Snapshots from Split

Valmistellessani laajempaa vinkkilistausta Kroatiasta tajusin, etten ole laittanut vielä lainkaan kuvia Splitistä. Olikin pistettävä nämä omaan postaukseensa, jotta tuosta ravintola- ja majoitusvinkkejä sisältävästä postauksesta ei tulisi ihan kilometrin mittainen. Reissusta on toki kulunut jo viikkoja, mutta matkakuume jyllää tällä hetkellä jo taas ihan täysillä, joten palaan mieluusti näihin kuviin – toivottavasti tekin ;)

Olimme suunnitelleet päiväreissua Splitiin ja alunperin oli tarkoituksena pyhittää sille yksi päivä joko Viniscestä tai Brelasta käsin. Lopulta päädyimmekin tänne puoliksi sattumalta, kun Hvarille Splitin satamasta suunnatessamme olimme katsoneet lautan aikataulut väärin. Lautta olikin lähdössä vasta iltapäivästä, joten odottelua jäi useampi tunti. Niinpä ostimme liput lauttaan valmiiksi, jätimme auton satamaan ja lähdimme tutkimaan Splitiä. Saimme siis loppupeleissä kaksi kärpästä yhdellä iskulla, joten onni meidän huolimattomuudessa, hehe!

Split3 Split5 Split7 Split6

Meillä oli aikaa lähinnä tutkia vanhaakaupunkia, joka lieneekin se tunnetuin kaupunginosa Splitistä. Pakko myöntää, että täällä alkoi äkkiä ahdistaa väenpaljous (ja joka kulmassa kuuluva suomen kieli) hiljaisen Viniscen pikkukylän jälkeen, emmekä olleet edes pahimpaan turistiaikaan liikenteessä. Voin siis vaan kuvitella minkälainen tungos on keskikesästä! Kaiken kaikkiaan toukokuun loppu oli kyllä täydellinen aika matkustaa Kroatiassa, sillä lämpöä oli juuri sopivasti, mutta turisteja ei ollut liiaksi.

Kiertelimme tunnelmallisessa ja värikkäiden rakennusten täyttämässä vanhassakaupungissa aikamme, kunnes vatsat alkoivat kurnia ja pysähdyimme lounaalle. Ravintolavinkkinä aivan vanhankaupungin ytimessä sijaitseva BEPA! Söpö pastellinvärein sisustettu terassi erottuu edukseen kaupungin katukuvasta, emmekä olleet ainoat tänne eksyneet. Listalta löytyy kaikkea burgereista bowleihin ja itsetehtyihin mehuihin – oma punajuuri-sandwichini oli tosin pikkuisen pettymys, mutta poikaystävältä maistetun annoksen ja yleisen fiiliksen perusteella suositus tälle ;)

Split10 Split2 Split8 Split1

Split ja vanhakaupunki olivat herttaisia ja kiva nähdä, mutta olimme ihan tyytyväisiä, ettemme viettäneet täällä useampaa päivää ainakin kun aika oli näin rajallinen. Muutama tuntikin riitti hyvin saamaan ainakin jonkinlaisen kuvan kaupungista, vaikka nähtävää olisi varmasti ollut enemmänkin :) Kuten moni teistäkin myös minä suosittelen nappaamaan Splitistä lautan jonnekin edustan saarille – seuraavasta kohteestamme Hvarista kirjoittelin muutaman sanasen aikaisemmin täällä!

4 thoughts on “Snapshots from Split

 1. Hei Jonna,

  löysin Pinterestistä kuvan eräästä Mulberryn huivista ja kuvaan oli merkattu blogisi. (Kuva siis tässä: https://fi.pinterest.com/pin/17240411046950606/) Kysymys kuuluu, vieläkö sinulla on olemassa tuo huivi, ja jos on, niin olisitkohan mahdollisesti kiinnostunut myymään sitä. Olisin valmis antamaan kiinnostavan tarjouksen. Otathan yhteyttä minuun sähköpostilla.

  Terveisin Laura

  1. Hei Laura! Valitettavasti olen myynyt huivin jo eteenpäin. Toivottavasti tärppää kuitenkin vielä muualta :)

 2. Moikka Jonna!
  Ensinnäkin kiitos ihan mielettömän ihanasta blogistasi, jota olen lukenut jo vuosia. Hauskaa, miten kerrankin bloggaaja on hyvin samanlaisessa elämäntilanteessa kuin itse (opiskelen maisterivaihetta Tampereella – tervetuloa kaupunkiin!) :)
  Halusin kysyä ihan näin tiivistetysti (vaikka olen kaikki Kroatia -postauksesi lukenut), että mitä paikkaa siellä suosittelisit jos aika (ja budjetti) ovat melko rajalliset? Kyseessä olisi siis pitkä vklp -tyyppinen reissu, jossa olisi ihana rentoutua parina päivänä rannalla, mutta myös nähdä kiinnostavia paikkoja ja syödä hyvin. En oikein osaa päättää/hahmottaa eroa esim. Splitin ja Dubrovnikin välillä… Kiitos vastauksestasi!

  1. Moikka Emma! Voi kiitos paljon ihanista sanoistasi ja miten kiva kuulla että olet ollut matkassa mukaan jo pidempään! :) Hauskaa että teitä lukijoita on Tampereella niin paljon – tulee siis olemaan tuttuja maisemia syksyllä!

   Mietin kysymystäsi ja hmm, vaikea sanoa tietysti kun en itse esimerkiksi Dubrovnikissa ole käynyt lainkaa, en siis osaa oikein niitä kahta verrata. Dubrovnikia on kehuttu kovasti, mutta toisaalta mietin että Splitistä pääsisi helposti päiväreissuillekin saarille jos ne yhtään kiinnostavat. Ja niitä kyllä suosittelen! :) Siinä mielessä Split voisi olla hyvä vaihtoehto. Tietysti jos teillä on auto käytössä niin voisi ajaa Splitistä vaikka juuri Brelaan tai muualle lähialueille :)

   En tiedä oliko tästä nyt yhtään apua heh, mutta varmasti minne tahansa Kroatiassa meneekin niin tulee ihana reissu! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *