Etsinnässä wieniläistuolit

Jatketaan taas pitkästä aikaa sisustusjutuilla! Odottelemme yhä ensimmäisien huonekalujen toimitusta, joten tällä välin on hyvä pohtia muita hankintoja. Mietimme poikaystävän kanssa pitkään, minkälaiset tuolit haluaisimme ruokapöydän ympärille päätyen lopulta mustiin wieniläistuoleihin, joissa viehättää niiden kaunis ja yksinkertainen muotokieli. Olenkin viime viikkoina yrittänyt metsästää niitä kissojen ja koirien kanssa, mikä on helpommin sanottu kuin tehty. Me kun yritämme löytää tuolit nimenomaan vanhoina ja mahdollisesti jopa kunnostusta vailla.

Toria on siis selailtu päivittäin ahkerasti ja pariin myyjään olen ottanutkin yhteyttä, mutta tuolit ovat toistaiseksi menneet sivu suun, pahus! Käytettyjen, kiven alla olevien huonekalujen etsiminen ei sovi tällaiselle malttamattomalle luonteelle, joka haluaisi kaiken heti nyt. Toki Formen tuolit olisivat upeat, mutta eivät ihan meidän hintaluokassa, joten ne eivät juuri nyt tule kyseeseen. Muutenkin ajatus elämää nähneistä versioista kiehtoo enemmän, voi kunpa vaan pian tärppäisi!

Viennachair1

Photos: Emma Melin & Forme

Haluaisimme ensisijaisesti tuolit mustina, mutta muunväristen maalaaminenkaan ei olisi mikään mahdottomuus. Vaihtoehtoja katsottuamme aloimme myös hiljalleen lämmetä vaalealle punotulle istuinosalle. Kaikki vinkit ja näköhavannoit otetaan mieluusti vastaan, toki jos sinulta löytyy nurkista lojumasta näitä kaunokaisia vailla uutta omistajaa, niin yhteydenottoa tänne päin ;)

14 thoughts on “Etsinnässä wieniläistuolit

  1. Voi Cobellossa oli kyllä ihania, mutta niissäkin valitettavasti kappalehinta lähentelee kahtasataa. Nyt koitetaan löytää tuolit hieman edullisemmin :) Kiitos kuitenkin vinkistä Suvi!

 1. Vitsit mikä sattuma, että meillä myös muutto uuteen kotiin ja itse olen etsiskellyt myös samaisia edullisia wieniläistuoleja mustana :) Ja aika metsästystähän se on varsinkin jos ei halua pulittaa yhdestä tuolista montaa sataa. Ja eilen sitten päädyin sellaiseen ratkaisuun, että tilasin askosta tuolit valkoisina ja meinaan maalata ne spray-huonekalumaalilla mustiksi :) Toki tilaamani malli on ennemminkin se chair nro 18, jos teillä on hakusessa juuri tuo kuvissa näkyvä nro 14? Ja tietysti täysin uudethan ne ovat myös, mutta vinkkasin nyt kuitenkin :) Haluaisin myös kysyä, että minkälaista ruokapöytää olet ajatellut tuolien kanssa? Itselläni kun on vähän tänka på sen pöydän kanssa, että minkäläisen sitä tuolien kaveriksi hommaisi. Vanha lankkupöytä olisi unelma, mutta sellaista ei myöskään löydä kohtuu hintaan tai käytettynä mistään.

  1. Eikä, samanlaiset suunnitelmat siis! Ja hei kiitos kovasti vinkistä, en ollut jotenkin edes katsonut Askon valikoimia vaikka monien muiden huonekalukauppojen sivuja onkin tullut selailtua. Olen näköjään tehnyt eilen illalla tätä postausta silmät ristissä, sillä nimenomaan nro 18 -tuolien tyyppiset olisi hakusessa! Nyt itse asiassa otin juuri yhteyttä yhteen myyjään, jolla olisi myytävänä ruskeat tuolit halvalla. Menen niitä tänään katsomaan, joten peukut pystyyn että tärppää ;) Jos ei niin hyvä tietää tuo Asko!

   Pöytä aiheuttaa vielä päänvaivaa, joten samat pohdinnat täälläkin. Ollaan vielä vähän kahden vaiheilla haluttaisiinko sirompi joku vaalea pöytä mustilla esimerkiksi pukkijaloilla, vai juuri lankkupöytä. Poikaystävä kävi eräässä antiikkiliikkeessä Tampereella ja siellä teettäisivät kivannäköisiä lankkupöytiä, mutta toki hintaa sellaisella olisi useampi satanen. Toisaalta jos tuolit saa superhalvalla, niin ehkä pöydässä voisi sitten vähän panostaa, mutta ei olla vielä osattu päättää. Täytyy vielä pohdiskella! Tsemppiä teillekin sisustuspohdintoihin ja onnea uuteen kotiin jo näin etukäteen! :)

   1. Kiitos! Ja onnea myös teille uuteen kotiin! Toivottavasti nyt tärppäisi tuolien kanssa :) Pöydän etsiskely tosiaan jatkuu täälläkin vielä, mutta joku väliaikais/hätäratkaisu sitä luultavasti tulee tehtyä, tälläinen kärsimätön luonne kun minäkin olen eikä ilman pöytää viitsi kovin kauaa olla :D Ellei sitten se täydellinen ja edullinen yksilö sattuisi tulemaan eteen tässä lähipäivinä :D

    1. Hih juuri palattiin kotiin neljän ihanan tuolin kanssa ja hinta oli halpa kuin mikä, superhyvä löytö siis! Olin kärppänä Torissa ja otin kerrankin ekana yhteyttä ;) Ne ovat siis ruskeat, mutta täytyy vaan maalata mustiksi.

     Pöytä tuottaa kyllä päänvaivaa, mutta sellainen vanhoista lankuista tehty olisi kyllä ihana.. Ehkä nyt raaskisi panostaa pöytään, kun tuoleista selvisi niin edullisesti :)

 2. Just kuule pari viikkoa sit kattelin Bisto Naapurin kanssa samassa olevassa myymälässä tuommoisia! Ja meinasin napata itelle mut en ainakaa viel :D ovat siis vanhoja, vähän kuluneita ja taisi olla tummanruskeita mutta äkkiäkös ne maalaa. Ja myytiin neljän settinä jotain reilu 400e jos mitenkään muistan oikein :) kantsii käydä ainakin kurkkaan! Ja jos ei just oo ni kysy, mun mielest myyjä sano et ne tuo niitä vaan setin tai kaks kerrallaan et jos ei oo heti niin vois kuvitella et sais tilattua.

  1. Huhh, on tuoleilla hintaa! :D Veikkaan että ne on hinnasta päätellen aidot ja leimalliset, meille kun ei olisi sillä niin väliä, vaan lähinnä tämän malliset tuolit hakusessa. Kiitos kuitenkin vinkistä, toivottavasti tärppää halvemmalla! ;)

 3. Lauttasaaren Emmaus-kirppiksellä oli viime viikolla yksi ja varmaan hirveän halpa (en katsonut hintaa), kannattaa vaikka soittaa onko vielä siellä! :)

  1. Voi kiitos vinkistä, mutta itse asiassa tänään onnisti ja löysimme Torista täydelliset tuolit! :)

  1. Oih, mikä aarre! Me tosiaan tehtiin tänään hyvä löytö Torista ja löydettiin vaivaisella parillakympillä neljä ihanaa wieniläistuolia, jotka täytyy vaan maalata mustaksi :)

 4. Voi vitsit! Me kun päästiin muuttamaan tänne uuteen kotiin, on meillä vielä aiemmista asunnoista mukana tuotuja tavaroita, pikkuhiljaa sitte sisustellaan! Hakusessa nykyisen ruokailuryhmän tilalle uusi vähän isompi, ja olen tähän asti miettinyt joko vaaleaa puuta tai valkoista pöytiää, siihen sitten mustia tekonahkaisia tuoleja (valkoisiin en viitsi tuhlata kun ne likaantuvat niiiin helposti nimim. kokemusta on, äidin valkoiset keinonahkatuolit ovat aika sinertäviä kun farkuistakin jää väriä!!), mutta tollaisethan olisi myös ihanat!! Mun isällä on pöyreä pöytä ja sen kanssa juurikin tuontapaisia mustia tuoleja.. haluiskohan iskä ostaa uuden ruokaryhmän ja lahjoittaa tyttärelleen neljä tuolia…… :)))))

  1. Se on vaan kiva jos voi rauhassa sisustaa, niin ei tarvitse kauhealla kiireellä etsiä kaikkea. Meilläkin hyvä puoli kun hankintoja on voinut tehdä pitkin kesää ilman aikapainetta :) Haha, nyt vaan ehdotusta iskälle eteenpäin! Tällaiset näyttävät ihanalta juuri pyöreän pöydän kanssa, sellaisesta olisin minäkin meille haaveillut jos vaan olisi sopinut tilaan :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *