Bedroom Progress

Makuuhuone on ollut keskeneräisin paikka kotona ja on sitä kyllä yhäkin. Vaatekaappi tosin saatiin vihdoin eilen pystytettyä (tähän asti olen elänyt pääosin weekenderbagistani ja ah autuutta kun nyt saa vaatteet nätisti paikoilleen!), mutta esimerkiksi työpöytä puuttuu yhä. Tietysti se tärkein, eli sänky on ollut jo pitkään paikoillaan. Nyt saimme viimein myös yövalaisimet seinään, eikä kokonaisuus näytä enää ihan niin askeettiselta, joten voin viimein tehdä pienen makuuhuone-esittelyn täälläkin.

Bedroom1 Makuuhuone1

Makuuhuonekin on yleisilmeeltään varsin valkoinen, joten halusimme tuoda kontrastia ja sävyjä yksityiskohdilla. Nyt sävymaailmasta löytyy lisäksi harmaata, mustaa ja messinkiä, ja kokonaisuus näyttää jo paljon kodikkaammalta kuin kokovalkoisena. Yövalaisimiksi halusimme vaihteen vuoksi sirot seiniin kiinnitettävät versiot, jolloin yöpöydillekin jää enemmän tilaa. Päädyimme näihin messinkisiin valaisimiin*, jotka saimme Ellokselta, kuin myös mustat yöpöydät*. Vaihdamme vielä ehkä pöytien nupit messinkisiksi, niin ne sopivat entistä paremmin yövalaisimien kanssa yhteen. Tykkään näiden kombosta ihan hurjasti!

Bedroom4 Bedroom3

Tekstiileilläkin on iso osuus siinä, miltä makuuhuone näyttää. Koko petaus on Balmuirilta, jonka tuotteiden nimeen olen vannonut jo useamman vuoden ja koko sydämestäni. Nämä uudet Boutique -sarjan 100% Egyptin puuvillaa olevat lakanat ovat ehdottomasti parhaat, joissa olen yöni nukkunut! Ne ovat mielettömän pehmeät, mutta ennen kaikkea viileät, mitä erityisesti tuo lämminverinen poikaystäväni arvostaa. Tiedättehän sen tunteen, kun tyynystä kääntää viileän puolen? Sama ihana fiilis tulee näistä lakanoista, ah. Lakanat ovat saatavilla Balmuirin Brand Storessa Helsingissä ja Oulussa, ja sävyvaihtoehtoja on useita, joista meillä nämä harmailla kanttauksilla. Ainoa miinus tulee lakanoiden herkästä ryppyyntymisestä, mikä ei kuitenkaan ole tällaiselle ei niin justiinsa -tyypille mikään iso ongelma.

Nimikirjaimin varustetut tyynynpäälliset ovatkin vilahtaneet blogissani jo aiemmin ja nyt ne koristavat sänkyä täällä, kultainen kirjailu sopii hyvin valaisimiin. Harmaa päiväpeite taas on pellavaa, joka tuo ihanasti rouheutta petaukseen. Tunnustettakoon, että olen maailman laiskin sängynpetaaja. Muistan aina kuinka ystäväni tuli kerran kylään ja meillä sattui olemaan sänky pedattuna, mistä johtuen hän kurtisti kulmiaan ja kysyi, oliko meillä ollut vieraita. Pedattu sänky ei siis ole ollut kovin yleinen näky, mutta tämä päiväpeite on niin kaunis ja tekee ison eron makuuhuoneen yleisilmeelle, joten sänky on ollut lähes poikkeuksetta sen peitossa ;)

Bedroom5

Mitä pidätte makuuhuoneesta? Täytyy kuvata kokonaisuutta paremmin vielä kun saadaan työpöytäkin hankittua :)

Elloksen ja Balmuirin tuotteet saatu blogin kautta.

10 thoughts on “Bedroom Progress

 1. Tykkään kyllä paljon! Muuten valkoiseen huoneeseen saa kivasti ilmettä hieman värikkäämmillä sisustusesineillä.
  Nuo Balmuirin kirjain tyynynpäälliset ovat minun joululahjatoivelistalla, niin ihanat!?

  1. Kiitos ihana Johanna! Näyttää kyllä paljon viihtyisämmältä nyt kuin tyystin kokovalkoisena. Tyynynpäälliset on superkivat ja loistava lahjadea, etenkin sellaiselle jolla on jo kaikkea ja vaikea keksiä lahjaa :)

 2. Balmuirin pellavat löytyy täällä aina toivelistoilta! Toistaiseksi on menty toisten valmistajien, mutta kenties joskus ostan Balmuirilta testiin. :)

  Meillä on kanssa uuden asunnon makkarissa pariovet ja voi vitsit tykkään niistä!

  1. Pakko sanoa että pellava ei ole vuodevaatteiden matskuna oma lempparini, kun tykkään vähän viileämmästä. Esimerkiksi Balmuirin Maggiore Percale Cotton -lakanat muistuttavat vähän pellavaa mutta ovat viileämmät, joten ne ovat toiset suosikkini näiden postauksessa esiintyvien lisäksi :) Pariovet on kyllä niin kauniit!

 3. Osaatko yhtään sanoa hintoja noille Boutique-vuodevaatteille? :) itse olen myös ihastunut Balmuirin vuodevaatteisiin ja pari eri settiä löytyykin jo.. Ehkä vielä yhdelle olisi tilaa ? mistä teidän vaatekaappi on hommattu? Näin vilauksen instastoriestasi ja näytti hyvältä!

  1. Kysäisin tarkempia hintatietoja Balmuirilta ja tässä olisi: kuvien Contessa tyynyliinat (koko 60×80) on 79€, pienemmät tyynyliinat on 69€, pussilakana (koko 150×210) on 229€ ja isompi (230×210) on 299€. Balmuirin vuodevaatteet on kyllä niin hyviä, tykkään kovasti myös heidän Maggiore Percale Cotton -lakanoista.

   Vaatekaappi on Ikean Pax-sarjaa. Sen sai kätevästi suunnitella juuri sellaiseksi kuin halusi, ja kaappi istuu tilaan kyllä just eikä melkein :)

 4. Meillä on vielä makuuhuoneen sisustaminen totaallisen kesken vaikka yli puolivuotta nykyisessä asunnossa asuttu, hetken luulin sen olevan jo valmis mutta omaan silmään näytti kovin värittömältä. Haluan myös tuoda jotain väriä ja tummaa pintaa vaaleisiin seiniin ja lattiaan. Teillä on äärimmäisen ihana makuuhuone ja kaikki tekstiilit <3 Itse tilasin Ellokselta harmaan päiväpeiton, mutta se on todella raskas ja painava materiaalilta, että ei ole tullut pedattua sänkyä kuin ehkä kerran, tuollainen pellava olisi juuri sopiva heitettäväksi vain nopeasti sängylle :) Sun blogista inspiroituu aina vain lisää, sain taas lisää innostusta alkaa laittaa sitä omaa kotia taas enemmän kuntoon ;)

  1. Kiitos ihana! Itse asiassa ehkä juuri se päiväpeitteen keveys on myös yksi syy miksi sänky tulee nykyään aina pedattua, tuo pellavainen on niin helppo heittää sängyn päälle. Ja hei mahtavaa jos täältä saa inspistä :) Syksy on onneksi hyvää aikaa sisustaa kotia!

 5. Siis en kestä miten ihanat nuo yöpöydät on ja TIETYSTI oon vuosia myöhässä :( Juuri tuollaiset hakusessa, mutta mistään ei löydy edes vähän noiden tyylisiä.

  1. Harmi, ettei näitä samoja enää ole! Kannattaa katsella myös antiikkiliikkeiden ja kirppareiden valikoimia, sieltä voisi hyvinkin löytää tämän tyylisiä yöpöytiä ☺️ Tai sitten jos löytyy tämän tyylisiä valkoisina, niin tuunata itse maalaamalla mustaksi ja vaikka vaihtamalla vetimet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *