Welcome September

Harvoin on tuntunut liian kesäiseltä julkaista elokuun lopussa tai ihan syyskuun ensimmäisinä päivinä vielä viimeisiä kesäasuja, mutta tänä vuonna syksy tuntuu saapuneen oikein kertarysäyksellä. Olin fiksuna likkana jättänyt Tampereella ollessa kaikki ulkoilutakkini Helsinkiin (koska eihän niitä vielä voinut tarvita), joten koiralenkille piti varustautua neuleella, hupparilla ja isolla huivilla. Siltikin tuli kylmä, eikä villapipokaan olisi ollut yhtään liioittelua! Liekö siis syynä vilustuminen vai jokin viikonloppuna tarttunut pöpö sille, että olen maannut koko viikon sohvalla nenäliinapaketin ja Finrexin -mukin kanssa. Jos nyt kuitenkin unohdetaan syysflunssat ja shokeeraavalta tuntuva kylmyys, niin on syksyssä paljon ihanaakin, alla muutama kohta listattuna näin syyskuun ensimmäisen kunniaksi. Niin ja yhdet jemmaan jääneet kesäiset kuvat – vielä on pari mekkoasua tulossa.

Nude1

– Odotan innolla saavani taas kaikki ihanat palmikko- ja pooloneuleet sekä lämpimät huivit käyttöön kaapin perältä! Syksyn suosikkivaatekappaleisiini kuuluu lisäksi nahkahousut, pipot, nahkaiset nilkkurit ja villakangastakit. Jälkimmäistä ei tosin toivottavasti tarvitse ihan vielä hetkeen pukea ylle, vaan toistaiseksi pärjää onneksi nahkatakilla.

Kotoilu. Kesällä on paljon menossa ja koko ajan jossain pää kolmantena jalkana, joten ensimmäisinä viileinä syysiltoina on ihana jäädä suosiolla kotiin. Arvaatte varmaan, että tämä kohta on erityisen mieluinen, sillä viihdyn aika hyvin meidän uudessa kodissa, hih! Joskin ironista, kuinka nyt muutaman täysin neljän seinän sisällä vietetyn päivän jälkeen alkaa pää pikkuhiljaa hajota.. :D

– Syksyn uudet sarjat. Telkkaria ei tule kesällä katsottua juuri ollenkaan, joten odotan malttamattomana kaikkia pian starttaavia tv-sarjoja, kuten Ensitreffit Alttarilla, Junior Mastercef Suomi (vihdoin se jatkuu!!) ja Haluatko Miljonääriksi. Netflixin puolella taas suurin odotukseni on Narcosin kolmas tuotantokausi! Olen myös harkinnut antavani mahdollisuuden Game of Thronesille, joka ei lähtökohtaisesti voisi vähempää kiinnostaa, mutta kaikki jaksavat ylistää sitä maasta taivaisiin.

– Herkulliset syysruuat! Juuri nyt tekee mieli kaikkia lämmittäviä keittoja, herkullisia vuokaruokia ja tuhtia pastaa. Ruuanlaittoinspiraationa vinkkaan vanhoista reseptipostauksistani, joihin itsekin aina palaan; pinaatti-lehtikaalilasagne, kesäkurpitsalasagne, bataatti-kookoskeitto, pinaatti-mascarponepasta sekä kantarellipasta. Nam!

Nude3

– Syksyllä alkaa taas työrintamalla tapahtua, kun kaikki ovat palanneet lomilta, kalenteri täyttyy tapahtumista sekä sähköpostilaatikko viesteistä. Uusia työjuttuja alkaa pukata rauhallisen kesän jälkeen, ja tuntuu että nyt on taas entistä enemmän virtaa ja inspiraatiota täynnä. Töiden ohella yksi suurimmista syksyn projekteistani on tietysti myös se gradu, mutta palataan siihen vähän myöhemmin, kröhöm :D

Takaisin kiinni salirutiineihin. Urheilu on jäänyt loppukesästä ihan minimiin ja salikorttia ei ole tullut höylättyä muutamaan viikoon, mutta nyt syyskuussa on aika palata taas takaisin arkeen ja treenailuun. Tampereelta sali on tosin vielä hukassa, mutta eiköhän se uusi kotoisalta tuntuva kuntosali löydy lopulta täältäkin.

Ruska. Vaikka lämmintä kesää rakastankin, olen kyllä myös syksyihmisiä ja rakastan yli kaiken ruskaa. Tehtiin pari vuotta sitten Vaasassa kiva syysretki ruskan kauneimpana aikana, täytyy täällä Tampereellakin pakata kaakaot termariin ja lähteä ihailemaan luontoa jahka sen aika tulee.

Nude2

Leather jacket / All Saints
dress / Zara
loafers / Flattered (sponsored)
sunglasses / Ray-Ban

Ehkä tämä syksyn alku ei siis olekaan yhtään hullumpi asia :) Ihanaa syyskuun ensimmäistä ja alkavaa viikonloppua!

Can’t believe it’s already first of September! Feels like summer went by before it even started as this must have been one of the coldest summers in decades. Oh well, have to make the most of the autumn then! As much as I love summer I’m also definitely one of those who love chunky knits, crispy mornings, candles, red wine, getting back on track with training after the hectic summer and staying in on those rainy days. Although now I feel like my head is about to explode after spending the whole week on our couch with a flu – being sick is one of the cons of  fall, haha. Hope your September has begun well – have a great Friday! <3
Photos: Essi / Edit by me

32 thoughts on “Welcome September

 1. Mä RAKASTAN syksyä! Luultavasti hieman senkin ansiosta, että olen syksyn lapsia, heh.. ;) Odotan, että pääsen vuorautumaan uusiin neuleisiin ja kaulahuiveihin sekä polttelemaan kynttilöitä tv-sarjoja katsoessa. Tosiaan syksyn tv-tarjonta on taas jälleen kerran huima, joista eniten odotan ehdottomasti Ensitreffit alttarilla-ohjelman uutta tuotantokautta (<3), joten minut löytänee sohvan pohjalta viltin alta syksyn ajan. :D
  Loppuun haluan muuten kiittää näistä sun resepteistä! Niitä on tullut testailtua jo muutama ja varmasti menee vielä moni kokeiluun. Super herkullisia!
  Ihanaa syksyä Jonna :)

  1. Hih ihana Nelli! Itsekin olen lokakuun lapsia, joten ehkä sillä on tosiaan osuutensa asiaan ;) Odotan niiin kovasti Ensitreffit alttarilla -ohjelman uutta kautta, se on aina yhtä koukuttava. Voi tosi kiva kuulla, että reseptit ovat olleet tykättyjä :) Nytkin on monta ideaa jotka pitäisi vaan toteuttaa ja kuvata, niin saisi taas uusia ruokaohjeita tulemaan pienen tauon jälkeen! Tästä sai siis taas vähän lisäpuhtia, kun kuulee niiden olevan mieleisiä. Kuin myös ihanaa syksyä! <3

 2. Summer has passed so fast! Hope we still have some good weather in september.
  Sorry to hear you have been sick all week. Hope you’ll feel beter soon.

  1. It really has, can’t even believe how fast! Let’s hope that it will be a beautiful and sunny autumn :) Thanks dear, I’m already feeling a bit better now! Have a great weekend :)

 3. Siis mulla on ihan sama game or thronesin suhteen..oon jopa katsonut ekan kauden enkä syttynyt kun ei ole yhtään mun tyylinen sarja, mut KAIKKI sanoo et mun pitää jatkaa ja kohta olen ihan koukussa. Oon kahden vaiheilla aloittaisko toisen kauden ku ne jaksotkin on niin pitkiä :D

  1. Sama juttu, kaikki sitä hehkuttavat!! En ole katsonut vielä yhden yhtä jaksoa ja olen niin skeptinen, ettei voi olla yhtään tyyliseni sarja, mutta viime aikoina moni samaa sanonut on myöntänyt nyt olevansa totaalisen koukussa :D

 4. Jos olen ymmärtänyt asuinalueenne oikein, niin siinä lähellä olisi ainakin edullinen ja salia sekä ryhmäliikuntaa tarjoava EasyFit! Hämeenpuistosta löytyy kaikkea mahdollista tarjoava (ja loistavaksi todettu), joskin myös hintavampi GoGo ja Puutarhakadulle avattiin vastikään halpa (ja ryhmäliikuntaakin tarjoava) Fitness24Seven!

  1. Kiitos Hanna, itse asiassa juuri näiden kolmen vaihtoehdon välillä pohdinkin! Hakusessa olisi suht halpa sali, joten alan ehkä kallistua EasyFitin tai Fitness24Sevenin puoleen. Ensimmäinen olisi kaikista lähinnä meitä, Fitnessillä taas olen käynyt Helsingissä ja sielläkin voisi sitten kätevästi käydä samalla kortilla. Täytyy tästä parannuttuani käydä testailemassa, kumpi miellyttäisi enemmän :)

   1. Pakko tulla vielä kommentoimaan, että tosiaan tuo Helsingissä käyminen puoltaisi Fitness24Seveniä ja sieltä voit sitten bongailla mua joko työ- tai treenivaatteissa! ;)

    1. Hehee eikä, hauskaa! Mulla on anyways sinne vielä syyskuun loppuun asti jäsenyys joten käyn varmasti ainakin testaamassa, ehkä siis törmätään! ;)

 5. Suosittelen ehdottomasti korkkaamaan Game of Thorenesin! Aluksi minäkin olin kovin epävarma, mutta vähintään ekan kauden jälkeen olin koukussa. Ja nyt on kaikki kaudet nähty. Ensi vuoteen siis odotellessa :D
  Tänä vuonna jopa minäkin odotan syksyä! Kesä on mennyt niin tiiviisti töiden ja muuton parissa, tuskin maltan odottaa että voin päivän jälkeen rojahtaa sohvalle (kuhan se nyt saapuisi) ja vain olla. Puhumattakaan kynttilöistä ja muhkeista neuleista! Aaah??
  Ihanaa viikonloppua!

  1. Hitsi, kai se on sitten korkattava kun kaikki sitä jaksavat hehkuttaa :D Olen katsellut vierestä kun poikaystävä on lumoutuneena katsonut uusia jaksoja ja pakko siinä sarjassa on olla jotain taikaa, kun voi mennä noin pähkinöiksi siitä, hahah.

   Voi syksy onkin hyvä aloittaa uudessa kodissa, vielä kun saatte sen sohvan niin ai että! Olen poltellut kynttilöitä jo useamman viikon, tuntuu tosiaan kuin syksy olisi ottanut oikein kunnon varaslähdön tänä vuonna. Ihanaa viikonloppua sinne myös! :)

 6. Vaikka tämä kesä oli säiden puolesta mitä oli, niin odotan myös syksyn raikkaita aamuja ja tunnelmallisia kotona vietettyjä iltoja :) Ja mitä tulee Game of Thronesiin, niin olin pitkään erittäin samoilla linjoilla, että ei kiinnosta. Nyt elokuussa jostain syystä annettiin sille poikaystävän kanssa mahdollisuus ja nyt mennään neloskauden lopussa. Itse jäin koukkuun ensimmäisestä jaksosta alkaen. Suosittelen kokeilemaan :)

  1. Sama juttu, syksyssä on myös ihan oma tunnelmansa ja se on myös pukeutumisen puolesta kivaa aikaa. Hitsi vie, kai sille Game of Thronesille on vaan annettava mahdollisuus :D Poikaystäväni on katsonut jo koko sarjan, mutta lupautui katsomaan kanssani sitä myös alusta, kuulemma saattaa olla välillä liian pelottava mulle yksin katottavaksi, heheh.

 7. Syksy on kyllä ihanaa aikaa juuri noiden syiden vuoksi mitä mainitsikin! Mä oikein odotan sitä kotoilua aika hektisen (mutta sitäkin ihanamman) kesän jälkeen! Syksy tuntuu aina jotenkin uudelta alulta myös ja samalla aika lyhyeltä ajalta kun joulukin tulee sitten aika nopeasti – syksyllä on niin monta juttua jota odottaa!

  1. Täältä löytyykin monta muuta syksyfiilistelijää :) Syksyssä on kyllä aina sellaista kutkuttavaa uuden alun tuntua, eikä vähiten omalla kohdallani nyt kun on muuttoa ja kaikkea. Ei siis yhtään huonompi vuodenaika, hih!

 8. Mäki oon aika innoissani syksystä :)
  Game of Thrones on katottu 7 jaksoa ja en vaan lämpee sille yhtään, tiesin jo ennen kun aloin kattoo sitä ettei oo mun tyylinen, mutta kaikki sitä hehkuttaa ja avokkia kiinnostaa se niin paljon, niin pakko antaa vielä mahdollisuus :D

  1. Mulla on ihan samat ennakkoluulot, ettei sarja ole yhtään tyyliseni :D Toisaalta viime aikoina on kuullut monen samalla tavoin ajatelleen lopulta koukuttuneen sarjaan tyystin, joten ehkä sitä on kokeiltava ennen kuin voi sanoa!

 9. Hei, aivan ihana tuo mekko! Onko se miten uusi? eli mahtaako olla edes toivoa, että voisi löytyä kaupoista vielä :)

  1. Hei Laura! Voi harmi kun tämä on varmaan jo tuossa toukokuun puolella ostettu, eli en usko että enää löytyy kaupoista :/ Toivottavasti löytyy jotain vastaavaa!

 10. Todellakin kannattaa antaa mahdollisuus Game of Thronesille. Itse nimittäin ajattelin myös että ei voisi vähempää kiinnostaa, ja myönnyin katsomaan poikaystävän mieliksi. :D Nykyään voin sanoa että se on parhaita sarjoja mitä olen ikinä katsonut! Koukuttavat juonenkäänteet ja hyvät näyttelijät. :)

  1. Juuri tällaisia kommentteja on viime aikoina kuullut monen suusta, joten hitsi vie kai sille on annettava mahdollisuus! :D

 11. Syksyn tuntu tuli tosiaan ihan hetkessä, yhtäkkiä aamulla lämpömittari näyttikin vain seitsemää astetta ja ilma oli ihan kostea ja kolea. Mutta saapahan kohta huivit kaulaan, nilkkurit jalkaan ja vähän myöhemmin päälle sen suosikkitakin, villakangastakin. ;)

  Täällä myös yksi jota ei Game of Thrones kiinnosta. Ei vain ole minun genreäni enkä ole syttynyt, vaikka poikaystävä sitä aina innolla vieressä katsoo.

  1. No sano muuta, tuntuu että ihan vasta olisi vielä käynyt koiran kanssa lenkillä shortseissa ja nyt tuntuu edes ajatuksena naurettavalta! Mutta tosiaan kuten todettua, syksyssä on ne kaikki hyvät puolensa ;) Minäkin odotan, että saa villakangastakin korkattua!

   Omakin poikkikseni on katsonut uusimman jakson aina kärppänä heti maanantaisin, kun minä olen pyöritellyt silmiä vieressä, että miten joku voi olla niin hurahtanut :D

 12. Onneksi nyt vklopulle ja ensi viikollekkin on luvattu ihan kesäisiä kelejä ja lämpötiloja kun asteiden pitäisi kohota lähemmäs kahtakymppiä! Joten ehkä et niitä ulkoilutakkeja nyt sitten tarvitse, tosin aamut ovat viileämpiä. Mutta mun mittapuulla se +17-18 päivälämpötila on vielä ihan mekkokelit :D Ja pakko kertoa mun jokavuotisesta ihmetyksestä, jonka eilenkin taas sain huomata, kun kaupungilla käppäilin mittarin näyttäessä +19 ja ihmiset vetää siellä takit päällä ja huivit kaulassa, whaat?! Aina siis yhtä huvittuneena seuraan sitä kun ei tarvitse olla kuin yksi tai kaksi kylmempää päivää niin johan ihmiset päättää että nyt alkoi lopullisesti syksy ja siitä päivästä eteenpäin kuljetaan sitten ne syystamineet niskassa oli lämpöasteet mitä hyvänsä :D Ja sama toistuu keväisin toisinpäin, ekoista lämpimistä päivistä lähtien kaivetaan kepeät vaatteet esiin ja niissä sitten kuljetaan läpi sen takatalven räntäsateen kun luullaan että kevät alkaa sen yhden päivän jälkeen :D Että kyllä sitä voi muutaman kylmemmän päivän jälkeen niitä lämpöisiäkin päiviä vielä tulla :) Mutta nää nyt on näitä mun ihmetyksiä, ei oo siis tarkotus sulle paasata, kuhan pohdin että osaako sitä ihmiset enää ulos katsoa tai lämpömittaria tai ennusteita lukea ;)

  1. Olen nyt muutaman suusta kuullut tuon lupauksen kesäkeleistä, itsellä mennyt ohi, enkä vieläkään tohdi uskoa kun sääennusteet näyttävät 13-15 astetta :’D Mutta ihanaahan se olisi jos tulisi vielä syyskuun intiaanikesä, en yhtään panisi pahitteeksi noita mainitsemiasia lämpätiloja! Hahah, tuo on kyllä ihan totta :D Mä olen kyllä keväisin ihan tota sakkia, alan aina jossain vaiheessa protestoida talvea vastaan ja heti kun edes joinakin päivinä lämpötilat sallivat, niin varusteet vähenevät oli sää mikä tahansa ;)

 13. Mä odotan syksyssä sitä, että pääsee polttamaan kynttilöitä! <3 ja tietenkin kynttilänvalossa makoilemaan sohvalla ja katsomassa hyvällä omallatunnolla telkkaria ;) Tampereen saleista suosittelen Gogota, etenkin Gogo park todella kiva sali ja mielettömän hyvät jumppavalikoimat jos ryhmäliikunnasta tykkää :)

  1. Hih mä olen polttanut kynttilöitä surutta jo monta viikkoa – ihanaa! Gogota olen välillä miettinytkin, mutta tiedän itseni tuntien että kaipaan mahdollisimman lyhyttä kävelymatkaa salille, jotta siellä jaksaisi käydä niinä kylminä pakkaspäivinäkin :’D Se on myös vähän tyyriimpi, eikä itselläni oikein ole käyttöä ryhmäliikuntamahdollisuudelle, niin maksaisi vähän turhaan. Mutta täytyy vielä funtsia! :)

 14. Hei! Ehdottomasti suosittelen EasyFitiä! Ilmainen viikon tutustuminen, kattava ryhmäliikuntavalikoima, huippuohjaajat, iloinen tunnelma ja perinteikäs miljöö! Nähdään keskiviikon pumpissa! Terkuin, kaimasi Jonna

  1. Heippa kaima! EasyFitiä olenkin myös miettinyt ja se sijaitsee lähellä meitä, joten täytyy ehkä tulla testaamaan :) Huikkaillaan siis jos törmäillään! ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *