Festariummikon eväät

Kaupallinen yhteistyö: Asennemedia & Vaasan

Olen aina ajatellut, etten ole mikään festari-ihminen.  En  tosin yhäkään voi väittää, että majoittuisin mielelläni telttaan tai että varsinaisesti rakastaisin bajamajoja, mutta kynnys ensimmäisille festareille tuli kuitenkin viime kesänä ylitettyä. Ja kyllähän minä siellä olostani nautin, siitä ei ollut epäilystäkään! Aikaisempina vuosina olin vain niin juurtunut tuohon ennakkokäsitykseeni ja hyväksynyt sen, etteivät festarit olisi oma juttuni. Samalla kuitenkin katselin kuinka ystävät viettivät ehkä kesän parhaita viikonloppujaan pohtien, miksi en itsekin joskus lähtisi.

Ruisnacho5 Ruisnacho1

Viime vuonna olin tosiaan ensimmäistä kertaa Flow’ssa, joka on festareista varmasti se kaupunkimaisin ja omalla kohdallani helpoin kun on kotiseudusta kyse, mutta tänä vuonna on Ruisrockin vuoro. Kutkuttaa ja jännittää, vihdoin pääsen näkemään mistä tuossa maagisessa festivaalissa oikein on kyse! Ja pitääkö myytti paikkansa, että Ruissalossa paistaa tänä heinäkuisena viikonloppuna aina aurinko. Aika mahtipontinen fraasi näin Suomen oloissa, mutta jotain taikaa Ruisrockissa täytyy olla, että sää on aina suosinut. Mielenkiinnolla siis odotan minkälaisesta kelistä saamme tällä kertaa nauttia – aurinkoa ja lämpöä on ainakin täältä suunnilta tilattu!

Ummikkona olen tietysti esittänyt kiperiä kysymyksiä kokeneemmille konkareille, kuten mitä pakata mukaan laukkuun tai minkälaisilla kengillä lähteä uhmaamaan Ruissalon hiekkaista festarialuetta. Yksi on varmaa, nimittäin se että laukusta on löydyttävä kaltaiselleni nälkäisenä helposti kiukkuuntuvalle tapaukselle jotain evästä. Nopeasti kovimpaankin joraamiseen virtaa antavia hedelmiä, kiireessä lavalta toiselle juostessa popsittavia pähkinöitä ja jotain hyvää yön pikkutunneilla yllättävään suolaiseen nälkään, kuten vaikka hiukan terveellisempänä vaihtoehtona täysjyvärukiisia Ruisnachoja. Yhteistyössä Vaasan kanssa kehittelin myös pientä purtavaa esimerkiksi festarietkoiluja varten – mikä parasta näiden tekemiseen ei kovin kauaa nokka tuhise. Kylmäsavulohibagelit toimittavat kevyen lounaan virkaa, dipin kanssa napostelu taas on aina hyvä vaihtoehto!

Ruisnacho2 Ruisnacho4 Ruisnacho3

Kylmäsavulohi-bagelit
Bageleita (omassa tapauksessani valmiita sellaisia)
kylmäsavu- tai graavilohta
tuorejuustoa
rucolaa
Seesaminsiemen & Merisuola -Ruisnachoja
avokadoa
punasipulia
mustapippuria

Superhyvä guacamole
1-2 avokadoa
1 valkosipulinkynsi
puolikas chili
limen- tai sitruunanmehua
puolikas tomaatti
puolikas sipuli
oliiviöljyä
suolaa & pippuria

Ruisnacho7

Nyt siis sormet ristiin viikonlopun säiden kannalta ja eikun Turkua innokkaana odottamaan! Viime hetken festarivinkkejä otetaan mieluusti vastaan ;) Oletteko te tulossa Ruissiin, entä löytyykö muita ensikertalaisia? Moikataan jos törmätään, vai mitä!

14 thoughts on “Festariummikon eväät

 1. Ruisrock on ihana! <3 itselläni on takana monen monta kertaa Ruississa, nyt tulee toinen kesä putkeen, jolloin tuo mahtava festari jää väliin minulta. Tässä kolmenkympin iässä kun on jo vaikeampi saada festariporukkaa kasaan, kun monilla kavereilla on pieniä lapsia. Hieman haikein fiiliksin siis kun ei itse enää pääse rokkaamaan, mutta ehkä täräytetään sinne uudestaan sitten vaikka 10 vuoden päästä kun elämäntilanne on taas eri ;) Kannattaa varautua etenkin lauantaina pitkiin bajamajajonoihin ja sisäänpääsyynkin on yleensä joutunut jonottamaan. Jonottelu ei kuitenkaan ainakaan omalla kohdallani ole festarifiilistä koskaan latistanut :) Rannassa Bar Niemennokan alue kannattaa käydä ehdottomasti tsekkaamassa. Kyseisellä alueella on ihana nauttia kuohuvaa rantakalliolla istuskellen :) Nauti Ruissista minunkin puolestani, voin omasta kokemuksesta allekirjoittaa tuon, että siellä paistaa aina aurinko :) Peukut pystyyn, että säät suosivat tänäkin vuonna!

  1. Kiitos ihana Mimmu vinkeistä! Kuulostaa loistavalta, odotan kyllä viikonloppua jo niin innolla :) Varmasti tosiaan vähän haastavampaa sovittaa festareita tuohon elämäntilanteeseen, mutta ehtiihän sitä sitten myöhemminkin! Kivaa kesäviikonloppua kuitenkin sinne <3

 2. Minäkään en ole festari-ihminen enkä siis ollut koskaan. En viihdy ryysiksessä ja minusta nyt vaan on kivempi kuunnella musiikkia kotona tai autossa. :D
  Silti tämän kesän aikana on tullut sellainen olo, että voisihan se olla ihan mielenkiintoista käydä haistelemassa tunnelmaa – pakkohan siinä on jotain olla kun monet vuosi toisensa jälkeen menevät uudelleen! Olen vaan aika varma, että kokonaisessa festariviikonlopussa minulla kävisi aika pitkäksi (festarifanit pyörittelevät varmaan silmiään, vai aika pitkäksi ;D), mutta ehkäpä yksi päivä menisi joskus?

  1. Ymmärrän hyvin! Nimenomaan pakko festareissa on jotain taikaa olla, kun kaikki niitä aina hehkuttavat ja vuos toisensa jälkeen ostavat liput. Yhdessä päivässäkin pääsee varmasti jo hyvin fiilikseen, joten tuohan voisi olla hyvä tapaa testata :)

 3. Meikä tulossa Ruissiin! Täähän on toki turkulaisena itsestäänselvyys. ;) En oo ensikertalainen, joten mun mielestä paras vinkki (joka voi vaikuttaa aika paljon fiilikseen) on, että laita kengät joilla pystyt olemaan koko päivän. Tätä ei voi oikeesti korostaa liikaa, suhtaudu asiaan kuin olisit esim kaupunkilomalla ja koko päivän kävellen liikenteessä. :D Sama neuvo vaatevalintojen kanssa. Eikä kannata turhaan pakata liikaa tavaraa mukaan (esim ruokakojut ovat huikeat), mutta jotain lämmintä yötä varten kannattaa ottaa messiin! Tervetuloa Turkuun! :)

  1. Jee, super! Kengät ovatkin tuottaneet päänvaivaa, mutta niiden mukavuus on kyllä pääasia. Täytyy ehkä uhrata jokin tennaripari, yrittää sitten pestä viikonlopun jälkeen jos mahdollista.. :D Kiitos vinkeistä – innolla jo Turkua ja Ruissia odotellen!

 4. Hei! Mistä oot löytänyt valmiita bageleita? Aikaisemmin oon löytänyt Pirkalta, mutten enää.

  1. Heippa! Ostin nämä Helsingin K-Supermarket Mustasta pekasta, en kuollaksenikaan muista mikä merkki oli, mutta siellä oli ainoastaan tätä yhtä laatua hyllyssä. Luulisi että ainakin jostain isommasta K-supparista tai Citymarketista löytyisi! :)

 5. Täällä yksi Ruisrock-ensikertalainen! Oon niin innoissani tulevasta viikonlopusta. Olin elämäni ekaa kertaa viime kesänä festareilla ja vielä teltassa, mutta tällä kertaa ollaan yötä onneksi kaverin luona.

  1. Hauska kuulla että muitakin ensikertalaisia! Innolla odottelen jo minäkin, pääsee vihdoin kokemaan mistä Ruisrockissa oikein on kyse :) Superia Ruissi-viikonloppua!!

 6. Lauantaina tulossa! Säätiedotteet luvanneet tänne mitäs muuta kuin aurinkoa! Jesjes!

  Mun Ruissilistassa on tällä hetkellä:
  -mukavat kengät, jotka saavat myös likastua (sitä pölyn ja kävelyn määrää!)
  -kevyt reppu
  -limpparipullo, jota täyttää myöhemmin vedellä
  -käteistä
  -laastaria!
  -aurinkolasit, hattu ja aurinkovoide
  -vessapaperirulla! Se kun taatusti loppuu illan aikana bajamajoista.
  -helpot vaatteet , ts. ei sortsipukua (bajamajaongelma..) tai lyhyttä mekkoa (ei kiva väentungoksessa..)
  -neuletakki illaksi (siellä TULEE kylmä)
  -puhdistuspyyhkeitä
  -minisipsipussit pikkusuolaisen nälkään
  -muovipussit tms. istuinalustaksi
  -voimajuomaa mukaan sille überpitkälle rantapromenadille
  -hyvä fiilis!!

  Mikä päivä olet menossa? Moikkaan toki jos bongaan sut ;)

  1. Hahah, loistava lista, kiitos! Nappasin tästä pari vinkkiä, tuli siis tarpeeseen ;) Me ollaan ihan all in eli kolme päivää, jeee! Juuri matkalla Turkuseen ja fiilis jo katossa :) Superhauskaa Ruissia ja tuut sitten vetäisemään hihasta jos lauantaina törmätään! :D

 7. Mukaan kannattaa pakata ainakin tyhjä vesipullo, korvatulpat, lämmintä vaatetta illaksi/yöksi, aurinkorasvaa, sadetakki (esim. kertakäyttöinen) sekä nenäliinoja ja kosteuspyyhkeitä (jossain vaiheessa iltaa bajamajoista on paperi kuitenkin loppu). Meillä on porukalla mukana aina myös joku piknikviltti, koska välillä on kiva istahtaa porukalla alas. Kaikki vaatteet, kengät ja laukku kannattaa valita niin, että ne helppo pestä. Kaikki on festareiden jälkeen ihan hiekassa, tai mudassa, jos on sadekeli. Porukalla kannattaa sopia joku kohtaamispaikka, jos joku eksyy porukasta. Puhelin ja netti ei juurikaan toimi alueella. Liikkumiseen kätevin on polkupyörä. Festivaalialue on kaukana keskustasta ja polkupyöräily on ehdottomasti nopein tapa liikkumiseen. Vip-lippuihin kuuluu venekuljetus, mutta yöaikaan venekyytiä voi joutua odottamaan useamman tunnin.

  1. Jes mahtavaa, kiitos paljon sullekin Emma kattavasta kommentista! Näistä sai monta vinkkiä, jotka tulee tällaiselle keltanokalle tarpeeseen :) Nyt eikun kohti Turkua, odotan Ruissia jo niiin innolla!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *