7 x parasta bloggaamisessa

Blogi1

1. Se kun joku vetäisee kadulla hihasta ja kertoo lukevansa blogiani, siitä tulee aina yhtä kiva fiilis. On ihana saada kasvot ihmisille siellä ruudun toisella puolen, ja tällaisista kohtaamisista jää hymy huulille pitkäksi aikaa. Vuorovaikutus on lisääntynyt myös mm. Instagramin ja etenkin Stories-puolen myötä – se kun ei ole yhtä anonyymi kuin esimerkiksi Snapchat, ja on kiva katsella teidän profiileja.

2. Kun pääsee toteuttamaan itseään kuvaamisen, editoinnin, kirjoittamisen ja muun luovan tekemisen muodossa. Lopputuloksen näkeminen on niin palkitsevaa, etenkin jos on ollut jokin tarkka visio ja saan sen toteutettua linssin läpi tai puettua ajatukseni tekstin muodossa. Lisäksi nautin siitä, että voin itse pitää tämän koko paketin kasassa.

3. Kun joku jättää kommentin, jossa kertoo löytäneensä blogini ja selanneensa sen lähes kokonaan läpi yhdeltä istumalta. Se on aika urakka se, postauksia vuosien varrelta kun on kertynyt yli 1500 kappaletta, huh!

4. Uusiin samanhenkisiin ihmisiin tutustuminen – bloggajaakollegat, lukijat, asiakkaat, yhteistyökumppanit ja niin edelleen. On ollut mahtavaa päästä tapaamaan niin paljon uusia tyyppejä. Tutustuminen on helppoa, kun intressit ovat useimmiten samat ja yhteisiä puheenaiheita ei näin ollen ole vaikeita keksiä. Omassa tapauksessani bloggaaminen on myös tehnyt minusta rohkeamman ja avoimemman, enkä enää juuri jännitä tilanteita, joissa en tunne ketään entuudestaan.

Blogi2

5. Kun kuulen lukijan saaneen jotain konkreettista hyötyä postauksestani – oli se sitten inspiraatio lähteä muuualle opiskelemaan, jokin reissuvinkki, uusi kosmetiikkasuosikki tai täältä löydetty kiva resepti.

6. Mielenkiintoiset yhteistyökamppikset, jotka ovat minulle aina kivoja duuniprojekteja. Erityisesti kiitokset ja kehut tekemästäni työstä ja tuottamastani sisällöstä tuntuvat aina yhtä mahtavalta! Lukijalle kamppiksista näkyy tietysti aina vaan se yksi vaivainen postaus, mutta sen takana on monta tuntia etukäteen suunnittelua ja ideointia itse kuvaamisesta, jälkikäsittelystä ja kokonaisuuden hiomisesta puhumattakaan.

7. Kun lukija kertoo olleensa mukana ihan alkumetreiltä lähtien – eli kokonaiset viisi vuotta. Ihan mieletöntä, että teitä löytyy sieltä ruudun takaa ja osa on pysynyt mukana tässä jonnamaisessa menossa jo noin hurjan pitkään <3

16 thoughts on “7 x parasta bloggaamisessa

 1. Kiva postaus! Tuli ihan tästä tekstistä mieleen, että olin unohtanut kiittää Alcudian ravintolavinkeistä – olimme siellä jo juhannuksena ja kävimme testaamassa muutaman blogissasi mainitun suosituksen :) Ja uskomatonta, että vielä neljän vuoden jälkeen (muistaakseni olit siellä 2013?) Bistro 1909:ssä oli oletettavasti tämä sama herttainen suomalainen tyttö tarjoilemassa meillekin! :)

  1. Voi kiitos Milla, onpa kiva kuulla! Sitä ei aina enää edes muista, mitä on tullut vuosien aikana postattua ja piti ihan palata taakse päin :D Mahtavaa jos vinkeistä oli hyötyä, kuten tekstissä totesinkin on se aina yhtä ilahduttavaa :)

 2. Täällä yksi jo alusta asti mukana ollut :) tai oikeastaan muistan sinut jo ajalta ennen kun vielä kirjoitit blogia, oltiin molemmat ahkeria Xenian blogin lukijoita ja taidettiin kommentoijiakin olla, sieltä joskus muistan bonganneeni sinut, kun harkitsit oman blogin aloittamista. Hyvän päätöksen teit kun aloitit, blogisi on ihan huippu ja säilyttänyt kiinnostavuutensa tässä vuosien varrella <3

  1. Ihana Mimmu, muistan sinut sieltä samoista ihan alkuajoista lähtien! Ihan huikeaa nähdä ja kuulla, että olet yhä matkassa mukana :) Arvostan sitä hurjan paljon, joten lämmin kiitos <3 Toivottavasti pysyt lukijana jatkossakin!

 3. Kiitos kun jaksat tätä blogia pitää, täällä on niin positiivinen tunnelma ja kirjoittamasi aiheet niin monipuolisia, että löytyy varmasti kaikille jotakin! :)

  1. Ihana Tanja – kiitos itsellesi paitsi mukanaolosta myös aktiivisuudestasi aina täällä kommenttien puolella! <3 Helppoa pitää positiivista fiilistä yllä teidän lukijoiden ansiosta :)

 4. Sun blogi on kyllä mun suosikki ja alkuajoista on seurattu! Vaikutat niin symppikseltä tyypiltäkin! :) Meillä on samanlainen maku (pukeutuminen, matkustelu ja etenkin uuden asuntonne sisustussuunnitelmat) ja sun kirjoitustyyli kolahtaa ja se, että teet sellaisia yhteistyöpostauksia jotka sopii sun blogiin ja sellaisista tuotteista joista oikeasti itse tykkäät. Unohtamatta sitä, että aina vastaat kommenteihin niin avuliaasti ja ystävällisesti! Yksi suurin syy miksi luen sun blogia on rakkaus etenkin laukkuihin ja muutenkin pukeutumiseen, asia jota ei omat kaverit täällä pohjoisessa oikein ymmärrä tai koe omakseen, eipä täällä katukuvassakaan juuri merkkilaukkuja näy ja rahan panostaminen pukeutumiseen ei ole niin tavallista. Aina en edes viitsi ottaa tiettyjä laukkuja tiettyjen kavereiden mukaan (eikä ole edes niitä kalleimpia merkkejä, joista tietysti haaveilen ;)), vaikka eihän tuollaisesta pitäisi välittää. Jokainen saa käyttää rahansa miten huvittaa. Blogistasi saan siis jotain “vertais-hehkutusta” laukuille ja muulle ihanalle hömpälle, mutta kuitenkin jalat maassa meiningillä ja niin että sunhun on helppo samaistua, jos sen näin voisi selittää. :) Varmasti ihanaa kun olet löytänyt blogisi kautta samanhenkisiä ihmisiä, se minuakin siinä kiehtoisi, mutta en koe bloggaamista niin omakseni että aloittaisin oman blogin. Sitä suuremmalla syyllä on ihanaa kun on jonkun muun kirjoittama, juuri tällainen blogi, johon uppoutua. :) Kiitos ja jään seurailemaan edelleenkin!

  1. Voi kiitos Laura kommentistasi, miten ihana kuulla että sinäkin olet ollut alkuajoista lähtien mukana! <3 Ja kiva jos täältä löytyy mieluisia juttuja niin laukkujen kuin pukeutumisenkin osalta. Pakko sanoa, että rohkeasti lempilaukku vaan olalle! Käyttöönhän ne on ostettu ja olisi sääli piilotella kaapissa vain sen takia, että miettii mitä muut ajattelevat. Jokaisella on kuitenkin omat intressinsä, eikä kaikkien tarvitsekaan olla asioista samaa mieltä, pääasia että itse saa niistä iloa :)

   Ilahdun muuten aina, kun kuulen jonkun sanovan blogini samaistuttavuudesta. Sellaisena olen pyrkinyt sen aina pitämään, joten ihana kuulla että olen siinä onnistunut :) Kiitos vielä kivasta kommentistasi ja aurinkoista viikonloppua!

 5. Allekirjoitan itsekin nuo kaikki! Nyt Kroatian matkalla ystävystyimme yhden lukijani ja hänen miehensä kanssa. Lukijani tul juttelemaan ja meillä synkkasi heti!

  Minä olen tainnut myös lukea blogiasi tosi alkumetreiltä. Ja on ollut kiva nähdäkin muutaman kerran!

  1. Eikä, ihan mahtavia tuollaiset kohtaamiset :) Ja ihana kun sinäkin olet ollut noin pitkään mukana!

   Toivottavasti törmätään taas pian jossain – aurinkoista viikonloppua!

 6. Love your blog and taste in clothing.
  Hope you will start writing some more in english.

  1. Thank you dear, how lovely to hear! And sorry for the missing translations – I really should make an effort on writing more in English :)

 7. Nyt oli aivan pakko kommentoida, yleensä olen se joka vain lukee ja nauttii blogistasi.
  Blogistasi on tullut minulle sellainen ihana aamunavaus. Luen sen yleensä aamulla aamiaista syödessäni ja
  saan siitä positiivista energiaa, inspiraatiota ja pienen oman hetken ennen päivän touhuihin joutumista.
  Kiitos Jonna ja jatka hyvää työtäsi!!!!

  1. Ihanaihana kommentti, kiitos Salme! <3 Hymy leviää korviin asti aina tällaisia lukiessani :) Miten kivaa että nyt innostuit kommentoimaan, ilo olla osa aamujasi! Kuten ylempänä totesinkin, on täällä helppoa pitää positiivista fiilistä yllä, kun on niin mahtavia lukijoita joiden kanssa sen jakaa :) Kaunis kiitos vielä!

 8. Täällä kanssa yksi joka alku ajoista asti ollut mukana! :)
  Positiivista miten olet pystynyt pitämään niin oman tyylin koko viisi vuotta ja toivottavasti jatkuu vielä <3

  1. Ihana Pauliina, muistan sinutkin jo pitkän ajan takaa – kiitos kun olet ollut mukana ja toivottavasti jatkossakin <3 Kirjoititpa kivasti, olenkin yrittänyt löytää ja säilyttää oman tyylini tehdä tätä, joten mahtava kuulla että se välittyy teilelkin :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *