25 x en olisi uskonut, että..

…että näin 25-vuotiaana tuntuisi kuin ei olisi vanhentunut päivääkään. Muistan kun isosiskoni olivat tämän ikäisiä ja pidin heitä niin vanhoina ja viisaina.

…mistään ikäkriisistä ei kuitenkaan ole tietoakaan. Aina välillä ystävien kanssa tulee ikä puheeksi ja kriiseilyä vanhenemisesta, mutta minulle se ei oikeastaan aiheuta ahdistusta. Odotan päinvastoin innolla, mitä tulevat vuodet tuovat tullessaan.

…lähtisin ikinä muualle opiskelemaan. Niin vaan huutelin nuorena tyttönä joskus ihan ääneenkin, kuinka en ikinä voisi muuttaa Helsingistä opintojen perässä muualle.

…tällainen mammantyttö muuttaisi ensimmäistä kertaa omilleen 500 kilometrin päähän kotoa.

…löytäsin opiskelukaupungista nykyisen avopuolisoni.

…minua luultaisiin yhä silloin tällöin 16-vuotiaaksi ja kyseltäisiin kassalla papereita jopa ulkomailla Lidlissä kahden euron viiniä ostaessani. Ehkä olen tästä babyfacestä iloinen sitten joskus kolmenkympin paremmalle puolelle päästessäni :D

…sanoisin himoitsevani oliiveja, joita monta vuotta luulin inhoavani.

Birthday2

…yläasteaikainen tyttöporukkamme olisi kasassa vielä tänäkin päivänä – on harvinaista että ystävyyssuhteet säilyvät niin monien vuosien takaa!

…en muuttaisikaan opintojen jälkeen takaisin kotikaupunkiini Helsinkiin, vaan lähtisin rakentamaan elämää Tampereella.

…isäni lapsuudestani asti hokema fraasi “kaikella on tarkoituksensa” voisi pitää niin paikkaansa.

…selviäisin kursseista Vaasasta näin lyhyessä ajassa.

…mutta että gradun kanssa alkuun pääseminen voisi olla näin vaikeaa!! Kyllä minusta vielä joku päivä kauppatieteiden maisteri saadaan.

…reilu viisi vuotta sitten kokeilumielessä aloitettu blogiharrastus voisi poikia jotain pysyvämpää.

…perustaisin 22-vuotiaana toiminimen ja minusta tulisi yrittäjä, millä tiellä olen yhä muutaman vuoden jälkeenkin.

…olisin tähän ikävuoteen mennessä käynyt vain kerran Euroopan ulkopuolella.

…mutta että olisin saanut matkustaa kuitenkin näin paljon – olen siitä hurjan kiitollinen!

Birthday1

…se sama mammantyttö lähtisi vaihtoon (puntit toki tutisten) ja voisi jälkeenpäin sanoa puolivuotisen olleen yksi elämänsä hauskimmista ajoista.

…selviäisin 25 vuotta maistamatta kertaakaan tupakkaa – tuskin tulen siis ikinä maistamaankaan.

…olisin tähänä päivään mennessä täti jo seitsemälle pienelle kullannupulle, joista jokainen on niin rakas!

…voisin kutsua itseäni koiranomistajaksi ja herätä joka päivä tuon nappisilmän pusuihin.

…löytäisin parikymppisenä innostuksen urheiluun – teini-ikäinen minä kun ei meinannut syttyä mistään lajista vaikka kaikkea mahdollista tuli lapsesta asti kokeiltua.

…nuoresta epävarmasta teinitytöstä kasvaisi aikuinen nainen, joka osaa hyväksyä itsensä sellaisena kuin on.

…tunnistaisin itsestäni näin vanhemmiten niin paljon äidin ja isän piirteitä – kumpaiseltakin tiettyjä juttuja.

…olisin tänä päivänä samanlainen unikeko kuin aina ennenkin – terveisiä äidille, tytär ei ole muuttunut miksikään. Eiköhän se sitten viimeistään lasten myötä joskus muutu, hehe.

…viettäisin 25-vuotissyntymäpäivääni Tampereella meidän omassa yhteisessä kodissa.

Birthday3

Tästä on siis aika hyvä startata jälleen yksi ikävuosi <3

28 thoughts on “25 x en olisi uskonut, että..

 1. Ihana postaus! Tuli tosi hyvä fiilis maanantai aamuun tästä. Itsekään en enää panikoi vanhenemista, koska oon huomannut miten paljon esimerkiksi itsevarmempi sitä näin vanhempana on, enkä siksi haluaisi enää ollakaan 18-vuotias, kuten joskus toivoin.

  1. Kiitos paljon Anniina, ihana jos maanantai lähti tällä hyvin käyntiin :) Samoilla linjoilla, olihan se ihanan huoletonta aikaa vaikka tuolloin juuri 18 vuotta täyttäneenä, mutta vuosien myötä on tullut itsevarmuutta ja onnea rutkasti lisää. Ja mitä kaikkea kivaa vuodet vielä tuovatkaan tullessaan! <3

  1. Kiitos ihana Pinja! Hehe, en olisi myöskään uskonut että tämän tekeminen olisi niin haastavaa, 25 kohtaa on yllättävän monta! :’D

 2. Minusta tuntuu myös ihan siltä, että en olisi vanhentunut yhtään sitten vaikkapa kymmenen vuoden takaisesta, vaikka joulukuussa mittariin tulee 26 vuotta. :D No, onneksi jotain viisaantumista ainakin on tapahtunut, haha.

  Kiva kuulla, että teitä on vielä kokonainen porukka jäljellä yläasteajoista! Itse pidän kouluaikaisista kavereista yhteyttä yhteen yläasteaikaiseen kaveriin ja yhteen, jonka kanssa ollaan tunnettu 1. luokasta lähtien. Välillä ollaan yhteydessä enemmän ja välillä harvemmin, mutta ollaan kuitenkin. :)

  Minäkin uskon tuohon “kaikella on tarkoituksensa” -fraasiin, vaikka epäonnistumisen/kurjien juttujen kohdalla raivostuttaa koko lause. :D Sitten kuitenkin ajan kuluessa ja takaiskusta toettua ja uusien juttujen ilmaantuessa alkaa miettiä, että varmaan näin tän pitikin mennä.

  Hyvää syntymäpäivää Jonna! :)

  1. Tiedän niin tunteen! Toisaalta kun alkaa konkreettisesti miettiä, niin onhan sitä ainakin viisastunut vuosien aikana ;) On kyllä ihanaa kun on ystäviä kouluajoilta, minullakin on yksi hyvä ystävä jo tarha-ajoilta lähtien. Kaikkien kanssa ei tosiaan tule aina nähtyä kovin usein, mutta silti aina taas tavatessa tuntuu kuin ei olisi kulunut päivääkään välissä ja voi jatkaa siitä mihin jäätiin.

   Kiitos Tanja ja kiitos kun aina niin ahkerasti kommentoit ja olet mukana! <3

 3. First of all: again HAPPY BIRTHDAY!!!

  And what a lovely post! Google’s translations are sometimes a bit odd, but from what I can understand you’ve written a lovely post. :) I have these moments that being 25 does sound ”old” (grown-up or wise are perhaps better words haha). Sometimes I wish I could go back in time, being 7 years old, living a carefree life. But at other times I’m thinking ”25 sounds so young and being wise at that age actually feels really good. Plus, we hopefully still have a full long life ahead of us, so don’t you worry!” It really depends on the moment and to whom I’m talking to. But remember.. 25 is just a number. The way you behave and how you feel is what matters and being happy, healthy and graceful is what’s most important. :)

  For today I wish you the most amazing day filled with lots of love, laughter, hugs, kisses, and cake! May all your wishes come true! <3

  xx Carian

  1. Thank you dear Carian! I totally know what you mean by that and can recognize myself too. Many of my friends are horrified about turning 25 but I agree with you that age is definitely only a number. I’m more excited than horrified – can’t wait what the future holds for us!

   Thanks again – you’re always so incredibly sweet and kind <3 Have a lovely Monday!

  1. Kiitos paljon Essi! Ihana kuulla että tykkäsit – meinasi nimittäin jossain vaiheessa näitä miettiessäni usko loppua, kun 25 onkin yllättävän monta kohtaa :’D

 4. Oi miten ihana postaus! :) Tulipa hyvä mieli.
  Ja tuhannesti onnea! Vietä ihana päivä! ?

  1. Kiitos paljon Johanna, miten ihana kuulla! Meinasin nimittäin jossain vaiheessa jo luopua ideasta kun oli vaikea keksiä viimeisiä kohtia, joten onneksi sain tämän lopulta valmiiksi :) Kaunis kiitos onnitteluista ja ihanaa päivää sinnekin! ❤️

 5. Ihana postaus ja ihania kuvia! Muistan kun joskus teininä totesin vanhemmille että elämä on kyllä varmaan ohi kun täytän 25-vuotta! Olipa masentava ajatus :D Nyt 30-vuotiaana voin todeta että elämä on just nyt aivan ihanaa! Paljon onnea 25-vuotiaalle!

  1. Kiitos Laura – tosi kiva kuulla että tykkäsit! Hih, ihan hassua kyllä miten “vanhana” tätä ikää piti silloin vuosia sitten :D Ihanasti sanottu, elämästä pitää nauttia! <3

 6. Happy birthday! Hope you had an amazing day.
  Where’s the red sweater from you were wearing on instagram?

  1. Thank you Lisa! It’s from Ginatricot – should be in stores soon if not already :) Love the bright color!

 7. Myöhästyneet onnittelut! :) Olipa kiva postaus. Mullekin tuli jotenki tosi hyvä mieli tätä lukiessa :)

  1. Kiitos paljon Kata sekä onnitteluista että sanoistasi! Onneksi siis julkaisin tämän, mahtavaa jos hyvää mieltä välittyi teillekin :) Ihanaa päivää!

 8. Paljon onnea! :) Todella kivaa pohdintaa itsestäsi, just tän takia tykkään lukea sun blogia vaikka oonkin jokusen vuoden sua vanhempi. Multakin on lakattu vasta viime vuosina kysymästä papereita, vaikka ikää napsahti kesällä 35 vuotta. :D

  1. Kiitos paljon Jaana niin onnitteluista kuin piristävistä sanoistasikin! Ei ole aina helppoa tuoda mukaan persoonaa ja omia henkilökohtaisia juttuja tänne, joten tämä lämmitti erityisen paljon mieltä :) Hih, eikä! Ehkä siitä babyfacestä osaa sitten tosiaan iloita vähän vanhemmiten ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *