Tips for Croatia

Vihdoin ja viimein sain koottua Kroatian ravintola- ja hotellivinkit yhden postauksen alle! Näiden perään ehdittiinkin jo kyselemään, ja pahoittelut että tämän tekeminen venähti näinkin pitkälle. Tässä nyt vihdoin kuitenkin kaupungeittain listattuna vinkkejä Kroatiaan :) Toivottavasti postauksesta on Kroatiaan suuntaaville apua!

T R O G I R

Trogirissa kävimme illastamassa pariinkin otteeseen, sillä se sijaitsi lyhyen ajomatkan päässä ensimmäisestä majoituspaikastamme Viniscestä. Tämä rantakylä oli mitä kaunein! Vanhakaupungin pikkukujissa on fiilistä ja ihania ravintoloita on yksi toisensa jälkeen. Ehdottomasti käymisen arvoinen kaupunki! Edustalla on myös helposti parkkipaikka, jonne jättää auto.

vinkkejä Kroatiaan Kroatia9

Where to eat:

Konoba TRS (Ul. Matije Gupca 14) – Ihanalla sisäpihalla varustettu tunnelmallinen ravintola. Ilmeisen suosittu paikka, joten kannattaa varata pöytää etukäteen ainakin sesonkiaikoina. Yllänäkyvä alkupalalautanen oli muuten reissussa meidän vakkari, emme saaneet tuosta tarpeeksemme!

VANJAKA (Radovanov trg 9) – Rauhallisella paikalla hieman syrjemmässä sijaitseva ihana ravintola, jossa erityissuositus superherkulliselle tryffelipastalle! Pelkkä ajatus tuosta saa veden kielelle.

Kroatia8 Kroatia7

R O G O Z N I C A

Teimme Viniscestä päiväreissun lähikaupunkiin Rogoznicaan. Oli kyllä mieletöntä, kun kartalta pystyi lähes sattumanvaraisesti valitsemaan jonkin lähellä sijaitsevan paikan ja maisemat perillä olivat poikkeuksetta upeat. Rogoznica on kaunis satamakaupunki, jossa kannattaa piipahtaa myös Dragon’s Eye Lakella (alempi kuva). Rohkeimmat voivat hypätä kalliolta veteen, itsehän tyydyin jännittyneenä katselemaan kun poikaystävä pulahti :D

Kroatia2 Kroatia1

H V A R

Kuten aiemmin todettua Hvar oli ehkä suosikkikohteemme koko reissulta! Upea saari, jossa pääsee nauttimaan paitsi kristallinkirkkaista vesistä myös vehreistä vuoristomaisemista ja viinitiloista. Tänne haluaisin ehdottomasti vielä palata! Menomatkalla otimme autolautan Splitistä, paluumatkan taas taitoimme saaren toisesta päästä lautalla Sucurajista Drvenikiin. Hvarillakin meillä oli todella onnistunut hotellivalinta, alempana myös yksi ravintolavinkki.

Hvartip1 Hvartip3

Where to stay:

Senses Resort – Tutkimme pitkään majoituksia Hvarilla päätyen lopulta Senses Resort -hotelliin saaren rauhallisessa kaupungissa Vrboskassa. Vastikään uusittu hotelli oli ihan loistava valinta ja täällä oli hinta-laatusuhde kohdallaan! Hotelli sijaitsee ihan rannalla, mutta pihalta löytyy myös kiva uima-allas sellaista kaipaaville. Aamupala oli oikein hyvä, henkilökunta ystävällistä ja kaikki tilat huoneista lähtien todella viihtyisiä, plussaa myös isosta parkkipaikka-alueesta. Kaiken kaikkiaan ihana hotelli omassa rauhassa!

Where to eat:

Konoba Vrisnik (Vrisnik 5) – I-ha-na perheomisteinen ravintola vuoristossa. Mielettömän tunnelmallinen paikka ja loistavaa ruokaa!

Konoba Dvor Dubokovic (21465, Pitve) – Tänne meidän piti itse asiassa alunperin mennä, mutta ravintolassa oli yksityistilaisuus. Uskomattoman kaunis puutarhamainen ravintola, josta oli upeat näkymät vuoristoon. Ruuasta ei siis omakohtaista kokemusta, mutta Tripadvisorin mukaan kehuttu ja ainakin puitteet olivat kohdillaan!

Hvartip2

B R E L A

Brelatip1 Brelablogi3 Brelatip2

Where to stay: 

Villa Paulina – Tämä hotelli oli täydellinen päätös meidän lomalle! Hotelli on aika pieni, joten palvelu oli henkiökohtaista ja tunnelma intiimi. Sijainti on upea kallion rinteellä ja vain muutama askel, niin olet rannassa. Hyvä aamupala ja kaksi kivaa uima-allasta, eniten kuitenkin plussaa juuri ihanasta palvelusta ja viihtyisistä huoneista.

Ravintola1

Where to eat: 

Obid (Obala kneza Domagoja 18) – Muista ravintoloista poikkeava hieman kekseliäämpää ja trendikkäämpää ruokaa tarjoava ravintola rannassa. Söin törkeän hyvää mustekalapastaa!

Konoba Feral (Obala Kneza Domagoja 30) – Brelan parhaimmaksi rankattu ravintola. Ruoka oli hyvää, mutta silti liputamme edellä mainitun ravintolan puolesta, jos parhaan tittelistä kiistellään!

Konoba Ivandica Dvori (Banje 1) – Upeat näkymät korkealle vuorille, ajoita siis illallinen auringonlaskuun.

7 thoughts on “Tips for Croatia

 1. Niin on nättiä ja viihtyisän näköistä, Kroatiassa pitäisi joskus ehdottomasti käydä! :)

  1. Kroatia oli kyllä ehdottomasti kaikkien kuultujen kehujen arvoinen kohde! Nyt jo kauhea kaipuu takaisin näihin maisemiin :)

 2. Täällä odotellaan into piukeena elokuun alkua ja Spilitin lentoa. Yövymme itse Podstranan alueella AirBnB asunnossa joka toimii tukikohtana. Sieltä sitten vuokra-autolla ajellaan päivisin eri kohteisiin. Laitankin näitä ravintolavinkkejä ylös sillä Hvar on aikakin yksi kohde, jossa aiomme vierailla. Kiitos vinkeistä. :)

  Miten muuten lauttamatka sujui tuolla, varasitteko etukäteen paikan, teillä taisi olla auto koko ajan mukana? Oliko ajokulttuuri minkälainen? Onneksi oma avopuoliso on kokenut kuski ja ajellut tuolla maailmalla mm. Ranskassa, jossa ajokulttuuri on omanlaisensa. Itsellä ei ehkä hermot riittäisi :D

  1. Oi ihanaa että on reissu tiedossa! Olen katsellut meidän reissukuvia kaiholla, palaisin näihin maisemiin enemmän kuin mielelläni. Kiva jos vinkeistä on hyötyä, tuo Hvarilla vuoristossa sijaitseva ravintola oli kyllä supertunnelmallinen ja ihanaa ruokaa :)

   Lauttamatka sujui yllättävän helposti! Kannattaa mennä satamaan ajoissa, jotta ainakin saa paikan, ostimme siis vasta sieltä liput. Jätimme liput ostettuamme auton satamaan valmiiksi jonoon kuten ohjeistettua ja odottelimme Splitissä lautan lähtöä. Splitistä lähtevä lautta oli tosi iso ja sinne mahtui autoja monessa kerroksessa, Sucurajin päässä taas lautta oli huomattavasti pienempi, joten siellä ainakin kannattaa olla ajoissa. Ajokulttuurikin oli positiivinen yllätys, ainoa tietysti että tiet olivat monessa paikkaa (muilla kuin moottoriteillä) pirun kapeita, mikä nosti hikikarpalot otsalle etenkin vähänkään korkeammissa paikoissa :’D Mutta kaikki meni tosi hyvin ja liikenne oli suht rauhallista! Onneksi itsekin sain tosin toimia kartturina poikaystävän ajaessa, heheh.

 3. Tosi kiva postaus! Kroatia on kyllä paikka, missä on vaan pakko päästä käymään, niin ihanalta näyttää! Ps. Saanko kysyä, mistä noi sun uikkarit on, tosi kivat!:)

  1. Kiitos paljon! Kroatiaan on kyllä palattava uudemmankin kerran, niin upeita paikkoja :) Toki saat, mutta ikävä kyllä biksut ovat viime vuodelta H&M:ltä. Siellä on kyllä ihania biksuja joka vuosi!

 4. Hei,
  Olemme katselleet loppukesäksi kroatian matkoja, mutta valmiit hotellimatkat eivät oikein nappaa..
  Vuokrasitteko te kroatiasta yhtäkään asuntoa airbnb:n kautta vai otitteko hotellit hotels.comista tms? ja jos saa tiedustella niin paljonko suurin piirtein teillä maksoi yöpymiset ja auton vuokra kroatiassa?
  Emme ole ennemmin olleet ns. omatoimimatkalla, vaan aina otettu joku valmis hotellipaketti, joten vinkkejä omatoimimalkalta kaivattaisiin ja mistä löytää parhaan majoituksen opiskelijaystävälliseen hintaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *