Helppoa arkiruokaa: Vuohenjuustopestopasta

Kaupallinen yhteistyö: Asennemedia & Urtekram

Yksinkertaiset ruuat ovat olleet viime aikoina meidän keittiössä erityisen suuressa suosiossa. Ei sillä että meillä olisi ikinä hifistelty päivittäin, mutta etenkin arkena helppous ja nopeus ovat ruuanlaitossa avainsanoja. Näin kotona työskennellessä kun tulee vielä syötyä kotioloissa kaksi kertaa päivässä, ei lounasaikaan jaksa paljoa vaivata päätä köökissä.

Olen jo pitkään ajatellut, että pitäisi kuvata ihan niitä kaikista simppeleimpiä arjen pelastajaruokia useammin tännekin nyt reseptipostausten teossa kunnostauduttuani. Olisiko teillä kiinnostusta sellaisille, jos ei nyt ihan viikottain niin edes hieman nykyistä useammin? Aloitetaan helpolla vuohenjuustopestopastalla, johon tuovat lisämakua herkulliset uunissa paahdetut tomaatit.

Vuohenjuustopestopasta3 Vuohenjuustopestopasta2

Kaksi asiaa joita meiltä löytyy aina kaapista – pastaa ja purkki pestoa. Niiden yhdistelmällä pelastetaan ne hetket, kun jääkaapissa ei ole kertakaikkiaan mitään syötävää, ja  pestolla taas saa lisää makua pienellä vaivalla. Sain kokeiltavakseni Urtekramilta uusia Tomaatti- ja Basilikapestoja sekä gluteenitonta fusillipastaa. Itselläni ei ole tarvetta noudattaa gluteenitonta ruokavaliota, mutta yhä useampi kuitenkin kaipaa gluteenittomia vaihtoehtoja, joita löytyykin nykyään onneksi aikaisempaa suurempi valikoima. Sekä pestot että pasta ovat myös molemmat luomua.

Viime aikoina olemmekin alkaneet poikaystävän kanssa kiinnittää huomiota valintoihin ruokakaupassa ja suosia enemmän luomua. En voi väittää, että ostoskorin sisältö olisi sitä sataprosenttisesti, mutta usean tuotteen kohdalla valitsemme tätä nykyä luomun. Jos kauppalaskun hintaa ei tarvitsisi yhtään tuijottaa, tyhjentäisin vaikka koko luomuhyllyn, mutta usein valintoja tehdessä iskee piheys. Vaikka lompakolle muutama lisäeuro valinnoista koituukin on luomun suosimisesta kuitenkin hyötyä paitsi luonnolle muun muassa päästöjä vähentäen myös omalle terveydelle laadukkaamman ruuan myötä. Ihan näin kiinnostavana esimerkkinä – olen allerginen omenalle, mutta olen huomannut, ettei luomuomena aiheuta itselleni oireita. Halleluja koska se on lempihedelmäni! Nyt kuitenkin sivuraiteilta takaisin itse reseptiin.

Vuohenjuustopestopasta1

Vuohenjuustopestopasta uunipaahdetuilla tomaateilla

Pastaa (Urtekram gluteenitonta luomu fusillia)
Urtekram luomu tomaattipestoa
tuoretta basilikaa
pötkö vuohenjuustoa

Uunissa kuivatut tomaatit (ohje mukailtu Safkaa -kirjasta)
kirsikka- tai luumutomaatteja

valkosipulia
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa
sokeria

Laita tomaatteja varten uuni kuumenemaan 120 asteeseen. Halkaise tomaatit kahtia, paina sormilla suurin osa siemenistä pois (suosittelu essulle). Asettele tomaatinpuolikkaat leivinpaperille, viipaloi valkosipuli ohuesti ja laita jokaisen tomaatin päälle siivu. Ripottele päälle ripaus sokeria, rouhi suolaa ja mustapippuria, lorauta oliiviöljyä. Paahda  tomaatteja uunissa 1-2 tuntia, jotta neste haihtuu tomaateista ja anna lopulta jäähtyä.

Tomaattien valmistuttua laita vesi kiehumaan pastaa varten ja keitä paketin ohjeiden mukaisesti. Pastan kypsyttyä huuhtele pasta ja ota kattila pois hellalta. Sekoita kattilassa pastan sekaan pilkottua vuohenjuustoa ja silputtua basilikaa. Annostele lautasille, murusta päälle vuohenjuustoa ja tarjoile kuivattujen tomaattien kera.

Vuohenjuustopestopasta5 Vuohenjuustopestopasta4

Niiin helppoa ja hyvää! Tomaateissa toki menee pidempi tovi niiden uunissa kuivumista odotellen, mutta takaan, että se on sen arvoista. Kuivatut tomaatit tuovat tähän ihanan makean ja kirpeän maun, ja pastaa valmistaessa niitä eksyi suuhun useampi ihan sellaisenaan. Pastasta saa helposti ruokaisamman esimerkiksi kanaa lisäämällä, mutta kevyenä lounaana toimi loistavasti näinkin :)

8 thoughts on “Helppoa arkiruokaa: Vuohenjuustopestopasta

 1. Heippa Jonna! Housewarming party -postauksessa huomasin kauniin ruokailuryhmänne, miten olette kiinnittäneet Ikean pukkijalat pöytälevyyn? :)

  1. Moikka Emilia! Pöytä on itse asiassa ihan hätäratkaisu, kun odottelemme meille tulevaa lankkupöytää. Pöytälevy on siis kröhöm turvallisesti ihan irrallaan pukkijalkojen päällä, ei mikään käytännöllisin ratkaisu ja tupareissakin varoittelimme ihmisiä nojaamasta pöytään :’D Toistaiseksi se on kuitenkin pysynyt kasassa ja toiminut näin tilapäisenä ratkaisuna, mutta en valitettavasti osaa antaa neuvoja kiinnittämiseen :/

  1. Oi vitsit miten hyvältä tuokin näyttää, kiitos vinkistä Riikka! Halloumi on myös omia suosikkejani, juustohiiri mikä juustohiiri ;)

 2. Moikka, itse teen usein lähes samanlaista pastaa silloin kun tekee mieli jotain super helppoa ja täyttävää. Itse paistan tosin usein mukaan vielä herkkusieniä ja punasipulia, suosittelen testaamaan ;)

  1. Heippa Johanna! Oi kiitos vinkistä, kuulostaa tosi hyvältä :) Mietin mitä tähän olisi voinut vielä heittää sekaan, joten ensi kerralla siis mukaan herkkusieniä ja punasipulia!

 3. Moi. Naapurin tyttö on allerginen omenalle, mutta he kokeilivat anoppini pihasta tuotuja valkea kuulas lajiketta, niin ei tullut mitään oireita. Jos et ole kasvissyöjä, niin olisi kiva jos ruokaohjeissa oli joskus myös lihaa.

  1. Moikka Emilia! Muistaakseni valkeakuulaasta tai siitä toisesta punaisesta kotimaisesta omenasta ei ole minullekaan tullut oireita ja malttamattomana odotankin, josko äidin pihassa olisi kypsiä omenoita :) Piti ihan selata viimeaikaisia reseptiarkistoja taaksepäin todetakseni, että onpas tosiaan ollut kasvispainotteista ihan huomaamatta. Hyvä huomio siis, laitetaan niitä lihaa sisältäviä reseptejäkin tulemaan :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *