Copenhagen Guide

Köpis vinkit

Vihdoin sain koottua Köpisvinkit yhden postauksen alle! Pahoittelut jo etukäteen, että kuvia on ihan valtavasti ja tästä tulikin kilometrien mittainen. Minkäs sille mahtaa, että kaupunki on täynnä niin kivoja paikkoja! Ehkäpä postauksesta on hyötyä, jos joku kaipaa vinkkejä ravintoloihin, kahviloihin tai vaikka drinkkipaikkoihin Köpikseen suunnatessaan :) Lopusta löytyy myös sananen pyörän vuokraamisesta.

Köpisvinkki11 Köpisvinkki13 Köpisvinkki12

The Union Kitchen (Store Strandstræde 21)

Ehkä olette joskus nähneet Instagramissa kuvia cappuccinoista hauskoilla teksteillä varustettuna? Maybe you want one of those cappuccinos with a text? Niiden perässä tänne ilmeisen moni eksyykin, heh :D Täällä oli kuitenkin oikein hyvä aamupala, ystävällinen palvelu ja kaiken kaikkiaan kiva fiilis! Pöytävaraus kannattaa ainakin viikonloppuisin tehdä etukäteen.

Copenhagen16 Köpisvinkki14

Atelier September (Gothersgade 30)

Mielettömän kaunis kahvila. Olimme palaamassa tänne vielä lounaalle, mutta lista oli sen verran suppea (ja kevyen oloinen), että siirryimmekin toisaalle. Täällä voisin kuitenkin viettää tuntikausia kahvilla rauhassa istuskellen.

Köpisvinkki21 Köpisvinkki22 Köpisvinkki23

Mad & Kaffe (Sønder Blvd. 68)

Mad & Kaffe oli lopulta varmaan meidän suosikkiaamiaispaikka! Vesterbrossa sijaitseva kahvila on ilmeisen suosittu, joten täällä kannattaa varautua odottelemaan vapaata pöytää tovi. Kiitos vaan Köpis-guidellemme, joka oli paikalla jonottamassa puoli tuntia meitä ennen, kun pyöräreitti osoittautuikin keltanokille hieman aikaavievemmäksi :’D Kuten kuvasta näkee annokset ovat pieniä, joten suosittelen tilaamaan montaa eri, niin ei jää vatsa kurnimaan. Vesterbron alue on muutenkin tosi kiinnostavaa, joten täällä kannattaa tutkia ympäristöä muutenkin!

Köpisvinkki1 Köpisvinkki2

Sonny (Rådhusstræde 5)

Suloinen kahvila, jonne voi tulla niin aamiaiselle, lounaalle kuin vaan kahvillekin. Ei ehkä reissun paras aamupala, mutta ei mikään moitittavakaan! Tuo itse tehty sämpylä oli kyllä hyvää, huhh.

Köpisvinkki20 Köpisvinkki3 Köpisvinkki5

Far’s Dreng (Ny Adelgade 7)

Tulimme tänne viimeisenä päivänä kevyelle lounaalle, mutta paikan kuvia selatessani huomasin, että myös aamiainen näytti lupaavalta täällä!

Köpisvinkki7 Köpisvinkki8 Köpisvinkki9

Big Apple Coffee, Juice & Sandwich Bar (Fiolstræde 18)

Big Apple toimi mainiosti kun halusimme pikaisesti jotain pientä lounasta, toasteja on monia erilaisia mistä valita ja mehutkin saivat kehuja. Ja jälleen sisustus saa kehuja, ihanan rouheaa ja tunnelmallista!

Köpisvinkki18

Drinkeille & dinnerille

1. Cantina (Borgergade 2) – Trendikäs ja viihtyisä ravintola, jossa kehuja saivat niin pizzat, hummeririsotto kuin drinkitkin!
2. Nebbiolo Winebar (Store Strandstræde 18) – Tunnelmallinen viinibaari, jossa oli ihana istuskella ulkona illan hämärtyessä.
3. Lidkoeb (Vesterbrogade 72B – Baarilla on viihtyisä sisäpiha omassa rauhassaan ja drinkit olivat superhyviä! Oma verigreippidrinkkini taisi tosin viedä näistä neljästä voiton. Tämä sijaitsee muuten lähellä alla mainittua raflaa, joten hyvä paikka drinkeille ennen illallista.
4. Mangia (Bagerstræde 9) – Kehuttu italialainen ravintola, jossa oli ihana palvelu ja todella hyvää ruokaa. Tilaamani kolmen lihan pasta oli tarjoilijan mukaan ravintolan erikoisuus ja fucking amazing, joten pakkohan se oli tilata. Alkupalaksi ottamamme melanzene oli taivaallinen, rakastuin tuohon annokseen jo Milanossa ollessamme.

Köpisvinkki15 Köpisvinkki17

Pyörän vuokraaminen

Pakkohan se on myöntää, että pyörä on ehdottomasti kätevin tapa liikkua Köpiksessä. Pyöräkammoisena olin tästä tosiaan aluksi aika kauhuissani, mutta siellä oranssilla ratsullani pitkin kaupungin katuja viilettäessäni unohdin pelkoni tyystin! Pyörätiet ovat niin hyvät, että liikkuminen on helppoa ja nopeaa minne tahansa. Pyörän vuokraaminen taas onnistuu näppärästi Donkey Rep -sovelluksen avulla. Näet kartalta missä pyöriä on, maksat haluamastasi vuokrausajasta ja käyt kipaisemassa pyörän telineestään.

8 thoughts on “Copenhagen Guide

 1. Heippa! Kiitos kivasta postauksesta! :) Voinko kysyä missä hotellissa yövyitte vai oliko teillä asunto vuokrattuna? Olisi tarkoitus lähteä tyttöporukalla pidennetylle viikonlopulle Köpikseen ja pohdimme mikä hotelli/majoitus olisi hyvä. Hotelleissa ei aina ole välttämättä aamiaismahdollisuutta, mutta näemmä aamiaispaikkoja on siellä todella paljon :) Olisi kiva kuulla enemmänkin Köpiksestä vinkkejä.

  1. Heippa Tepa! Mahtavaa jos tästä oli hyötyä, tai kenties tulee olemaan sitten tulevalla reissullanne :) Meillä oli Airbnb vuokrattuna, joka on minusta aina kiva vaihtoehto jos reissussa ei ole kahdestaan vaan porukalla, jolloin voi viettää enemmän aikaa yhdessä kuin hotellihuoneissa ollessa. Ja tulee tietysti usein myös edullisemmaksi! Melkein kannattaisin, että esimerkiksi hotellissa yöpyessä jättää aamiaisen pois ja suuntaa sen sijaan aamupalalle juuri kaikkiin kivoihin kahviloihin, joita Köpiksessä tosiaan riittää :)

   Kysy vaan jos tulee mieleen jotain niin autan parhaani mukaan, en tiedä osaanko valitettavasti enää sen koommin antaa muita vinkkejä. Kuljimme aika pitkälti Köpiksessä asuvan ystävämme perässä, niin ei tarvinnut liikaa vaivata omaa päätä minne mennä :’D

 2. Aiheeseen liittyen: oisko sulla mitään rentoja ravintolavinkkejä Vaasaan? Ollaan kaveriporukan kanssa menossa viettämään tyttöjen viikonloppua. Sweet Vaasa on kahviloista kyllä pakollinen! Ja kiitos myös Köpiksen vinkeistä. Toivon pääseväni sinnekin pian.

  1. Moikka! Kuulostaa hauskalta, Sweet Vaasa on siellä käydessä kyllä must :) Myös Cafe Raawka on ihana kahvila. Pakko sanoa että ravintoloiden saralla siellä on kyllä aika surkea tilanne, eikä vaihtoehtoja ole kovin montaa, mutta esimerkiksi 1h+k ja Il Banco ovat ihan jees. Kesäravintoloista taas rannassa Strampen ja Faros, olen syönyt vaan kerran Strampenissa, mutta niissä on ainakin maisemat kohdallaan :) Ihanaa viikonloppua sinne!

  1. Moikka! Oon itse asiassa innostunut käyttämään samaa filtteriä nykyään kaikissa kuvissani ja kyseessä on Kodak Ektar 100 + Blue :) En tosin muista mistä paketista tuo on, joko 05 tai 04.

 3. Kiitos tästä! Tulee enemmän kuin tarpeen, huomenna lähtö Köpikseen kahdeksi viikoksi!

  1. Hei loistavaa, eipä kestä! Minullakin tulee itse asiassa työreissu Köpikseen ensi viikolla, mutta se jää kyllä ihan lyhykäiseksi yhden yön piipahdukseksi. Oikein ihanaa Köpiksen reissua! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *