!

Laadukkaat ottimet  ovatkin myös hyvä lahjaidea joulua ajatellen – siinä missä aterimet löytyy kyllä varmasti jokaisen kodista, saattaa monelta puuttua vielä ne tarjoiluvälineet. Ainakin kaltaiselleni esteetikolle nämä olisivat mieluisia lahjoja, sillä ne myös viimeistelevät kauniin kattauksen niin arjessa kuin juhlassakin. Nämä kuvat ovat kuluneelta viikolta, kun Mari tuli meille eräänä päivänä lounaalle. Mietimme etukäteen, istuisimmeko ensin pöydän ääreen ja kävisimme sen jälkeen vielä ulkona kuvaamassa, mutta päädyimmekin vaihtamaan järjestyksen toisinpäin. Ja hyvä niin, sillä lounas venähti vielä iltapäiväkahveiksi ja istuimme keittiön pöydän äärellä pitkän tovin. Parasta ovat tällaiset lounashetket arjen keskellä!

Hackman_Carelia4 Hackman_Carelia6 Hackman_Carelia8

Näiden kuvien myötä toivotan teille rentouttavaa sunnuntaita!

6 thoughts on “Kauniin kattauksen viimeistelijät

  1. Mun vanhemmilta löytyy myös tuota Careliaa ja se on kyllä kaikista kaunein aterinmallisto. Meidän sekalainen Habitat-Ikea-sekamelska tuntuu todella rauhattomalta noihin Hackmanneihin verrattuna ? Ehkä joku päivä roudaan niitä tänne Irlantiin.

    1. Se on niin kaunis! Jotenkin sellainen elegantti, jos tuolla sanalla voi aterimia kuvata, hehe :D Ihanaa sunnuntain jatkoa sinne Irlantiin!

  2. Meidän talouteen taas jotenkin heti tiesin, että haluan Fiskarsin Avanti sarjaa, ja mattaisena! Tämä oli myös äidin vinkki. Äidit ne tietää!

  3. Meiltä löytyy Savoniaa ja täytyy tunnustaa että oon ihan kyllästynyt siihen – Careliaa oonki katsellut, ne on kauniit ja tyylikkäät aterimet :)

    1. Ymmärrän hyvin, Savonia on kuitenkin niin perinteinen ja tosi yksinkertainen muotokieleltään, että saattaa kaivata jotain vaihtelua :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *