5 x suosikki uudesta kodista

Tamperekoti9

Pariovet

Olen haaveillut makuuhuoneen pariovista niiin kauan! Muistan kuinka ekoja kuvia asunnosta katsoessani huokaisin ihastuksesta pariovet nähdessäni. Lähempää tarkasteltuna ovien maalipinta on pikkuisen kulunut, mutta se ei haittaa yhtään, vaan pienet elämänjäljet tuovat oman silauksensa. Ja kukas se siinä assistenttina päivystää kuvaustilanteessa.

Tamperekoti1 Tamperekoti2

Sohvanurkkaus

Sohva itsessään jo ansaitsee paikkansa kodin suosikkina, mutta pidän myös erityisesti tästä sen viereen kehkeytyneestä nurkkauksesta, jossa yhdistyy kivasti uusi ja vanha. Näistä jälkimmäistä edustaa Torista löydetty punotulla istuinosalla varustettu wieniläistuoli, joka toimii sohvan vieressä näppärästi lisätuolina. Sohvan jakardikuosinen koristetyyny on vanha tuttu Chhatwal & Jonssonin, vihreä samettinen* taas Ellokselta, josta myös tarjoiluvaunu* on tilattu. Iittalan valkoisen Lantern -valaisimen olen aikoinaan saanut blogiyhteistyön yhteydessä ja se majaili itse asiassa hetken äidilläni, kun en löytänyt sille tilaa, tänne valaisin kuitenkin sopii täydellisesti.

Koti2

Kylpyhuone

Tässä kuvassa vielä varsin keskeneräinen sellainen, sittemmin tänne on tietysti ilmestynyt purnukka jos toinenkin ja pyyhkeet, joten täytyy tehdä kattavampi esittely myöhemmin. Kylppäri taisi olla se mihin ensimmäisenä kiinnitin huomiota kuvia asunnosta katsoessani. Se on putkirempan alta täysin uudistettu edellisen asukkaan toimesta, onneksi valinnoissa on maku hyvin yks yhteen! Tänne menee muuten ovet huoneen molemmista päistä sekä eteisestä että makkarista.

Tamperekoti6

Yksityiskohdat

Täällä on yhä aika valkoista, mutta tarkoitus on tuoda vielä pikkuisen lämpöä ja rouheutta yksityiskohdilla. Vaalean ja harmaiden sävyjen ohella täällä on myös pieniä ripauksia vihreää ja konjakinruskeaa. Upean nahkaisen Kensington Basketin* saimme Balmuirilta, joskin se siirtyy varmaan jossain vaiheessa makuuhuoneeseen vilttien ja tyynyjen säilytykseen. Ikkunalaudalla nököttävät vanhat apteekkipullot ovat äitini kätköistä. Moni on kysellyt Instagramissa tämän ison tyräkkikasvin perään ja se löytyi Plantagenista – toivottavasti säilyy elossa pitkään! Minun ja kasvien historia kun ei ole järin kehuttava :D

Keittiö1

Avokeittiö

Avokeittiössä on hyvät ja huonot puolensa, ja jos unohdetaan se suurin miinuspuoli eli tiskivuorien ja muiden sotkujen näkyminen asunnon joka kolkkaan, on plussia ehdottomasti enemmän. Tämä näkymä avautuu makuuhuoneen ovista ja keittiö sijaitsee eteisestä katsottuna vasemmalla. Keittiöön on tulossa itse asiassa asunnon ainoa pieni pintaremontti, kun vaihdamme kaapin ovet, tason ja välitilan. Seuraavan kerran täällä näkyy siis hieman erinäköinen keittiö, ja meidän teettämän lankkupöydänkin pitäisi saapua piakkoin, jee!

*mainoslinkki / adlink

29 thoughts on “5 x suosikki uudesta kodista

 1. Hei! Saako tiedustella, onko kyseinen asunto siis omistusasunto vai oletteko vaan vuokralla? Ihan noinkin isojen remonttien takia vain pohdin :) Kivannäköinen koti teillä!

 2. Niin ihana koti! Ja tuo kylpyhuone on kuin suoraan jostain huippu hotellista? Itsellä on myös uudessa kodissa avokeittiö ja olen tykännyt siitä kovasti. Tekee kodista heti todella avaran?

  1. Ihana kiitos paljon! :) Kylppäri on kyllä niiin luksus, jaksamme koko ajan poikaystävän kanssakin sitä ihastella. Juurikin näin, avokeittiö tekee tilasta tosi paljon avaramman, ei osaa ajatellakaan että tuossa voisi olla seinät pitämässä keittiötä erillään.

 3. Harmillisen harvoin enää nykyään blogeihin mitään kommentoin, mutta nyt on ihan pakko. Teidän kotinne on ihan TÄYDELLINEN! :) Ja tosi kivasti olette sen sisustaneet. Omat asuntokuumeilut nousiihan uusille leveleille tämän postauksen jälkeen.

  1. Voi, ihana että nyt teit poikkeuksen ja innostuit kommentoimaan! Kiitos paljon Kiira, me olemme kyllä niin onnellisia tästä asuntolöydöstä – ihan täydellinen kotipesä meille :) Vielä kun saisi sisustukseen vähän enemmän lämpöjä ja sävyjä, niin ei jää ihan kliinisen kokovalkoiseksi, mutta hiljaa hyvä tulee!

 4. Mikä unelmakoti <3!! Mä juuri mainitsin poikaystävälle että seuraavan kerran kun muutetaan, löytyvät pariovet ehdottomasti myös meidän makkarista! Ja tuo teidän kylppäri – ihan hotellivibat saa aikaiseksi <3

  Ps. avokeittiö on parasta, vaikkakin kaikki sotku näkyykin, on siellä mun mielestä kivempaa kokkailla kun on niin sanotusti muiden kanssa kuitenkin samassa tilassa :) Ihana ihana koti <3

  1. Tämä on kyllä meidänkin unelmakoti <3 Enkä osannut haaveillakaan että tällaista helmeä löytyisi Tampereelta, jossa kuitenkin tällaisia vanhoja taloja on Helsinkiä huomattavasti vähemmän, mutta niin sitä vaan joskus haaveet toteutuu :) Ja juurikin näin, tuossa on tosi kiva kokkailla isommallakin porukalla, kun kaikki mahtuvat samaan tilaam. Kiitos ihana Sofia!

 5. Teillä on kyllä niin kaunista – noi pariovet ovat aivan ihanat! Ja rakastan avokeittiöitä, mun mielestä se on jo seurustelun kannalta paljon kivempi kun yksi voi kokata keittiössä mutta silti olla jutussa mukana kun muut voi istua sohvalla/keittiön pöydän ääressä.

  1. Voi kiitos paljon Laura :) Avokeittiö on kyllä juuri mainitsemasi seikan myötä loistava, niin kätevää kun kaikki mahtuvat samaan tilaan, eikä kokin tarvitse jäädä omaan ylhäisyyteensä keittiön seinien taakse.

   PS. Teidän blogin idea, äidin ja tyttären yhteinen tuotos, on muuten ihana! Laitoin sieltä juuri pari herkullisen kuuloista reseptiäkin itselleni talteen :)

 6. Aivan upea! Tässä on kaikki kohdallaan, huhhuh <3 Vaikka itse asunto on mieletön niin sun/teidän sisustuksella on myös niin iso vaikutus. Voisitko alkaa tekemään sisustusprojekteja sivutoimisesti, mä ainakin palkkaisin sut sit kun on isompi asunto sisustettavana! :'D

  1. Eikä ihana :’D Itse taas ajattelen monesti että olisipa helppoa palkata joku muu sisustamaan, kun ei osaa itse tehdä jotain päätöksiä tai löydä jotain sopivaa, hehe. Otan tämän siis isona kohteliaisuutena ;) Kiitos kauniista sanoistasi!

  1. Kiitos paljon Essi :) Niin odotan minäkin, iik! Täytyy tosiaan sitten keittiön valmistuttua ja ruokapöydän saavuttua tehdä kattavampi postaus.

 7. Aivan kertakaikkisen ihastuttava asunto!

  Ja laiskalle keittiön siivoajalle avokeittiö on jopa hyvästä, sotkuja ei voi piilottaa vaan jäljet on pakko korjata pois ;)

  1. Voi kiitos Inka! Ja juurikin näin, hahah :’D Kovin suuria tiskivuoria tänne ei ole kyllä vielä toistaiseksi ilmaantunut, joten ehkä tilan avoimuus tekee siltä osin tehtävänsä ;)

 8. Millainen lamppu/polttimo sulla on tuolla makkarissa? Kelvinit ja lumenit kiinnostaa, monet kun on liian kellertäviä. :)

  1. Ei ole valitettavasti mitään tietoa, kun ostin tuon lamppuineen johtoineen päivineen Köpiksestä sisustusliikkeestä. Kellertävyys on kyllä monesti ongelmana, mutta tässä on ehkä himpun verran viileämpi valo. Saisi olla kuitenkin pikkuisen tehokkaampi, kun ainakin nyt ilman sängyn vierustalle tulevia seinävalaisimia makuuhuone jää vielä aika hämäräksi.

 9. Jee, sisustusjuttuja! <3

  Teidän uusi koti on kyllä ihana! Itsekin sain nykyiseen kotiin remontissa ne makuuhuoneen pariovet, kyllä ne vaan tekee niin paljon tunnelmaa. <3 Mutta täytyy sanoa, että tuollaisten vanhojen pariovien kohdalla sydämessä läikähtää vielä hieman kovemmin. ;)

  Tuo kylpyhuone on aivan ihana! Siitä toivoisin tarkempaakin postausta, kun vaikuttaa mielenkiintoiselta, tavanomaisesta poikkeavalta tilalta. :)

  PS. Tervetuloa tänne Tampereen seudulle – uskon, että tulet viihtymään, kun vaan annat itselle aikaa tottua muutokseen. :) Itse olen ehtinyt muuttaa juuri ja juuri rajojen ulkopuolelle, mutta tamperelaiseksi edelleen miellän itseni, kun ihan rajalla ollaan! ;D

  1. Ihana kuulla että näille on kiinnostusta, kiitos paljon! Oi kiva että sait ovet, niissä on kyllä vaan sitä jotain, olivat sitten uudet tai vanhat ;) Kylppäristä voin mielelläni tehdä tarkempaa postausta, nyt siellä alkaa tosiaan olla tavarat ja tekstiilit paikoillaan, niin pääsee kuvaamaan kunnolla.

   Voi kiitos kaunis myös tervetulotoivotuksista :) Ihan varmasti tulen viihtymään, odotan jo että pääsen kunnolla asettumaan, tälläkin hetkellä kun olemme työhommien vuoksi Helsingissä. On kyllä tullut jo kotoisa olo teidän kaikkien tamperelaisten ihanista kommenteistakin, hih ;)

 10. Tosi kivalta näyttää! :) Kylppäri on viihtyisä ja tulee minullekin mieleen just joku hotellihuoneen kylppäri! Keittiöstänne tykkään myös ja hei, vaikka ne tiskit näkyykin avokeittiöstä, niin tulee ainakin motivaatiota tiskata mahdollisimman pian kun tiskit muistuttelevat itsestään eivätkä ole piilossa muualla. ;) Varmaan avokeittiö olisi meillekin hyvä tämän takia, haha.

  1. Kiitos paljon Tanja! Kylppärissä on kyllä ihanan yleelliset vibat tuon ammeen myötä. Hehe juuri samaa todettiin ylempänäkin, että laiskalle siivoojalle avokeittiö on ihan hyvä, kun on pakko pitää paikat siistinä :’D

 11. Moikka! Jonkun aikaa on vierähtänyt siitä, kun viimeeksi kommentoin blogiisi. Ensinnäkin onnea hurjasti uudesta kodista! Näyttää ihanalta sisustus – itse juuri muuttanut uuteen vuokra-asuntoon ja on mukava omien sisustuspohdintojen lomassa seurata blogista, miten teillä etenee. Sain juuri Ebba Masalinin taulut seinän ja ostin kivan sohva. Uuteen kaupunkiin sopeuminen tosin ei käy ihan hetkessä, mutta kyllä ne oikeat ihmiset löytyvät varmasti ennemmin tai myöhemmin. Kiva, kun olet kertonut täällä, että sinäkin ehdotat tutuille kahvittelua. Niinhän sitä tutustuu potentiaalisiin uusiin ystäviin! Montaa blogia olen elämäni aikana seurannut, mutta sun blogi on ollut yksi ensimmäisistä ja edelleen vähemmän tai enemmän oon ollut matkassa mukana – kiitos kun olet jo näin pitkään ilahduttanut meidän lukijoiden aamukahveja laadukkailla kirjoituksilla ja kauniilla kuvilla! Blogisi tuntuu edustavan aitoa sinua, mikä ei aiheuta alemmuuskomplekseja, mutta silti sisältö on sopivalla tavalla “pinnallista” ja mukavaa ja tykkään juuri sellaisista kevyistä postauksista. Viimeisin suosikkini oli laukkupostaus – sulla on ihan lyömätön tyylitaju! Anyways, jatka samaan malliin, sulla on huippu blogi ja vaikutat myös huipputyypiltä! Kaikkea hyvää syksyyn ja opintoihin! <3

  1. Voi Anni! Kiitos ihan mielettömästi ihanasta kommentistasi, täällä kääntyi suu isoon hymyyn tätä lukiessani <3 Pääosin blogi onkin sitä pinnallista ja kevyttä luettavaa, mutta yritän parhaani mukaan sisällyttää kuitenkin mukaan myös omaa persoonaa ja välillä niitä henkilökohtaisempiakin juttuja. Kiva kuulla jos tämä linja on ollut toimiva myös teidän lukijoiden mielestä :)

   Iso kiitos itsellesi kun olet ollut jo pitkään mukana, muistan sut kommenteista jo useamman vuoden takaa <3 Hurjasti onnea sinnekin uuteen kotiin ja tsemppiä uuteen kaupunkiin totutteluun, se vie aikansa mutta kyllä sitä aina löytää paikkansa :) Kiitos vielä ja ihanaa syksyn alkua!

 12. Teillä on ihana koti ja innolla odotan keittiön muutosta :)
  Ja tää postaus oli kiva, erilainen!
  Ihanaa viikonloppua <3

  1. Kiitos paljon ihana :) Odotan lopputulosta itsekin innolla, iik! Kuvaan heti sitten uudistunutta keittiötä tännekin. Kuin myös kivaa viikonloppua sinne <3

 13. Näitä vanhoja taloja ei Tampereella ihan hirveästi ole. Niin omanlaisensa fiilis niissä❤ Teillä on makea valkoinen lattia. Itse en oman vanhan talon kalanruotoparkettia viitsinyt maalauttaa, vaikka välillä se mielessä edelleen käy. No muu sisutus on vaaleata, niin ei häiritse. Rakastan myöskin leveitä ikkunalautoja ja pariovia. Vaikka otinkin toiset pariovet kokonaan asunnosta pois? Ne oli eteisen ja olkkarin välillä, makkarin ja olkkarin välille vielä jäi.
  Kumma tämä syksy kun tekee mieli taas sisustella, kun kesällä käytiin vaan kääntymässä. Tykkään kovasti sinun sisustukseen liityvistä postauksista?

  1. No niinpä, siksi en osannut haaveillakaan että olisimme Tampereelta löytäneet tällaista helmeä! Onneksi oli jotkin tähdet oikeassa asennossa, kun asunto osui eteemme juuri oikeaan aikaan :) Oi, kalanruotoparketti kuulostaa upealta. Tässä asunnossa oli tosiaan valkoiseksi maalattu parkettilattia entuudestaan – en olisi alunperin ehkä osannut valkoista itse valita, mutta tänne se sopii minusta täydellisesti.

   Syksyllä tulee kyllä aina hirveä sisustushimo, ehkä se on juuri siksi kun tulee taas vietettyä enemmän aikaa kotona fiilistellen. Kiitos susanna, kiva kuulla että tykkäät! Sisustusjuttuja tulossa paljon jatkossakin ;) Ihanaa viikonlopun jatkoa sinne!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *