8 x kuvan takaa

Saralla oli hetki sitten niin hauska postaus 10 x Totuus kuvan takaa, että innostuin tekemään vastaavan. Mieleeni tuli heti muutama tarina tai pieni funny fact kuvien takaa. Suurin osa oli reissumuistoja ja voi vitsit mikä piinaava matkakuume iski tätä postausta tehdessäni! Eilisen vietinkin sitten Norwegianin lentotarjouksia selaillen, mutta toistaiseksi tyydyn haaveilemaan ja muistelemaan edellisiä reissuja.

Laventelit2

Halusin kuvan tämän violettina hehkuvan laventelipellon edessä Kroatiassa. Muurille laventelien viereen kavutessani voimakas surina kantautui korviini – mehiläisiä. Niitä parveili tuossa ihan järjettömän paljon! Pelkään ampiaisia ja mehiläisiä ja kaiken maailman herhiläisiä kuollakseni, joten niiden lähelläolo ja pelkkä surinan kuuleminen sai hikikarpalot nousemaan otsalle. Mutta mitäpä sitä ei kuvan takia tekisi :’D

Copenhagen5

Sadepäivänä Köpiksessä – mulla oli itselläni ruma sininen lähes hajoamispisteessä oleva sateenvarjo, mutta lainasin kuvaan ystäväni kuvauskelpoisempaa läpinäkyvää sontsaa. Tahdon muuten tällaisen.

Kroatia

Ajoimme Hvarilla illalla ravintolaan, jonne reitti kulki ensin parin kilometrin pituisen yhdensuuntaisen tunnelin läpi ja sitten todella jyrkkää vuoristotietä alas. Ahtaanpaikankammoisena olin pienessä paniikissa tunnelista ja myös ajatuksesta, että joutuisimme illallisen jälkeen ajamaan pilkkopimeällä kapeaa vuoristotietä ylös (ja uudestaan sen helkkarin tunnelin). Tämän ravintolan edustalla sijaitsevan maiseman ja horisonttiin laskevan auringon nähdessäni kuitenkin rentouduin – olihan se sen arvoista. Ravintolassa muuten poikaystäväni annoksesta kömpi esiin jonkin sortin toukka, mistä huomautettuamme saimme koko illallisen jälkiruokineen kaikkineen ilmaiseksi.

Hvar5

Huomasin vasta kuvaa käsitellessäni, että oikeassa reunassa oli kamala roskaläjä kuin kaatopaikalla konsanaan. Oli pakko editoida se pois, koska kuva oli muuten niin kaunis!

Floral6

Näitä Helsingissä kuvatessamme meitä lähestyi lauma aasialaisturisteja. Hymyilin heille ystävällisesti viittoen kulkemaan ohi, ettei tarvitse jäädä odottamaan, mutta eivätköhän he keksineet ottaa omat kamerat esille. Eikä sekään riittänyt, vaan lopulta jouduin poseeraamaan varmaan kymmenen eri aasialaisen kanssa vuorotellen kuvassa. Löydyn siis muutamasta kotialbumista.

Kra1

Joku joskus ihmetteli, että oliko Krkan vesiputouksilla todella noin ruuhkatonta kuin kuvissani näytti? Ei suinkaan, mutta valitsimme hieman syrjäisemmän poukaman sivummalta ja taktiset kuvakulmat. Kivillä istui pari tyttöä ja vieressä uiskenteli turisti jos toinenkin, mutta tyttöjen lähdettyä kahlasin paikalleni ja saimme taltioitua otoksen, jossa näyttää kuin olisin täysin omassa rauhassani vesiputouksilla. Ei siksi, että haluaisin luoda väärän illuusion, mutta kuva näyttää yksinkertaisesti visuaalisesti paremmalta ilman kymmeniä taustalla pulikoivia ihmisiä.

Duomo1

Nämä olivat ehkä elämäni maistuvimmat aperol spritzit, eikä ainoastaan upeiden Milanon maisemien takia, vaan koska ne olivat myös ilmaiset. Istuimme Duomon vierustalla sijaitsevan hienon Terazza Aperolin terassilla pitkän tovin juomiamme siemaillen, kunnes lopulta päätimme jatkaa matkaa. Huikkasimme poistuessamme tiskillä häärivälle tarjoilijalle iloiset arrivedercit ja kiitokset. Vasta parin tunnin päästä aivan toisaalla päin kaupunkia kahvilla ollessamme ystäväni katsoi minua kauhuissaan ja totesi, ettei muuten maksettu juomia. Hups, juoksuaperolit.

Brelablogi3

Ennen kuvan ottoa heitin jaloista pois pinkit maailman rumimmat uimakengät, jotka ostin Kroatiasta Lidlin lasten laarista. Eivät ihan olisi sopineet kuvaan, hahah, ja hetken kestin seistä kivikkoisella pohjalla ilman kenkiä.

18 thoughts on “8 x kuvan takaa

  1. Saralla oli kyllä ihan loistavia tarinoita kuvien takana, olen lukenut hänen aiemmatkin samantyyliset postaukset ja nauraa räkätin niille :D

 1. Tää oli tosi hauska ja mielenkiintoinen postaus, just tällasia pikkujuttuja on aina tosi kiva lukea :) Noi juoksujuomat kuulostaa ihan joltain mitä mullekin voisi tapahtua, kauhulla odotan sitä päivää kun marssin ajatuksissani ravintolasta illallisen jälkeen maksamatta ulos :D

  1. Hei kiva kuulla, kiitos Essi! Hahah, tuo sama on meinannut käydä niin monta kertaa uudestaan aina jossain kahvilassa tms jossa maksetaan vasta lähtiessä :’D Tuolla terassilla en kyllä ymmärrä miten ei kumpikaan muistettu maksaa, vaan tyytyväisinä poistuttiin paikalta.

 2. Hahah tää oli kyllä niin hauska ja en kestä noita aasialaisturisteja :’D suunnittelin itsekin toteuttavani tämän myöhemmin hauskuutensa ansiosta, jos siis et pistä pahitteeksi :)

  1. Siinä oli kyllä pokassa pitelemistä ties kuinka monennen aasialaisturistin kanssa poseeratessani ja varmaan ohikulkijoilla hauskaa :’D En tietenkään, itsekin ryöväsin idean röyhkeästi Saralta ja näitä on hauska lukea, joten eikun toteuttamaan!

  1. Hehe, mahtavaa että tykkäsit! Kyllä siinä oli itselläkin pokassa pitelemistä, kun kiusallisesti hymyilin turistin kameralle toinen vieressäni poseeraamassa :’D

 3. Kiva postaus kauniine kuvineen! Tuosta kolmanneksi ylimmästä kuvasta saisi nätin maisemataulun.

  Itsehän olen 17-vuotiaana käynyt juoksulääkärillä… :D Minulla oli aika yksityislääkärille ja no, ajatuksissani lähdin sieltä kotiin käymättä kassan kautta ja mokani tajusin vasta kun äiti soitti (hän oli ajan varannut), että lääkäristä soitettiin, unohdit maksaa. Voi luoja että hävetti! :D No, moka korjattiin, en muista tehtiinkö tilisiirto vai jouduinko mennä nolostelemaan paikan päälle.

  1. Kiitos kaunis Tanja! Kroatiasta jäi muistikortille kyllä paljon kauniita maisemia :)

   Hahah, voiei! Itse asiassa mäkin kerran olin lähdössä eläinlääkäristä maksamatta, olin Telman kanssa jo parkkipaikalla kun lääkäri koputteli hädissään ikkunaan ja viittoi takaisin sisälle :’D Miten sitä voikin olla välillä niin omissa ajatuksissaan!

 4. Ihana postaus :’D Se on kyllä niin totta, että lähes jokaisen kuvan takana on aina jotain muuta, kuin mitä se itse kuvassa näyttää. Jokainen juttu ja esine pitää kuviin aina asetella tarkasti ja maisemat pitää olla just eikä melkein kohdillaan, me myös joskus hiki otsalla pyöräiltiin läheiselle järvelle ihan vain ehtiäkseen ottamaan kuvia auringonlaskun aikaan, joka meinasi mennä jo kokonaan ohi XD

  1. Hih kiitos Emilia! On kyllä niin hauska lukea, mitä kaikkea kuvien taustalla oikeasti on ?

 5. Nää oli hauskoja. :) Saran kuvissa mentiin välillä niin reilusti feikin puolelle, että itsestä se tuntuu jo aika tarpeettomalta. Arvostan hienoja kuvia, mutta kaipaan blogien alkuajoilta aitoutta. Sun blogissa nämä kaksi asiaa yhdistyy mun mielestä ihanasti. Kiitos siitä. <3

  1. Voi kiitos, ihana kuulla että mielestäsi onnistun ne yhdistämään! Eihän se nimittäin helppoa ole, itsekin haluan niin omassa kuin lukemissanikin blogeissa sitä aitoutta, mutta samalla rakastan upeita kuvia. Tämä siis lämmitti kovasti mieltäni. Minusta tosin Sarankin blogissa aitous ja oma persoona välittyvät hurjan hienoista kuvista huolimatta, mutta mielipideasioitahan nämä aina ovat :)

   Kiitos itsellesi kun luet! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *