Sohva- ja tuolirakkautta

Hetki sitten kirjoitin tuolihaaveistamme – kuinka etsimme mustia tai entisöitäviä wieniläistuoleja ruokapöydän äärelle. Olin tuolloin kolunnut Torin valikoimia päivittäin ja ties minkä antiikkiliikkeiden sivuja ympäri maata (olin jo ihan valmistautunut lähtemään hakemaan tuoleja jostain Kouvolasta). Uskokaa tai älkää juuri tuona postauspäivänä päivitin jälleen Toria, ja Helsingissä oli yhtäkkiä myynnissä neljä kappaletta ruskeita tuoleja. Kuluneet ja elämää (60 vuotta!) nähneet, mutta muuten hyvässä kunnossa, ja halvat kuin mitkäkin. Soitin samantien myyjälle ja pyysin mahdollisuutta tulla katsomaan tuoleja. Tuolit miellyttivät silmää luonnossakin, joten kauaa ei tarvinnut miettiä ostopäätöstä. Kuulemma heti perääni myyjä oli saanut kuusi soittoa, olin siis kerrankin ollut oikeassa paikassa oikeaan aikaan!

wieniläistuolien entisöinti Koti3

Tuolivanhukset olivat kauniit sellaisenaankin, mutta pysyimme alkuperäisessä suunnitelmassa kunnostaa ne mustiksi. Eikun rautakaupasta purkki mustaa huonekalumaalia ja tuolien kunnostus alkakoon. Hioimme ensin vanhan pinnan rikki, minkä jälkeen sudimme maalia kaksi kerrosta. Tuoleista tuli aivan mielettömän upeat ja ihan kuin uudet – vaikea uskoa että saimme nämä vaivaisella parillakympillä! Nämä tulevat tuottamaan iloa vielä pitkään :)

Hyvä tuuri jatkui, sillä juuri kun ehdin ajatella, että pitäisi jossain vaiheessa jälleen selata Toria kahden lisätuolin toivossa, sain sähköpostin myyjältä johon olin aikaisemmin ottanut yhteyttä. Häneltä olikin jäänyt juuri kaksi tuolia myymättä ja myyjä tiedusteli, olisinko kiinnostunut – no todellakin! Matkahuollolla luoksemme paraikaa matkustavat ekstratuolit ovat mustia vaalealla koriosalla, ja ne löytävät paikkansa jostain päin asuntoa. Ruokapöytä kun tulee olemaan neljälle, mutta päihin on mahdollista istuttaa vielä kaksi henkeä tarvittaessa.

Koti3

Sohvakin tosiaan saapui perille, ja voi että olemme siihenkin tyytyväisiä! Emme meinanneet ensin millään löytää haaveidemme kaltaista sohvaa, kunnes poikaystäväni äiti vinkkasi meille ruotsalaisen Furninovan Birmingham-sohvasta. Se oli rakkautta ensinäkemältä, ja tilasimme sohvan Tampereen Kruunukalusteesta (josta saimme hieman alennusta bloginäkyvyydellä) valitsemamme värin ja materiaalin kera. Birmingham on tähän tilaan täydellinen, ja mahduttaa pehmeälle istuimelleen neljä istujaa helposti. Tykkään erityisesti kahdesta leveästä istuinosasta, sohvan muotokielestä ja kauniista messinkijaloista. Ai että odotan tällä nukuttuja päikkäreitä.

Jotain uutta ja jotain vanhaa siis, molemmat niiin hyviä löytöjä! :)

Here’s a little sneak peek from our new apartment with the first furniture! I actually wrote here a while ago how we are searching for black bent wood chairs – easier said than done when trying to find them second hand. We got lucky after all and we couldn’t be happier with our find! These 60 year-old chairs looked beautiful as they were but we decided to paint them black so they fit better here. I also love our new couch from the brand called Furninova! I like the idea of having something old and something new here :)

23 thoughts on “Sohva- ja tuolirakkautta

 1. Voi vitsi mitä tuuria tuolien kanssa :D ovat kyllä upeat, musta väri vielä jotenkin voimistaa tuolien kaunista muotoa! Ihana nähdä pikkuhiljaa, miten kotinne sisustus etenee, monet kun haluavat näyttää vasta sen niin tarkkaan mietityn valmiin kokonaisuuden :) innolla odotan seuraavaa (kotiaiheista)postausta!

  1. No sano muuta, ihan älytöntä tuuria! Minustakin musta vielä korostaa niiden kaunista muotoilua :) Voi kun kiva kuulla, kiitos Adeliina! Jahka saadaan taas hommia etenemään, niin varmasti näytän taas täällä enemmän.

 2. Ooh, ihanat! Tota Furninovan sohvaa oon itsekin katsellut sillä silmällä – mikä koko tuo teidän siis virallisesti on? Kahden, kahden ja puolen (:D) vai kolme istuttava? :)

  1. Hii, eikö vaan! Sohvaan ollaan kyllä tosi tyytyväisiä, se on meistä upea :) Piti ihan tarkistaa koko laskusta haha, mutta tuo on kolmen istuttava, mahduttaa kuitenkin tosiaan neljäkin hyvin. Himoittiin myös sitä hieman isompaa kaarevaa mallia, mutta se ei olisi kyllä varmaan oikein mahtunut tähän tilaan.

  1. Moikka Ella! Pahoittelut viiveestä vastauksessa, nyt jälleen koneen ääressä reissun jälkeen :)

   Meillä ei ainakaan ole ollut ongelmaa vaalean sohvan kanssa koiran puolesta, enemmän sitä on aiemmin tullut itse sotkettua punaviinillä ja ties millä :’D Eesimerkiksi tämän sohvan kankaat pystyy myös pesemään koneessa, joten jos ei jotain tarhaa saisi pois, niin eiköhän tilanteen pysty vielä kunnon pesulla pelastamaan :)

 3. Upea sohva ja nuo tuolit!! <3
  Furninovan sohvat on ihania, meilläkin haaveissa yksi, mutta ei mahdu nykyiseen asuntoon :/

  1. Kiitos ihana! Mekin haaveiltiin siitä vielä isommasta ja leveämmästä mallista, mutta ei olisi kyllä sitä enää tähän tilaan mahtunut.

 4. Moi. Tilasin eilen Ellokselta tuon lasikuvulla olevan riippuvalaisimen -50%. Hyvä tuuri kun ale tuotteista sai vielä puolet pois?

  1. Moikka Emilia! Ooh, mikä löytö! Täytyypä mennä vielä kurkkaamaan, löytyisikö alesta :) Kiitos vinkistä!

 5. Hei mitähän maalia käytitte noihin tuoleihin? Ois parin jakkaran maalausprojekti edessä ja näyttäisi just siltä lopputulokselta mitä itsekin haen :)

  1. Heippa Essi! Käytettiin jotain Tikkurilan perus huonekalumaalia – valkattiin puolihimmeä kun ei haluttu näihin ihan täysin mattaa lopputulosta ja tuo toimii kyllä tosi hyvin :) Tosiaan vaan hiottiin aiempi pinta rikki hiomapaperilla ja sen jälkeen pari kerrosta maalia.

 6. Upeita kerrassaan!! Millon teillä on muutto edessä, ja luovutteko Helsingin kodista? Ihanaa loppukesää, Jonna! :)

  1. Kiitos Elina! :) Poikaystävä muuttaa jo viikon päästä töiden alkaessa ja itsekin silloin olen varmasti jo joitakin öitä, mutta elokuussa vielä paljon ohjelmaa Helsingin päässä. Syyskuussa sitten varmasti minäkin muutan sinne, vaikka toki ravaan yhä Helsingissäkin työn puolesta, toistaiseksi meillä siis pysyy asunto täällä. Ihanaa loppukesää sinullekin! :)

  1. Hih, kiitos Jenna! :) Tuo valoisuus on kyllä ihan mieletöntä, kun pilvisenäkin päivänä valoa riittää vaikka muille jakaa, ihan luksusta kun nykyinen asunto on niiin pimeä.

  1. Hei Anneli! Kiitos vinkistä, mutta itse asiassa juuri tuollakin myytävä Varaxin päällinen meillä kävi testissä, mutta se ei oikein vastannut odotuksia luonnossa :/

 7. Voi iik kun maalasitte 60 v.vanhat alkuperäiskunnossa(?) olevat tuolit! Olisiko kannattanut miettiä vielä hetki, kaunis ajan parina iäksi hävitetty. ? Kauniit toki nytkin, mutta nyt ei mitenkään käy ilmi että ovat oikeasti vanhat eikä uusvanhat.

  1. Eipä sitä ihan hetken mielijohteesta tehty, vaan harkitsimme myös jättävämme ne ruskeiksi. Nopeasti kuitenkin tajusimme, että mustina ne sopivat paremmin meidän tyyliin ja maalaaminen oli ehdottomasti oikea ratkaisu. Tärkeintä kuitenkin on, että ovat meidän makuun ja me tiedämme tuolien olevan vanhat :)

 8. Heippa! Ootteko tykänneet tästä sohvasta? ☺️ Onko teillä tässä höyhentäyte tyynyissä? Mietinnässä tämä sohva, mutta haluttaisiin semmoinen missä molemmat mahduttaisiin miehen kanssa makoilemaan, mutta tilan vuoksi ei kulmasohva tai divaanikaan ole mahdollinen. Tämä Howard tyylinen sohva on molempien mieleen, mutta mietityttää onko liian ”asiallinen” rennon sijaan.

  1. Moikka Iida! En voi kyllä valitettavasti yhtään suositella tätä, ollut pahin huti-sisustusostos 😭 Ainakaan meidän valitsema kangas ei kestä yhtään kulutusta, se nyppyyntyy tosi herkästi ja aina saisi olla vetämässä nukkakoneella sileäksi, mikä ei mielestäni pitäisi kuulua sohvan ominaisuuksiin ja tylsää kun sohva näyttää koko ajan ihan nuhjaantuneelta. Lisäksi tämä on menettänyt aika pahasti muotonsa ja keskeltä sohva viettää inhottavasti keskelle, myös noita himskatin höyheniä irtoaa koko ajan tyynyistä. Samalla hinnalla saa siis taatusti parempaa laatua jostain muualta!

   1. Voi sentään, niin ikävä kuulla! 😔 tämä on muuten niin ihanan näköinen, että harmi kun ei laadukas. Hintaa on melkein samanverran kuin kotimaisella sohvalla, niin ajattelisi että on kestävä. Täytyy alkaa etsimään muita vaihtoehtoja ja kysellä kokemuksia niistäkin ennen ostoa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *