How to Wear a Checked Blazer pt. I

Kuten viime viikolla jo mainitsin, olisi pitkästä aikaa asuhaasteen vuoro! Edellisen kerran toteutin tällaisen keväällä mammafarkkujen tiimoilta, mutta nyt pääosassa saa loistaa yksi syksyn lemppareistani, nimittäin harmaa ruutubleiseri. Haaveilin omastani jo postauksessani täällä, mutta tuolloin kaupoista ei löytynyt kuin pari hassua versiota. Lyhyessä ajassa tarjonta on kuitenkin räjähtänyt ja nyt lähes jokaisen putiikin valikoimista löytyy versionsa tästä syksyn hittibleiseristä.

Tälle viikolle olisi siis tiedossa muutama eri asu ruutubleiserin kera. Ensimmäisenä jakoon tämä simppeli kokonaisuus, joka on valikoitunut ylleni jo useamman kerran niin erääseen illallistilaisuuteen kuin pariin pressiinkin. Bleiseri on saanut aina hurjasti kehuja! Nahkahousut ja valkoinen kauluspaita tekevät asusta kivan skarpin, kun taas ylisuuren mallinen bleiseri tuo rennon silauksen. Tämä toimisi hyvin myös työasuna toimistolla. Mitä tykkäätte kokonaisuudesta? :)

Ruutubleiseri2 Ruutubleiseri5 Ruutubleiseri1 Ruutubleiseri3 Ruutubleiseri1 Ruutubleiseri4

Blazer / Zara
shirt / Ginatricot (sponsored)
faux leather pants / Zara
watch / Daniel Wellington (sponsored)
loafers / Flattered (sponsored)

A few weeks back I told you how I’m craving for a grey checked blazer, which is definitely one of the must-have pieces for this fall. Funny how it was difficult to find any of them back then but now every store has it’s own version of the blazer! I found mine from Zara and I’ve been wearing it so much ever since I bought it. There will be a how to wear -post series with the blazer on the blog this week! How do you like the first outfit? :)
Photos: Viena K / Edit by me

22 thoughts on “How to Wear a Checked Blazer pt. I

 1. Ihan todella hyvännäköinen asu, voisin vetää itsekin päälle koska vain! ? Ruutubleiseri onkin myös mun syksyn ostoslistalla, joten ootan innolla nähdä loputkin asut lisäinspiraatioksi :) xx

 2. On kyllä kivan näköinen asu! Ja asuhaasteet ovat mahtava idea, iso peukku niille?
  Vielä en ruutubleiserille lämpene, mutta eiköhän sekin tässä syksyn mittaa ehdi vielä tapahtua kun ruutua näkee joka tuutissa.?

  1. Kiitos kovasti Johanna! Kiva että tykkäsit vaikket ruuduille niin lämpenekään ;) Asuhaasteet on kyllä tosi mieluisia itsellekin tehdä, tässä jo pohdiskelin seuraavaa mahdollista kohdetta :)

 3. Heips Jonna! Mainitsit, että tuo bleizeri ylisuuri mitoitukseltaan? Kysyisinkin nyt kokomitoituksesta, että onko päälläsi normaalia kokoasi vastaava vai pienempi bleizeri?

  1. Heippa! Se on joo vähän oversize -mallia. Zaran koot ovat aina pikkuisen hankalia, joskus XS koko saattaa yläosasta tai jakusta tms kirrata vähän hartioista, mutta tässä taas hukuin S kokoon ihan tyystin, joten otin XS:n joka on sopiva, mahtuu neulekin alle. Oman kokemukseni mukaan siis jos koko on kahden vaiheilla niin ottaisin pienemmän :)

 4. Hi Jonna,

  Love the outfit! May I ask where your lipstick’s from? I really like the shade! :)

  1. Hi Britt! Thanks so much, I’m so glad to hear that :) Sure you can, the lipstick is Urban Decay Vice Lipstick in shade Liar. It’s the perfect shade for fall!

 5. Another day and another great outfit! I really like the checked blazer trend as well! :D

  xx Carian

  1. Aw thanks dear! I’ve gone totally crazy about the trend – also craving for a skirt in the same pattern but don’t know whether I’d wear it that much during the fall and winter. Maybe the blazer is enough for now ;)

 6. Voi kun oisit seisonut edes yhdessä kuvassa niin kokonaisuus olisi näkynyt paremmin. Mutta kiva bleiseri kyllä!

  1. No hitsi sellainen jäi valitettavasti postauksesta uupumaan! Seisomakuvia tiedossa sitten muiden asujen kohdalla, joten ainakin pääsee bleiseri vielä vähän paremmin oikeuksiinsa :)

 7. Asu näyttää tosi hyvälle ja nyt melkein kaduttaa, kun en itse edes sovittanut yhtä ruutubleiseriä, (joka olis ollu viel alessa;);)) sillä alan pikkuhiljaa lämmetä niille. Ehkä pitää palata kauppaan takaisin:D Mites sitten, kun ilmat kylmenee ja pelkällä bleiserillä ei pärjää, puetko päälle takin? Itsestä se tuntuu vähän hölmöltä, eikä (ehkä) näytä niin hyvältä tai silloin asukokonaisuus ei pääse kunnolla oikeuksiinsa…

  1. No voihan! :D Onneksi näitä löytyy nyt tosiaan lähes jokaisen kaupan valikoimista, jos jää kaduttamaan. Joidenkin takkien kanssa bleiseriä pystyy kyllä käyttämään, esim trenssi tai villakangastakki tms jonka alle bleiseri mahtuu hyvin ja jää piiloon, nahkatakin tai muun lyhyemmän kanssa en itse ehkä käyttäisi. Eihän se asu tietty samalla lailla pääse oikeuksiinsa takin kanssa kuin ilman, mutta sisätiloissa kuitenkin :)

 8. Moikka!

  Ei liity mitenkään tähän postaukseen, mut oon seurannut sun blogia pitkään, sillä saan täältä suurta asuinspiraatiota. Koen, että omassa tyylissäni on paljon samaa kuin sinun tyylissäsi ja ajattelin tulla vinkkaamaan sulle Tamperelaista Putiikki Rannalla -kauppaa jos se ei ole vielä entuudestaan tuttu sinulle. He valmistavat mm todella ihania neuleita, jotka voisivat sopia tyyliisi. Itse ainakin voisin ostaa kyseisestä kaupasta aivan kaiken!

  1. Moikka! Ihana kuulla että saat täältä inspiraatiota, kiitos kovasti :) Kuin myös vinkistä, siitä on itse asiassa tovi kun olen Putiikki Rannalla -kaupassa viimeksi käynyt, enkä edes tiennyt heidän omasta merkistään. Piti heti käydä katsomassa ja olipa tosiaan ihania, yksi neulemekko jäi heti kummittelemaan. Täytyy käydä joku päivä paikan päällä tutkimassa :)

  1. Kiitos paljon Netta! Sitten eikun omaa bleiseriä metsästämään, onneksi tosiaan niitä on nyt kaupat pullollaan :)

 9. Ei liity nyt tähän postaukseen, mutta missä teetitte teidän lankkupöydän? Tiedätkö mitkä paikat Tampereella tai Tampereen lähellä tekevät lankkupöytiä tilauksesta? Tarkoitus olisi itsekin sellainen hommata, jossa pöytätaso lankkua ja jalat metallia/terästä. Vinkkejä otetaan vastaan. P.s. Ihana blogi sulla!

  1. Moikka Katja! Bongasin alunperin jostain blogista ylöjärveläisen miehen joka tekee pöytiä tilauksesta – Facebookista “Lankkutuotteet” löytyy paljon mallikuvia ja yhteystiedot. Tässä juuri näpyttelen ensimmäistä kertaa uuden pöydän äärellä, hih :) Tuli ihan mielettömän hieno ja loppupeleissä edullinen verrattuna ainakin toiseen paikkaan jota ensin katsoimme. Metalliset jalat hän joutui hankkimaan hitsarilta ja se nosti pikkuisen hintaa kuin myös kotiinkuljetus tänne Tampereelle, mutta silti hinta jäi alle vertailukohteen. Voin suositella :) Ja kiitos – ihana kun luet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *