Ensitunnelmia Flow’sta ja brunssi-ideoita

Kaupallinen yhteistyö: Asennemedia & Lejos

Kesän varmasti yksi odotetuimmista viikonlopuista on täällä! Olin Flow’ssa ensimmäistä kertaa viime vuonna, mutta jo tuolloin oli varmaa, ettei se jäisi ainokaiseksi kokemuksekseni Suvilahdessa. Tänä vuonna alunperin suunniteltu yhden päivän lippu vaihtuikin yllättäen kolmeen, joten Flow startattiin jo eilen upean sään, hyvän musiikin ja loistavan seuran siivittämänä.

Lejos6 Lejos3

Parempaa säätä ei tosiaan olisi voinut toivoa, vaan pystyin huitelemaan kimaltelevassa mekossani pitkälle iltaan asti, kunnes oli turvauduttava takkiin. Toivotaan vaan, että tälle päivälle uumoillut ukkosmyrskyt pysyisivät jollain ilveellä poissa Suvilahden yltä! Flow’ssa oli jälleen kerran loistava ruokatarjonta ja iski valinnanvaikeus kojujen välillä – onneksi meillä on kolme päivää aikaa testata näitä, totesi ystävämme. Valaistukset taas olivat kenties edellisiäkin vuosia upeammat, ja onneksi aluetta oli nyt myös laajennettu niin, että ainakin toistaiseksi pärjäsi ilman töniviä kyynärpäitä ja pahimpaa ryysistä.

Musiikin osalta suosikkejani oli lyhyestä varoitusajasta huolimatta hyvän keikan vetänyt Reino, illan maaginen Lana Del Rey ja viimeisenä London Grammar – tänään taas keikkalistalla ovat muun muassa Alma, Flume ja The XX. Tänään täytyisi muistaa myös välillä istua rauhassa aloilleen fiilistelemään, helposti kun sitä tuppaa ravaamaan koko ajan paikasta toiseen. Jalatkin kiittäisivät, jos ei seisoisi kymmentä tuntia putkeen :D

Lejos9 Lejos4

Meillä oli oikeastaan pienimuotoinen pre flow jo Asennemedian poppoon kanssa torstaina Lejoksen brunssilla, joten tässä on nyt jo pari päivää kippistelyä takana. Oli niin kiva nähdä taas tätä porukkaa, jossa puheensorinasta ei meinaa tulla loppua ja hymy tarttuu väkisinkin. Pöydässä meillä oli Say It With a CakeMonan loihtimat tarjoilut, ja alempaa löytyy reseptit muun muassa herkulliseen jääkaakaokahviin, rouskuviin siemennäkkäreihin sekä siihen kruunuun eli mielettömään kakkuun. Lisäksi pöydässä oli erilaisia juustoja Den Gamle Fabrik -hilloilla, hummusta näkkärin päälliseksi ja hedelmälautanen – tästä siis vinkkejä vaikka huomista Flow-brunssia varten!

Lejos2

Ihanat Arttu, Tuulia ja Ida!

Lejos5
Siemennäkkäri
1 dl Auringonkukan siemeniä
1 dl Kurpitsan siemeniä
1 dl Seesamin siemeniä
0,5 dl Pellavan siemeniä
2 kananmunaa
1 dl rypsiöljyä
1-2 tl suolaa 
Yrttejä ripoteltuna näkkärin pinnalle
Sekoita kaikki ainekset löysäksi taikinaksi. Levitä taikina mahdollisimman ohueksi levyksi pellille ja ripottele pinnalle osa suolasta sekä halutessasi yrttejä. Paista 175 asteessa 25-30 min. Leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi heti otettuasi näkkärin uunista. Anna jäähtyä ja nauti!
Jääkaakaokahvi
Kahvia
Sokeria
Jäitä
Keitä haluamasi määrä kahvia. Sekoita jokaista kuppia kahvia kohti 1/2 – 1  pussi kaakaota. Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja siirrä seos sitten jääkaappiin. Kaada hyvin viilentynyt juoma lasiin, lisää jäät ja makusi mukaan sokeria. Sekoita hyvin ja koristele halutessasi kermavaahdolla ja suklaamurulla.
Lejos8
Kakku
 
Pohja
110 g voita
1,5 dl
1 dl ruokokidesokeria
2 suurta kananmunaa
0,5 tl psylliumia 
0,5 tl ksantaania
2 1/3 tl leivinjauhetta
1 dl perunajauhoja
1 dl mantelijauhoja
1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
Kaakaokreemi
250g voita
250g tomusokeria
1 tl vaniljauutetta
Täytteeksi
Mantelimaitoa kostutukseen
1. Valmista kakkupohja vatkaamalla huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Vatkaa vielä voimakkaasti noin viiden minuutin ajan. Mittaa psyllium maidon sekaan omassa astiassaan. Siivilöi muut kuivat aineet kolmanteen astiaan ja sekoita kevyesti keskenään. Lisää maito sekä kuivat aineet taikinaan osissa keskitasolla vatkaten. Kaada taikina 18-20 cm voideltuun kakkuvuokaan ja paista 155 asteessa noin 55-60 minuuttia. Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa mieluiten yön yli ennen täyttämistä.
2. Valmista kaakaokreemi vatkaamalla huoneenlämpöistä voita voimakkaasti yleiskoneessa viidestä kymmeneen minuuttiin. Lisää tomusokeri osissa. Lisää kaakaojauhe, vanilja sekä mantelimaito. Jatka vatkaamista vielä viiden minuutin ajan.
3. Leikkaa pohja poikittaissuunnassa kolmeksi saman paksuiseksi levyksi.
4. Kostuta levy mantelimaidolla. Levitä 1/4 osa suklaakreemiä levylle. Painele kevyesti kreemin sekaan Dole persikan paloja ja tiputtele sekaan pieniä sattumia mansikkahilloa.
5. Paina toinen kakkulevy kevyesti paikoilleen. Kostuta ja täytä kuten edellä.
6. Aseta viimeinen kakkulevy paikoilleen. Levitä loput kreemistä kakun päälle ja sivuille. Aseta kakku jääkaappiin asettumaan vähintään muutamaksi tunniksi. Koristele tuoreilla mansikoilla ja persikoilla.
Lejos1

Olipahan tarjottavat – kiitos vielä Mona ja kiitos superkollegat päivästä! Nyt aika väsätä jotain vähän vaatimattomampaa brunssia kotioloissa ja ruveta valmistautumaan toiseen päivään. Niin ihana muuten ku tulitte taas eilen moikkailemaan – tulkaa ihmeessä tänäänkin vetäisemään hihasta jos törmäillään Suvilahdessa! Huippua Flow’ta ja hauskaa viikonloppua kaikille :)

2 thoughts on “Ensitunnelmia Flow’sta ja brunssi-ideoita

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *