Fajita Bowl Queso Frescolla

Kaupallinen yhteistyö: Asennemedia & Arla Apetina

Reseptiä pukkaa taas! Tällä kertaa pääsin mukaan näin kaltaiselleni juustohiirulaiselle erittäin mieluisaan lanseerauskampanjaan, kun Arla Apetina toi markkinoille uuden Queso Frescon. Pelkkä nimi ei vielä kertonut minulle mitään, mutta pian selvisi, että kyseessä on meksikolaisesta keittiöstä juurensa juontava monipuolinen juusto. Juusto kuin juusto – tänne kyllä kelpaa!

Fajitabowl_quesofresco1

Queso Fresco oli tosiaankin itselleni alunperin tuntematon, joten lähdin mielenkiinnolla kokeilemaan tätä uututta meidän keittiössä. Juuston käyttötarkoitukset ovat rajattomat ja se sopii paitsi ruuanlaittoon myös jopa leivontaan, mutta itse otin tällä kertaa helpon lähestymistavan aloittaen tuosta ensimmäisestä. Queso Frescoa voi käyttää esimerkiksi murusteltuna salaatin tai keiton päällä, mutta erityisen hyvin juusto soveltuu paistamiseen. Paistamisesta huolimatta se säilyttää muotonsa ja pehmeän rakenteensa, ja mieto juusto saa myös hieman lisämakua.

Meillä tehdään meksikolaistyyppisiä ruokia suhteellisen usein ja muun muassa helpot fajitat maistuvat meille molemmille. Perinteisten tortillalättyjen sijaan teimme hieman raikkaamman fajita bowlin, josta olen nähnyt monia eri variaatioita Pinterestissä. Meidän bowliin tuli pohjalle pavuilla ja maissilla miksattua riisiä (joka näköjään kuvissa hukkui tuon koko keon alle), kasviksia, korianteria, avokadoa, fajitamaustettua kanaa ja paistettua Queso Frescoa. Korianteri tosin jäi omasta annoksestani pois, joku ehkä muistaa etten kuulu sen ylimpiin ystäviin ;) Resepti kokonaisuudessaan tuttuun tyyliin alla! Lisää inspiraatiota uutuusjuuston käyttöön löytyy muun muassa bloggaajakollegoiltani Hannalta, Alisalta, Stellalta ja Annelta.

Fajitabowl_quesofresco4 Fajitabowl_quesofresco2

Fajita Bowl Queso Frescolla
riisiä
purkki maissia
purkki mustia papuja
maustamatonta kanaa
fajita-mausteseosta
vihreää ja punaista paprikaa
sipulia

Arla Apetina Queso Frescoa
korianteria
avokadoa
chiliä

Jogurttikastike
turkkilaista jogurttia
hunajaa
limeä

Keitä riisi ja kypsennä kanat, mausta kanat fajitamausteseoksella. Suikaloi paprikat ja sipuli – paista pannulla oliiviöljyssä kunnes ne pehmenevät. Viipaloi Arla Apetina Queso Fresco paloiksi ja paista kevyesti pannulla oliiviöljyssä, jotta juuston pinta saa väriä. Valmista jogurttikastike turkkilaisesta jogurtista, hunajasta ja limenmehusta.

Sekoita keitetyn riisin sekaan maissit ja pavut, laita kulhon pohjalle. Kokoa päälle paprikasipuliseos, viipaloitu avokado, kanasuikaleet ja paistettua Queso Frescoa. Ripottele päälle maun mukaan chiliä ja silputtua korianteria, viimeistele jogurttikastikkeella.

Fajitabowl_quesofresco3

6 thoughts on “Fajita Bowl Queso Frescolla

    1. Oli kyllä hyvää ja kivan kevyttä, vaikka tässäkin toki on riisiä. Eikun testaamaan! :)

    1. Voi kiitos Hanna! Sun reseptiä ja kuvia jo ihastelinkin, näytti niin hyvältä :)

  1. En syö kanaa, mutta tässä varmasti toimisi myös esim. mifusuikaleet tai oumph :) Näin saisi kasvisversion..

    1. Varmasti toimisi! Meinasinkin kirjoittaa vaihtoehdoista, joilla korvata kana. Myös katkaravuilla höystetty fajita bowl kuulosti hyvältä :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *