Lokakuussa x 8

Asutoinen5

– pitäisi aloittaa gradun pakertaminen. Olen tähän asti lykkäillyt projektiin ryhtymistä sillä varjolla, ettei minulla ole vielä edes ohjaajaa, mutta nyt on se ohjaajakin plakkarissa. En ole vielä henkisesti valmis tähän, kääk!

– vietän synttäreitäni loppukuusta. Näin lokakuun lapsena ei siis mikään ihme, että kuukausi on mieleeni. Ajattelin ensin, että voisi kerrankin järkätä jotain isompaa 25:n ikävuoden kunniaksi, mutta se nyt sitten vähän jäi. Toisaalta kahdenkeskinen ilta poikaystävän kanssa hyvän ruuan parissa kuulostaa juuri siltä mitä kaipaan!

Asuoinen4 Asutoinen2

– aion ihastella upeaa ruskaa! Ulkona on juuri nyt niin mielettömän kaunista. Olemme jo tehneet useita kävelylenkkejä Pyynikinharjulla, jossa on upeat maisemat erityisesti tähän aikaan vuodesta – täytyypä ensi kerralla ottaa kamerakin mukaan. Vinkkejä muista kivoista ulkoilupaikoista Tampereella otetaan vastaan :)

– saa aloittaa joulufiilistelyn. Ihan varovaisesti vaan ja maltilla, ehkä neutraaleilla pallovaloilla tai ekstramäärällä kynttilöitä, mutta joulu-sanan mainitseminen ei näin lokakuussa ole toivottavasti enää tuomittava teko :D Olen naureskellut Facebookin memeille siitä, kuinka toisten surressa kesän loppumista hihkuvat toiset tasajalkaa joulun lähestymisen merkiksi. Onhan se nyt ihanaa!

– vietetään viimein myös perheen kesken asuntomme tupareita. Ihana saada sekä poikaystävän perhettä että omaani saman katon alle. Vielä on kyllä fiksattavaa sisustuksen suhteen, joten täytyy ryhtyä hommiin, jotta saadaan kämppä kutakuinkin valmiiksi tupareihin!

Asutoinen3

– aion ottaa itseäni niskasta kiinni  treenaamisen suhteen. Sama laulu taisi tulla syyskuun puolella, mutta koko viime kuukausi menikin sairastaessa kahden perättäisen flunssan kanssa. Nyt siis uusi yritys! Huomaan heti, että on koko ajan vähän sellainen väsynyt ja saamaton olo, kun ei ole urheillut aikoihin.

– täytyy nauttia täysin rinnoin valoisista syyspäivistä ennen kuin valon määrä pian taas vähenee. Olen kyllä niin fiiliksissä, miten paljon luonnonvaloa asuntomme ikkunoista tulvii, joten valokuvaaminenkin helpottuu huomattavasti. Myös asujen kuvaamisesta on otettava ilo irti, kun ulkona tarkenee vielä ilman syväjäätymistä :D

– haluaisin käydä Lintsin valokarnevaaleilla! En ole ikinä aiemmin käynyt, mutta näyttää kuvien perusteella niin tunnelmalliselta. Saa tosin nähdä meneekö tänäkään vuonna aikataulut yks yhteen.

Asutoinen1

Blazer / Zara
top / Zara
necklace / Jane Koenig
jeans / Zara
boots / Billi Bi
bag / Saint Laurent

Ihanaa lokakuun alkua kaikille!

Photos: Kira Kosonen / Edit by me

14 thoughts on “Lokakuussa x 8

 1. Käykää ehdottomasti Tampereella kävelemässä Arbotetumilla, se on myös aivan upea alue! <3

  Ihanaa lokakuuta, mäkin jo odottelen, että joulusuklaat tulisi kauppoihin… :D

  1. Piti heti googlata, näyttipä ihanalta! Iso kiitos vinkistä, täytyy ehdottomasti käydä tuolla :)

   Jossain oli kuulemma jo bongattu joulukalentereita?! :D

 2. Hei Jonna!
  En ole aiemmin kommentoinut vaikka olen lukenut blogiasi jo pitkään. Olen myös gradun kirjoitusvaiheessa oleva kauppatieteilijä jonka vapaa-aika menee koiran kanssa peuhatessa, joten blogissasi on aivan erilaista tarttumapintaa itselleni. Ihailen tapaasi suhtautua elämään rennon positiivisella otteella, jonka takia tänne palaankin aina uudelleen. Kiitos siis upeasta sisällöstä mitä tuotat! :)
  Mutta niistä ulkoilualueista: Kaupin metsässä on monenlaisia reittejä koiralenkkejä varten jonka lisäksi sieltä löytyy Kaupinojan sauna! Saunominen siellä on ehdottomasti kokemisen arvoista sekä lisäksi ihana tapa rentoutua :)
  Mukavaa sunnuntaita! :)

  1. Heippa Julia! Voi miten ihana että nyt innostuit kommentoimaan, aina yhtä kiva kuulla “hiljaisista” pitkäaikaisista lukijoista :) Kiitos itsellesi kauniista sanoistasi, teidän huippujen lukijoiden ansiota tämän tekeminen on niin antoisaa!

   Tämä olikin itselleni tuntematon paikka, joten kiitos myös vinkistä. Googlasin nopeasti ja näyttipä ihanalta etenkin noilla rantakalliolla, täytyy käydä tämäkin siis testaamassa. Mukavaa sunnuntain jatkoa sinne :) Niin ja tsemppiä graduprojektin pariin – samassa veneessä ollaan siis!

 3. Hurjaa että sulla alkaa gradun tekeminen, vastahan sinä aloitit opinnot! :D Oletko jo aiheen päättänyt?

  Voi, itselläni ei ole yhtään sellainen olo, että alkaisin jo joulufiilistelemään. :D Ehkä siinä reilun kuukauden päästä ja silloinkin ehtii jo aattoon mennessä kyllästyä kaikkeen joulujuttuun, haha.

  Mukavaa lokakuuta!

  1. No sanos muuta, ihan älytöntä miten nopeasti aika on mennyt! Luulen jatkavani kandiaiheestani, niin ei tarvitse ruveta pähkäilemään ihan uutta saati aloittaa alusta asti :) Vähän siis helpottaa projektiin ryhtymistä.

   Haha, aaton jälkeen joulufiilistely saa kyllä aina jo riittää, mutta sitä ennen otan kaiken ilon irti! Jos ei nyt ihan vielä, niin kohta ainakin ;) Kuin myös mukavaa lokakuuta!

 4. Kaupin ja Arboretumin olisin minäkin maininnut. Käpylän asuinalue on myös söpöä seutua käppäilyyn siinä Kaupin vieressä. Rauhaniemestä löytyy myös sauna ja kanootteja voi vuokrata. Talvella sekä Näsijärven että Pyhäjärven jäältä löytyy retkiluistelureittejä kilometrejä toisensa perään. Ei muuta kuin luistimia varastosta kaivelemaan talvea varten (no ei nyt ihan vielä;)

  1. Kiitos sinullekin vinkeistä! Täytyy käydä testaamassa näitä mainittuja, heti kun vaan tulisi vähän taas aurinkoa ja kivempaa keliä. Pyhäjärvellä ollaankin käyty aina talvisin jäällä kävelemässä, joten sitä taas odotellessa! :D

 5. Valokarnevaalit huokuttelevat minuaki?syksyä aion myös ihastella koko sydämeni kyllyydestä.
  Poikaystävälläni on ensi viikolla synttärit, joten jotain kivaa olen hänellekin keksinyt. On ihana suunnitella jotain toiselle. Vaikka ihan kahdestaan juhlimme, niin silti. :)
  Reipasta uutta viikkoa!

  1. Siellä olisi kiva käydä, näyttää niin tunnelmalliselta! Oi kuulostaa hyvältä :) Minäkin rakastan suunnitella ylläreitä, parasta järkätä jotain kivaa toisen iloksi. Ihanaa viikon alkua sinne myös!

 6. Hah, mua naurattaa toi ensimmäinen kohta ihan sairaasti, koska ihan tismalleen samalla verukkeella oon myös omaa gradun alotusta venyttänyt nyt elo-syyskuun. Nyt ei auta kun ryhtyä hommiin, mutta onneks aihe on ainakin mielenkiintoinen! :)

 7. Käpylän (ja Petsamon!) lisäksi myös Viinikassa on kauniita vanhoja puutaloja ja siellä on kiva käydä kävelemässä, vaikka varsinaisista lenkkipoluista ei olekaan kyse. Hämärtyvissä illoissa ne valaistut ikkunat ja puutarhavalot näyttää niin kodikkailta. :) Bonuksena kahvila (ja tuleva hotelli) Lillan Viinikan kirkon vieressä. Pispalaa ja Tahmelaa tietenkään unohtamatta, teiltä on kiva kävelyreitti Pyynikinharjun yli..

  Tykkään käydä kävelyillä myös siirtolapuutarha-alueilla, joskaan koiran kanssa ne eivät ehkä ole paras vaihtoehto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *