Teetetty lankkupöytä

Kotona on tapahtunut paljon uutta, kun Helsinki-visiittimme aikana keittiöön tehtiin aiemmin mainitsemani pintaremontti. Lopputulos on ihan mielettömän hyvä, en malta olla ihastelematta sitä koko ajan! Vielä on tosin fiksailtavaa ja maalauspuuhia tiedossa, joten esittely saa hieman odottaa. Uudistettu keittiö vilahtaa jo pikkuisen näiden seuraavien kuvien taustalla – meidän mittatilauksena tehty lankkupöytä nimittäin saapui viimein ja se ansaitsee oman postauksensa.

Sisustusvalintoja miettiessämme tuotti ruokapöytä ihan hirveästi päänvaivaa. Se on jotenkin niin hallitseva elementti etenkin näin avokeittiössä, että pöydän valinta tuntui ihan mahdottomalta. Valkoinen pöytä piti sulkea pois heti alkuunsa, koska asunnossa on muuten niin valkoista seinineen lattioineen kaikkineen, että oli saatava jotain kontrastia. Ryhdyimme katselemaan puisia pöytiä, mutta silmää miellyttävien yksilöjen hinnat kipusivat turhan korkealle, joten sekin vaihtoehto suljettiin aika äkkiä pois. Mutta entä jos teettäisimme pöydän? Kuulosti vähintään yhtä kalliilta ratkaisulta, mutta pienen taustatutkimuksen myötä totesimme sen tulevan edullisemmaksi kuin uuden ostamisen kaupasta. Lisäksi onhan siinä oma viehätyksensä, ettei kellään ole precis samanlaista pöytää kuin meillä.

Lankkupöytä mittatilauksena

Rupesin googlailemaan ja löysin lopulta henkilön, joka tekee täällä lähellä Ylöjärvellä lankkupöytiä tilauksesta toiveiden ja haluamien mittojen mukaisesti. Mallikuvien perusteella jälki näytti hyvältä, joten puhelinsoiton jälkeen pistimme tilauksen vetämään. Sitten vaan odoteltiin kuumeisesti pöydän valmistumista! Toki kaikki ei mennyt ihan kuten Strömsössä ja ensimmäisessä saamassamme kuvassa oli pöydän sävy ihan erilainen kuin odotimme, mutta se saatiin onneksi korjattua. Pöydästä tuli pikkuisen tummempi kuin alunperin suunnittelimme, mutta oikeastaan se onkin just täydellinen näin.

Halusimme metalliset pukkijalat tuomaan särmää ja pöytä tuntuu todella tukevalta. Toiveenamme oli lisäksi kolmen leveän lankun pöytä – lankut ovat muuten sata vuotta vanhat, vau! Mitoitimme pöydän niin, että se on pikkuisen normaalia neljän hengen pöytää suurempi, jotta saamme tarvittaessa isommalla porukalla iltaa istuessa päihin kuudennet istumaan.

Teetetty_lankkupöytä1 Teetetty_lankkupöytä3

Aika kaunis tämä meidän pöytävanhus, eikö? Kuvaaminen tuotti vähän haasteita, sillä pöydän takana oleva nurkkaus on remontin jälkeen maalausta vailla, mutta älkää antako sen häiritä ;)

31 thoughts on “Teetetty lankkupöytä

 1. Hei,
  Viitsitkö paljastaa yrityksen nimen, jolta tilasitte pöydän ja raottaa hieman hintahaarukkaa? Itsekin pohdiskelen pöytävalintaa uuteen asuntoon ja kaupoilta ei todellakaan löydy mitään, paitsi yksi marmoripöytä, mutta koska keittiön taso ja sohvapöytä ovat marmoria, niin luulen, että sitä on jo liikaa :D

  1. Heippa Mellu! Facebookista löytyy lisätietoa “Lankkutuotteet”, siellä oli yhteystiedot ja niitä mallikuvia ym :) Tämän hinta oli kotiinkuljetuksen kanssa 350€ – riippuu tietysti matskuista ja koosta ym, meillä esimerkiksi nuo metallijalat nostivat hieman hintaa. Pöytä on kyllä vaikea tapaus, joten ymmärrän hyvin tuskan! :D PS. Kateellinen keittiötason marmorista, ah!

 2. On tosi hyvännäköinen puupöytä, kaunis sävy! Kyllä uuden asunnon ihastelu ja ihmettely täälläkin päässä oman aikansa ottaa, josko sitä pian malttaisi saada jotain oikeita hommia tehtyä ;)

  1. Kiitos Erica, mekin ollaan niin tyytyväisiä tähän! Oih, tiedät siis tunteen ;) Onnea uuteen kotiin sinnekin!

 3. Niiiin hieno pöytä! Ja sopii superkivasti muuten tosi vaaleeseen ympäristöön :)

  1. Kiitos paljon Essi! :) No eikö, vähän olisi valjun näköistä valkoisella pöydällä, tumma puu tuo vähän eloa ja kontrastia muuten vaaleaan sisustukseen.

 4. Aivan IHANA! Saanko udella tuollaisen teetetyn pöydän hintaa? Unelmoin itsekin puisesta pöydästä :)

  1. Kiitos Lotta! :) Tämän hinta oli 350€ kotiinkuljetuksen kanssa, mutta tietysti riippuu koosta, matskuista ym, meillä esimerkiksi nuo metallijalat vielä nostivat hintaa. Me myös vertailtiin paria paikkaa – yhdessä toisessa paikassa olisi pelkkä pöytä ilman jalkoja ollut 500€, joten varmasti on suuria eroja hinnoissa.

 5. Wau, onpa todella hieno pöytä! Ja koko teidän keittökokonaisuus.?
  Mekin etsimme pitkään ruokapöytää, kun tuntui että pöytä tuli kalliimmaksi kuin neljä tuolia. Aluksi minäkin ajattelin valkoista pöytää, mutta sitten tosiaan olisi tullut liikaa valkoista kun tuolitkin ovat valkoiset. Löysimme kuitenkin edullisen pöydän tammen värisenä, niin se matchaa hyvin tuolien kanssa. Loppu hyvin kaikki hyvin.?

  1. Kiitos paljon Johanna! Koko keittiöstä pöytineen päivineen tuli kyllä mielettömän hieno nyt, vaikka itse sanonkin hih :) Hienoa että pöytä löytyi lopulta sielläkin, se on kyllä hankala hankinta! Valkoisen ja tammen yhdistelmä kuulostaa tosi hyvältä :)

 6. No onpas hieno!! Kuka teille tämän pöydän teki? Meilläkin ajankohtaista uuden pöydän hankinta. Miten tuommoinen imee likaa ja onko sen puhdistus vaikeata? Anteeksi tenttaus.

  1. Kiitos Tuija, olemme kyllä supertyytyväisiä! Facebookista löytyy lisätietoa hakemalla “Lankkutuotteet”, siellä on tekijän yhteystiedot ym :) Pinta on käsitelty puuöljyllä, joka on kosteutta kestävää, joten märällä voi pyyhkiä ja ei pitäisi imeytyä jos jotain kaatuu. Eipä mitään, saa tentata! ;)

 7. Vau, siitä tuli hieno ja tuo sitä toivottua kontrastia!
  Otitte kaapin pois tuolta kulmasta, mitä meinaatte laittaa siihen? :)

  1. No eikö! Tuli kyllä kertaheitolla vähän eloa sisustukseen :) Vitriini otettiin tosiaan pois, häiritsi kun se meni eri linjassa muiden keittiökalusteiden kanssa ja teki nurkasta jotenkin tosi raskaan. Nyt on paljon avarampi – kun vaan tietäisi mitä siihen laitetaan tilalle, sehän tässä mietityttääkin nyt, haha :D Ehdotuksia otetaan siis mieluusti vastaan!

   1. Kyllä se näyttää paremmalta ilman :)
    Miten joku korkeempi kasvi tai sit joku hylly, esim string hylly?

 8. Moi! Kuinka siisti tuonne nurkkaan olisi sellainen kiinteä penkki, joka tavallaan jatkuisi keittiön kiintokalusteista. Ehkä lampaantalja siihen päälle ja pari tyynyä. :) Just wondering. ;)

  1. Moikka Hanna! Ooh, ei huono idea ;) Olen jossain keittiökuvissa ihastellutkin sellaisia pesäkoloja, haha. Täytyy laittaa tämä harkintaan, kiitos ideoinnista!

 9. Voi vitsi, voinko tulla teille asumaan kun siellä on niin kaunista? On hauska huomata, miten teiän sisustusmaku on muuttunut. Tyylikästä :)

  1. Voi ihana, hih :) Ja tosiaan sisustusmaku on kyllä vuosien saatossa muuttunut. Tosin aikaisemmin poikaystäväni on muuttanut minun valmiiksi sisustamaan kotiin, joten tässä hän päässyt ensimmäistä kertaa myös alusta asti mukaan valintoihin, eikä ole kuulemma enää niin tyttömäistä, hehe :D Mutta on kyllä minunkin makuni muuttunut tosi paljon, siinä missä ennen viehätti kaikki maalaisromanttinen ja beigen sävyt niin nyt on vähän ehkä modernimpi ja yksinkertaisempi tyyli :)

 10. Pöytä on kyllä todella kaunis ja kuten sanoit, tuo kivasti vähän särmää ja kontrasti tyyliin! Meillä kesti kanssa ikuisuus etsiä kivaa ruokapöytää ja tuntui ettei millään löytynyt omanlaista (varsinkaan skandinaaviseen tyyliin tottuneelle nämä Brittivalikoimat on vähän hankalat) ja sopivan hintaista. Me päätettiin sitten kunnostaa vanha ruokapöytä joka oltiin saatu ylijäämänä ja joka oli karsean värinen. Ja siitä tuli kyllä ihana ja juuri sopiva meidän makuun! Yleensä siis juuri teettäminen tai vaihtoehtoisesti kunnostaminen on hyviä vaihtoehtoja jotta saa juuri omaan tyyliin sopivan jutun!

  1. Kiitos paljon Laura, pöytä teki kyllä kaivatun silauksen tänne :) Oi kuulostaa oikein hyvältä! Kunnostamisessakin on se kiva puoli, ettei kenelläkään ole sitten täysin samanlaista ja saa varmasti juuri sellaisen kuin itse haluaa.

  1. Hih, kiitos! On kyllä kiva kun on jotain ihan uniikkia, mitä ei tismalleen samanlaisena löydy muilta :)

 11. On kyllä tosi ihana pöytä! Mistähän mahtaa olla kuvan kattovalaisin peräisin? :)

  1. Kiitos Ida! Kattovalaisin on Ikean Klovan-sarjaa, ihan yllätyttiin miten kivoja valaisimia sinne oli tullut :)

 12. Aivan ihana pöytä! Haaveilen itsekin lankkupöydästä, ehkä vielä jonain päivänä. Minkä kokoinen tuo teidän pöytä on (leveys & pituus)?

  Ihanaa alkavaa viikonloppua! ?

  1. Kiitos Aino, mekin olemme niin tyytyväisiä! Minäkin haaveilin tällaisesta vuosia ihasteltuani teetettyä lankkupöytää isosiskollani, nyt on sitten viimein oma kotona :) Pöytä on 90cm x 150cm, hieman tosiaan standardia neljän hengen pöytää isompi.

   Ihanaa viikonloppua myös sinne!

 13. Hieno on pöytä.
  Nurkkaan ikean musta korkea rottinkinojis, talja pehmikkeeksi ja viereen joku jalkalamppu…eli lukunurkkaus. Tai sitten joku ihana vanha kaappi tai senkki, jonka päälle voi tehdä asetelmia…

  1. Kiitos, niin meistäkin! Kiitos myös ideoista. Tuossa on haastavaa se, kun tilan haluaisi pitää aika kevyenä nyt ison raskaan vitriinikaapin siitä poistettuamme, mutta kuitenkin jotenkin käyttää se hyödyksi.. Täytyy vielä pohdiskella, ensin on maalattava seinä ja tehtävä nurkkaan pieni pala lattiaa :)

 14. Huisi poyta! Ja upeeta etta kaytitte paikallista, yksityista yritysta! Kiitos myos siita etta annoit minulle inspiksen. Mulla on paksujalkainen paksu puupoyta ja olen siihen vahan kyllastynyt. Jospa vaihdan vaan jalat…??

  1. Kiitos Sanna! Paikallisen tukemisesta tulee kyllä hyvä mieli :) Kokeile ihmeessä jalkojen vaihtoa, jotkin sirot vaikka juuri metalliset jalat tuovat jämäkkään pöytään vähän kontrastia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *