Kolme reseptiä mantelijuomasta

Kaupallinen yhteistyö: AsennemediaLejos

Bluediamond4

Kasvimaidot ovat viimeisen vuoden aikana vallanneet yhä enemmän tilaa jääkaapistamme, ja tavallinen maito on tätä nykyä suhteellisen harvinainen näky meillä. Muita maitotuotteita meillä toki on joitakin yhä käytössä, enkä osaisi kuvitella elämää ilman esimerkiksi juustoja, mutta varsinaisen maidon korvikkeena olen alkanut suosia soija-, kaura- ja mantelimaitoa vähän käyttötarkoituksesta riippuen. Monelle kasviperäiset maidot tekevät paremman olon kuin lehmänmaito ja ovat siten paras valinta, mutta esimerkiksi itse olen ajautunut käyttämään kasvimaitoja niiden ruokiin tuoman täyteläisen maun ansiosta. Tietenkin kasviperäiset maitojuomat ovat myös ekologisempi valinta, joten mieltä lämmittää se, että voi arkipäiväisessä käytössä olevien tuotteiden kohdalla tehdä hyvän teon.

Mantelimaitoa löytyy usein kaapista ja se soveltuu monenlaiseen käyttöön, joista esittelen tarkempana esimerkkejä alla. Blue Diamond on paahtanut kalifornialaisia manteleita jo sadan vuoden ajan, ja se on tänä päivänä maailman suurin mantelintoimittaja. Blue Diamondin valikoimissa on erilaisia Almond Breeze -mantelijuomia, kuten makeuttamatonta, tuplasti kalsiumia sisältävää sekä oman elämänsä kahvibaristoille soveltuvaa helposti vaahtoutuvaa ja kermaista mantelijuomaa. Mantelijuoma onkin yksi vaihtoehto kahvimaidon korvikkeelle – muistan miten eräällä työpaikallani yritin pelastaa automaatin karmean makuista kahvia pähkinäistä vivahdetta tuovalla mantelimaidolla ja se oli kahvihetkieni ainoa lohtu :D Nyt kuitenkin niihin käyttövinkkeihin.

Bluediamond5

Smoothieita tehdään meillä lähes päivittäin, useimmiten iltapalaksi. Kunnon blenderi onkin ollut varmasti yksi parhaista kodinkonehankinnoista! Smoothieiden tekoon käytämme pohjalle aina kasvimaitoja, koska ne tuovat hyvän pehmeän maun. Tässä tämän hetken lemppari, joka tuo lohtua syksyisten pimeiden iltojen keskelle.

Mansikka-mangosmoothie

puolikas banaani
pakastemangoa
pakastemansikoita
soijajogurttia
hunajaa tarvittaessa makeutukseen

Blue Diamond Almond Breeze -mantelijuomaa
päälle kookoshiutaleita

Mantelimaito2 Mantelimaito1

Mantelimaidon käyttö esimerkiksi juuri smoothieiden pohjalla on monelle varmasti jo tuttua, mutta mantelimaito soveltuu hyvin myös ruuanlaittoon tai leivontaan. Tein tällä viikolla lounaaksi suolaisia vohveleita, joiden taikinassa käytin tavallisen maidon sijasta mantelijuomaa. Mantelimaito toi todella hyvän täyteläisen maun vohveleihin, tuskin enää tulee käytettyä tavallista maitoa tässäkään puuhassa. Päälle laitettiin savulohta, vuohenjuustoa, kirsikkatomaatteja, herneenversoja, rucolaa, siemeniä ja balsamicoa. Niiin hyvää! Onneksi vohveleita jäi muutama hillonkin kanssa.

Bluediamond6

Tuorepuuro on yksi vakkariaamupaloista ja rakastan sen helppoutta. Kun puuron tekee edellisenä iltana valmiiksi jääkaappiin tekeytymään, saa aamulla lusikoida aamiaisen suoraan kulhosta ilman sen suurempaa vaivannäköä. Mitä nyt kahvin joutuu itse unenpöpperössä keittämään. Kesäisin teen puuron useimmiten marjoista, kun taas näin syksyllä omenakaneli on suosikkimakuyhdistelmäni.

Omena-kanelituorepuuro

1 dl kaurahiutaleita
1,5 dl Blue Diamond Almond Breeze -mantelijuomaa
1 dl soijajogurttia
2 tl chiansiemeniä
raastettua omenaa
kanelia
hunajaa

Bluediamond3

Hello there delicious!

Etenkin näin syksyllä ja valon määrän koko ajan vähentyessä on tärkeä muistaa pitää huolta itsestään arjen kiireiden keskellä. Energiatasot eivät ainakaan kohoa, jos jättää aamupalan tai lounaan välistä, joten säännöllisestä ruokarytmistä ja terveellisesti syömisestä pyrin aina pitämään kiinni. Vielä kun saisi kammettua itsensä urheilemaan niinäkin hyisinä syysiltoina, kun sohva ja lämmin viltti kutsuisivat lenkkiä tai salitreeniä enemmän. Sen suhteen on itsellä vielä vähän tsempattavaa, mutta onneksi vierellä on toinen, joka potkii liikkeelle silloin kun ei huvita. Kyllä tämä syksyn pimeys taas selätetään!

7 thoughts on “Kolme reseptiä mantelijuomasta

  1. Eikun testaamaan! Innostuin erityisesti noista vohveleista, kun ei ole aiemmin tullut testattua mantelimaidon kanssa, mutta oli niiin hyvää :)

 1. Kannattaa hei googlettaa karrageeni. Sitä löytyy valitettavasti tämän merkin kaikista tuotteista :( mikä on tosi sääli, itsellä vieläkin kahvimaito hakusessa. Kauralle taas olen allerginen, joten oatlykaan ei käy. Mieluummin tosin ilman maitoa, kuin suolistosairaus.

  1. Kannattaa kaupassa tsekata muut kasvimaitohyllyn tuotteet, esim. Alpron kasvimaidoissa ei ole karrageenia. Mieluummin silti kuitenkin karrageeniä kuin lehmänmaitoa.

   1. En ollut tästä karrageenista tai sen haitoista kuullutkaan, joten kiitos valaisusta! Täytyy tutustua tarkemmin.

 2. Ihanalta kuulostaa nuo reseptit. Kiitos! ?
  Voitko laittaa vohveleiden reseptin kokonaisuudessaan?

  Mikä blender sinulla on? Ilmeisesti Wilfa jos oikein kuvasta näen. Osatko sanoa mikä Wilfan malli kun niitä on monia? Onko tuo ollut sinulla kauan? Onko pelittänyt hyvin? Murskaako hyvin jäisiä marjoja, hedelmiä yms?

  Aurinkoista päivää! ??

  1. Kiitos Eija, kiva jos testaat jotain näistä :) Toki, eli tässä käyttämäni resepti vohveleihin, https://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/ruususuu-ja-huvikumpu/maistuvat-mantelimaito-vohvelit-viikonlopun-herkkuhetkiin. Jätin tosin kardemumman ja kanelin pois tästä suolaisesta versiosta.

   Meillä on tosiaan Wilfan pari vuotta sitten hankittu blenderi ja se on ollut ihan loistava hankinta! Meidän malli taitaa olla tämä, https://www.verkkokauppa.com/fi/product/59043/hskxh/Wilfa-WBL-1200S-tehosekoitin-teras. Ei kalleimmasta päästä mutta kuitenkin todella laadukas ja murskaa tosi hyvin niin jäiset marjat kuin hedelmätkin. En voi kuin suositella! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *