Ikuinen anti-aamuihminen

Kaupallinen yhteistyö: Asennemedia & Risenta

Risenta6

Tämän pienen elämäni aikana olen oppinut hyväksymään, ettei minusta ikinä tule aamuihmistä. Kuuntelen aina kateellisena ystäviäni, jotka kertovat heräävänsä pirteänä ennen kellonsoittoa ja valittavat, kuinka eivät viikonloppuisinkaan lyhyiksi jääneistä unista huolimatta pysty nukkumaan pitkään. Todella utopistinen lause omaan korvaani. Rakastan nukkumista yli kaiken! Niin kiva kun olisikin pystyä sanomaan olevansa tehokkaimmillaan aamuisin ja käyttävänsä vuorokauden jokaisen tunnin hyödyksi aikaisin heräämällä, niin ei vaan tapahdu omalla kohdallani. Toki karvainen kaverimme pitää huolen aamuherätyksistä, joten mahdottoman myöhään ei kuitenkaan tule nukuttua.

Risenta8 Risenta9

Unisuuteen palatakseni – olen sallinut itselleni esimerkiksi opiskeluarjessa sen, että voin etäpäivinä nukkua hyvillä mielin vaikka sen tunnin pidempään. Kunhan saan päivän hommat hoidetuksi, niin sillä ei ole mitään väliä, nousenko seitsemältä vai kahdeksalta. Sama pätee nykyisessä tilanteessani – tällainen autuus, että saa itse valita oman työrytminsä tuskin tulee olemaan mahdollista tulevaisuudessa, joten nautin tästä täysin rinnoin vielä kun voin. Jos päivälle ei ole tiedossa mitään aikaisia menoja, vietän aamuni kaikessa rauhassa ja syön aamiaisen pitkän kaavan mukaan ennen hommiin ryhtymistä. Ei ehkä sovi nykypäivän oletukseen hirmuisesta tehokkuudesta ja siitä, että pitäisi olla aina pää kolmantena jalkana menossa tai vähintäänkin aamujoogaamassa kukonlaulun aikaan.

Risenta2 Risenta7

Sitten siihen itse aamupalaan. Olen jakanut blogissa monta reseptiä itsetehtyyn mysliin, joka on ollut myös yksi suosituimmista hakusanoista täällä. Pitkään meillä olikin aina kotona purkki omatekoista mysliä valmiina, mutta poikaystävä antoi taannoin palautetta, että purkki on viime aikoina ammottanut tyhjyyttään. Olisihan se ihanaa, että kotona tuoksuisi aina vastapaahdettu hunajainen mysli, mutta jotenkin sen tekeminen on vaan jäänyt. En myöskään ole aikaisemmin onnistunut löytämään sopivaa terveellistä mysliä kaupan hyllyltä, useimmat niistä kun ovat varsinaisia sokeripommeja, joten kotona myslitilanne on ollut äärimmäisen heikko.

Tämä alustuksena sille, kuinka Risentan yhteistyö uuden luomumyslin ja -granolan tiimoilta osui hyvään saumaan. Poikaystävän silmät alkoivat loistaa paketit nähdessään – mysli oli siis ilmeisen kaivattu lisä meidän kaappeihin :D Luomugranolaa löytyy kahta makua Kaakao & Kookos sekä Taateli & Viikuna, ne ovat muuten markkinoiden ensimmäiset sokerittomat luomugranolat. Mysleissä taas maut ovat Taateli & Pekaanipähkinä sekä Mansikka & Manteli, joista jälkimmäisin on osoittautunut meidän suosikiksi. Pidän siitä, että mysli on ihan ehtaa tavaraa siemenien ja pähkinöiden kera, siinä missä useimmat kaupan myslit ovat paitsi sokeroituja myös tylsän jauhoisia hiutaleseoksia. Mysliä käytetään meillä niin jogurtin kanssa kuin smoothien päällä, ja alla olisi ohje tämän hetken lempparismoothieen!

Risenta1

Mansikka & mango -smoothie
pakastemansikoita
pakastemangoa
1 tuore banaani
soijamaitoa
soijajogurttia
hunajaa

päälle koristeluun:
tuoreita marjoja
kookoshiutaleita
Risentan Mansikka & Manteli -mysliä
chiansiemeniä

Risenta5 Risenta3 Risenta4

Näiden kuvien siivittämänä toivotan kivaa maanantaita ja uuden viikon alkua!

10 thoughts on “Ikuinen anti-aamuihminen

 1. Ja poikaystäväkö ei saa granolaa itse aikaiseksi kun pitää tyhjästä purkista huomautella ;)

  Hyvältä näyttävät nämäkin tuotteet!

 2. Hei Jonna ja kiitokset ihanasta blogista! Olen jo pidempään blogiasi lueskellut, mutten aikaisemmin rohjennut tulla kommentoimaan…Nyt oli kuitenkin pakko tulla kysymään, mistä olet löytänyt nuo kuvissa näkyvät todella kauniit leipälautasen ja kulhon? Tai osaatko sanoa mikä merkki mahtaa olla kyseessä? :)
  Postauksen tuotteet kuulostavat kyllä tosi lupaavilta! Varmasti menevät kokeiluun, täällä myös yksi aamu-uninen kotitekoisen myslin suurkuluttaja. ;)

  1. Heippa! Voi kaunis kiitos itsellesi kun luet, ihana että rohkaistuit nyt kommentoimaankin :) Lautasen ja kulhon ostin ihan vastikään Indiskasta – meinasin hullaantua astiahyllyjen äärellä, kun siellä on ihan hurjasti kaikkia kivoja juttuja. Sieltä siis löytyy nämäkin, joten eikun Indiskaan :)

 3. Kunpa sitä tosiaan olisi aamuihminen ja heräisi ennen kellonsoittoa ja pirteänä vielä… :D Hyvin harvassa on ne aamut. Lisäksi tuntuu, että vaikka kuinka olisi mukamas nukkunut tarpeeksi, niin ei vaan riitä!
  Nukkuminen on ihanaa ja se on mukava tunne kun herää yöllä, vilkaisee kelloa ja huomaa olevan vielä monta tuntia aikaa nukkua. ;)

  1. Haha, ollaan ihan sielunsiskoja siis tässä asiassa! Välillä herään johonkin Telman tepasteluun yöllä ja ai että sitä autuutta, kun vilkaisee kelloa ja tajuaa että saa nukkua vielä monta tuntia. Ja todella, tuntuu ettei unesta saa ikinä tarpeekseen :D

 4. Moikka! Mulla oli pitkään sama ongelma myslien kanssa, kun en niitä kaupan sokeripommeja halunnut ostaa.. Nyt oon kuitenkin ollut pitkään koukussa Fazerin Alku-sarjan Omenaiseen kauragranolaan joka on makeutettu ainoastaan hunajalla, eli suosittelen testaamaan! Sitä on pakko aina löytyä kaapista, niin hyvää!!!

  1. Moikka Nelli! Oi kiitos vinkistä, omena ja kaura on aina hyvä yhdistelmä, joten ei voi olla kuin herkullista ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *