Sarjavinkkejä syksylle

Kaupallinen yhteistyö: Asennemedia & Earth Control

Viime päivinä ei ole ollut kyllä kauniista syyskeleistä tietoakaan, kun sade on piiskannut ikkunoita ja järkyttävän kova tuuli ulvonut yötä päivää. Eipä ole siis paljoa huvittanut lähteä pitkille kävelylenkeille tai viettää aikaa ulkona yhtään ylimääräistä. Onneksi karvainen perheenjäsenemme on vähintäänkin samaa mieltä, tuo hienohelma kun ei viihdy sateella ulkona pakollista pidempään – hyvä että suostuu edes astumaan rapusta ulos märän kelin huomatessaan.

Se syksyssä kuitenkin onkin ihanaa, kun saa hyvällä omatunnolla viettää aikaa kotona. Ei ole iltaisin töiden jälkeen kiire minnekään tai paineita siitä, että pitäisi koko ajan tehdä jotain erityistä. Minussa on aina asunut sisäinen kotihiiri, joten kotona lämpimässä viltin alla vietetyt syysillat eivät tuota ongelmaa – etenkin nyt kun elämme ihan kuheruuskuukautta uuden asuntomme kanssa, hehe. Syksyllä tulee aina myös aloitettua sarja jos toinenkin, meilläkin on tapana ennen nukkumaanmenoa käpertyä sohvalle ja laittaa Netflix pyörimään.

Earthcontrol1

Ja tietysti sarjan tai leffan kanssa on aina oltava jotain herkuteltavaa. Täällä suunnilla ei ollut mitään sokeritonta syyskuuta, minkä kokeileminen ei kyllä tekisi yhtään huonoa. Jos kuitenkin kaipaa jotain vähän terveellisempää leffasnackia, niin vinkkinä Earth Controlin tuoteperhe, josta löytyy pientä niin makeaa kuin suolaistakin naposteltavaa. Saimme testiin Salty Almonds sekä Nuts & Choco -pusseja, ja tuo kuvien kulho hupeni muuten päivässä. Poikaystäväni oli jättänyt mantelit minulle, mutta erityisesti nuo tummasuklaahiput (joita arvostan paljon enemmän kuin useampien pähkinäsekoitusten kylkiäisiä eli inhokkejani rusinoita) ja muut pähkinät menivät kaupaksi. Tätä kirjoittaessani popsin kulhosta loputkin suklaat. Pussit ovat kätevästi uudelleensuljettavia, joten nämä ovat kulkeneet helposti myös junaeväinä. Pähkinöistä vielä viikonloppuherkkuun ja extrana henkilökohtainen lempparini Earth Controlilta. Ra-kas-tan merkin sipsejä, ja kauppareissulla ostoskorista löytyy herkkupäivinä Balsamico & Tomato -pussi.

Earthcontrol2 Earthcontrol4

Nyt kuitenkin niihin tämän hetken lempisarjoihin. Olen saanut teiltäkin paljon vinkkejä muun muassa Instagramin välityksellä, ja tällä kertaa laitan omia suosikkisarjojani jakoon. Alempaa löytyy yhdeksän sarjasuositusta, saa ehdottomasti laittaa kommenttiboksiin tulemaan omia lemppareita tulevien pimeiden kuukausien varalle.

Gilmore Girls – Ehdottomasti THE sarja syksyn pimeneville illoille, kertoo äidistä ja tyttärestä pikkukaupungissa ja sisältää sopivassa suhteessa sekä draamaa että komediaa. Aina jonkun Insta Storyssa tunnaria kuunnellessani mietin, että olisipa tämä vielä itsellä katsomatta. Niin hyvän mielen sarja – mikä parasta tätä on kahdeksan kautta, joten sadepäiville riittää tekemistä ;)

Homeland – Draamasarja, joka kertoo kahdeksan vuoden sotavankeuden jälkeen kotiin palaavasta merijalkaväen sotilaasta ja CIA:n virkailijasta, joka uskoo terroristijärjestön käännyttäneen sotilaan. Katsottiin tästä kesällä kaikki Netflixissä olevaa viisi kautta, niin koukuttava ja jännittävä sarja, ehkä jopa yksi parhaista!

Friends from College – Vanhoista Harvardia käyneistä opiskelijoista kertova uunituore sarja, kevyttä draamaa komedialla höystettynä. Harmi että tätä ei ole Netflixissä kuin yksi kausi, senhän katsoo yhdessä hujauksessa.

Riverdale – Kertoo Riverdalen kylän asukkaista, pääosin nuorista lukiolaisista. Mukana on myös draamaa ja jännitystä, mutta kuitenkin sopivan kepeä sarja kivojen hahmojen kera.

Earthcontrol5

13 Reasons Why – Kepeästä johonkin ihan muuhun, 13 Reasons Why kertoo nuoren tytön itsemurhasta ja siihen johtavista tekijöistä. Ei siis kevyimmästä päästä enkä ehkä suosittelisi herkimmille, mutta mielenkiintoista ja ajatuksiaherättävää katsottavaa.

Stranger Things – Scifi ei ole yleensä yhtään oma juttuni, mutta annoin kuitenkin Stranger Thingsille mahdollisuuden ja ahmittiinkin jaksot hetkessä! Sarja keskittyy mahtaviin lapsihahmoihin, jotka selvittävät kadonneen ystävänsä kohtaloa. Uuden kauden pitäisi tulla pian, jes!

How to Get Away with Murder – Draamasarja, jonka päähenkilöinä on oikeustieteen professori ja hänen firmassaan työskentelevät viisi opiskelijaa, jotka sotkeutuvat murhaan. Olemme viime päivinä katsoneet uuden juuri Netflixiin tulleen kauden jaksoja aivan pähkinöinä! Ihan loistava sarja.

Jane the Virgin – Jälleen sitä kevyempää katsottavaa. Joku lukijoista suositteli tätä minulle aikoinaan, ja vaikka se alkuun vaikuttikin vähän hölmöltä telenovelalta, niin jäin koukkuun. Täydellistä hömppää, kun ei jaksa keskittyä mihinkään liian vakavaan. Eilen juuri huomasin, että tästä on tullut lisää jaksoja, jee!

The Affair – Alkuun vähän tahmeasti liikkeelle lähtenyt sarja koukuttaa lopulta. The Affairissa pohditaan pettämisen syitä ja seurauksia ja se kuvaa tapahtunutta kiinnostavasti kahden ihmisen näkökulmasta. Netflixissä on kaksi kautta, kolmas löytyy HBO:lta.

Earthcontrol3

Kovin sateisesta kelistä taas huolimatta ihanaa keskiviikkopäivää!

20 thoughts on “Sarjavinkkejä syksylle

 1. Kiitos vinkeistä, olenkin kaivannut jotain uutta katsottavaa kun Homeland loppui! Kuudennetta kautta odotellessa ;)

  1. Voi sitä tyhjyyden tunnetta Homelandin loputtua! :D Niiin hyvä sarja, kutosta tosiaan odotellessa. Ja eipä kestä, toivottavasti näistä löytyy jotain uutta katsottavaa :)

 2. Kiitos sarjavinkeistä! Gilmore Girls on ihan ehdoton syksylle, kirjoitinkin juuri itsekin siitä kuinka olen aloittanut katsomaan niiden jaksoja uudestaan, tosin suoraan 5 tuottiksesta :) Mutta just loistava sarja syksyyn! Meidän ikisuosikki miehen kanssa on Designated Survivor, ihan huippuhyvä, suosittelen katsomaan jos poliittiset draamasarjat kiinnostaa! Ja syksyssä on kyllä ehdottomasti parasta juuri ne syysillat jolloin voi vain käpertyä sohvalle katsomaan sarjoja ja napostella jotain kivaa!

  1. Munkin on ehkä katsottava Gilmoreja uudestaan, niin kertakaikkisen ihana sarja! Ja ihan täydellistä katsottavaa nimenomaan syksyyn :) Tuota Designatedia on viime aikoina moni kaverikin kehunut ja myös poikkis katsonut kaudet, ehkä annettava sille siis mahdollisuus, vaikkei lähtökohtaisesti ihan kuulosta mun tyyppiseltä sarjalta. Kaikki sitä kuitenkin jaksavat hehkuttaa ;)

 3. Jane the virgin on kyllä ihan mieletön sarja, toisaalta ihan hölmö mutta silti niin paras! :D

  1. No nimenomaan – niin hölmö mutta niin hyvä! :D Mulla pyöri tänään ruudussa jo uusi kausi, hehe.

 4. Itsekin listasin viikonloppuna sarjalemppareitani blogiini ja osa sun suosituksista löytyi jo omaltakin listaltani. Täytyy kuitenkin laittaa muutama sun vinkkaama sarja testiin, esimerkiksi Friends from Collegesta en ollut ennen kuullutkaan! :)

  1. Meiltä löytyikin monta samaa suosikkia, mutta uusia tuttavuuksiakin oli! Muun muassa Scandal on ollut omalla listallani pitkään ja nyt muistin taas sen olemassaolon :)

 5. Joku jo ylempänä ehdottikin samaa eli siis kannattaa katsoa netflixistä Designated Survivor. Super hyvä! :)

  1. Sitä on kyllä moni muukin viime aikoina kehunut, joten pitäisi varmaan antaa itsekin mahdollisuus! ?

 6. Designated survivorille peukku täältäkin suunnasta! Aivan mielettömän koukuttava, ja nyt alkoi juuri Netflixissä toisen tuotantokauden jaksotkin pyörimään!

  1. Voi vitsit, kolmas suositus jo täällä! Ehkä sille on siis pakko antaa mahdollisuus :D

 7. Voi Gilmoren tytöt <3 Rakastan. Muistan kuinka se pyöri ekaa kertaa telkkarissa ja jäin heti koukkuun. Nyt ne onkin sitten katsottu läpi jo aika luvattoman monta kertaa :D! Ja aina jaksaa naurattaa!
  Myös Sons of Anarchy oli tosi koukuttava (hei Charlie Hunnam!).
  Oon tykännyt hirveästi myös Downton Abbeysta, OITNBstä ja New Girlistä!

  1. Gilmoren tytöt on ihan parasta! Munkin varmaan pakko katsoa jaksoja uudelleen näin vuoden jälkeen ? OITNB on näistä tuttu, mutta Downtownin makuun en ole useista kuulluista kehuista huolimatta oikein vielä päässyt. New Girliä joku suositteli juuri Instan puolella, se pitäisi kyllä katsoa!

 8. How to get away with murder on kyllä huikea kaiaking cliffhangereineen! Jos et oo vielä kattonu niin suosittelen myös lakimaailmaan sijoittuvia Good Wifea ja Suitsia.

  1. Sarja on niin loistavasti toteutett, koko ajan pakko katsoa lisää kun haluaa tietää mitä tapahtuu. Suits onkin tuttu lemppari, mutta Good Wifea en ole ikinä katsonut. Kiitos siis vinkistä, Jaana! :)

  1. Kiitos paljon vinkistä, en ollut tästä kuullutkaan! HBO:lla on kyllä monia sarjoja joita haluaisin katsoa, täytyy houkutella poikkis ottamaan ilmainen kuukausi kun olen omani käyttänyt jo, hehe.

 9. Ohhh, uusi kausi Jane the Virginia! Nyt täytyy ahmia tällä hetkellä pyörivät Täykkärit loppuun, että pääsee katsomaan Janea :D Meillä poikaystävän kanssa yhteisenä ultimaattisena lempisarjana on Moderni perhe, voi että odotan jo sen uusia kausia!

  1. Jane on pop! Pyörinyt itsellä Netflixissä nyt viime päivät, niin hyvää hömppää :D Moderni perhe on meidänkin suosikki, katsellaan sitä yhä usein iltaisin (samoja jaksoja uudelleen ja uudelleen). Uusia jaksoja tosiaankin odotellessa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *